- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Na, ennek most nem örülök! Lecseréltem a bontott 12V-os chieftec 500W-os tápot Corsair TX-650 egyszem 12V-os ággal megáldottra, de ugyan az a helyzet tuning terén.
Ha Nem adok 1,448V-ot a procinak, akkor a 2. mag seperc alatt elszáll blent vagy SmallFFT alatt, a többi mag meg fut tovább nyugisan, semmi kékhalál, vagy ilyesmi. Mintha a 2. mag sokkal gyengébb lenne a többitől, mindig az hal meg.
Bár annyiból megérte a tápcsere, hogy az 500-as nagyon hangos lett az új gép alatt, vitte de alig bírta így bőgette a ventit maxon.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Olyan lehetséges, hogy 1 láb véletlenül nem érintkezik a foglalatban, és amiatt 1 mag kevesebb feszt kap? Bár ebbe a lapba volt pár napig a régi E6420-am is, az ugyanannyit ment tuningban itt is mint a P35-ös régebbi deszkámban. De persze ebben 2 chip van összetokozva, több lábat használ aktívan.
Láttam már ilyen láb-összekötögetős vmodot, lehet elhajolt egy láb az alapon, vagy ilyesmi. (esetleg átbasztak, és nem kleodor régi prociját adták át nekem, ami 1,31-en viszi a 3600-at, vagy szétfeszelték közben, stb...).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz janos666 #22702 üzenetére
Minnél több magból áll a proci annál valószínűbb, hogy az egyik mag kevésbé lesz tuningos mint a többi (pl a 192sp-s GTX260 is sokkal jobban húzható mint a 216-os). Nem tudsz nagyon mit kezdeni vele mivel az órajel magonként/magpáronként nem állítható külön ugye. Esetleg több fesszel lehet stabil működésre lehet bírni...
Arról nem is beszélve, hogy nincs két egyforma konfig, tehát az, hogy hol mit ment max saccra jó, hogy nálad mit mehet majd. Ez függ laptól, bios-tól, meg sok más egyébtől is. Nincs két tök egyformán húzható rendszer még ha azonosak az alkatrészek is.Lábelhajlás lehetséges, de ahhoz elég kemény "pofont" kell kapni a lapnak/foglalatnak. Gondolom nem samukalapáccsal szoktad ellenőrizni, hogy jól benne van-e a proci a foglalatban...
#nincsbennetarcsi
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
1. Szerintetek érdemes e lecserélni jelenlegi E2140@3Ghz procimat egy Q6600-ra. (GTAIV miatt kezdett érdekelni)
2. Mégér e 35k-t egy G0-ás darab. Húzva nem volt így zsákbamacska.
3. Mekkora az esélye, hogy fog menni 3,4GHz-en léggel?
4. Elég e neki a tápom Enermax 425W egy HD4850 társaságában? -
d@minator
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz d@minator #22704 üzenetére
Ha kihasználod (pl GTA 4) és nem tervezel platformot váltani a közeljövőben (i5, i7 stb) akkor igen, nagyjából árban van. Jó hűtővel sima ügy a 3,4GHz. A tápod éppen határeset...
janos666: Kész a teszt, ha modik jóváhagyják kint lesz logout-on hamarosan (mindjárt szólok is nekik).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
AMD_ok
őstag
Egy kérdés hozzád: olvastam a tápos írásodat, mostmár nekem is egy q6600 van a gépben, és egy FSP Bluestorm II 500W-os táp. Alapfeszen, gyári hűtővel 3,3 GHz-ig jutottam, visszavettem 3,2-re (8*400) - itt stabil - , szted meddig lehetne rángatni? Most egy OCZ Vendetta 2 van már rajta hűtésként, így -10-15 fok hőben..
-
dani3l
őstag
Hali!
Van egy Q6600 G0 steppinges procim ami jelenleg 8x400MHz-en megy 1.4125V feszültséggel. Az érdekelne, hogy nem sok-e ez a fesz neki. Ez alatt újraindul Primenál, ennél már nem indul újra, viszont az egyik worker leáll. Ez baj? Ettől függetlenül stabil a gép, még úgy is, ha játék is megy mellette (Warhead). P5KC lapban van, a V-drop kb 0.06-0.07 Volt. A tápom egy LC-Power 6550GP (550Watt). Hűtő egy AC Freezer7Pro -
-
Tigermaster
csendes tag
Helló van q6600 am mellé 1 zalman cnps9700led deszka: ga-ep45t-ds3r
szeretném 3ghz felhuzni falaki tudna segiteni ??[ Szerkesztve ]
Tigermaster
-
addikt
válasz dani3l #22722 üzenetére
2,2V megy a ramnak,de van rajta valami hűtőbordaféleség
950 mhz 4,4,4,12 vagy 1072 5,5,5,18Nálam a stabil a
7x szorzó(3 ghz)
sb 429 mhz
pci-e 100 mhz
extreme ram/2,5x/5/5/5/18 +0,4 V ramnak/
fsb/mch +0,1VTigermaster: Mázlid van,hogy pont leírtam másnak a beállításomat és pont 3 ghz
[ Szerkesztve ]
-
dani3l
őstag
válasz grabber #22724 üzenetére
mondjuk a jelenlegi ramom 2.1 Volt feszültséget bír elméletileg, szóval azt nem is piszkálgatom, főleg ha még el akarom adni..
7x-es szorzóval még nem is próbálkozta, de lehet valamelyik ráérős napomon kipróbálgatom azt is, hátha úgy stabilabb, meg akkor a ramok is mennek kicsit magasabb órajelen -
Tigermaster
csendes tag
nekem ddr3 1333mhz kingmax ramal van és menyire rakjam a cpunak a voltot mert alapbol auton van
[ Szerkesztve ]
Tigermaster
-
addikt
válasz Tigermaster #22726 üzenetére
Nézd meg egyáltalán ha alapon hagyod a feszt és tuningolod a procit akkor nem fagy ki vagy nem kapsz-e kékhalált?Ha nem akkor nem kell feszt emelni,ha igen akkor 1,4V-al próbáld meg előbb.Egészen 1,45V-ig mehet a procinak.
De ha nem értesz annyira olvas utána előbb és ha akkor sem megy akkor kérdez.Ha nem vagy biztos,akkor nem éri meg tuningolni,pláne ha ki sem tudnád használni a hétköznapokban.dani3l: Nekem nem tudom mennyi az elméleti max,de ment simán 2,2V-on.Csak meleg volt egy kicsit a ram
-
dani3l
őstag
válasz Tigermaster #22726 üzenetére
kezd mondjuk 1.3500-nel, aztán tesztelj prime95-tel, ha újraindul a gép, vagy megáll a teszt akkor adj neki kicsit többet. így meg tudod nézni mennyi az a legkevesebb feszültség amin még stabil a proci, és nem kell fölöslegesen túlfeszelni
-
dani3l
őstag
válasz Tigermaster #22732 üzenetére
Ha valami tesztprogit is rászabadítottál és stabil, akkor jó, ha nem, akkor tedd meg mert lehet kicsit komolyabb terhelésnél, pl játéknál újra fog indulni.
Meg szerintem a szorzót vedd kevesebbre, mondjuk 8-ra, a bus speed-et pedig 375-re, így marad a 3GHz- viszont gyorsabb lesz az FSB.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tigermaster #22732 üzenetére
Szerintem adhatsz még feszt neki,de előtte indítsd el ezt a programot Prime a blend tesztre kattints és hagyd kb 1-2 órát.HA nem lesz egyik worker sem piros,akkor talán stabil a géped.Ilyenkor lehet csökkenteni a feszt egészen addig,amíg a prime teszt nem lesz piros.Ha piros egy kis plusz fesz és kész.
1-2 óra blend tesz sem jelenti azt,hogy stabil a gép.Ha egész napot menne,akkor talán kijelenthető,de azért érdemes valami komoly játékkal is tesztelni(GTA4)
Volt akinek 5 óra blend teszt után is stabil volt,de a játék elindítása után 5 perc múlva kékhalál -
Tigermaster
csendes tag
helló meg szépen 3ghz kösz a segitséget
Tigermaster
-
dani3l
őstag
ha leveszem a szorzót 7-re a bus speedet meg fel 460-ra, akkor az órajel marad uyganannyi nagyjából, viszont az FSB 1600-ról 1840-re nő. nem sok az már? Elméletileg a lap 1333MHz-ig támogatja a aprocikat, gyakorlatilag az 1600-zal is simán megy, de nemtudom, nem lenne-e sok már az az 1800 neki.. grabber neked ez hogy van? Csak mert a 460-as bus speeddel tudnám 920-on járatni a ramokat, az meg szerintem elég is lenne.
vagy próbáljam meg aztán kiderül, ha nem jó? -
Qru
MODERÁTOR
válasz d@minator #22735 üzenetére
A procira csak egy ágat tudsz bekötni, ezért igenis nagyon sokat számít mennyi A tud leadni a 12V-os ágon. Q6600 tuningolva sokat eszik. Látod nálam is a Chifi 550-es 2 ágon tudott 18A, míg az egyesített ágas Corsair-el javult a tuning.
mod:
dani3l: Az nem sok, minnél magasabb annál jobb/gyorsabb. Bírni fogja, én is toltam 7-es szorzóval 450-es fsb-n és sima ügy volt.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
dani3l
őstag
válasz grabber #22748 üzenetére
hát most próbaképp átállítottam, a fesz maradt, de nem igazán volt stabil, majd még próbálgatom, csak már nem ilyen későn ramok még talán mennének is 5-5-5-15 időzítésekkel 900MHz-en, 2.1 Volton, de mostmár nem erőltetem, majd az új ramokkal kisérletezek, úgyis úgy kell stabilnak lennie, nem így
-
Qru
MODERÁTOR
válasz janos666 #22699 üzenetére
Megcsináltam a tesztet: 2 mag VS 2 mag no meg persze 4 mag.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 5 4600G
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest