- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Ott a pont
Kicsit ég a fejem, mindenesetre nagyon köszönömAkkor még kérdeznék párat, előbb utóbb lehet megtalálnám de így egyszerűbb:
-lámpát mivel keltem életre (driver) ?
-hangerő szabályzó gombokhoz melyik driver kell?
-modem a high audio buson melyik driver?[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz Magnat #11497 üzenetére
azt kárdezték miért írtam, hogy a T61 duplán fogyaszt tápról. erre próbáltam meg válaszolni.
ettől függetlenül természetesen van némi veszteség az akksi töltésénél, de inkább az elektronika meg a táp oldalán, maga az akksi minimális veszteséget okoz.
mondom, nem vitatkozom veled semmiben, mert az van, amit írsz. csak nincs köze az eredeti kérdésfelvetéshez.
-
Ringman
nagyúr
Már próbálgattam régebben is az alulfeszelést, de így, hogy munkagép lett a T61-ből, új win telepítés óta nem játszottam vele, nehogy elszálljon gép.
Először úgyis a szervizben fog landolni, a régebben említett melegedési problémák miatt+a touchpad-hez tartozó 2 alsó gomb sem működik, csak a trackpoint-hoz tartozó[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Köszi, csak azért kérdeztem, mert volt itt a topikban nem is olyan régen egy hsz., miszerint nem valami jó kombináció a "nagy" táp és a kis kapacitású akksi. Annyit meg nem ér a dolog, hogy a vadiúj 4 cellás akksimat hamar kinyírjam (most egy alap 72W-os táp van hozzá).
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Van valakinek összehasonlítása (tapasztalata) x201 / T410 kijlezőjével kapcsolatban?
Arról van szó hogy visszaadnám a T410-t mert hangosnak találom a ventit és nem tudom eldöteni hogy helyette egy i5-ös T410-t (erről többen írták hogy csendes) vagy esetleg egy X201 vegyek. A T410 képernyőjét ismerem mondjuk azonkívül hogy matt sok jót nem tudok elmondani róla Megkönnyítené a dolgom a döntésben ha tudnám hogy nincs lényeges különbség az X201 kijelzője és a T401 közt (leszámítva a felbontást). mármint úgy értem hogy nem szarabb az X201.
Egyébként valahol kiállítóteremben nem lehet megnézni működés közben Lenovo-kat (T410, X201)? -
atus72
őstag
Több helyem látom hogy X201-t 2x2GB-al de 32bites WIN7-el árulják, ennek mi értelme?
Jó, ha Linux-t telepít rá akkor ok, de amúgy?
Veszel egy gépet amin van oprendszer de hogy kihasználd rendesen a konfigot venned kell még egy OEM WIN7-t, gratulálok... -
Ringman
nagyúr
válasz atus72 #11513 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy felteheted helyette az x64-est is, talán tetszőleges nyelven, de a kettőt egyszerre nem, illetve a régebbi win-ek közül is a neki megfelelő változatot használhatod helyette, ez utóbbi csak a prof/ultimate változatnál lehetséges.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
evone
őstag
-
nagyúr
-
ABE
őstag
válasz Napfénysüti #11518 üzenetére
Kihagyhatatlan ajánlatot találtam.
-
bwoay
nagyúr
válasz atus72 #11511 üzenetére
kétlem, hogy szarabb lenne az x201 kijelzője (az x200s-é nem szarabb, mint aT400s-é, csak utóbbi LED-es), de hogyan szűkítetted le a kérdést erre az egy szempontra? mert azért a két gép sokban különbözik, mondhatni merőben más a kettő.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
brd
nagyúr
Mindig olyan jókat mosolygok (pöttyet azért szomorkásan) az ilyesmi hozzászólásaidon. Nekem is számtalan jelöltem lenne egy ilyen (és durvább) cuccokból összeállított, és ezek kötelező használatára épülő Big Brother-féle valóságshow szereplőire.
The only real valuable thing is intuition.
-
atus72
őstag
Szia,
Nemrég írtam a kálváriámról hogy hangosnak találom a t410-t (i7-620m, nvidia) és ezért
döntöttem hogy cserélek és itt merült fel hogy akkor ne is t410 legyen hanem esetleg X201.- nem kell hdmi vagy displayport mert az irodában dokkolóval használom azon van kimenet, otthon meg tökéletes önmagában mivel monitor sincs otthon
- cpu, gyakorlatilag ugyanaz a választék megvan x201-ben, i5-540 lenne benne (bőven elég)
- vga, nem játszom, ergo az integrált vga elég
- usb 3 port (t410 4port), nem használok ennyit max 2-t de azt is eseti jelleggel
- cd/dvd író, alapvetően installáláskor használtam eddig is, van usb.-s külső írom, de lesz
dokkoló is abban meg van író
- súly, az x201 majdnem 1kilóval könnyebb!
- hordozhatóságEgyedül amiben kompromisszumot kell kötni az a képernyő felbontás, a t410 1440x900 az x201 (sima!) 1280x800 ez is csak otthon kérdéses mert dokkolóval külső monitor lesz hozzá ott meg akármekkora lehet.
Ár, a meglévő t410 konfig árával egyenlő az az x201 konfig ami szobajöhet és még az árban benne van a hsdpa modem és a dokkoló is!
Képernyő minőség, ez ami aggaszt mert élőben még nem láttam X201, a T410 is finoman szólva nem egy képernyőbajnok de elfogadható, annál ne legyen rosszabb...
Szóval ezek alapján jött a képbe az X201.
Egy kérdés maradt csak
X201 (i5-540, intergált vga) vagy T410 (i5-540, intergált vga) -
bwoay
nagyúr
válasz atus72 #11524 üzenetére
továbbra sem értem a dilemát, hiszen (hacsak nem értettelek félre totálisan) pont most fejtetted ki, hogy igazból semmi szükséged nincs egy T410 méretű/súlyú gépre. Az ár pedig ugyanaz, a processzor is... Ami pedig a felbontást illeti: x201s-ből van WXGA+ változat. Szerintem inkább azt mérlegeld, hogy sima x201 vagy s, utóbbinál jóval kisebbek a képpontok, ez nyilván az olvashatóság rovására fog menni, az 1280x800-as x201-en meg kb ugyanakkorák a képpontok, mint a T410-eden.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
atus72
őstag
-
lapa
veterán
válasz atus72 #11527 üzenetére
azért arra figyelj nagyon, hogy az x201 ultrabase baszottul vastag, már elnézést. vagy nemtom hogy érted a dokkal használatot, ha külön bill meg képernyő van, akkor nem gond. ha nem, akkor azért próbálj ki egyet az ultrabase-ben egy asztalon, az azért nem napi 8 órás dolog szerintem...
és még mindig inkább x200s.
-
Integra
titán
van egy hivatalos roadmap-je valakinek 2011-re?
kíváncsi vagyok hogy miket rakosgatnak össze, mert szegény gépecském úgy tűnik nem fog sokáig kitartani
2009-2010-est találok, de az nem érdekel már
az x310 úgy tűnik megy a levesbe és a t410s veszi át a helyét.
de hát ez van, zéró vga-val mit vártak...[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
őszintén szólva én is félek.
hogy budget cut van és a jó gépek silányulnak.
lehet, hogy most kéne még vennem egy jobb t4xx-es gépet amíg még van, hiába nagyobb méretben, mint az x..
ugyanakkor meg titokban remélem valahol, hogy az x201 utód rendelhető lenne amd apu-val is.. ez van, diablo3-at mindenképpen akarok a lapotomon is játszani..
a többi játékot leszarom, azokra jó az asztali, de d3-nak laptopon is mennie kell.
a mostani x-szel meg az a bajom, hogy nincsen se displayport, se hdmi rajta.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ringman
nagyúr
válasz Integra #11535 üzenetére
Jóslás
legrosszabb változat: 16:9-es képarány 12 és 14,1-es átmérőnél is, hp elitebooknál, toshiba tecránál és fujitsu lifebooknál már váltottak.optimális: T sorozatnál ULV-s proci lehetőség (úgysem lesz), diszkrét+integrált vga egyszerre, IPS kijelző, hdmi
-
evone
őstag
válasz Ringman #11538 üzenetére
optimalis valtozat: hdmi sosem lesz, minek? ott a displayport. a többire pedig: neked ezek komolyan felmerülnek még egyáltálán? nem tudom milyen drogot szivtal hogy egyaltalan feltételezni mersz ilyeneket.
a legrosszabb valtozat pedig tuti teljesulni fog. nagyon fasza lesz a jokis 1366x768as felbontást bamulni. 2 ev mulva mar 1920x400 lesz. rohadtul szánalmas dolog ez a 16:9es szenvedés szerintem. érdekes hogy Applenél még 16:10 van
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
ABE
őstag
Van esetleg valami lehetőség arra, hogy a garancia elvesztése nélkül átrakjam az R61-ből a T61-be a processzort, vagy felejtsem el?
-
spyduck
nagyúr
Ha látnátok ezt a T60-at ami itt van nálam Olyan mint ha boltból hoztam volna, full új az egész, nuku karc.
-
Ringman
nagyúr
Optimális változat valóságtartalmát én is 0%-ak veszem
Végül is filmet 21:9ben lehet jól nézni + alul-felül 3 cm-es csík
Ez a cél, főleg, hogy így kisebb a legyártandó lcd-panel felülete.
A mostani 14-eseknél van még 1600x900-as felbontás is egyébként.
Apple-nél meg feláras a matt kijelző, és 13-as macbookpro-nál nem is opció azt hiszem.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok
Lenne egy gyors kérdésem az Ibm t23-as notiból az aksi kompatibilis az R30-al?A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
audi100td
nagyúr
válasz csiktor #11544 üzenetére
12,1"-ban elég zavaró lehet, nekem a 16:10 sem túl szimpatikus, persze egy multimédiás notesznél megértem, de az üzleti gépeknél minek kell ezt erőltetni? Szerintem kimondottan hátrány ha pl. CAD vagy Office alkalmazásokról van szó, ezek a gépek meg elvileg elsősorban erre lettek kitalálva.
-
Tim82
félisten
válasz spyduck #11542 üzenetére
Ha látnád az X41t-met... ami régebbi gép.
Sajnos, beigazolódott, hogy a Lenovo SSD nem TRIM-képes.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Terminus_
aktív tag
válasz audi100td #11547 üzenetére
Office alkalmazásokban is teljesen jól használható a 16:9, mondjuk a korábban is említett 1600x900. Két word doksi elfér egymás mellé, vagy word+ böngésző. Ez nekem óriási előny, nem kell alt+tab-ozgatni. De pl.: az Outlook is nagyon jól átlátható benne. Kiférnek a folder-ek, a levélcímek, a levél tatalma és naptár, meg a feladatok egyszerre. Sőt, aki használ Eclipse-et laptopon az tutira örülne egy ilyennek.
Kár félni tőle, pár éven belül úgyis csak ilyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
válasz audi100td #11547 üzenetére
Főleg, hogy a 12,1" 16:9-es képarányú panel tudtommal nincs (remélem megcáfoltok ), csak 11,6"-os.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - 14" QHD+ 90Hz (2880 x 1800) - i7-1165G7 - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest