- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazimódó
senior tag
1. A G0-steppingűek állítólag kevésbé melegednek mint a B3-asok.11 fok különbség is lehet terhelés alatt.
Specification number: SLACR = G0
Specification number: SL9UM = B3
[link]
2. Egy Thermalright xp is elég lehet.
Kis összehasonlítás:[link]
3. Nem kell új win-t rakni."Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
arn
félisten
válasz hunnylander #1199 üzenetére
a gyarto azt adja el neked, ami neki gazdasagilag jobban megfelel. a tempo novekedesenek jelenleg strategiai oka van.
ha nem lenne verseny, tennenek a fejlesztesre (vagy legalabbis alacsonyabb koltsegszintre szoritanak) - es azt venned ami van. annyit modositananak, ami kell az eladasok fenntartasahoz. perpill az intelnel ezert is nem sietnek a penrynnel, hanem tologatjak fel az orajeleket meg az fsbt - eladjak ujnak a ''regit'', mikozben hasonlo arszinten tartjak.
architekturalisan kivancsi leszek, hogy mennyire lesz az amd eros, mert skalazhatosagban (is) jocskan le van maradva. szvsz osszessegeben nem lesz nagy durranas, kb hasonlo szintre hozza az amdt, mint amin az intel van/volt. ez keves.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nakos
senior tag
Nekem B3-asom van és 3 Ghzen járatom (+25%). + Zalman 9700NT cooler.
TAT -tal vizsgálva alapjáraton 48-52 fok között mozog így a 4 mag hőmérséklete.
3D Mark 2006 lefuttatással közben max 65 fokig ment fel (de 66 csak egy pillanatig történt), jellemzően 58-62 fok körül mozgott. Én magasabb értékeket vártam volna a 3D Mark futása alatt hamár a bázis (idle módban) ennyire magasan volt.
Feszültséget csak elhanyagolható mértékben emeltem... (1,38-ig)
Mondjuk a Zalman 9700NT az egyik legbivalyabb teljesítményű léghűtő, lehet hogy egyszerűbb coolereknél ez magasabb érték lenne. Viszont sajna egy picit hangos, hacsak nem 5V-on használom aminél nem hűt annyira hatékonyan már egy húzott procit -
Qru
MODERÁTOR
válasz Overlocker #1206 üzenetére
Az igaz, lehet inkább P35+DDR3-as át állás lesz és marad a mostani E6300 3150MHz-en még stabil, elég bőven egyenlőre ekkora teljesítmény is.
#nincsbennetarcsi
-
vazimódó
senior tag
ok.Köszi a helyesbítést.
nakos:Eszem ágában sincs elvenni a kedved ,de nézd meg úgy hogy ráküldesz a procidra egy Prime v25.2-t. Fog az a hőmérséklet emelkedni.Az igaz hogy nagyon jó hűtőd van,de 3D mark szvsz nem fogja neked úgy leterhelni a proci mind a 4 magját mint a Prime.
[link]
[Szerkesztve]"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
Dare2Live
félisten
Jelenleg teljesítményben is Intel vezet HPC fronton és ez nem marketingrizsa. Ez nem vitatéma hanem tény és nem azért van így mert Intelnek nagy a ''marketing ereje''.
A 24000es Cray Barcelona rendszerrel ez majd persze változhat.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Andrew74
csendes tag
Sziasztok
Nekem a QUAD procim 3401 Mhz-en ketyeg: 8x szorzo, 425 FSB, 1,4000v Es nincs rajta vizhuto, hanem egy egyszeru ''Asus silent knight'' huto. stabil mint atom. Es nem G0 steppinges hanem B3 -as. Ezekben is van jo szeria.
Ezzel nem felvagni akartam, csak kicsit ugymond szerencsesnek kell lenni ahoz hogy ilyen, vagy ehez hasonloan jol tuningolhato CPU-t kifogjon az ember.
Es ha meg informatikai teruleten is dolgozik valaki akkor.....
Udv. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz vazimódó #1214 üzenetére
Még sajna nem volt összerakva,mióta megvettem a procit,mert nem volt rá megfelelő blokkom. Tegnap érkezett meg a Fuzion,most polírozgatom össze őket,szerintem este lesznek képek a polírról,holnap meg tesztelgetek,reményeim szerint,ha nem jön közbe valami.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
C.Brigante
veterán
-
Geller72
veterán
válasz Overlocker #1206 üzenetére
A négy magot sztem sem használja ki az, aki játszik..Overlockernek igaza van, a mhz, az mhz..nem mind1, hogy 2,4, vagy 3.0....én úgy érzem, hogy a jelenlegi szegmensben a mai c2d-k, c2q-k bőven elegek a mai játékokhoz..a Barcelona szvsz ha meg is jelenik, és mondjuk tudja azt, amit pl a q6600, az az AMD-nek sima bukta..mert ugye egy cpu-t, amibe ennyi lóvét öltek, és nem tudnak olyan áron adni, mint bevezető áron bejövő 4 magos cpu-t, akkor konyec..és ugye a q6600 ára megfeleződött..szal egy új amd 4 core cpu-t bevezető áron adni majd 60k körül igen nagy bukta lesz...kiváncsi leszek, mi lesz itt..
-
Qru
MODERÁTOR
Dehogy nem, túlságosan is. Pont most néztem, C1E+EIST-el alapon (1600/1,1V) 34-35fokos. Alapfeszen 3150-en üresjáratban már 45fokos. Végülis annyira nem rossz (ha nem terhelem ).
Brigante: Azt hiszem inkább majd vmi P35-ös deszka+DDR3 kombó lesz előbb mint 4mag. Meg talán vga, ha végre kiderül mit is tudnak/érenk dx10-ben mostani karik.#nincsbennetarcsi
-
rankesz
veterán
Milyen márkájú p35-ös lapot ajánlotok quazán 6600 alá?
Nemsoká indulok jugeen prockójáért és addigra képbe kellene lenni hogy milyen lap lesz alá mert akkor azt is ma megvenném.
Köszi -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz rankesz #1230 üzenetére
Mondjuk egy ASUS P5K,vagy ugyanebből a Deluxe,esetleg a KC változat,ha tervezel DDR3-at is a későbbiekben.
Most jött ki a DFI igen jó kis P35 Lanparty-ja,de arra még itthon várni kell,és amúgy is elég drága.
[Szerkesztve]"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz rankesz #1232 üzenetére
''Közvetve ismerjük ám mi egymást''- Tudom,azért is írtam
''Segítenél majd jövő7en (vagy amikor megjönnek a cumók) vízhűtést építeni?''-Igen,dobj majd egy pü-t és megbeszéljük."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
arn
félisten
a sebessegerol te kb annyit tudsz, mint en. semmit
de ha tippelni akarunk a c2d kb 20-30%ot ver az x2re. a penryn talan 10et a corera (vhol joval tobbet is). amit irsz az tobb mint 25%. minimalisan szamolva +65%ot kellene architekturalisan kihozni a k10bol. szerinted ez realis?
a masik: a phenom messze lesz az elejen a 3 gigatol... es ezen az orajelen baromi kazan.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
bar nem is tudom minek futok meg par kort - veled amdrol vitazni...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
R.Zoli
őstag
120 wattos TDP 3 gigán Mint a mostani Q6600-ok...A csúcsprocik mindig is nagy fogysztásúak lesznek mert a gyártók a végletekig húzzák...És ez a véglet olyan 120-130 watt környéke...
Ez azért még nem kazán...FPU teljesítményben meg lehet az 50-60%...Integerben elég lesz 10% clock-to-clock is ennyit már csak a javított IMC és a natív quad core miatt is nagyrészt oda írhatunk a számlájára
Az a helyzet ,hogy a K10 SSE2 és 3 alatt hasonlóan fog teljesíteni mint a C2D és a Penryn mert végre ez is 128 bites lett... Minden másban el fogja kenni ilyen órajelen a Penryn száját Ne azt vedd alapul ,hogy most 2 Ghz-es Barcelonák jönnek mert most ezt tudják nagy mennyiségben nyomni hanem 4-5 hónap múlva mikor beindul a móka Én most veszek pár hónap erejéig egy q6600-ot aztán amint jön a Phenom elötte eladom mert buknék rohadt sokat -
arn
félisten
tudod mit? legyen igazad...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
válasz Andrew74 #1186 üzenetére
Hali Andrew74!
Andrew74: Bizony.Az intelnek mar kintvan a 4 magos server procija tesztelesen a gyartoknal, es van mar olyan alaplap amibe negy proci epitheto.
Ez a négy processzoros Inteles alaplap érdekelne, de sajnos eddig csak dual socket 771-es lapokat találtam. Te hol találkoztál ezzel a négy procis lappal? Ki gyárt, illetve ki fog ilyet gyártani még az idén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic