- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz azbest #11551 üzenetére
Hát persze
nem csak én nem látok érdemi változást, hanem több tucatnyian...
A jogszabályi megfelelés ez esetben, meg csak a 2.0-ás új fejlesztésű verzióra vonatkozik, a korábbiakra nem.Ha el kell engedni a régi telefonokat, amit nem mindenki tehet meg... akkor megtennéd nekem, hogy veszel egy új okostelefont nekünk, hogy mindhárom családtagunk be tudjon lépni majd a későbbiekben is a BB alkalmazásba? Köszi!
-
KTU
addikt
Nem kiszúrásból, vagy rosszindulatból, nem mennek a régi telefonon / android verziókon a friss, főleg bankos alkalmazások, hanem mert biztonsági kockázata is lehet / van a dolognak.
Te sem örülnél neki ha valaki valami hátsóajtón keresztül bankolna a nevedben a telefonodon.
Gondolom fel lennél háborodva hogy milyen alkalmazást készítettek, .............(#11549) RR-13: nem kell hogy egyetérts velem, sőt kár rám nézned,
semmi közöm a BB-hez, csak a véleményem írtam le, és hogy pl. OTP-nél hogy működik.Kismotorral, biciklivel, stb. nem mehetsz fel az autópályára, mert az nem arra / odavaló.
"Autópályára például csak olyan jármű hajthat fel, amely sík úton önerőből képes 60 km/h tempóval közlekedni."[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
azbest
félisten
A jogszabályi változás nem a dizájnra meg a pörgő-forgó csicsára vonatkozik, hanem arra, hogyan kell kezelni a banki adatokat. Például nemrég PSD2 kapcsán is volt határidő, bár azt az otp késedelme miatt elhalasztották. Ez például a kártyás fizetések hitelesítésére is vonatkozott. Ettől még a többi bank, akik kb időre végeztek nem fognak egy évig ülni a drága pénzen elkészített fejlesztéseken, mert plusz munka lenne a rendszeres karbantartások miatt a frissítést is görgetni folyton. A jogszabályok nem az appra, hanem a bankra vonatkoznak.
Ha neked az a legfőbb szempont a bank kiválasztásánál, hogy 5 éves telefonokat támogasson, akkor muszáj lesz ezek szerint bankot váltanod. Addig váltogatnod, amíg már sehol sem lehet használni majd a régi telefont. Jelenleg például cib és otp, ami még 4.1-től felfelé is működik, de biztos van másik is. Mivel plusz munka és kiadás ezek támogatása, így előbb-utóbb dobni fogják azok is. Egy biztos: a bank pontosan tudja, hogy hány darab és milyen fajta telefonnal használják az alkalmazásukat. Ha azt látnák, hogy "rengetegen nem fognak tudni telefonon bankolni", akkor maradnának a régi rendszer mellett, akkor is ha többe kerül úgy a fejlesztés.
Esetleg, ha olyan készülék, amire csináltak nem hivatalos android frissítést, akkor azt feltenni. De ebben megvan az a rizikó, hogy esetleg nem fogadja el az alkalmazás, ha biztonsági szempontból nem megfelelő. Esetleg xda-developers-en van róla infó. Nekem is van egy tabletem, ami 4.4-es és ráadásul inteles. Így gyakorlatilag használhatatlanná vált, hacsak nem telepítek rá más rendszert. Csak ilyenkor azt kell mérlegelni, hogy a bele fektetett munka megér-e annyit vagy inkább fizető munkát kéne csinálni helyette és megvenni egy új készüléket a fizetségből.
A bank nem a leggyengébb láncszemre optimalizálja a működését, hanem a fizetőképes keresletre. Mielőtt esetleg ezt valami személyes sértésnek veszed, ez a valóság. Egy vállalkozás sem él meg olyan ügyfelekből, akik nem hoznak bevételt. Csupán objektíven leírtam a helyzetet. Se a jogi, se a technikai része a dolognak nem egyeztethető össze az elképzeléseddel.
Természetesen nem veszek neked és az összes családtagondak új telefonokat. 5 évetek volt rá, hogy felkészüljetek arra, hogy előbb-utóbb elavulnak. Hogy plusz munka vagy spórolás ennek a megoldása, az egyéni helyzet és hozzáállás kérdése. Minden nap egy 20 forintost érdemes bedobni a dunsztos üvegbe monstantól fejenként. De nem kívánok beleszólni, ki hogyan osztja be a pénzét.
(#11553) KTU
jaja. És nem csak maga az alkalmazás számít, hanem a függőségei is. Ha olyan dolgokat használ, amiből egyszerűen nem létezik már a régi rendszerre támogatás, akkor muszáj nekik is nagyobb verziót megkövetelni, különben nem működik. Persze, mindent újra lehet írni, meg két ember miatt százmilliókat elkölteni erre, de ez nem reális. A google is erőteljesen tolja a modernizáció megkövetelését az appok között. Ez az 5-8 éves muzeális rendszer támogatás sok problémát okoz. Az egyszeri, jogilag és technikailag hozzá nem értő ember meg háborog, hogy jaj már megint kell venni valamit, pedig a régi is jó még. Jó még éppen telefonálni, bankolásnál meg marad a papírcsekk és a készpénz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz azbest #11554 üzenetére
Ha 600 Ft-ot tesznek félre egy hónapban az akkor 7200 egy évben. Szóval ha akkor elkezdték volna mikor megvették a mostani telefonjukat akkor már lenne 36 e ft-juk. Abból már akcióba vagy Kínából vehetnének egy olyan telefont amin még támogatott op-rendszer van. (pl Xiaomi 7A)
-
RR-13
őstag
válasz azbest #11554 üzenetére
Köszönöm ezt a hosszas "elemzést" de egyáltalán nem kértem magyarázatot...
Kiemelnék egy mondatot:
"Ha neked az a legfőbb szempont a bank kiválasztásánál, hogy 5 éves telefonokat támogasson, akkor muszáj lesz ezek szerint bankot váltanod."
Senki nem írt ilyet, nem értem ezt honnan vetted.. kár felesleges elméleteket gyártani ilyen hosszasan meg főleg, mert nekem Mate 20 Pro-m van, és megy rajta az Erste is és a BB app is, az előző telefonomon is ment minden, de a családban van akinek nincs szüksége új telefonra, mert tökéletesen megy rajta a BB 1.9-es verziója.. amire Ő szeretné használni.
Ugyanis az alkalmazások érzékelik, hogy mely rendszeren futnak, és biztonsági szempontból nem mennek rajtuk azok a funkciók, amik a futó rendszer miatt nem enged, de attól még minden más működik.
Példa: érintéses fizetés nem megy 4-4-es droidon, és nem is baj, mert aki ezen használja annak elég, hogy más minden működik.Továbbá visszautasítom ezt a kioktató és lekezelő hangnemet, amit te itt megengedsz magadnak, hogy nekünk mikor mit kellett volna venni, vagy mire kellett volna, mennyit félretenni!
(#11553) KTU: csakhogy engem a BB 2.0 verzióval kapcsolatos vélemény érdekelt volna, és nem az ellenkampány, és a sok mellébeszélés, amit Ti csináltok itt ma!
Tartsátok meg magatoknak a rosszindulatú megjegyzéseiteket! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz INGJOKE #11555 üzenetére
18 - 25 eft közt láttam magyar bolthálózatból áfás számlával, garival olyan készülékeket, amelyeken már android 7 vagy újabb rendszer van. A 25 ezres már xiaomi volt: redmi go lte, használt boltiból meg xiaomi a 7A.
De nem ismerem a körülményeit, sokan élnek rossz körülmények között egyik napról a másikra. A miérteket ezért sem feszegetem. Pár lehetőséget felsoroltam (váltás, rom, plusz munka, spóroláshoz mostanra már késő - majd legközelebb vagy a készpénz)(#11556) RR-13
nem kell háborogni. Azt mondod nincs új telefonra szüksége. De a banki alkalmazás nem megy rajta. Szóval mégsi csak szüksége van rá.Vegyél vissza kérlek. Teljesen objektívan írtam le a helyzetet. Ha nem fogadod el, az már a te bajod. TE csak hőbörögni akartál egyet. Megvolt, lépjünk tovább.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
-
cocka
veterán
Ki a fene kötelez arra, hogy okostelefont használj?
Bár az Android mobil operációs rendszer, de senki sem kötelez, hogy okostelefonon vagy tableten használd. Van pár tippem, hogy min és hogyan lehet még. Tehát NEM, nem kell új okostelefont venned. Jobbat mondok, okostelefonom sincs, se tabletem. Tőlem viszont megköveteli a bank, hogy az appját használjam. Mégis be tudok lépni. Vajon, hogy csinálom?
Tehát MOBIL operációs rendszer, azaz lényegében bármin működik, még a nem hordozható eszközökön is. Főleg mostanában. Nem te lennél az első, akinek erre van igénye.
Hőzöngeni talán egyszerűbb, mint alternatívát keresni.
Tékom appos mizéria ugyanez: kb. minden harmadik embernek az a kínja az app tulajdonságlapján a vélemények közt, hogy "rootoltnak mondja a telefonom, pedig nem az, nem tudom használni blabla". Ezeken a kiakadásokon csak mosolygok. Aki akar kerülőutat találni, az talál. Aki pedig nem, az óbégathat ezerrel, de változni nem valószínű, hogy bármi is fog neki kedvező irányba.
-
headhunter
addikt
CIB Visa internetkártya csak fiókban igényelhető vagy interneten és vagy a CIB24-en is?
Számla nyitáskor az ügyintéző szerint már felesleges, mert a "3D Secure" azonosítás biztonságos. [link]
OTP-nél WEBkártya (virtuális kártya) néven van hasonló és eddig ezt használtam.
Kártyás fizetés előtt annyi összegat utaltam, amennyi a számla és fizetés után 0Ft az egyenleg, így erről "senki" nem tud levenni semmit... -
RR-13
őstag
Egyből mennyien tudnak írni itt hirtelen, de érdekes ez...
Valaki írta, hogy köteleznek minket az okostelefon használatra?
És nem hőzöngtem, csak ti kötözködtök, és megmagyaráztok olyat, amire nincs szükségem!
Nekem nincs szükségem alternatívára sem.. , és nem tudom ezt melyik mondatomból vetted ki, de ez kezd röhejes lenni, amit csináltok!Semmilyen változást nem várok.. ezt sem értem mire írtad!
Nekem a jelenlegi állapot tökéletes! A BB 2.0-át meg nem használom és pont!Még jó, hogy valaki érti mit szerettem volna leírni itt, és miért, és egyet is ért!
-
cocka
veterán
válasz headhunter #11560 üzenetére
Lehet igényelni neten is a CIB internetbankban. De csak cib online-ban ingyenes, vagyis aki ECO-t kötött, annak nem.
-
RR-13
őstag
Erste Privilégium "S", "M", "L" bankszámlásoknak fontos változás!
2020. április 02. napjától az Erste Bank átminősíti az összes "S", "M", "L" Privilégium bankszámlát a Privilégium Standard bankszámlára!
2019. december 02. napján hatályba lépett Hirdetmény 2.8 sz. Mellékletében:
Erste Privilégium Bankszámlák díjai és jutalékai:"A Bank a 2015. április 1-től nyílt és átminősített bankszámlák esetében a feltüntetett kondíciókat meghosszabbítva 2020. április 1-ig biztosítja. A Bank a 2020. április 2-től hatályos díjakról az ügyfelet előzetesen értesíti. A Bank 2020. április hónapra vonatkozó számlavezetési díjat a 2020. április 2-től hatályos díjak szerint számítja fel."
A Bank a 2015. április 1-től nyílt és átminősített bankszámlákat 2020. április 2-től automatikusan Erste Privilégium Standard számlára minősíti át, amennyiben az Ügyfél más szándékát 2020. április 1-jéig nem jelzi a Bank felé. Ha az új Erste Privilégium Standard bankszámla nem felel meg az Ügyfélnek, úgy 2020.04.01-ig kérheti bankszámlájának Erste Standard Lakossági Bankszámlára, vagy más aktuálisan értékesített számlatermékre történő átminősítését."Úgy néz ki, hogy nincs több féléves hosszabbítás a meglévő "S", "M", "L" Privilégiumos csomagokban, mert mostani hirdetményben csak 1 hónappal hosszabbították a 2019. júliusi hosszabbításhoz képest, ami 2020. március 01. volt.
Ez változás főleg az "L" kategóriába esőknek lesz hátrányosMert a Privilégium Standard bankszámla nagy hátránya, hogy a tranzakciós díjakat nem engedik el egyik típusú utalásnál sem, kivétel a saját számlák közötti átvezetés.
Úgyhogy marad a CIB Bank ECO Bankmonitoros díjcsomagja, ha a leírtakat tényleg megvalósítják...
-
veterán
Én már november 18-al felmondtam az L-es számlám egyéb okok miatt. Egy hónapig még él a számla és valami oknál fogva felszámoltak 2000 párszáz forint megszüntetési díjat, amit nem tudott elmagyarázni a nő és nyilván csak kp-be lehetet befizetni. Nekem már csak a hitel kártyám maradt ott, de már a pontgyüjtés miatt kevésbé éri meg. Tankolásra még be tudom váltani, de ha mondjuk új melóhelyem lesz és ott lesz céges kocsi akkor már az is kuka.
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #11566 üzenetére
Az a megszüntetési díj elég érdekes, ha nem 1 éven, vagy 6 hónapon belül szüntetted meg (ami kizárt), és ha egyedüli tulajdonos voltál a számlán.
Találtam egy 2.115 Ft-os adminisztrációs díjat, ami a társtulajdonos megszüntetésének a díja.
Vagyis, ha volt a számládon társtulajdonos is, akkor annak a megszüntetése miatt terhelték ezt az összeget.Nekünk is van ott MAX hitelkártya, és jelenleg ott a legjobb a hitelkártyák visszatérítési rendszere, igaz pontban írnak jóvá, de 4 kategóriába levásárolható zárás előtt is az összegyűjtött pont, és annak az összegét záráskor jóvá is írják egyből. Nekünk ez egyelőre nagyon megéri
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én voltam a társtulajdonos az ex feleségem meg a tulajdonos. Kb valami ilyesmi volt lehet 2300 valamennyi nem emlékszem. Az meg lehetett még az sms szolgáltatás miatt. Mondjuk attól még fura, hogy a csajnak lővése nem volt miért kell ennyit fizetnem a gép számolta. Nah mindegy még elméletileg dec 18.-ig él a számla de jó hogy előre kimásoltam minden sablont ami kell, mert a csaj azt mondta hogy használhatom a netbankot, de nyilván nem enged be.
-
veterán
Holnap új Erste app, és kiesik az iPhone 4s, 5, 5c támogatás. Csak nem készülődnek a George-ra végre?
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #11569 üzenetére
De legalább a 4.4 Androidon talán tovább fog futni..., ami ezek szerint a felhasználók magas száma miatt van, amit figyel az Erste
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ahogy nézem, 5-ös droid kell a George-hoz. Valszeg mikor bevezetik, 4.x támogatás teljesen kiesik.
A 3 régi iPhone modell kiesése azt jelenti, hogy valszeg iOS 12 kell holnaptól, ami viszont teljesen egybeesik a George iOS 12.4 követelményével.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #11571 üzenetére
Azt mondta az Erste, hogy a mostani biztonsági frissítéssel ellátott új Erste app nem érinti az androidot egyáltalán, vagyis megmarad a 4.4 támogatás továbbra is, mivel rengetegen használják 4.4-el még a Mobilbankot jelenleg is.
Most csakis az iPhone 4s, 5, 5c támogatása szűnik meg, és elvileg nem az iOS: 8.0 támogatásMivel az érintéses fizetés az Erste MobilePay-ben külön van, amihez már alapból szükséges a minimum 5.0 Android, ezért nincs szükség a Mobilbank minimum követelményét 5.0-ra emelni egyelőre, mert abban nincs fizetési funkció.
-
veterán
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #11573 üzenetére
Aha. Rendben. Elhiszem, hogy állnak a szerverek, de minket ez egyelőre nem érint, csak az érdekel most még, hogy ne vegyék még el a 4.4-es droid támogatást belőle
Egyébként a George Erste platformra én is kíváncsi vagyok már, jó régen beígérték[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #11575 üzenetére
Jó mondjuk valóban sok hiányossága van jelenleg a mobilbanknak (is), és olyan funkciók is hiányoznak, amit már rég betehettek volna..
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #11569 üzenetére
Nekem nem jött új Erste app verzió egyik telefonon sem Akkor a beígért verzió elmaradt?
Vagy másnak megjött -
veterán
-
RR-13
őstag
válasz szabogabor10 #11578 üzenetére
Köszi, akkor lehet nem is jön androidra csak iPhon-ra jött
Mert nekem még mindig nem jött semmi...,
Netbankot javítgatták, betű típust módosítottak, és színtónust erősítették -
Apollo17hu
őstag
Cib mobilbankban hol lehet beállítani a rendszeres átutalásokat és a csoportos beszedési megbízásokat? (megbízások menü alatt nem láttam ilyet)
Ha nem lehet, akkor a következő kérdésem, hogy az internetbankba milyen userrel kell belépni? (még sosem próbáltam) És mi a token által generált jelszó hozzá?
-
azbest
félisten
válasz Apollo17hu #11582 üzenetére
A cib mobilapp withkey nevű részével lehet kódot generáltatni. Ha még nem volt, akkor elvielg a cib24-es telefonszámon lehet kérni, hogy küldjenek a telepített apphoz aktiváló kódot. A cib24-hez kell legyen telefonos kódod, amit annó kaptál. Ha nincs, akkor az ügyfélszolgálaton személyesen kérhetsz szerintem.
A mobilbank alatt a javás vagy webes változatot érted? A felhasználónév a számlád második 8 számjegye. Nem minden van a webesen rajta, van amit csak a javáson lehet [link]
A javás alkalmazásban az átutalás -> közüzemi részen lehet a felhatalmazással felvinni. A webesben én sem látom.
-
Apollo17hu
őstag
válasz azbest #11583 üzenetére
Tehát mobilappban és webes felületen nincs rá lehetőség. A javás változatot napközben próbálom majd meg, sajnos ahhoz még a telepítésen is végig kell szenvednem magam.
Ez szerintem elég gáz. K&H-nál a teljes értékű webes felülethez nem kell külön semmit telepíteni, csak egy sms-azonosítás kell.
-
RR-13
őstag
Aki CIB Mobilappot használ, annak a belépés után sem enged képernyőmentést csinálni semmiről sem?
Nekem elég sok mindenhez kell majd, hogy tudjak képet csinálni... ez az Erste és a BB mobilappnál sincs tiltva csak kb. itt -
RR-13
őstag
De ez egy marhaság, mivel már olyan védettek a telefonok, hogy akárki nem tud be sem lépni, és az alkalmazásba meg főleg nem... nem értem miért nem döntheti el a felhasználó, hogy engedi a képernyőmentést vagy nem
És akkor ha telefonról utalok, hogy küldöm át az utalásról a képet pl, akinek utaltam stb
Ez nehezítés a felhasználóknak, és értelmetlen óvintézkedés.
Ha már valaki jogtalanul eljut odáig, hogy benn van az alkalmazásba, akkor nem képernyőt fog menteni, hanem mást fog csinálni... -
RR-13
őstag
Köszi.. az is valami, de könnyebb egy képernyőmentést továbbítani, mint egy pdf-et letöltögetni telefonon és azt elküldeni pl. Messengeren
Egyébként esetleg azt tudod, hogy a CIB-nél lehet-e már digitalizálni a bankkártyát az alkalmazásba, és telefonon NFC-vel fizetni? Nem találok erre semmit Köszi
-
axioma
veterán
Nagyon. Es peldaul nem konzisztens mindenben az asztali app-pal (ertekpapirnal hibas osszeget jelez, nem kicsit hanem pozitivbol negativba... mar ettol teljesen biztonsagtalannak mondanam).
Amugy vagy be tudok lepni vele, vagy nem (nekem hitelem van naluk, nem ertekpapirom), es teljesen logikatlan is. Atutalast inditottam a folyoszamlan allva, erre a hitelkartyamhoz rendelte az utalast, mazli hogy nem volt mibol teljesuljon... -
RR-13
őstag
válasz Sanyi.mTs #11593 üzenetére
Köszi, ezt pont nem vettem még észre, mert nem volt zárolásom most, de azt észrevettem, hogy a PIN kód módosítás másik menübe került, a biometrikus azonosítással, és hozzá került a Netbank jelszó módosítás lehetősége is
(#11594) axioma: Te jó isten, az elég durva, és szeptember óta nincs frissítése.. ennyire lassúak, hogy lehetnek
-
veterán
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Revolut számlánál meg kell adni egy másik folyószámlát, ahonnan lehet átutalni pénzt. Egy másik folyószámláról hogyan tudok utalni közvetlen a revolut-omra?
W.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest