Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Tim82 #72304 üzenetére

    ja, nem csodálkozom, hogy az elitebook-ot részesítik előnyben, én is több cégnél látom, hogy nem rendelnek több lenovo-t, főleg a support hülyeségei miatt. hiába jók a szervizek, ha a lenovot nem érdekli a vásárló. én többször kérdeztem őket (a lenovo-t), hogy nekik nem gond, hogy kihúzzák őket a tenderről mert olcsóskodnak, de a válasz mindig az volt, hogy "központi utasítás". hát, legyen így. vicces úgy tárgyalni egy céggel, ha az ott ülő kereskedő nem dönthet igazán semmiben.

    T500 jó ssd-vel, de mivel csak sata2-es, ugyanaz az ssd a T530-ban repült, a T500-ban meg simán csak jó volt. a proci ott a szűk keresztmetszet rá, legalábbis nekem.

    az olcsóságról annyit, hogy ki lehet fogni olcsó thinkpadeket is, amikor uborkaszezon ban, a nagyker potom áron szórja kifelé a készleten lévő gépeket, a T530-at is így vettem, persze oprendszer nélkül, de az mindegy, úgyis VL-est rakok rá.

    HSM: igen, sokáig jó volt a T500, de aztán jöttek a core i procik. most meg majd a core m. itt azért már nagyok az ugrások, a fogyasztás sem mindegy. a T540p a felével elketyeg, mint a T500, sokkal nagyobb teljesítmény mellett. alap fényerővel mondjuk wordon szöveget szerkesztve elmegy ilyen 5-6W-ból, a T500 nem bírt 11-12W alá menni.

    Francia91: otthonra tényleg elég egy felturbózott T500 netezni, de melóra nekem nem. ha melózok, a 3 soros tálcán kb 40-50 ablak van nyitva, ezt nem bírja már a gyenge proci. vagy ha bírja is, az időveszteség a melóban pénzveszteség is.

    egyébként a véleményem az, hogy most, a core m procik megjelenésével alaposan felborulnak az eddigi trendek, mert a fogyasztást már a béka segge alá le tudták vinni, a kijelző olcsó (a konzumer tabletekben a full hd ips már alap), egyre kisebb aktív hűtés elég a gépeknek. szerintem hamarosan jönnek a kijelzővel egybeépített tablet-laptopok, ahol veszel egy 11-12"-os touchpades ips gépet, amit valami könnyű módon tudsz dokkolni egy standard irodai környezethez (1-2 monitor, billentyűzet, egér), és teljes PC teljesítményt nyújtanak. sőt, talán ugyanez a teljesítmény már egy 6-7"-ba is bele fog férni. ha nem most, a következő körben (a broadwell után). hosszú távon úgyis egy telefon méretű teljes értékű kihajtható kijelzős hangvezérelt gépünk lesz, aztán majd az agychip. na jó, ez már scifi.

    egyébként belegondolt valaha valaki hogy mi van, ha az egér helyett a szemmozgás és nézőpontfigyelés alakul ki, akkor kurzornyíl sem létezne sehol. vagy ha kézi vezérlés alakul ki (legyintés). érdekes, hogy egy-egy találmány mennyire meghatározza a jövőt, és mennyire nem tudnak elszakadni attól a dologtól, és köré-építeni mindent.

Új hozzászólás Aktív témák