- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok
van egy E8200 procim, amihez most lapot váltok és vszeg DDR3 lesz belőle, P45 lappal
milyen memóriát javasoltok hozzá, ha még a tuningot is szeretném kipróbálni? -
törölt tag
válasz dangerzone #33056 üzenetére
nincsenek meg, eladtam őket
-
breiner
aktív tag
válasz dangerzone #33058 üzenetére
Nem lesz sokkal gyorsabb ahogy olvasgatok
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
sinya85
senior tag
Ez nem ér az én e8500asom csak 4000ren megy "vagy béna vagyok"
ஜ۩۞۩ஜ
-
sinya85
senior tag
Amugy is annyi vacak van a biosban amit nem tudom mit jelent
ஜ۩۞۩ஜ
-
sinya85
senior tag
esetleg valaki segíthetne és linkel valamit amikor erről szó volt hogy hogy kezd neki.
ஜ۩۞۩ஜ
-
AirBooms
addikt
Hi!
Nincs valakinek egy eladó olcsó, de jó Wolfija?
-
sz.j
nagyúr
Volt egy kis időm és első próbálkozásra ez jőtt össze:
Majd még megpróbálom csökkenteni a feszt.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
törölt tag
Hello!
Szeretnék segítséget kérni valakitől, aki ráér egy kicsit.
Nem sikerül tuningolnom a masinát, akárhogy próbálkozom.Alaplap: Asus P5Q
Processzor: Intel Core 2 Duo E8200 @2.66 GHz + Artic Cooling Freezer 7 Pro hűtő
Táp: Gigabyte Superb 460W
Memória: 4 x 1GB Kingmax KLED48F-B8KO6 (elvileg 1066, de már nem vagyok biztos benne...lehet csak 800)
Videókártya: Gigabyte GeForce 9800GT 512 MB3 GHz-en szeretném működtetni, és memóriát is szeretném megtudni milyen , de sehogy nem akar sikerülni...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
toyone
őstag
válasz #74459392 #33067 üzenetére
A 3ghz-hoz, Bios-ban be kell állítani:
AI Overclock Tuner [Manual]
Cpu Ratio Setting [8]
Fsb Frequency [375]
PCI Frequency [100]
Fsb Strap... [333Mhz]
Dram Frequency [ ahogy bírja a ramod, kezdj a legalacsonyabban mondjuk]
Dram Timming:5-5-5-15Feszültségek:
CPU Voltage : 1.25v
CPU PLL Voltage 1.5v
FSB Termination Voltage 1.1.v
DRAM Voltage 2.0v
NB Core Voltage 1.1v
SB Core Voltage 1.1vDe szerintem ITT Kérdezd inkább ha nem vagy vele tiszában, vagy a lapod topikjában olvasgass itt
Ram kérdésre pedig: PL. Everest el tudod megnézni. 1066 Mhz-s a ramod csak azt is be kell állítani.[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
sinya85
senior tag
ugyanis van egy asus p5k premium wifi deszkám és sehogy nem megy 4000 felé a proci és annyi mindennek lehet feszt adni de nem tom mik azok
ஜ۩۞۩ஜ
-
breiner
aktív tag
válasz sinya85 #33069 üzenetére
CPU PLL a magas FSB elérése érdekében szükséges lehet emelésére, de megfelelő CPU Reference értékekkel minimális emelés szükséges hozzá vagy egyáltalán nem kell hozzányúlni.
Jaj most látom közbe fanatikus tag lettem köszi PH
És használd a szerkesztés gombot egy hozzászólásba írd a mondani valód nem többe ezért már le szúrtak engem is de tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
-
zolynet
veterán
na lehet holnap megjön a cserealaplapom, p35c-ds3r, ugyan nem ep, de nem is hiányzik a des, alig használtam ... lehet izibe eladom és beszerzek egy ds4-et kis ráfizetéssel
Life is too short to stay stock!
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Lenne pár n00b kérdésem:
Van egy E8400-am (E0-s) a hozzá való gyári hűtővel. Everest szerint a cpu/1.mag/2.mag hőfokai: 15/35/29 °C. Na most az első érték lehetetlen, mivel 14.9 °C van a szobámban.
Csak a cpu venti megy, ~800 rpm-en. Nem gond a 6 °C magonkénti különbség? -
emre
veterán
válasz barnam_ #33078 üzenetére
Esetleg mással nézted? Pl. RealTemp...
A haver E5200-es procijánál találkoztam hasonlóval, ott semmi gond nem volt a magok közötti hőmérséklet különbségből.[link][ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
zolynet
veterán
Tudtok segíteni ezügyben?
Life is too short to stay stock!
-
sz.j
nagyúr
Sajnos itt már nagyon "kéri" a feszt.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
-
gamerkiller
senior tag
Fú ez nagyon szép eredmény a "kis" 8400-tól! Az én E8500-am nem tudom mit léphet, még nem volt időm, merszem kipróbálni.. Ennyi bőven elég.. Biztos bírná kevesebb fesszel is, de nincs ingerenciám megnézni mennyi a minimum..
[ Szerkesztve ]
Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4
-
yolan
őstag
Valid-ra én ennyire tudtam leküzdeni, talán minuszban menne 1.0 alatt a valid, majd legközelebb. 3000@1.008v
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
breiner
aktív tag
Hy.
Alig vártam a hideget, ma ki mentem a géppel a teraszra és meg néztem a 4GHz primet a kis e8200-tól.
Kint a teraszon 2fok volt, a cpu így volt 5fokon 20/27 terheletlenül alapon.
Terhelve nem néztem mert nagyon kevés időm volt, inkább mentem a 4GHz-re mert, itt még nem tudtam futtatni primet.
Terheletlenül 4GHz-en: 14fokon 27/28 maghőmérséklet 1,264v feszültség mellet.
Terhelve prime blend úgy volt 43fok 49/51 maghőmérséklet 1,232v feszültség mellet.
Nem volt sok időm a priemt futtatni mert jöttek a szülők és be zavartak, így csak 05:05percig ment de majd kérek tőlük engedélyt mikor este mínusz 16fok lesz kint ha meg engedi akkor ígérem hogy több ideig leszek kint legalább 1órát fogom futtatni a primet 4GHz-en de szerintem 1,248v feszültség lesz droppal együtt.És akkor az igazoló képek
5 fok 2,6GHz @ 0,960v terheletlenül
14 fok 4GHz @ 1,264v terheletlenül
Remélem hogy ki engednek majd és akkor végre le futtathatom a primet
Ja és még valami gyári hűtővel[ Szerkesztve ]
-
breiner
aktív tag
válasz szombatitomi #33096 üzenetére
íííí tényleg van benne valami de azért megfogom csinálni az 1óra primet vagy lehet hogy nem így már parázok
emre: igaz
[ Szerkesztve ]
-
johniee
senior tag
válasz breiner #33098 üzenetére
Olyan hidegben nem Prime-olni kéne, hanem valami 5GHz körüli/feletti eredményt produkálni
Páralecsapódás meg hát...szerintem akkor lehet ha beviszed a gépet a hidegről a melegre.
A ventik úgyis mozgatják azért a levegőt..én is szórakoztam ma/tegnap a szobában, mert nagy műanyagajtó választ el a hidegtől csak
FSB-re gyúrtam"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest