Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
8GB GDDR6 VRAM, 128bit sávszéllel; tuti siker lesz...
... 199,99-ért.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: ASRock RX 6600 ITX 8GB; Palit GTX 1660 Ti StormX 6GB
-
ergoGnomik
tag
Hát, a 128 bit/sec az tényleg alacsony sávszélesség. Hülyék ezek (NVIDIA, AMD) mind! Vagy...
-
MZsoltee
veterán
A 60-as 600-as széria a régi belépő szint lesz nem a közép. A CPU-kban már elég tisztességes integrált grafika van. Nem akarnak ennyiféle GPU-t gyártani. A 6500-as is azért lett, hogy legyen és ha olyan gépbe kerül, amiben nincs semmiféle integrált cucc, akkor képet adjon. Ez volt régen a 30-as széria.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
olymind1
senior tag
válasz
ergoGnomik #3 üzenetére
Nem hülyék, csak élhetetlenek.
-
Rowon
őstag
A 8 GB VRAM-on nekem is megakadt a szemem, szerintem lassan kevés lesz az. Napokban láttam egy YouTube videót egy átalakított RTX 3070-ről, amiben 16 GB VRAM volt. És azt is sikerült kimaxolniuk az egyik játékban.
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Taranti
senior tag
Nekem pedig egyelőre tökéletes az RX 6650XT. Az utóbbi pár év játékaiból egyik sem mozgatott meg, főleg régebbi illetve indie játékokkal játszom 2,5GB-4GB VRAM foglalás mellett. (Mondjuk ebből következően az RX 7600 nekem valszeg nem is fog kelleni...
)
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Rowon
őstag
Én is elvagyok 1080p-n az RX 5700 XT-vel. 4 éve vettem, akkor 160 ezer forintért és még most is elég 60 fps-hez erre a felbontásra. Legcombosabbnak mondható új játék a Doom Eternal volt, amit hajtott, azt is viszi szaggatás nélkül.
De ha megnézed a tömegjátékokat, pl. Valorant, pont, hogy törekednek az alacsony gépigény megteremtésére, hogy minél nagyobb tömeghez tudjon eljutni a játék.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Rowon
őstag
Most néztem az adatlapod, elég hasonlóak a buildjeink.
Mondjuk én a Doom Eternalt is meguntam szerintem 3-4 óra játék után. Nem azt mondom nem jók az új AAA címek, csak valahogy olyan nem is tudom... üresek. Csak a látványra építenek mindent, mint az új Hollywood-i filmek, a tartalom pedig hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Az örök igazság itt is igaz. Nincs rossz termék, csak rossz árazás.
100 ezer forint alatti kártyán a 8 GB még elmegy, mert az erővel sem bírná a friss AAA játékokat maximális beállítással 60+ fps mellett, ezért úgyis le lesz véve 1080p mediumra, vagy 1080p performance felskálázásra az a játék, amihez a 8 GB már kevés lenne. Így pedig nem lesz már kevés a 8 GB.
A probléma a bőven 200 ezer forint feletti kártyáknál jelentkezik, mert azok valószínűleg képesek lennének a 60+ fps elérésére 1080p maximális beállítás mellett is, de az elégtelen memória miatt "dadognak".Szóval az RX 7600 és az RTX 4060 sikere is a bolti árukon múlik. 100 ezer forint alatt érkezve lesz rájuk kereslet, mert annyi pénzért a vásárló elvárásai is szerényebbek.
-
GAI
senior tag
válasz
Alogonomus #14 üzenetére
Szerintem nincs túl sok esély a 100k alatti 4060-ra, hiszen a 3060 is jócskán 100k fölött van de még a 3050 is kicsivel. A 4070 meg 250-ről indul. A 4060-at olyan 180-200 körülre saccolom.
-
PuMbA
titán
Számomra is néha vannak jó játékok. Többjátékos játékot nagyon ritkán játszok, mert sosincs vége és nincs történet sem, szóval történet orientált egy játékos címeket tolok. Legutóbb a Cyberpunk 2077-et pörgettem ki, azelőtt a Red Dead Redemption 2-t. RTX3060 12GB-om van. GTA VI lesz az a játék biztosan, amivel játszani fogok, illetve ha közbe jön valami jó cucc, akkor azzal. A VGA-k fejlődése és a technológiák viszont érdekes téma, arról szeretek beszélni
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
180-200k körül indulva a 4060 egyértelműen DOA lenne. Annyiért már a 6750 XT sokkal erősebb opció. Persze pár ember megvenné, hiszen a 1660 és 2060 közötti 3050-ből is adtak el valamennyit 2060 fölötti áron.
A 8 GB-os 6600 100k alatt van, és így a szintén 8 GB-os 7600 sem lehet 150k, mert annyiért már inkább vennék az emberek a 12 GB-os 6700 XT-t, ami erőben is egál lenne, valamint a 12 GB memóriából is elég lenne a 1080p maximumhoz. -
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #18 üzenetére
Ez a legfőbb kérdés. A legnagyobb ellensége ezeknek az új 8GB-os kártyáknak a 12GB-os előző generációs kártyák, azaz az RX6700XT és az RTX3060
Ha az ár nem lesz jó, akkor mindkét gyártó kártyája halottan fog érkezni kivétel azoknak, akik csak új kártyát vesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
válasz
Raysen623 #20 üzenetére
Én egy darabig a sima 6800-akat néztem, majd az XT-ket, egy hete pedig volt fent Biostar 6900 XT. Lehet már inkább az utóbbit venném, de max akkor, ha lemegy az ára olyan 160 köré, ami nem mostanában lesz.
Bár tudtommal a 6800 XT és a 6900 XT között van kemény 10% teljesítménybeli különbség, ami nem biztos, hogy megéri a mostani felárat.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz
Raysen623 #20 üzenetére
én kivárok, 5700xt 85 volt 170 helyett (6800xt legminimumabb ár novemberben), RTS-hez nem kell még az RT, annyi szuper nem AAA játék van, hogy évekig el lennék vele,
az is lehet, akkor veszek ha már a 8x -es amd-k jönnek, ez a covid meg az utána lévő őrület "megtanított" a visszafogott nyugodt gondolkodásra VGA piacon -
RyanGiggs
őstag
Na erre sem fogom lecserélni a 4 éves 5700XT Nitrom!
-
flexxx2
őstag
cyberpunk: eleinte izgalmas volt, aztán sok lett nekem a duma, de tényleg szép a környezet
read dead ugyanez,
néha azért jó elővenni ezeket,
de én már öreg vagyok, sokat láttam, nagyobb az ingerküszöb,
amit várok az a stalker 2, abban reménykedemde a technika az nagyon érdekes, gyártástech, felépítés, chipletek, UE5 videók YT-n, ez is jó szórakozás, csak követni, igen
[ Szerkesztve ]
-
-
Rowon
őstag
Szerintem Én a Heroes 3-mal vagyok így. Bármikor beülök elé előjön az a bizonyos 2000-es évek eleje feeling, amikor még általános iskolásként összeültünk, nem volt még internet (vagy csak a gazdagabbaknál) és nyomtuk a Heroes 3 többjátékos módot (hotseat) egy gépen.
Közben eldumálgattunk, elhülyéskedtünk, meg toltuk a gamet.
Ja és emlékszem volt olyan, hogy a Heroes 3-mat az egyik srácnak floppyn vittük el. Betömörítettük talán ARJ-be, nem emlékszem már és kb. 4-5-ször kerültünk biciklivel, mire az egész játékot eltudtuk neki vinni. Összedobtunk közösen kb. 100 darab floppyt és azokra másolgattuk a tömörített fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
-
Rowon
őstag
válasz
Dilikutya #29 üzenetére
20-22 évvel ezelőtt, hogy mi volt, már csak halvány képekből emlékszem. Minden bizonnyal a komának nem volt CD meghajtója, ezért vittük neki floppyn. A CD író is csak később jött be, először csak olvasója volt a többségnek. Volt, aki pénzért írta a CD-ket, emlékszem ilyen 500 forint/lemez. A Diablo 2 kiegészítőjét is valami chatoldalon keresztül (talán Trefort?) szedtem össze, egy pesti srác küldte el postán a másolatát.
-
Dilikutya
félisten
Tudom.
Igazából akkoriban már nem is a CD író hiánya volt a szűk keresztmetszet, kölcsön CD-ről iso-t is csinálhattál. Hanem maga a forrás, hogy honnan legyen meg a játék.
2000-2001 környékén ugyan már volt sok warez oldal, egy élmény volt 56k-s faxmodemmel töltögetni, mikor floppy méretre darabolva töltötték fel a rippelt játékokat az extra.hu-ra, aztán mikor 2-3 nap alatt leszedtél már 100 MB-ot, erre a 99. fájlt törölték a tárhelyről, kukázhattad az egészet.
Mondjuk örültél is, ha nagy nehezen meglett valami, és annál nagyobb volt az öröm, amikor az éjszakákon át töltött játékról kiderült, hogy nem is tetszik.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
PuMbA
titán
NVIDIA to launch GeForce RTX 4060 Ti 8GB this month, 16GB model planned for July
Ha ez igaz, akkor az AMD-nek is lesz 16GB-os modellje és értelmezhető kártyák lesznek
[ Szerkesztve ]
-
-
MZsoltee
veterán
Örülnek a 12GB-os 4070 és főleg a 4070 Ti tulajok.
Az egyiken van vram, de nincs sávszél 3060Ti 16GB. A másikon van sávszél, de nincs elég vram...
Miért nem csináltak 192bit-es 12GB-os 4060Ti-t és 256Bit-es 4070/4070Ti-t 16GB-al?[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Dilikutya
félisten
A szélessáv hajnalán szerettük is őket.
Amikor megfizethető lett az ADSL, igazán nem is a sebesség volt a felüdülés (az is), hanem a korlátlanság, ment is éjjel-nappal a DC++, vadászva mindig a LAN T1/T2 usereket, DSL-től csak ha nagyon muszáj.
Azért így is sikerült, ironikus módon pont az Örökkön-örökké c. filmet bő egy évig tölteni, mert egy embernek volt meg, ő se volt sűrűn online, és még az upload-ja is a béka segge alatt volt.
Ezelőtt 20 évvel a gigabites net vidéken kb. nem is sci-fi, hanem fantasy volt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Rowon
őstag
"Ehh hogy megy az idő
"
Ne is mondd... még emlékszem rá a 90-es évek végén a PC-X magazinos CD-kről telepített demókkal játszogattam, mert az is jól lefoglalt. Szerintem az első játékos CD, amit kaptam az a Seven Kingdoms nevezetű RTS játék volt, majd később a Warcraft 3. De úgy emlékszem Starcraftos CD-m is volt. Kb. 7-8 éve leselejteztem vagy egy tejes ládányi CD lemezt a szelektív hulladékgyűjtőbe, most így visszagondolva már bánom, legalább a lényeges darabokat megtarthattam volna. Késő bánat, élj a mának.
[ Szerkesztve ]
-
Buky87
csendes tag
-
Rowon
őstag
Ha érdekel a véleményem, gyorsan készíts másolatot. 20 év egy CD-nek elég hosszú idő ahhoz, hogy elkezdjen rajta rothadni a szerves adattároló réteg. Ezeket meg kellene menteni mindenképp.
-
Buky87
csendes tag
Steam korai fázisában fel lehetett ismertetni a kulcsokat és már akkor regisztrálva lettek a felhasználómon. Illetve a Battlenetnek is van egy Classic game része oda is bevannak pakolva ezek. Elveszni nem fognak.
Amit meg nem lehetett azt meg szép apránként megvettem mégegyszer steamen/origininen amikor megszüntettem az optikai meghajtót. -
Riddick77
tag
-
Dilikutya
félisten
7800XT-n miért ne lenne? Elég erős GPU, 1920x1080-ban is kiszaladhatsz most is már a 8GB-ból, ezzel meg időtállóbb lesz. Sok eset van, amikor amúgy még egy gyengébb GPU is profitál a több VRAM-ból, pláne ahogy telik az idő. 8GB-al én az RX7600 / RTX4060-ért sem adnék pénzt, az pont az épphogy még elég kategória, de 200 ezres kártyát nem egy évre veszünk. A 7800XT meg még drágább.
A 3080Ti meg már "régi", az ereje nyilván még sokáig elég, de ha a 7800XT hozza azt, csak garival, alacsonyabb fogyasztással, már jobb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kiszivárgott információk a Phantom Gaming, Challenger és Steel Legend sorozatba tartozó modellekről szólnak.
- Túraautó topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Energiaital topic
- matrix2012 károsultjainak megbeszélő topikja
- Politika
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs