- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AGM Pad T2 - fapad alumíniumból
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cray Tyler
senior tag
Sziasztok, adott egy 4690K (szolid 4,1-en megy), és eddig egy GTX960 izzadt alatta, és most jött el az ideje, hogy olyan VGA-t adjak a procinak, amitől balanced lesz a két alkatrész. Ebben kérnék Tőletek tanácsot. Keresem magyarán azt a VGA-t, amit még épphogy kihajtana a CPU (1070? 1080?), hogy a legközelebbi (évek múlva esedékes) upgrade esetén már mind a két komponenst egyszerre cserélhessem.
-
core i7
addikt
válasz Cray Tyler #35751 üzenetére
1070 mehet mellé
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Cray Tyler #35751 üzenetére
Szerintem is 1070, fölé menni nem éri meg.
4,4-4,6-közt nem megy?
Egyébként, ha menne, az lenne az igazi, mindegy milyen VGA, FHD-n. WQHD-n már nem annyira kellene, de jobb a békesség.
© asszongya'hogy
-
Cray Tyler
senior tag
válasz #Morcosmedve #35753 üzenetére
Köszi a válaszokat. 4,1-en megy alapfeszültségeken, de kicsit gorombább beavatkozással 4,8-ig stabil. FHD-ben tolom, cél lenne a 144 Hz-et teljesítő rendszer (overwatch). A GTX 1080-at akkor ezek szerint ez a CPU már nem tudná etetni
Ez nagy kár, mert annó csak azért vettem meg a létező legerősebb i5 procit, hogy még legalább 2 generációnyi jobbfajta VGA-t kibírjon. -
#Morcosmedve
veterán
válasz Cray Tyler #35754 üzenetére
De tudná, nem erre céloztam, hanem, hogy nem biztos, hogy ár/értékben megéri befektetni egy 1080-ba, a 1070-el szemben.
4690k jó proci, tegyed 4,6-ra, ha szépen tudod hűteni és vegyél egy VGA-t.
© asszongya'hogy
-
Cray Tyler
senior tag
válasz #Morcosmedve #35755 üzenetére
Hátő, nekem most az ár másodlagos. Az lenne a cél, hogy a létező legerősebb VGA kerüljön most a gépbe, amit még etetni tud ez a CPU
-
Alpi.
addikt
válasz Cray Tyler #35756 üzenetére
Erősebb vgaval több fps-ed lesz mindenképp. Az ár / érték mutató romlik kicsit egy erősebb cpu-hoz nézve, de ez a felsőházas vgaknál amúgy is másodlagos. (általában )
Ha a pénz nem számít, aakor vegyél nyugodtan 1080-ast. Azért nem fog unatkozni ezzel a procival sem !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Melorin
addikt
válasz Cray Tyler #35754 üzenetére
[link]
Ebben a tesztben elég jól be lehet lőni, hogy melyik proci+vga-val lenne meg a 144Hz-ed.
Azt azért vedd figyelembe, hogy alapórajelen járatják itt a procikat.[ Szerkesztve ]
-
Cray Tyler
senior tag
Köszönöm Mert koncepcionálisan elegem van belőle, hogy vagy a VGA, vagy a CPU mindig erősebb a gépben. Most addig marad a 4690k, amíg nem jön ki olyan VGA, amivel már nem bír. Most ugye azt látom, hogy a GTX 960 szétszakad szegény, a CPU meg unatkozik. Na ebből lett elegem, mert azért vettem erős CPU-t, hogy dörögjön nekem rendesen. Most akkor kap egy 1080-at, de ha azt fogom látni, hogy mellette is unatkozik, akkor szomorú panda leszek.
-
NFree
addikt
válasz Cray Tyler #35759 üzenetére
Töbnyire beálítás és alkalmazásfügő, de szerintem nagy általánoságba nem lessz gond
vga
-
#Morcosmedve
veterán
-
Cray Tyler
senior tag
válasz Melorin #35758 üzenetére
#Melorin
Köszönöm, ez nagyon hasznos. Én olyan search query-kkel próbálkoztam, hogy "what is the fastest gpu for i5 4690k" de jórészt csak 2015-ös válaszokba botlottam, ahol 970-eket ajánlanak. Mintha 2017 elején senki sem szeretné az aktuálisan elérhető VGA-k közül a leginkább odaillővel kihajtani a korábban megvett CPU-jában lévő összes kakaót.
Nekem ez azért nehezen érthető, mert ha ma vesznek 7600k vagy jobbat, akkor most megint csak olyan VGA kapható, ami mellé feleslegesen erős egy 7600k. Vagy én vagyok hülyén bekötve?#Mosrcosmedve #NFree: köszönöm, úgy leszesz
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz Cray Tyler #35762 üzenetére
Vedd meg nyugodtan a 1080 at , beálítástól és alkamazástól függ a dolog mindkét hardvert ki lehet fektetni egyik vagy a másik javára , de egyébként pariban vannak kb. Ami hátrányként érhet az nállad a ht hiánya amit ha nagyon észreveszel megtolod a jelnelgi procid 15k val s kicseréled egy 4790K ra .
Nem kell belőlle akkora ügyet csinálni de szerintem jó lessz a jelenlegi prociddal is föleg ha megtekered kicsit .
3 éve használom lassan a haswelt sajnos nem vagyok nagy gamer, de eddig mindíg a proci lazított s a vga-k voltak kevesek még full hd melett is (980)-ig . nagyobb felbontáson meg főleg billen a mérleg a a proci javára (elég bőven).
Ahol jelenleg kijönne egy 5ghz es 7700k előnye az kb 2 x1070 vagy 1080 lenne szerintem, de ugye ez megint bukta a szar portok miatt nincs támogatás .[ Szerkesztve ]
vga
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Sikerült lejjebb vinnem a 4770K feszültségét 1.3V-ról 1.28-ra, így örömömben most kicsit birizgálnám a memóriát is.
2x8 GB, 2133 MHz-s Corsair Vengeance ramok, 10-11-11-31-s időzítéssel 1.5V-n. Elképzelésem szerint 2400 MHz-re szeretném felhúzni, majd amennyire lehet szűkítenék az időzítéseken. Jól tudom, hogy 1,65 V a max ami adható a ramnak? Továbbá elsőre a 2400 MHz mellé milyen időzítést állítsak be, milyen feszültségen? Végül melyik időzítési érték csökkentésével érdemes kezdeni?
www.smart-bus.hu
-
MrBrook
aktív tag
Sziaztok, vga cserén agyalok, szerintetek a 4690-enem kihajtana egy msi 1070 armort? válaszokat köszönöm, már majdnem megrendeltem, amikor rájöttem,hogy pár véleményt azért meghallgatnék elötte !
huhh, közben most látom, hogy egy "kolléga" pont hasonlót kérdezett, bár az enyém non-K-s de akkor az 1070 még mehet mellé, később meg majd -kb 1 év - platform váltás v. legalább 4790k mellé.
akkor csak megerősítést kérnék ,h nyomhatom e a rendelés gombot:S
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz MrBrook #35765 üzenetére
Olvass kicsit visszább nézd meg mit linkelt a kolléga pont most volt szó róla. Nyomhatod
(#35764) -Solt-
Öröm , hogy sikerült lejjeb venni a feszt a , ramot hagyhatod 2133-on úgy ahogy van , bőven elég semmi nem fog belőlle profitálni ha 2400 on megy ,esetleg benchmark programok de oda tolhatsz nyugodtan 2400 et 1,65v al is azt bőven kibírja az időzítés sajnos azt viszont neked kell próbálgatnod.[ Szerkesztve ]
vga
-
szabog4
aktív tag
Nagy nehezen nekiálltam ennek a húzás dolognak. Nem vitt rá a lélek, hogy bekapcsolás után lekapcsoljam a gépet... Most kénytelen vagyok, mert nagyon lassú a render. 34 órás kört lehúztam, elég. Nem tudom mekkora lesz a különbség...
Átállítottam a 2 feszt, de nem találom, hogy hol tudom húzni 4ghz-re, vagy akár 4,4-re kimaxolva a cpu-m.
Nézzétek el a képminőséget, gyorsan lőttem.[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
szabog4
aktív tag
válasz szabog4 #35769 üzenetére
#Morcosmedve: Rendben, akkor itt hagyom. (Inkább megkérdezem, minthogy, elfüstöljön reggelre, míg nem vagyok itthon.)
A renderidő 1percet csökkent. (4,5p-ről 3,5-re [250 képnél már érezhető ]) Haladás, remélem tudunk még kisajtolni belőle valamicskét majd.
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
szabog4
aktív tag
válasz #Morcosmedve #35772 üzenetére
Ez a procihúzás most egy állandó érték vagy ez, csak terhelésnél megy fel (turbo mód)? 4,1ghz-nél megállok. Milyen értéket adjak meg hozzá? Vagy ez most így jó, és simán állítsam 41re a core ratiot?
Melyik procit lehet a legjobban húzni? Vagy ez teljesen hűtésfüggő? Azt vettem észre, hogy 1mag pörög rendereléskor,tehát 16magosnak nemlátom értelmét. (Több helyen is egy szálat pörget. Pl premier pro.)
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
NFree
addikt
válasz szabog4 #35773 üzenetére
Hát nem tudom nállad valami nem kerek ezek a progik szeretik a több magot több szálat. Nem létezik , hogy csak 1 magot használ a progi keress innkább más progit ami támogatja a több magot ,szálat sokkal többet nyersz vele mint egy tuningal.
Szerintem a rammal is lehet profitálni ezekben a dolgokban .vga
-
HoaryFox
őstag
Fél-off
Szerintetek ha a piros procigyártónak sikerül megszorongatnia a Zintel-t akkor be fognak esni a Haswell procik árai? Én bízom, hogy ez történjen
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
-
laychi
veterán
válasz szabog4 #35782 üzenetére
emelj 100mhz-et és tesztelj,ha nem elég a feszültség,akkor emelj 20mV-ot, ha továbbra sem elég,akkor még 10-20mV-ot
ajánlott tesztprogramokról találsz az összefoglalóban párat,ha megfelelő a hűtésed,akkor próbálkozhatsz avx-es tesztprogramokkal,ha gyenge,akkor maradj a realbenchnél [link]
Ha kevés a fesz,akkor eldob,vagy rosszabb esetben kékhalál.
1,25V-ig még elmehetsz,felette nem ajánlott.
Én 1,3V-on hajtom a procim,de az enyém delidelt meg a hűtés sem a gyengébbek közül való, ami rajta van. -
Puma K
nagyúr
Helló!
5Ghz-ces órajelhez valaki tudna esetleg javasolni beállításokat Asus alaplaphoz?
1.350v-t csak egy teszt erejéig kapott: [link]
HWiNFO szerint nem ment 75 foknál feljebb... igaz a CPU-Z bench része nem egy proci izzasztó történet, de megnézném mi az amit még bírhat a proci és a játék víz... aztán tavasszal lehet jön rá épített víz + eLoop/Noctua ventilátorokkal kitömve a mod-olt házat... esetleg egy 400x130x60mm radival (egyenlőre csak a CPU-nak)
Esetleg a RAM-okhoz is ha tudnátok javasolni beállításokat , hogy tudja tartani a 2200Mhz-cet 1.5v-on, mert sajnos az egy idő után dobálja a kékhalált úgy is hogy a proci vissza van állítva 4.4Ghz 1.115v-ra
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
NFree
addikt
válasz ricsi8800gt #35789 üzenetére
Nagyon jó
(#35788) Puma K
A ram bőven elég lessz 2133Mhz en nekem annyin megy 1,57v al tökéletes . tehát feszeben mehetsz feljebb is 1,58 ig tök nyugodtan , én 1,65v ot nem ajánlok 24/7 re de vannak páran akik anyin járatják. tesztre 1,7v mehet , de nem bent a melegben hanem ha normális a hűtés de csak tesztre.
kinézek ebből a prociból egy 4,8ghz et 1,27-1,28v körül , de lehet tudja kevesebbel is . ibt-vel teszteld.[ Szerkesztve ]
vga
-
Puma K
nagyúr
Köszi az infókat!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hegegabi80
addikt
Nos nagyon melegszik az i3-4160 cpum. Van olyan játék, ahol felmegy 73 fokra is. Egy sctyhe shuriken rev b. van rajta, egy 120 win boost 2 ventivel.
Gondoltam ha lehetne, akkor egy kicsit alulfeszelném és hűtőt is cserélnék.
Alulfeszelésben tudnátok tanácsot adni? -
Grózi
veterán
válasz hegegabi80 #35792 üzenetére
Legelőször is nézd meg,hogy auto-n mennyi vcore-t és vccin-t ad neki a lap!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
laychi
veterán
válasz hegegabi80 #35794 üzenetére
is is, nézd meg a biosban,aztán rendszerben terhelés alatt,hogy változik e a feszültség.
hwinfo64 tökéletes választás
-
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #35796 üzenetére
-
laychi
veterán
válasz hegegabi80 #35797 üzenetére
milyen pasztát használsz? mennyit raktál a hűtő alá? rögzítéssel minden rendben van?
100-120mV-ot talán le lehetne faragni a vcore-ból,de ha korábban alacsonyabb volt a hőmérséklet,akkor a hűtőnél lehet valami gond.prime 95 avx-et használ,ami jobban terhel és fűt,ennél 70 fok körül vannak a magok,ami természetesre vehető egy ilyen hűtés mellett,játéknál 10-12 fokkal hűvösebbnek kellene lennie minimum ilyen feszültség mellett
mivel játszol,ami így megküldi? nem lehet hogy tartalmaz avx utasításkészletet?
vga mennyire melegedős? az is befűthet neki és a topflow hűtőd ráfújja még annak a melegét is.
-
hegegabi80
addikt
válasz laychi #35798 üzenetére
Először cooler master essential e1, aztán mx 2 vagy 4 nem emlékszem. A CM nél tuti kevesebb volt a hőfok.
Assetto Corsa-nal ment fel 73-ra, Wottal nincs gond, meg tomb raidert toltam végig, de ott is max 67-68 fok volt.
A pasztát én szét szoktam kenni a spatulával, amit a CM-hez adtak. Korábban próbáltam az X verziót, de nem tudtam a megfelelő mennyiséget nyomni.
VGA Asus Rog Strix RX460, előtte GTX750 Ti volt. A VGA 70 fok alatt van.
-
Bib
őstag
válasz hegegabi80 #35799 üzenetére
Semmi baj a 73C fokkal, bizonyára befűtött neki a VGA-is, meg az asetto is megtekerte a magokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest