- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz Intruder2k5 #9600 üzenetére
Telefonon kérdezte a központost hogy nálam mikor lesz átállás és azt mondta az idén mert a modem 15007 szinkronizál be a modem és azt mondták hogy az átállás után 17000-19000 közé fogják a szinkront helyezni . Majd kiderül mi lesz de én az optikát várom most ezzel a rezessel elvagyok egy ideig .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Reag3nS
senior tag
Hová kell beállni a rendszernek? A sarokba, vagy a parkolóba? Ez nem egy kifűtetlen tér, amit elkezdenek fűteni és mondják, hogy be kell állni az üzemi hőmérsékletre.
Ilyen vicc kijelentésekre azt kéne mondani a szerelőnek, hogy jó, amíg nem áll be, addig várjunk még kicsit és nem írom alá.
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
DataTraveler
tag
Sziasztok!
Egy olyan ember válaszára lenék kíváncsi aki képben van az Invitel csomagok változtatásában!
Jelenleg ez a csomagom van: TV (Családi csomag), Telefon, Internet (10,00 Mbit/s) egybe 10640Ft fizetek most ezért a csomagér amin hűség idő van még! Most ugyan ezt a csomagot igénybe lehet venni 4 890 Ft-ért 24 hónapos határozott idejű hűség idővel online rendelés esetén! Én átválthatók erre a csomagra ha még az előző csomagom hűség ideje nem járt le?
Választ előre is köszönöm!
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
DataTraveler
tag
Nem tudom milyen emberek dolgoznak az Invitel ügyfélszolgálatánál, 3 ügyintézővel is beszéltem telefonon és mind a három mást mondót, úgy érzem az lesz a legtisztább ha bemegyek személyesen és ott kérdezek meg mindent!
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz DataTraveler #9603 üzenetére
Egyértelműen NEM!
Sőt, ha lejár a hűséged akkor sem, mert csak új előfizetőknek szól az ár, illetve ahol a szerződést megelőző 90 napban nem volt Invitel szolgáltatás.
Sok cirkusz és fenyegetőzés hatására kaphat a régi ügyfél kedvezőbb árú csomagot. De csak a hűségidő lejárta után.
"Aki ad,az nyer"
-
poli27
veterán
Én nem ezt szoktam ilyenkor mondani,hanem hogy reklamálni ha esetleg kevesebb a központi számon lehet.... De azért ált megvan a sebesség
-
Turbolédy
csendes tag
Szeretnék Invitel net-tv előfizetést. Optikai hálózatot van a házunkban.
Az lenne a kérdésem, hogy a digitális elosztó után kötelező a STB, vagy pedig használhatók CI modult. Mondjuk az egységet valamilyen kábellel összekötöm a tévével.
Másik kérdésem az lenne, hogy a digitális elosztón van WIFI is. Ha a tévém WIFIs esetleg még a kábelt is elhagyhatom?Vagy WIFI -n csak a net működik.
Régebb Rubicom körzet voltunk és akkor működött ez a lehetőség, de az még nem optikai hálózat volt, hanem UTP-n bejött a lakásba és közvetlenül csatlakozott a tévébe. Még akkor beruháztam egy Connax CI modulba.
Érdemes bevállalni az IPTV-t? Régebb sokkal jobb lett a tévé minősége amikor kidobtam a STB-t. Igaz ott még SCART volt és nem HDMI.
A válaszokat előre is köszönöm. -
poli27
veterán
-
InvitelGuide
csendes tag
válasz DataTraveler #9603 üzenetére
Kedves Ügyfelünk,
munkatársaink szívesen segítenek ezzel a kérdéssel kapcsolatban, kérjük, hogy küldje el az adatait az Ügyfélkapu alkalmazáson keresztül és keresni fogjuk Önt!
Az alkalmazást itt éri el: http://www.facebook.com/Invitel/app_319107494851763
Üdvözlettel,
InvitelÜdvözlettel, InvitelGuide www.facebook.com/Invitel
-
ubisali
csendes tag
Sziasztok! A mai napon szerződés módosítás keretén belül átváltottam ADSL-ről optikára!
6990,- Ft-ot fizetek 25 Mb-ért, (IPTV), a családi csomagért, telefon nincs! Plusz még kapok valami mini csomag kiegészítőt! Szerintem elég baráti a helyi adottságokhoz képest! Ja a hűség két év!
Eddig 15 Mb volt, kb. agyanannyi tévéadó!
Az optikához gondolom adnak új modemet, ugye? Ha igen az milyen, kinek milyen van?Samsung Galaxy S4 LTE 4.3 T-mobile
-
ubisali
csendes tag
válasz bopeti98 #9614 üzenetére
A STB maradt a régi, mert nem bánnám ha azt is lecserélnék, mert nagyon lassú! Vagy ha optikán kapom a biteket, akkor gyorsabb lesz?
Ja még valami a szerelő a helyszínen krimpelte a kábelt? Bár ez buta kérdés, mert akkor nem tudná behúzni a lakásba!Samsung Galaxy S4 LTE 4.3 T-mobile
-
ubisali
csendes tag
-
ubisali
csendes tag
Utána keresgettem és most vettem észre, hogy a modem nem wifis, én mindjárt lefordulok a székről! Nem hiszem el, hogy 2012-ben a legfejlettebb technológiához nem képesek vezeték nélküli lehetőséget biztosítani!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S4 LTE 4.3 T-mobile
-
powerup2
addikt
válasz bopeti98 #9619 üzenetére
hg 850 mennyire jó cucc ? csak azért kérdem ha lesz itt optika milyet kérjek
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
bopeti98
őstag
válasz powerup2 #9621 üzenetére
Ismerősömnek volt szerencséje átváltani ADSL-ről optikára. Huawei HG 850-et kapott. Nincs különösebb probléma vele. 25 Mbites net olyan 27-28 Mbit között mozog, a feltöltés meg 12-13 körül. A ping olyan 2-3 ms körül szokott lenni. Nagyon nem lehet kívánságműsort rendezni a modemből. Amikor megrendelte az optikát külön mondta hogy Wi-Fi képes modemet adjanak erre fel meg a szerelő beállít egy hg850 modemmel és egy Dlink DIR-600 routerrel .
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz bopeti98 #9622 üzenetére
Akkor a modem jó de az a dlink nem egy nagy szám ahogy elnéztem .
-
powerup2
addikt
válasz bopeti98 #9624 üzenetére
hát kb az sokkal értelmesebb cucc inkább adjanak valami fasza jó modemet aztán routeről gondoskodjon mindenki magának. Mellékesen árban és tudásban mostanság melyik router a nyerő ?
-
Reag3nS
senior tag
válasz powerup2 #9625 üzenetére
Aki a szolgáltató dolgát használja routing-ra, legyen az vezetékes, vagy vezeték nélküli, az picit igénytelen. És ezt most ne sértésnek fogja fel az, aki így használja. Egyszerűen, ha normálisan akarod szétosztani az internetet otthon, akkor kell venni egy normális eszközt hozzá.
Az előbbiekben rendelt tplink 1043nd router több, mint megfelelő optikához. Ha beleolvastok a digi topicba, akkor láthatjátok, hogy rengetegen használják, mert gyors, jól konfigurálható, sok firmware van rá, kb. azt nem lehet csinálni vele, amit nem akarsz. És ugye ott elég sok embernek van 80/25 megabites internetje. Emellé jó ár is társul. A szolgáltató által nyújtott routereket hagyjuk már, ha meg akartok spórolni egy jajj miért nem megy annyival, miért nem tudom ezt és azt csinálni vele körutat.
-
ubisali
csendes tag
Utána keresgettem és most vettem észre, hogy a modem nem wifis, én mindjárt lefordulok a székről! Nem hiszem el, hogy 2012-ben a legfejlettebb technológiához nem képesek vezeték nélküli lehetőséget biztosítani!
Az Invitel elég nagy és fejlett cég ahhoz képest, hogy elvárja a felhasználótól a saját használatú router beszerzését.
Továbbá, azért nyűgös a szolgáltató által adott modem mellé, routert beszerezni, mert szerintem senki sem szereti a rendetlenséget (a TV-je mögött vagya a sarokban, a dohányzó asztal alatt), vagyis rosszul fogalmaztam, az átláthatatlan kábel halmot.Tehát ha választhatnék akkor ne én oldjam már meg magamnak a kényelemet, szerintem elég pénz fizetek azért, hogy a szolgáltató kiszolgáljon és ne én legyek neki kiszolgáltatva. Vagy talán nem a vevőkért folyó verseny van!
-
Reag3nS
senior tag
válasz ubisali #9629 üzenetére
A szolgáltató azért felelős, hogy a technológiát lakáson belülre vigye, hogy te ott mit szeretnél, az a te problémád és igen is te oldjad meg magadnak a kényelmet.
Az áramot is a szolgáltató a villanyóráig viszi és nem vezeti körbe neked a lakásban minden dugaljba, minden lámpakapcsolóba.
A vizet sem vezetik el mindenhová a lakásodban, csakis a lakásig húzzák, onnantól a te felelősséged!
A gázt is a lakásig húzzák a gázóráig, hogy onnan te merre vezeted a gáztűzhelyig és hány radiátort/konvektort akarsz használni a kényelmi funkciód miatt azt neked kell kiépíteni.
Az, hogy az invitel kínál wifis eszközt, az egy dolog, de nem tudja neked milyen minőség kell, hány falat kell átlőni. Ha 40 szobával arrébb is akarod látni a jelet, akkor vegyél olyan eszközt, invitel csak x távolságra ellátó routert biztosít.
Nem jól látod a dolgokat!
[ Szerkesztve ]
-
smog86
senior tag
Én úgy tudom, hogy WiFi-s routert csak IPTV mellé adnak, de lehet ez régebben volt csak így.
T-home is csak IPTV mellé ad WiFi routert, UPC meg csak a két legnagyobb csomagjához.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz kabelmania27 #9626 üzenetére
55 ezer forint durva kicsit és ennek a hatótávja mekkora ennyi pénzért?
-
ubisali
csendes tag
válasz Reag3nS #9630 üzenetére
Szerintem félre értettél valamit!
Megértem és tisztában vagyok vele, hogy a szolgáltatásért fizetek, de még egyszer hangsúlyozva mondom, hogy ha az Invitel reklámozza magát, hogy Csongrád megyében az elsők között volt az optikai hálózat kiépítésében, vegye már a fáradtságot és szerezzen be olyan berendezéseket (modem, STB, útválasztó), hogy az megfeleljen a 21. század elvárásainak!
Szerintem nem kellene megkérdezni a vásárlót, hogy vezeték nélkül is szeretné a szolgáltatást használni, hanem szó nélkül olyan, úgymond műszaki parkot fenntartani, amely tudja az elvártat elváratlanul!
Teszem azt, mondjuk vásárolok egy laptopot náluk, plusz még megrendelem az IPTV-t optikán, egy 50 Mb-es nettel!
Ebben a rendelésben az a kimondatlan kérdés, hogy valószínűleg egy mobil eszközzel (laptop) szeretném a világhálót elérni, tehát képesek azt megtenni, hogy a telepítésnél készít nekem a szerelő mondjuk 25 méter UTP kábelt, mert az úgyis elér a lakásba mindenhová, csak azért mert nincsenek megfelelően felkészülve eszközökkel!
-
MODERÁTOR
válasz ubisali #9633 üzenetére
"vegye már a fáradtságot és szerezzen be olyan berendezéseket (modem, STB, útválasztó), hogy az megfeleljen a 21. század elvárásainak!"
Azért ez sincs feltétlen így! Az előfizetői igények egyénileg mások, bár én nem vagyok Invitel előfizető, de ha csak olyan modemet adnának az előfizetéshez, ami nem képes önálló modem üzemmódra, csak modem-router kombóként tud viselkedni, akkor nem is nagyon kellene ez a szolgáltatás! Nálam az egyik alapfeltétel, hogy saját routeremet tudjam használni úgy, hogy az kapja meg a WAN IP címet! Ezen kívül WiFi-t is csak elvétve használok, alapból le is van tiltva, így semmi szükségem nem lenne egy ilyen eszközre!
A vízműtől sem kapsz csaptelepet, és zuhanyrózsát, és a Tigáz sem ad konvektort!
Vsz a modem ami jár, mert az szükségeltetik a szolgáltatás igénybevételéhez, de annak megosztása már az előfizető dolga!
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Degeczi #9635 üzenetére
Vezeték azért kell mert azzal a legstabilabb a kapcsolat . Én a gépemhez utp kábelt használok mobil minden más wifi . De szerintem az ember maga vegye meg a jó minőségű UTP CAT 6 kábelt .
-
ubisali
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9634 üzenetére
Ezt az érvet is megtudom érteni!
Ellenben a mobil kommunikáció korában élünk, nyomatékosítva mondom a "mobil" szavat! A mai embernek talán már nem egy S40 vagy S60 OS- t futtató mobil készüléke van, mondjuk ez nem zárja ki a felhasználását vezeték nélküli elérésnél!
Tehát, ha arra gondolunk, hogy XY és neje, előfizet egy az előző hozzászólásomban leírt csomagra, akik mondjuk már nem a 30-as éveik elején járnak és semmi hasznuk a vezeték nélküli elérésből származó szabadabb "kockulásra", akkor persze nektek van igazatok!
Ők biztosan egy sarokba helyezik a laptopot és a kábel rengeteggel nem foglalkoznak majd.Samsung Galaxy S4 LTE 4.3 T-mobile
-
ubisali
csendes tag
Végre valaki hasonlóképpen gondolja! Degeczi
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz ubisali #9637 üzenetére
Persze igazad van de én most is olyan modemet kaptam ami router is egyben és wifis ZTE cucc de van rajta egy antenna és vagy 8cm max az egész ... itt a felső szinten jó vele még a net de lentebb egy szintel csak a fele jön át szóval nem egy nagy szám .
-
powerup2
addikt
válasz ubisali #9638 üzenetére
De amúgy iptv-hez soha nem lesz wifin a tv jel az tuti mert ha távol van a routermodemtől a tv és annak az eszköze vagy leárnyékolja valami a jelet akkor mit csinálsz hopp abba a szobába nem lesz tv
-
Degeczi
nagyúr
válasz powerup2 #9636 üzenetére
Ne viccelj már: pont az a gond a mostani IPTV szolgáltatásokkal, h kínosan szűk sávszélességet használnak a csatornákra: bőven sok is, amit a wifi tud... és nem ritkán eléggé elrondítja a lakást az átfúrás és a vezeték
(ha messzire van a TV a routertől, árnyékolt helyen, akkor így járt - akkor még mindig lehetne kábelezni. De amíg nem muszáj, miért ne mehetne wifiről?) -
Franky2Ster
senior tag
Azt felejtsd el,hogy te wifi-n IPTV-zel.....
-
MODERÁTOR
válasz ubisali #9642 üzenetére
Erre az Invitel (is) ad olyan megoldásokat, amik a 220V-os hálózaton juttatják el a modemtől az IP jelet a BOX-ig! Persze ez nyilván feláras a hagyományos megoldáshoz képest, de egy kollégámnál is így építették ki, mert Ő sem szereti a kábeleket! Persze megoldhatod magadnak is utólag!
[ Szerkesztve ]
-
ubisali
csendes tag
Bocs! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Én nem azt a problémámat akartam megosztani veletek, hogy vezeték nélkül tévézzek én erről egyáltalán NEM ÍRTAM és nem is gondoltam ilyenre, mivel tudom hogy lehetetlen!
Kivéve akkor, ha nem szerzel be egy ilyet [link], vagy veszel egy internet tv-t, amelynek beépített wifije van, de még az sem azért van benne, hogy a tévéadást azon keresztül nézd, hanem hogy a telefonodat és bármilyen vezeték nélküli eszközt csatlakoztass hozzá, hogy elért a tartalmát!!Eszembe sem jutott ilyen badarság!!
Én arról beszéltem, hogy az internetet a laptopomig ne kábel rengeteggel kelljen megoldanom, sőt a wifiroutert se nekem kelljen beszerezni, és ne is a szolgáltató hozzon egy modemet, meg egy wifi routert és így legyen a gépemen internet!
-
powerup2
addikt
válasz ubisali #9645 üzenetére
Miért modem és router van egybe és wifi képes én is olyat kaptam de saját wifis router jobb sokkal .
-
ubisali
csendes tag
válasz powerup2 #9646 üzenetére
Neked is optikád van?
Nekem az volt a problémám, hogy átváltottam optikai netre! (De nem az optikával van a gondom!)
Eddig ADSL internetem van, amely szabvány telefon vonalon kapok, mint mindenki akinek ilyen van, mivel szélessávot biztosít, így akár 150 Mb is továbbítható vele másod percenként!A fórumon megkérdeztem, hogy kinek milyen modemet adtak optika mellé! Ekkor megkerestem, hogy az amit mondtatok nem wifis, így nem fogom tudni használni a laptopom! Csak ha előveszem a kábelinternetes időkből származó wifi routeremet és ismét üzembe helyezem!
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz ubisali #9647 üzenetére
Nincs optikám azt akarok hát igy már értem mi a problémád hát vegyél egy wifis routert
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest