- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple notebookok
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.9
tag
Grafikai programokra, 3D-s tervrajzok, Autocad, ilyesmik. Egy nagyobb rajz megnyitásával egy alap gép eléggé szenved, főleg a modellezésnél. Igaz ezeknél inkább memória kell a gépbe.
Azt hiszem nálam nem lenne kihasználva a 4 mag, 2 mag X 3GHz körüli proci szerintem megtenné egy általad is javasolt lappal.
Bár, ha azt mondjátok, h a Quad tovább gép marad és sokkal gyorsabb, akkor nem számít az a + 5 rugó érte.Az a baaaj...
-
Pala
veterán
Általában ezen a felhasználási területen van előnye a 4 magnak. Memória is fontos, 4 giga alap, de inkább 6-8 giga; ezt szinte biztosra mondom, mert én meg kiadványszerkesztek + photoshopozok sokat és a mostani 4 giga néha kevés (egyszerűen elfogy a ram és olyankor belassul a gép). Mivel korábban azt írtad, hogy kb. 3 évre szeretnél gépet, így inkább a quad felé hajlanék, de abból meg (a biztonság kedvéért) inkább a Q9400, mint a Q8400, ezeket a korábban említett lapok valamelyikében többnyire gond nélkül felhúzhatod 3GHz fölé, ha netán az órajel is számít. Az autocad újabb verziói is profitálnak a 4 magból tudtommal.
-
sz.9
tag
Köszi a tanácsokat, lehet, h dobok bele a Quadot, majd a következő héten kitalálom még
Intel Core 2 Quad Q9400 Boxed 41k körül már lehet venni, igazából elsőnek azért nem mentem a 4 magos proci felé, mert 1/3-dal többet zabál (90W körül), és gondoltam jobban is kell hűteni. Egy "porszívót" meg nem igazán szeretnék az asztal aláAz a baaaj...
-
sz.9
tag
Meglátom milyen hangos lesz a gyári. Most AMD-m van és a gyári hűtő ketyeg már éve a procin, kellemesen meglepett, mert nem volt zajos, így hagytam.
Igazság szerint most lesz az első Intel procim, eddig AMD párti voltam, de most úgy döntöttem kipróbálom. Egyébként sohasem csalódtam az AMD procikban, igaz mindig gondosan összeválogatott gépeim voltak, ezt nem csak az alaplap+procira értem.Az a baaaj...
-
Pala
veterán
Jól teszed!
Igazából bármelyik procit is veszed a jelöltek közül, gond egyikkel sem lehet, ezek megbízható darabok, nem szokott velük probléma lenni. A gyári hűtő lévő venti pwm-es, alapjáraton szinte hangtalan. Persze fel tud süvíteni, ha maxon teker, de erre leginkább csak a direkt procinyúzó tesztprogramok adnak lehetőséget. AMD-ről én nem tudok mostanság érdemben nyilatkozni, a legutolsó AMD procim egy Athlon X2 4200+ volt, azóta kicsit lemaradtam. -
barnam_
nagyúr
-
Laraxior
titán
Elkezdtem megkeresni a legjobb 24/7es órajelet. Az ezelőtti 4500MHz-es órajel stabilnak bizonyult 1.344Von is
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
sz.9
tag
Nekem most egy 3.5 Athlon pötyög a gépben, nagyon stabilan megy már 3 éve, simán lehet húzni is könyörtelenül :-) persze akkor beindul a "porszívó is" :-) Biztos ami biztos azért lesöntöltem egy ellenállással a csendes működés érdekében...abszolút nem meleg így sem és stabilan megy, de nekem ez már lassú...Sőt az MSI K8N SLI lapban vannak húzási lehetőségek gyárilag.
Többek között ezért is jöttem át ebbe a témába is itt a fórumon, mert AMD-ben szoktam okos lenni, az Intel konfigokban meg kevésbé, de most elhatároztam, h váltok!
Az a baaaj...
-
sz.9
tag
Ne is mond, néztem már én is, még a végén majd megint AMD-t veszek
Egy jó MSI lap egy 4 magos procival...hát ez sem rossz megoldás :-D
Áhh, nem tudom...megfogadtam, h csak az Intel prociból fogok kiindulni és köré építeni mindent....de nem bírtam ki, h a konkurenciába ne lessek bele....Az a baaaj...
-
sz.9
tag
Nézegetem az AM3-as lapokat, főleg az MSI-ekt, és a legtöbbön van alaplapi videokártya...ez nem volt jellemző még néhány éve.
Amúgy igaz, 60-ból egy AMD-s konfiggal erősebbet lehet kihozni, ez mindig is érvényes volt a két márkára.
Viszont az AMD-ket jobban kell hűteni, ez visszamenőleg mindig bebizonyosodott nálam...
Az, hogy gyorsaságban melyik a jobb mindig nézőpont kérdése, valamelyik műveletsorban az egyik, a másikban meg a másik.
Nem tudom merre induljak elAz a baaaj...
-
Laraxior
titán
tutira megyek..nehogy megdögöljön..használni szeretném a rendszert,legalább egy évig...
kis érdekesség:
500x9-en stabil 1.344V-on
512x9-en viszont 1.376V-on 10 perc alatt eldobta magát...ekkora feszugrás kellene 100MHz-ért"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Pala
veterán
Dobj fel egy érmét!
Meg azt is vedd ám figyelembe, hogy DDR2/DDR3-mas lapot veszel-e.
Én sem tudom egyértelműen, hogy mit tennék a helyedben. Intel oldalon valszeg Q9400-ra hajtanék (mint ahogy ezt valóban teszem is, csak nekem nem kell lapot vennem alá), AMD-nél pedig - élve a lehetőséggel, hogy elérhető áron van a csúcs processzoruk is - valszeg egy ilyet. -
Laraxior
titán
válasz ADAM1337 #33723 üzenetére
ez körülbelül ilyen:
A jereváni rádió válaszol hallgatóinak. A legutóbbi kérdés így hangzott: „Igaz-e, hogy Jerevánban Moszkvicsot osztogatnak?"
A válasz: „A hír igaz. Csak nem Jerevánban, hanem Tbilisziben, nem Moszkvicsot, hanem Ladát, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
sz.9
tag
DDR3 ez biztos..Jó az a proci amit mutattál, csak attól félek nagyon kell hűteni..Az Intelekről tudom, h baráti a hőmérsékletük. Szerintem jóval többet disszipál ez az Athlon.
Nézegettem ehhez a procihoz MSI lapokat, de valahogy nem tetszenek, a választék sem túl nagy. Utána kell járnom, hogy ezek a 4 magos Athlonok milyen lapokat komálnak.Az a baaaj...
-
mmdms
addikt
válasz killer1203 #33713 üzenetére
Nekem is ez a gondom, csak nekem nem kingmaxok...
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Zoli83
tag
Hali!
(#33662) Erre esetleg vki nem tud mondani valami okosat, ennyire reménytelen lenne? -
Zoli83
tag
Köszi, kipróbálom! Az MCH mennyin legyen, 400 vagy 200 MHz-n (így jön ki az 1066). Ja és gondolom így már nem igazán kell neki 1.38V fesz, azt is lejjebb kellene vennem, nem? Az az érdekes, hogy 1.3V alatt ugyanilyen FPO-s procival 4500-at is csináltak, ezért nem értem miért nem akar nekem stabil lenni a 4000 MHz. . .
-
Zoli83
tag
-
Zoli83
tag
Meg lenne egy általános kérdésem. Úgy hallottam az egyik ismerősömtől, hogy a lényeg a magas FSB és akkor lesz gyors a gép, nem a MHz a döntő. Ez igaz? Mert ha igen, akkor megpróbálom inkább a max FSB-t megtalálni, mint a 4000 MHz-et.
-
emre
veterán
válasz Zoli83 #33735 üzenetére
Bizonyos műveletek gyorsabbak lesznek magasabb fsb esetén.
De játékok szempontjából az órajel a lényeges.
Azt hogy milyen szinten akarsz tuningolni neked kell eldönteni. A legtöbb vga-nak elég 3,2-3,6Ghz körüli órajel. Ezt még normális fesszel el lehet érni. A procik egy részének megnő az étvágya 4Ghz körüli teljesítmény elérésekor.[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Zoli83
tag
A VGA-m szereti a magas órajelet, azért is szeretném elérni végre a 4 Ghz-et. Most jelenleg 4000-en megy, 1.38V-al (biosban), 1.264-re droppol CPUZ-ben. Csak 40 perce fut a prime, max 69 C°-ra ment fel. Nem tudom mennyire lesz stabil, de majd játék közben úgy is kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
8*500on (e8400, vid:1.2625V) megy most a prime alapfeszen, terhelve 1.216-ot kap, viszont a hőmérsékletek felmentek 60fokra. Nem sok ez egy kicsit? Scythe Ninja-val hűtöm + 12es venti.
7,5*533on is próbáltam de fél óra múlva kifagyott. Elképzelhető hogy ha nem 2*2-vel hanem 2*1 rammal próbálom a tuningot, hogy jobban fog menni?
-
Mankó
veterán
válasz Zoli83 #33737 üzenetére
Nekem is pont ilyen lapom volt, egy e8500.al, meg 2*2gb csx 1066-al. 8*500-on hajtottam biosból adott 1.35-el, ami prime alatt terhelve volt 1.264. Majdnem ugyanaz a konfig, csak a ram más.
Igaz beletelt vagy másfél hónapomba, amire megtaláltam a tuti beállítást, de az atomstabil volt. több mint 5órát is ment egyszer a prime minden hiba nélkül. Ramok 15-5-5-5 turbo, 1.9-es beállítással 1000en. -
emre
veterán
A memoria méretének szvsz nem sok köze van a tuninghoz.
Bizonyos lapok a 4 modult kezelik nehezebben, illetve több fesz kell neki adni hogy ugyanúgy menjen.A hőmérséklethez inkább nem szólok, mert még a végén megköveznek, de szerintem 4Ghz körüli órajel mellett ha 70 fok alatt van a procc akkor nagy baj nem lehet.
Más kérdés, hogy én jobb szeretem az alapon húzott rendszert. Tehát nálam normál fesszel megy (ez olyan 1,1-1,2 volt körül van) 3,6Ghz-en a cucc, és max 50 fokos a procc.[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Mankó
veterán
Tuningban én azt mondom, hogy a 2gb-s modulokkel nehezebb tuningolni.
Nálam is alapon (normal) megy most a prime, de mivel magas a vid: 1.2625 így gondolom ezért kap terhelve 1.216ot, 4ghz mellett, eddig max 60fokos volt a proci. Épp azért gondolom magasnak a hőmérsékletet, mivel alapon megy. Lehet újrapasztázom majd, csak meglesem hogy stabil-e így.
ó vazze 34percnél hiba. -
atee
őstag
Sziasztok.
Nem nagyon foglalkoztam tuningolással sosem.
Most gondoltam megnézném, hogy mit lehet kihozni a 8400 es prociból. Igazából csak kíváncsi vagyok. Tökéletesen elég az alap teljesítménye is.Szóval adott a proci. 4x1 giga geil ultra ami csak 800 as.
Lehet evvel így kezdeni valamit? Mit és hogyan kéne állítani?
Gigabyte alaplap 965DS4, 650 es corsair táp. Túlméretezett coolerem van.Köszi a válaszokat.
D-day 2002-01-04 01:54
-
Mankó
veterán
válasz Zoli83 #33743 üzenetére
Hát igen, a játék az ami tutira leteszteli, h jó e. Nekem játékok alatt se volt gond, azzal a beállítással. Soha.
Prime alatt nekem is jó volt, de pl a Crysis alatt nem volt hang. Aztán úg yteszteltem, hogy ahol jó volt a crysis, utána futtattam a prime-ot. S úgy jött össze a jó beállítás. Lehet ezért tartott ilyen sokáig is. -
Mankó
veterán
Azt vettem észre, hogy csak normal feszen veszi vissza a procifeszt, ha nincs terhelve a cucc. Ha megemelem a feszt, akkor nem veszi vissza idle-ben.
Láttál már te ilyet? C1, Eist be van kapcsolva, LLC nincs. Fene se érti.
Újrapsztáztam a procit, most bios 1,3125-el 7,5*533-on megy a prime, terhelt 1.264, s most eddig a max hőm. 59 fok.
Valahol már eltalálhatnék egy stabil órajelet, egy 1 óra stabil prime-al! -
belaazallat
addikt
Hali!
"Tuningban én azt mondom, hogy a 2gb-s modulokkel nehezebb tuningolni."
Ha ez igaz lenne, akkor nálam be kellett volna haljon a rendszer. A 2x1024MB CSXO-CEC ram mellé beraktam 2x2048MB Geil ramot, gép beállítása változatlan, se játékok alatt, se IBT alatt nem hibázik. E8200@ 3400MHz
Szerk: ha emelsz a feszen nem is fogja visszavenni. Olyankor kikapcsol az a funkció.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Mankó
veterán
válasz belaazallat #33748 üzenetére
A p45-ben semmi gondja nem volt, akár merre tettem a feszt, mindenhol visszavette idle-ben.
3.6ig persze hogy nincs gond a 2gb-s modulokkal, 500+-os fsb-kről beszélgetünk. Ott vannak a gondok. -
Mankó
veterán
7,5*533 terhelt 1.264el 50 perc prime stabil. Végre valami kézzel fogható eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest