Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz RR-13 #12139 üzenetére

    Hát nem tudom.. nekem tesóm Sberbanknál van és ott problémázott a múltkor, hogy valami történt a telefonjával és így meg úgy. Kérdeztem tőle, hogy okostelefon nélkül nem tudsz belépni a netbankba vagy a belépés feltétele az apphasználat és kiderült, hogy nem. Mondom akkor ha szar a telefonod átteszed a simet egy butatelefonba és belépsz smssel. Kész.

    Tehát annyira nem is egyértelmű ez a PSD2, mert amúgy az sem mondja ki, hogy OKOSTELEFON KELL a belépéshez és a tranzakciók jóváhagyásához, csak annyit mond, hogy legyen egy másik eszköz, amivel generálsz kódot vagy amire kódot küldenek.

    Tudtommal az enyhébb kritérium is valami MOBILTELEFONról szólt, nem pedig okostelefonról. A cikkek címe is rémlik, hogy kötelező lesz a mobiltelefon használata a belépéshez.

    Tehát akkor megkérdezném mindenkitől, hogy van még olyan magyarországi bank, amelynek netbankjába (tehát nem az okostelefonos applikációját) csak az okostelefonos appjának használatával tudsz belépni? Azaz feltétele a netbanki belépésnek/ esetleg tranzakciók jóváhagyásának az app használata? (legyen az kódgenerálás az appban vagy push értesítő stb..)

    mert még a felhasználó azonosítómat sem tudom ott menteni

    Ja az elég gáz, meg az is, hogy a jelszó mező szövegét még mindig nem írták át. 6 számjegyet lehet csak beírni, de még mindig 6-14 karakterről van szó. LOL

Új hozzászólás Aktív témák