Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz RR-13 #17301 üzenetére

    A tömeges eset nem törvényszerű, mert akár az is megtörténhetett, hogy a szerverükről "elkezdték lopni az adatokat", de időben észlelték, és leállították, így csak "pár adatot tudtak megszerezni.
    Jaj, ne ...!!! A betörést nem észlelték csak azt, hogy "elkezdték lopni az adatokat"? És csak pár adatot tudtak volna szerezni? Te ezt komolyan írod? :F

    Inkább hagyjuk is, mert felesleges találgatni...
    Nem én találgattam. :N Én csak rámutattam, hogy az egyik találgatás (a bank oldalán a hiba) kizárt, nem életszerű, illetve megléte esetén tömeges problémaként jelentkezne.

    Azzal a feltételezéssel viszont vigyázni kell, hogy egy bank hibájából a banktól adatszivárgás történt.
    Az augusztusi gránitos sztori kínos volt a banknak, jogos veszteséget eredményezett a presztizsében. Vesztett is miatta biztos ügyfeleket. Ez a bocsánatos bűn kategóriája.
    Viszont egy bankoldali adatszivárgás nagyságrenddel fajsúlyosabb ügy. A bank egész informatikai rendszerének megbízhatóságát, üzembiztonságát kérdőjelezi meg. Ha ez fennállna, akkor nem pár magánügyfél, hanem a vállalati ügyfelek hagynák ott a bankot tömegesen. Jó nagy kárt okozva a banknak. Egy erre vonatkozó találgatás, álhír sérti a bank jóhírét és komoly gazdasági kárt is okozhat.
    Szóval én csínján bánnék az ilyen feltételezésekkel. :K

Új hozzászólás Aktív témák