Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    addikt

    válasz Ghoula #25164 üzenetére

    Ahogy írtam, készítettem egy összefoglalót a Giga BIOS-ról, és annyira kicsire, amennyire csak lehet. (Képeket linkelem, hogy ne zavarjon másokat) Sajnos a PH-n a RAM topikban nincs OC téma, hiába kérdeztem, válasz sem jött. Vannak próbálkozások, de itt a 1151 és 1200-esben többet foglalkozunk vele páran mint a saját helyén. Igen, vettem :) , én is csak "bench-re" szánom, ahogy írod, türelemjáték, csak napi 14 órát vagyok távol a munkámmal, ilyenkor nem megy. A hétvégén szabados leszek, akkor fogok vele "szórakozni", bár babaszületés bármely nap lehetséges, készenlétbe is vagyok. Latency... , jelenleg egy belakott W10 van fent, minden vacak fut a háttérben, így már nincs olyan "Jó" (sosem volt) értékem. Van egy extra SSD a gépben, de a W11-et kipróbáltam a fő SSD-n, akkor kinyírta a Benchelő OP rendszert... ott van az, csak nem bootol, fene tudja mint kell helyre állítani ahhoz, hogy az újra ott legyen, mint dual Boot. Majd újrarakom azt, aztán látja majd, addig a normál W10-el megy a teszt. Azt hiszem, amennyire én észrevettem, a 16 16 16-al van a baj, bootol, de a ram stresszt nem bírja. 2 órát játszottam a beállításaiddal, de nem tudtam kivenni a "hibát". Érdekesség is volt, RTL és IO-L sosem ment ennyire még le. Az utolsó nálam amin még bootolt az a 64 66 8 8, alatta nincs. Most ezzel le tudott menni 61 63 7 7 -re. Fogom folytatni ezt az utat. Vannak számomra érdekes értékek, pl nem tartod a tWTR és tWRRD féle 5-ös különbséget, de nem izgat, működik. Feszek, ezt most csak gyorsan beállítottam, semmi finomhangolás nem volt. Koszi a segítséged, illetve ha valakinek van vmi jó ötlete, nyugodtan :)
    Ime a Giga BIOS:

    BIOS Főoldal:

    Csak a 3 feszt piszkálom, többi nem tudom számít e. Ref Clock és Odd Ratio-val annyi a tapasztalatom, hogy kevesebb lesz az elérthető sebesség a listában, így hagytam AUTO-n.
    [link]

    RAM beállítások:

    Ez itt a legérdekesebb része, semmi infót nem találok róla, mindenhol csak APEX lapok, Giga szinte semmi. Lássuk sorba.

    MMT:1-4 (Fogalmam sincs, 1)CI: Enabled/Disabled (Ha jól értettem, különböző moduloknál csinál vmit)
    RI: E/D (Különböző Rankú moduloknál csinál valamit)
    MBM: Normal/E/D (Ezt lehet elírtam, gondolom a gyors indulás)
    RMT: E/D (Sztem Windows alól lehet piszkálni, van a Gigának rá szoftvere, de nem használom)
    MES: Relax OC, Enhanced Stability, Normal, Enhanced Performance, High Frequency, High Density, DDR 4500+ (A high freq-t választottam már, semmit sem vettem észre)
    MTM: Dynamic/Fixed (Azt hittem gyorsíthatok vele a boot időn ha rossz, hogy ne kepesszen annyit, de nem)
    MCDM: E/D

    [link]

    Időzítések:

    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

    Sajnos PPD-t nem találok, de az is lehet, hogy itt nem az a neve. Azokat a Gear-eket sem vágom Asuséknál, hogy az mi lehet, itt nincs olyan.

    Kőszi mindent, ha lesz belőle vmi, akkor szuper, ha nem, akkor sincs semmi, mint írtam panaszra nincs okom. Nézz bele bitte ebbe a "csoda" BIOS-ba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák