- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
A PSD2-nél arra értettem, hogy minden banknál kötelező a külső eszköz igénybevétele, nem kizárólag okos telefonra értettem A többi jó alternatíva lehet azoknak, akiknek van még "buta" telefonjuk
(#12148) sifarr: Erre kíváncsi leszek, hogy lehet-e ezzel összefüggés
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha nincsen semmilyen mobil eszköz (telefon, tablet...), akkor úgy tűnik a cib hard token az egyetlen alternatíva. [link]
Azt nem tudom, hogy lehet-e egyszerre hard token és mobilos token is használatban egy ügyfélhez. Azt írja a hard token oldalán, hogy egy készülék több ügyfélhez is használható, de az előfizetési díjjat annyiszor kell megfizetni, ahány ügyfélhez regisztrálták.SMS-t nem látok bankoláshoz a cibnél. Azt hiszem az sms csak az online vásárlós eu-s megerősítő popup kapcsán került szóba: ha nincs app regisztrálva, akkor annak fallback az sms [link]
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
Remélem olyan könnyű lesz a bankváltás, mint ahogyan itt linkelte valaki az egyszerű bankváltás oldalát. ... És a legjobb lenne ha az Erstéhez be sem kellene, mennem személyesen,
Az egyszerű bankváltás során akkor lehet a régi számla egyidejű megszüntetését kérni, ha nincs már a régi számlához bankkártya. Tehát 1 hónappal korábban azt az Ersténél le kell adni, fel kell mondani. Lényegében bankkártya megléte esetén nem lehet megúszni a személyes bemenetelt. -
RR-13
őstag
válasz sifarr #12153 üzenetére
Annyit engedj meg, hogy kiegészítsem a hsz-edben írtakat :
Az Erste banknál telefonon, telebankon is meglehet szüntetni Debit kártyát azonnali felmondással, és akkor törlik a kártyát és a kártyaszerződést is.
Nagyon fontos, hogy amikor ezt megtesszük, akkor a telefonos azonosítás után legyen kéznél a kártya mert az ügyintézők többsége bekéri a kártyaszámot.
Az is fontos, hogy hangsúlyozzuk ki, hogy nem letiltást kérünk a kártyára, hanem törlést, mivel a kettő nem ugyanaz, azért mert a tiltás után a kártya pótkártyaként igényelhető, míg a törlés után a szerződés megszűnik, és pótkártya sem igényelhető.Vagyis nem kötelező leadni a bankkártyát megszüntetés esetén, csak akkor ha a megszüntetés személyesen történik, ha telefonon, akkor később sem kell leadni azt
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
Köszönöm a pontosítást. Sosem volt Ersténél bankszámlám, ezt nem tudtam.
De Odrif esetében ez sem segít.
Felmondja a kártyát, azonnal elindítja az egyszerűsített bankváltást, de az új banktól mire megkapja az új bankkártyáját eltelik 1-2 hét. Kártya nélkül, amit nem szeretne. Tehát a régi megszüntetését nem kérheti a bankváltás indításakor.
Egyszer be kell mennie az Erstéhez, ha folyamatos kártyahasználatot szeretne. -
RR-13
őstag
Egy kis közvéleményt kutatnék egy másik TG kolléga javaslatára is, hogy ezen Topik nevét lehet, hogy érdemes lenne módosíttatni, és az online vásárlást kivenni belőle, mert igazából főleg a bankváltás, bankszámla használatról beszélgetünk 90%-ban
-
törölt tag
Nos nem volt szükség Hard Tokenre, megnyitottuk az új számlát, és az én mobilapplikációm kezeli azt is. Nagyon jó!
-
MODERÁTOR
Támogatom az online vásárlás megnevezés kivételét a topik leírásából.
Szerk:
Igazad van, akkor úgy csinálom a bankváltást, hogy megigénylem és megnyitom az új számlát a Gránitnál, de jelzem feléjük hogy az Ersténél addig ne mondják fel amíg nem kapom meg az új bankkártyám.[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
törölt tag
Amúgy az EON ÉletEnergia biztosításom mellé a CIB-nél még lett egy ilyenem is:
https://www.cib.hu/Maganszemelyek/Biztositasok/balesetor_biztositas.html
-
RR-13
őstag
Köszi a véleményt a topik megnevezés módosításával kapcsolatban.
Azt nem tudom, hogy ha bankváltási szándékkal mész a Gránitba, akkor az Erste bankos megszüntetést el tudják -e tolni 2-3 hétig, ezt majd megmondják. Amennyiben nem, akkor maximum Te bemész mikor megjött a Gránit kártyád, és felmondod az Erstést
A Hsz-ed egyébként mehet ON-ba, ezért módosítottam -
addikt
nem tudom mennyi csop.beszedésed, ill. rendszeres utalásod van, de ha csak pár, akkor valszeg sokkal egyszerűbb megnyitni az újat és utána ettől felmondani a régit.
tudomásom szerint (de javítsatok ki) a hivatalos bankváltási procedurától se fogsz ennél többet kapni
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
törölt tag
-
törölt tag
CIB-nél központi hiba van. Jó nagy szívás, mert az új számlát applikációban kilőtte, és a telekódot sem fogadta el. 40 perc után kaptam ügyintézőt, aki elmondta, hogy sajnos központi a hiba, és valószínűleg reggelre fogják elhárítani. Egyébként eredetileg azért hívtam volna őket, mert az új számlánál elírták az email címet (egy betűvel )
-
KTU
addikt
válasz #07746304 #12163 üzenetére
CIB Balesetőr biztosítás a megkötés után 30 napon belül felmondható bármiféle kötelezettség nélkül.
"A Biztosítotti Nyilatkozat visszavonása Főbiztosított által:
A Főbiztosított a biztosítotti hozzájáruló nyilatkozatát a Csoportos Biztosításhoz való csatlakozásról szóló vis -
szaigazolás kézhezvételétől számított 30 napon belül személyesen a bankfiókban vagy postai úton tett írásbeli
nyilatkozattal indoklás és díjfizetési kötelezettség nélkül felmondhatja (Csatlakozást követő felmondás)."
[link](#12158) RR-13
Támogatom az "online vásárlás" szavak kivételét a topik címéből.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
RR-13
őstag
A CIB Bank elérhetővé tette 2020. január 16. napi dátummal, az új hirdetményét a CIB ECO számlával rendelkezők részére:
A módosítás lényege, hogy 2020. május 31. napjáig, a 0 Ft számlavezetéshez Akciósan elegendő 99.085 Ft akár részletekbe történő beérkezése a számlára (ami nem átvezetés, vagy kp. befizetés).
Így a tavalyi akciós időszakot megismételték, és idén is május végéig tart ez.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Ki melyikre szavaz új Topik névnek?:
Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
vagy
Bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználatKöszönöm.
-
windlord
őstag
En is Erstes vagyok, es Privilegium L ugye megszunik igy tipplizni kell...
Olvasom a Granitot, ott melyik a megeros?
350k utalas erkezik.
Szedetek be csoportossal, sokat fizetek kartyaval, utalgatok. Kp. - t keveset veszek fel kartyarol.Ajanlanatok valamit az Erste helyett plz!
Nem kotelezo a Granit.
-
RR-13
őstag
válasz Sanyi.mTs #12176 üzenetére
Az a folyószámla "alap" bankszámla, fizetési számlának is hívják, míg a bankszámla gyűjtő fogalom, amibe bele tartoznak a hitelkártya számlák is (mint szintén bankszámlák)!
Egyébként én az 1-est szeretném, mert, ha valakinek nem egyértelmű valamelyik fogalom, akkor abban kb. minden benne van külön is.
(#12177) windlord: Szia. Csakis a CIB ECO Bankmonitoros regisztrációval 2 évre díjmentesen elérhető számlát ajánlom.
(én is azt kötöttem 4 napja)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz windlord #12177 üzenetére
Én össz-egészében tudom ajánlani a Gránit Bajnokot, de arra ügyelj, hogy minden hónap 1. és utolsó napja között kell érkeznie a minimum 250ezernek. (Legalábbis hivatalosan, nem tudom ha csak pár napot csúszik és írsz nekik szabad formátumú levélben, akkor visszatérítik-e a havi számlavezetési díjat.)
Illetve ha a hónap minden napján van 150ezer forint a számlán (akár lekötve is), akkor ugye nem számít ha kimarad a 250ezer.Havi két ingyenes kp felvét jár ha nyilatkozol róla, az utalásaid és csop beszedés díja egy ezrelék (ha app-ból ill netbankból indítod), ezen kívül éves kártya díj van. Egyik legjobb kamatú rövidtávú lekötési kamataik vannak (sajnos még igy se sokat ér), és talán a legjobb valutaváltási áraik.
Ezen topik alapján sokkal kevesebb a technikai probléma is velük, mint a CIB-bel.
Hitelkártya viszont nincs, és kp befizetés is nagyon körülményes (egyetlen helyen lehet.)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
-
sifarr
senior tag
válasz #07746304 #12163 üzenetére
Ha biztosításokban is gondolkodsz, akkor a CIB-nél vannak jobbak is. Balesetbiztosításból elég egy is. Bár az ÉletEnergia biztosítást nem ismerem.
Családfő biztosítás. Van benne rettegett betegség is. Dajnos pl. a rák a harmincasokat is veszélyezteti, nem is kis számban.
Egészségőr biztosítás. Az egészségűgy lejtmenetét látva bizony ez gyakran nagyon jól jöhet.
-
RR-13
őstag
válasz sifarr #12181 üzenetére
Köszi a javaslatot, de a Moderátorok már vizsgálják az 1. számú név lehetőségét, és a hazai bankszámlákról névben nincs benne a külföldi kártyahasználat, amire ez a topik szintén vonatkozik
Egyébként az eredeti név talán még hosszabb is, mint az általam javasolt név.
Természetesen, ha arra kérnek, hogy írjak még javaslatot, akkor ezt is beleírom -
dptrsk
addikt
-
sifarr
senior tag
Köszi a javaslatot, de a Moderátorok már vizsgálják az 1. számú név lehetőségét ...
Nem ragaszkodom hozzá. Nekem a jelenlegi is megfelel.és a hazai bankszámlákról névben nincs benne a külföldi kártyahasználat, amire ez a topik szintén vonatkozik
Már hogy ne lenne benne!
A hazai bankszámlát is lehet külföldön használni, ahogy egy hazai kártyát is. Mondjuk külföldön indítok egy utalást az applikációval.
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni.Szerintem a bankszámla ma már szolgáltatáscsomagként értelmezendő. Ebben nemcsak a kártya van benne, hanem pl. megtakarítási számlák, csoportos biztosítások, más értéknövelt szolgáltatások, stb. Akár a személyi hitel is.
Ezekre nincsenek külön topicok, nem is lenne értelme. Ezért gondolom jobbnak a rövid, általánosabb megfogalmazást.
De még egyszer mondom: nekem mindegy! -
RR-13
őstag
válasz dptrsk #12184 üzenetére
Köszi továbbítom ezt a javaslatot a Moderátoroknak
(#12186) sifarr: Nem értünk egyet, mert amit Te írtál az valóban van, de a Te általad javasolt név nem utal semmilyen külföldi tranzakcióra, mert a hazai szó benne van, ezért senki nem következtet arra, hogy külföld
A bankszámla az 1db valamilyen számlára értendő, a csomagban meg több szolgáltatás van[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
de a Te általad javasolt név nem utal semmilyen külföldi tranzakcióra, mert a hazai szó benne van,
A "hazai" bankkártyák eleve nemzetközi kártyatársaságokhoz kapcsolódnak. Külföldi használatuk túl sok specifikummal nem bír. Az átváltási árfolyam érdekes lehet, meg mondjuk a németeknél volt/van(?) némi használati korlát. Külföldi használattal kapcsolatos kérdések szinte nincsenek is a topicban, ezért én (!) nem érzem szükségét a kiemelésnek.
A bankszámla az 1db valamilyen számlára értendő, a csomagban meg több szolgáltatás van
Vannak szolgáltatások (pl. biztosítás), amelyek csak a folyószámlához kötődően igényelhetők. De pl. megtakarítási számla is a legtöbb banknál csak folyószámlához kapcsolódva nyitható.
Ezért ma már a folyószámlák eleve csomagajánlatként értelmezendők. Amiből persze azt veszel igénybe, amit akarsz.De én elfogadok bármilyen címet!
-
sifarr
senior tag
válasz Apollo17hu #12189 üzenetére
Egyetértek! Támogatom!
Jobb javaslat, mint az enyém. -
KTU
addikt
A "bankszámla" és "bankkártya" szónak benne kellene lennie, mivel ha valaki beüti a keresőbe akkor így megtalálja.
Ha nincs bele írva a címbe, és enélkül is megtalálja a kereső, akkor tárgytalan.A "hazai" szó szerintem kihagyható, mivel eddig sem volt számottevő a külföldi bankkártya vagy bankszámla, viszont van olyan helyzet hogy sokkal gazdaságosabb egy nem Magyarországon működő pénzintézetet vagy pénzügyi szolgáltatót igénybe venni.
pl. ami elég életszerű, osztrák bírság utalása, nem elég hogy megbüntették, még utaljon a hazai bankjától 3 - 4 - 5 - 6 vagy még több ezer forintért.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
RR-13
őstag
válasz sifarr #12190 üzenetére
Ezzel egyetértek:
"Vannak szolgáltatások (pl. biztosítás), amelyek csak a folyószámlához kötődően igényelhetők. De pl. megtakarítási számla is a legtöbb banknál csak folyószámlához kapcsolódva nyitható."
Ez egyáltalán nincs így:
"Ezért ma már a folyószámlák eleve csomagajánlatként értelmezendők. Amiből persze azt veszel igénybe, amit akarsz".
Szeretném zárni ezt a témát, köszönöm!
(#12193) KTU: Köszi, szerintem is benne kell lennie a bankszámla, és bankkártya szónak, és egyetértek Veled, amit írtál.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
A multkori CIB-es hitelkartya-szamlas dolog vege: felhivtak, en rogton mielott magyarazkodott volna mondtam, hogy azota kibogoztam, csak hulyeseget mondott a kollegano. Meg hogy mennyire nem jol latszik a mobilappban, ezert nem tudtam rola.
A vegen meg felajanlotta, hogy ezt a hitelkeret-tullepesit most egyszer elengedik, de tobbet ilyen nem lesz (Amugy egyszer ugy 10 eve egyet mar elengedtek, ott mondjuk hangfelvetel volt rola hogy devizas vasarlast vegleges osszegunek mondtak es persze nem lett az, attol lett tullepes.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest