Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz kagzer #135141 üzenetére

    a jogszabály nem tesz/tehet kivétel gyártó kapcsán, téged ne érdekeljen, hogy az apple mit csinál és mond, a kapcsolódó jogszabályra hivatkozz, mert te a forgalmazóval állsz direktben szerződésben, nem pedig a gyártóval.

    7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
    forrás: link

    amire nem hivatkozhat;

    (2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
    a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet;

    forrás: link

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák