- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
Egy kis segítség a "melyik éri meg jobban: CIB ECO BM-es kedvezménnyel vagy nyitási promócióval?" kérdéséhez.
Ha 2 év alatt a díjköteles utalás havi átlaga meghaladja a 347 ezer forintot, azaz 24 hó alatt a 8.331.478 forintot, akkor a BM-es a jobb.
Korrekciós tényzők: ha a 2 év alatt nő az évi kártyadíj és/vagy az utalások díja, akkor a havi átlag összege csökken.
Számítás: (50.000-(2 x kártyadíj))/0,467 % -
máyköl
veterán
Sziasztok,
Feleségemnek szeretnénk nyitni egy bankszámlát. Egyéni vállalkozó lesz, de nem áfakörös, így lakossági számla is elegendő. Még jobb, ha nem kell személyesen bemenni, hanem online megoldható. Melyik bankot, azon belül melyik számlacsomagot ajánlanátok leginkább?
Itt kicsit feljebb olvasva látom sokan írják a CIB Eco -t, és hogy jár mellé egy 40.000Forintos belépői díj, de nem tudom pontosan ez hogyan működik. Fontos lenne, hogy viszonylag olcsó számlavezetési díja legyen, nekem OTP számlám van 15 éve, elegem van a folyamatos bújtatott költségekből, és azoknak az állandó megemeléséből.
OTP és ERSTE az amit semmiképpen nem szeretnénk (rossz tapasztalatok miatt), ezeken kívül nagyon hálás lennék az ajánlásokért!
-
RR-13
őstag
válasz máyköl #30604 üzenetére
Szia.
Jó lehet a CIB ECO számla, vagy a Raiffeisen Bank Prémium Gold 2.0.
A Raiffeisen Bank Prémium Gold 2.0. részletes feltételeit pl. az összefoglalóban is el tudod olvasni hozzá.Amennyiben tud majd teljesíteni havonta minimum kb. 158 ezres utalási jóváírást a CIB-nél a díjmentes számlavezetéshez, a Raiffnál meg a más bankból indított, minimum havi 400 ezres utalási jóváírást, szintén a teljesen díjmentes számlavezetéshez.
További számlavezetési díj nullázási opciók a Raiff esetében, szintén az összefoglalóban le van írva.A CIB ECO csomag nyitásnál itt tudod elolvasni a 40 ezres jóváírás feltételeit.
Az akció hirdetménye meg itt van.Megnyitás után minimum 3db, minimum 1.000 Ft összegű bankkártyás vásárlás kell a jóváírás teljesítéséhez.
Az ajánláshoz is ugyanez a 3 db vásárlást kell, ami összevonható, és csak egyszer kell teljesíteni a min. 3 db kártyás vásárlási tranzakciót.
Az ajánlási promóció hirdetményét meg itt olvashatod el.
PÜ. ment.[ Szerkesztve ]
-
dattila
csendes tag
válasz máyköl #30606 üzenetére
Kérlek vedd figyelembe ,hogy az utalásoknak bizonyos összeg felett díja van ennél a csomagnál(is),melyre véleményem szerint -számomra ismeretlen okból - nem kellően hívják itt fel a figyelmet...
Javaslom a kondíciós lista alapos tanulmányozását !
0,467%, maximum 13 980 Ft
(Akció: 2023.12.31-ig: 0 Ft
a tranzakció 20.000 Ft-ot meg nem haladó részére) -
RR-13
őstag
válasz dattila #30607 üzenetére
Számomra meg egyértelmű, hogy miért nem kellett felhívnom a figyelmet arra, amit "sérelmeztél":
"Fontos lenne, hogy viszonylag olcsó számlavezetési díja legyen"Mert Neki a számlavezetési díj volt a fontos, tehát nem nagyon fog valószínű utalgatni kifelé 20 ezren felül, vagy csak nagyon ritkán.
Így már tetszik érteni az okot
Ráadásul a 20 ezerig történő utalási tranzakció adómentességét folyamatosan hosszabbítják évek óta, mert rendelet alapján van lehetősége a CIB Banknak arra, hogy 20 ezerig nem hárítja át a tranzakciós adót, mert neki sem kell érte fizetnie.
-
dattila
csendes tag
Bizony van olyan (valóban) ingyenes számla a piacon (UniCredit, Erste) ahol a 20000-nél magasabb összegű utalás is mentesül a díj alól.
Ebben a konkrét esetben (vállalkozó a leendő számlatulajdonos) szvsz életszerű lehet talán, hogy ennél a bagatell összegnél többet kell utalni,és akkor jöhet a kopp...
Ha én írtam volna a téma összefoglalót ezt is érintettem volna az írásakor. -
RR-13
őstag
válasz dattila #30611 üzenetére
Szerintem megválaszoltam a sérelmedet fentebb, elég érthetően. Vagy így sem értetted
Bizony kb. "mindenki" tudja, hogy van olyan ingyenes csomag, de Ő a 40 ezres bónuszt is írta, ha ez éppen nem tűnt fel neked, amit nem kapnak sem az UniCreditnél, sem az Ersténél, ráadásul, ha észrevetted volna ezt:
"OTP és ERSTE az amit semmiképpen nem szeretnénk "
akkor nem írsz ilyeneket.
És akkor sem az utalás ingyenességére irányult a kérdése, és a célja sem.
Helyette meg nem kell eldöntened, hogy mit szeretne.Köszi, hogy a téma összefoglalót is megszóltad, éppen több mint 4 órás szerkesztési "munkám" van benne.. Mivel nem te írtad, ezért nem érinthetted...
A Téma összefoglalót bárki elolvashatja, értelmezheti, erre ki is tértem a válaszban 2x is, ezek szerint ezt sem vetted észre.
Ott van benne a CIB ECO BM csomag az ingyenes utalásokkal, de Őt ez nem érdekelte, fogadd már el. -
RR-13
őstag
válasz dattila #30613 üzenetére
A válaszom előtt megnéztem a Hsz-eid, és láttam mit csináltál áprilisban is....
Érdemi hozzászólást úgy látom már nem tudtál most írni, mert amikor sakk-matt van akkor jön a személyeskedés igaz? Aki szándékosan hamis ajánló kódot ad meg, az inkább hallgasson.[ Szerkesztve ]
-
válasz dattila #30616 üzenetére
A topicgazdába talán nem kellene belekötni.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
RR-13
őstag
"A topicgazdába talán nem kellene belekötni."
Köszi GoodSpeed, de ez már nem új sajnos.
Amúgy most nem is vagyok "Tg." , de köszi azért a jelzőt, jól esik....[ Szerkesztve ]
-
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
törölt tag
Nem azért de egy cég a nagy értékű utalásaival sokkal többet fizet a banknak, mint amit kap a számlanyitásért, nem ilyen szempont alapján kellene dönteni.
Miért adna meg bárki is hamis ajánló kódot? Annak mi értelme?
"A topicgazdába talán nem kellene belekötni."
Egy torrent oldalon még érti az ember, egy normális fórumon már kevésbé, hogy miért nincs ez jelezve. Most, ha betéved ide valaki, vagy rég nem volt erre honnan kellene tudnia? Nem miatta kérdezem."Amúgy most nem is vagyok "Tg." , de köszi azért a jelzőt, jól esik.... "
Akkor tiszteletbeli TG, így már más[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Kisvállalkozóról van szó (átalány adózó), a vállalkozáshoz köthető fizetendőket fogja valószínűleg rendezni (NAV, önkormányzat felé), egyébként nem jellemző az utalás. Utalásainkat inkább én kezelem (OTP Net számla)
RR-13 -nak igazat adok, valóban az olcsó számlavezetési díjra kérdeztem rá, ő ez alapján is javasolt csomagot.
Egy kicsit azonban most összezavarodtam. Az összefoglalóban lévő CIB ECO BM csomag az ingyenes utalásokkal nem ugyanaz a CIB ECO csomag, amire a 40.000Forintos kezdőbónusz is jár?Ha már szóba került, az Unicredit ingyenes számlacsomagja miben jelent előnyt és hátrányt a CIB ECO -hoz képest? (olvastam az összefoglalót, többször is, de számomra aki nem foglalkozik ezzel napi szinten mint itt sokan, egy kissé összefolynak az információk mire a végére érek, ezért és kérem a segítségetek!)
Még egyszer köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #33802016 #30620 üzenetére
Ők nem cég, hanem Áfakör nélküli vállalkozás.
"Egyéni vállalkozó lesz, de nem áfakörös, így lakossági számla is elegendő."
Az Ő dolguk, hogy mi alapján döntenek szerintem.Én pl. a kérdésére válaszoltam, és nem kezdtem el spekulálni.
Nem csak Tg.-be nem kell belekötni, hanem senkibe, itt kezdődik a tisztelet.
Egyébként nagyon jól tudta, hogy én szerkesztettem az összefoglalót, és azt is olvashatta április óta, hogy hivatalos Tg. is voltam."Miért adna meg bárki is hamis ajánló kódot? Annak mi értelme?"
A trollkodás, a kiszúrás, hogy az ajánlásért ne kapjon semmit az illető, szerencse, hogy időben rájöttünk az átvágásra, és más ajánló kódja lett így felhasználva a CIB-nél.
És láthattad nem tagadta az illető, de kár is lenne, mert jelenleg is van rá bizonyíték, hogy szándékosan hamis kódot adott meg. -
RR-13
őstag
válasz máyköl #30621 üzenetére
A BM ECO csomagban az a + az alap ECO csomaghoz képest, hogy 2 évig teljesen díjmentesek az utalások, és a kártya is 2 évre díjmentes.Valamint, a BM ECO csomagban havi 1x maximum 400 ezret lehet kivenni díjmentesen CIB ATM-ből, az alap törvényi díjmentes kp. felvétel helyett.
Az alap ECO csomagban 1 évig díjmentes a kártya díja, és az utalások csak max. 20 ezerig Tr. adó mentes, és teljesen díjmentes (ez viszont nem 1, vagy 2 évig, hanem amíg tart az "akció", amit évek óta folyamatosan hosszabbítanak).
A számlavezetési díjmentességhez ugyanúgy kell teljesíteni a nettó minimálbér összegű bejövő utalást, mindkettő típusnál.
A BM ECO csomagnál sem az ajánlási 10 ezres bónuszt, sem a számlanyitási 40 ezres bónuszt nem lehet igénybe venni, nem jár, mert a BM ECO számlát nyitó ügyfél nem minősül új ügyfélnek (a CIB szerint), és közvetítőn keresztüli számlanyitásnak számít, akkor is, ha végül CIB bankfiókban lesz megnyitva, akár Touchpadon a számla, tehát nem papír alapon.
Az UniCreditnél havi 75 ezres jóváírást kell csak teljesíteni a díjmentes számlavezetéshez. Az első MC kártya éves díjmentes.
Ott nincs számlanyitási 40 ezres akció, csak 35 ezer, és 2 más fajta csomagra, ami a Mobil Aktív Plusz és Ikon Plusz számlacsomag, és az összefoglalóba nem ezek kerültek, mert nem olcsóak, hanem az Partner Aktív Zéró csomag, amire nem jár a 35K.[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Köszönöm.
Nem fontos a számlanyitási bónusz, csak úgy voltunk vele, ha van olyan aki ad, akkor miért ne.
De ha hosszabb távon csak rosszabbul járunk azzal a csomaggal, akkor természetesen elfelejtjük a nyitási bónuszt, mint szempontot."A számlavezetési díjmentességhez ugyanúgy kell teljesíteni a minimálbér összegű bejövő utalást, mindkettőnél."
Itt gondolom minimum a minimálbér összegnek kell beérkezzen.
Ha az alap ECO csomagot nem nézem egy pillanatra, akkor a BM ECO vagy a Partner Aktív Zéró csomag mellett szól a több érv?
-
RR-13
őstag
válasz máyköl #30624 üzenetére
"Itt gondolom minimum a minimálbér összegnek kell beérkezzen."
Pontosan így van, de több részletbe is teljesíthető, és nem fontos, hogy bérjövedelem legyen, magánszemély utalását is elfogadják, csak legyen meg havonta a mindenkori nettó minimálbér összege.
Nem biztos, hogy hosszabb távon rosszabbul jártok az alap ECO csomaggal, a mellé összesen járó 50K miatt.
Személy szerint én már nem ajánlom az UniCredit Bankot, a rendszereik miatt, stb. (otthagytuk őket, mert többek között nem szeretnék újabb meglepetést a számlán, hogy olyanért terheltek kb. 6 ezret, ami jogtalan volt, majd 4 napig várni kellett a jóváírására), de a hozzáállásom feléjük szubjektív.
Egyébként a BM ECO-val összehasonlítva, anyagilag ott hosszabb távon jobb lehet, mert nem csak 2 évig díjmentes az appos utalás is, és a kártya díja, hanem majdnem 3 évig díjmentes az appos utalások is, és a kártya meg határozatlan ideig.
Viszont a CIB rendszere, alkalmazása már szerintem jobb összességében, mint az UniCredité, és a CIB-nél Pl. a Push értesítő a legjobb a hazai bankpiacon, mivel olyan szinten részletes infót ad, hogy be sem kell lépni az appba megnézni mi történt.
Az UniCreditnél csak annyi jön Push üzenetben, hogy jóváírás történt, vagy terhelés, és semmi pontosabb infó, még az összeg sem, ami valakinek jó, valakinek bosszantó.
A BM ECO csomagnál BM előregisztráció szükséges, majd felhívnak a Bankmonitortól, e-mailt küldenek, aztán lehet a számlát megnyitni az oldalukon, vagy CIB Bankfiókban.
Megnyitás után a BM ECO csomagnál, 2 évet követően megszűnik az összes BM egyedi utalási, és kártyadíj kedvezmény, és marad az alap ECO csomag számlavezetési, és max. 20 ezerig az utalási kedvezményei, ezért szerintem, ha nem lesz sok utalás, akkor nem lenne annyi költsége a 2 év alatt az alap ECO csomagban, mint a jóváírt összesen 50 ezres bónusz.
A kártya második éves díját, meg az 50 ezres bónusz bőven fedezi, és marad is kb. 45K.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Bakker, megkotlott a MyRaiffeisen app ios-en, nem lehet belépni, sajnálják, de nem elérhető a szolgáltatás.
-
válasz merqree #30627 üzenetére
Androidon meg megy?
-
Igen, furcsa is lett volna, ha csak az iOS-es verzió jár úgy .
Pedig a Google Play Protect is egységes lenne.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
zzola
titán
Jött e-mail CIB-től, ellenőrzés sikeres, az appban folytassa a számlanyitást, egy aláírás kellett volna csak...
App:Remekül működik a szelfis számlanyitás, ja nem.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
még egyszer megpróbálok nekifutni, mert kicsit elvesztem, nézegettem a dolgokat és aa Raffi nem biztos, hogy nekem jó lesz abban a formában ahogyan az van....
Szóval...havi 1 utalás lenne egy OTP számlára, max 300000 Ft összeg nagyságában.
ATM KP felvétel...max 2 alkalom, max 50000 Ft de inkább nem is lesz ATM KP felvétel.És kb erre használnám a kártyát/számlát, illetve néhány standard vásárlás boltokban pl élelmiszer vagy ruha. De arra inkább Revolutot használok. Revolutot nem szivesen adok még a havi fizu "alá".
Jó lenne ha nem lennének ilyen rejtett költségek, mint kártya éves díj, az piszkálja talán legjobban a csőrömet, még a havi utalási költség árát is lenyelem illetve az a pár havi sms értesítés ára sem akkora gond...max 500 Ft havi számlatvezetési költség lenne ideális..vagy ingyen, ha létezik ilyen.
Mi lenne nekem a legolcsóbb? Köszi előre is a segítséget.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
axioma
veterán
Kezdjuk azzal, mi a baj a Raiff szamladdal. Premium Gold 2.0?
Ket "baj" van vele: 1. sms van csak push helyett, es Gold 2.0-ban az fizetos 2. kartyalimit neha nagyon irrealis (15 darab osszegtol fuggetlenul a napi limit, ebay aprosagokkal volt hogy kiutottem...).
Ebbol ha jol ertem az sms nem zavar, a kartya meg nem erint, van masik.
Kartyadij nincs, ha legalabb eves szinten 500e-et koltesz (pontos szamot meg kell nezni, de ez konnyen osszejon azert ma mar...). Meg ugye szamlavez dij sincs.[ Szerkesztve ]
-
Helló,
ma jött meg a hagyatéki a végzés.
Berettyóújfaluban hunyt el a beteg, a hagyatéki eljárás is ott folyt le. Viszont Hajdúszoboszlón lakunk életvitel szempontjából, és a banknak Hajdúszoboszlón is van fiókja.
A kérdés: ilyen esetben lehet a hajdúszoboszlói fiókba is menni a hagyatéki végzéssel és elindítani a hetekig tartó kifizetési procedúrát, vagy mindenképpen Berettyóújfaluba kell szaladgálni?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
mufi
senior tag
válasz axioma #30634 üzenetére
Raffiból OTP-be utalni, illetve más ATM-ből pénzt felvenni húzós. Itt csak OTP meg K&H automata van sajnos.
Nem zavar az SMS, igazából nem baj ha fizetés mert, nem nagyon költenék róla. Az 50k-t mint KP felvételt csak úgy beírtam...Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
-
RR-13
őstag
axioma jól mondja amúgy.
Nagyon egyszerű a képlet:
Nyiss egy Raiff prémium Gold 2.0 számlát videóbankon, a 30 ezres jóváírási promócióban.
Igényelj kártyát is, aminek az első éves díját nem kell fizetni, a következő évekre meg nullázható, ha előtte lévő 12 hónapban összesen meglesz az 500 ezres összegű kártyás vásárlásod.
Nyilatkozz majd a törvényi, havi max. 150 ezres ingyenes Kp. kivétre ATM-ből, és akár az idegen ATM-ekből is feltudod majd venni havonta ezt a max. 150 ezret, max. 2 részletben díjmentesen.Korlátlanul tudsz ingyen utalni akár oda is, ahova írtad.
Az sms díj látom nem zavar, akkor a megoldás megvan, igaz?[ Szerkesztve ]
-
válasz GoodSpeed #30635 üzenetére
Válasz: bármelyik fiókban.
-
-
zzola
titán
-
CIB-nel a Samsung Checkout nem engedélyezett?
-
Nekem azt írta, hogy nem engedélyezett. Kamerával olvastattam be a kártyámat, megadtam a CVC kódot. Viszont közben el is bizonytalanodtam, mert én Google Wallett segítségével szoktam fizetni. Ha sikerülne a Samsung Checkoutban hozzáadni, akkor NFC-s érintésnél nem kavarna be?
Van egy Mastercard is itthon, de az nem CIB-es lehet azzal is megnézem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest