Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz brd #5800 üzenetére

    köszönöm a választ, hasznos volt:)

    tegnap még utánaolvastam ennek a "battery gauge reset"-nek, de nem fogom megcsinálni, mert többeknek az aksiját kinyírta (radikálisan csökkentette a rendelkezésre álló időt). most hogy ez végülis "újrakalibrálás", azt megértem, de mivel addig működött több órát a gép, utána már csak 10 perceket, inkább kihagyom.

    most amúgy 90%-ban aksiról használom a gépet: amikor lemerült, feltöltöm teljesen, majd használom tovább, szóval az aksi végülis egyfolytában merül (kivéve amikor töltődik).

    az eddigi notebookjaimon is mindig azt csináltam, hogy napközben ment hálózatról, este meg lemerítettem az aksit, és másnap hálózat, és újból feltöltés. így végülis mindegyik egészen jól bírta 1-2 évig. végülis ezzel sincs baj, csak meglepődtem, hogy mindössze 20 töltési ciklus után már 3%-ot romlott. pedig ha melóra használnám, akkor napi 1 töltés belemenne, és 1 év alatt elérné a 400 ciklust simán. ha 20 ciklusonként 3%-ot romlik, akkor így 1 év után már csak 40%-ot bírna, ami elég karcsú. de gondolom nem lineáris ez a romlási ütem.

Új hozzászólás Aktív témák