- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #8200 üzenetére
Én rendszerint külső felirattal nézem, bár néztem már belsővel is a felirat megjelenését ami hibátlan volt - csak nem figyeltem, hogy az pontosan PGS volt-e.
Elkészültem a beállításokkal, jelenleg ezt mutatja a teszt:
Ez így jó? 10Bit rendben, kép penge. Fogalmam sincs a többi érték mit jelent... illetve a kadenciahelyez lejátszást sem tudtam ellenőrizni (szemmel jónak tűnik) mert a tévé sem a lejátszó nem jelzi ki a képfrissítést.
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #8202 üzenetére
Ok. Igen, az be van. Még ami nem teljesen világos, hogy az IMPEX sok beállításai közül mit érdemes be-, ki kapcsolni.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz szasanyi #8203 üzenetére
Az Imprex egy elég különös "állatfaj". Van ugye ez a gamma villogásos probléma vele (összefoglaló), ami sokaknál jelentkezik, de akad akinél nem. A lényeg: ha tapasztalod a villogást, akkor először csak a Dynamic Contrast-ot kapcsold ki benne, ha úgy is villog, akkor viszont az egész Imprex-et ajánlott kikapcsolni. Gyakorlatilag semmit sem vesztesz vele, a Box-nak Imprex nélkül is csúcs képminősége van. Sőt, ugye ez egy "utólagos" beavatkozás lenne az eredeti képanyagba, ami miatt a jó minőségű videók esetén még "ronthat" is a képminőségen, hiszen ilyenkor már nem a "natív" képanyagot látod. Persze attól is függ mennyire tolod fel az egyes értékeket, mert lehet vele játszani, finomhangolni és olyanra belőni a képet, ami neked valamiért "jobban tetszik". De ez már elég szubjektív dolog. Én teljesen kikapcsolva használom és ezt is ajánlanám másnak is alapból. Rosszabb minőségű, SD videók esetén a képjavító/zajszűrő funkciójának lenne ugyan értelme, de ez megint szubjektív megítélés kérdése. Én ilyenkor sem kapcsolom be, mert inkább legyen zajosabb, vagy pixelesebb a kép, mint összemosottabb és "túlpúderezett".
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #8204 üzenetére
Azt olvastam, de nálam nincs semmi probléma. n nem igazán vettem észre semmi különbséget, igaz a Dynamic Contrast, Color, zajszűrést alapból ki lett lőve.
A képminőség remek, a lejátszás hibátlan - a feliratok is, több filmnél többfélét próbálta. Mamma Mia! belső, PGS - (ráadásul dúlt - felirat is hibátlanul jelenik meg nálam. Működik minden beállítás is, teljesen elégedett vok. Köszi a segítséget!
-
coreska
aktív tag
Tapasztalt már valaki olyant, hogy filmnézés közben a kadenciahelyes 24Hz-es lejátszás váratlanul visszavált 60 Hz-re?
Én úgy vettem észre, hogy nálam akkor fordul elő, ha feltelepítem a youtube 2.05.03-at ami 4k lejátszást is tud.
Nem tudom mi köze lehet a youtube-nak a lejátszáshoz, de ha uninstallálom már nem fordul elő. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz coreska #8206 üzenetére
Amiről beszélsz, ugyebár a YT for Android TV, ez pedig tud frekvencia váltást is, így nem kizárt, hogy összefügg a dolog. Lehet bekavar valami rendszer szinten, de lehet csak "beragad" belőle valami, ami azt okozza. Akkor is csinálja ezt, amikor boot után még 1x-sem indítottad el a YT app-ot? Csekkold az alsó navigation bar-ban, hogy nem e fut e ilyenkor is a háttérben. És persze zárd be ha igen és ajánlott még a Settings->More->Apps menüben is lecsekkolni, hogy nem e fut automatikusan a háttérben és onnan leállítani. Azt, hogy ezt permanensen hogyan lehet megoldani még nem tudom, de ha lesznek fejlemények és tényleg ez a ludas, akkor utána kérdezek.
Lehet, hogy csak ezzel a verzióval van a baj és majd "javítják" egy update-el, már ha be van kapcsolva a PlayStore-ban. Esetleg egy korábbi verzióval is próbálkozhatsz.
Addig is itt van ez helyette, szintén megy a 4K vele.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Nekem a tévém 8 bites.
Ezt látom a script futtatására:Ezt a képet lopom a fórumtárstól - Köszi!:
Itt mire érdemes állítani? Én most a 3. sorban lévőre állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
az esetben szvsz fentről a 3. de ahogy látom az is megy.
To all: A korábbi problémáim megoldódtak a FW újratelepítése után, amit most sem értek teljesen. Jelenleg ez a másolás megy, amihez semmit sem kellett feltennem vagy állítgatnom:
Előfordul, hogy gyorsabb de szerintem már ez is teljesen elfogadható hálózaton keresztül.
A lényeg, hogy ha valakinek problémája adódik amit nem tud megoldani, javaslom a FW Update-et - még ha ua. a legutolsó verzió megy rá akkor is - mert teljesen más eredményt hozhat és megoldhatja a felmerült problémát. Én ezt saját tapasztalat alapján mondom, és ezzel amúgy sincs vesztenivaló.
-
szasanyi
félisten
Én is ezt remélem. Nagyon jól használható, így 3. nekifutásra már pikkpakk ment minden.
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #8212 üzenetére
A GUI váltást hol tudom?
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #8214 üzenetére
Pedig szasanyi említette ezt, de én megvoltam győződve, hogy az a videó kimenet. Pedig gondolhattam volna, hisz van külön beállítás a kimenetre a setup-ban.
Köszi! -
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #8216 üzenetére
Kicsit...nagyon....zavar van nálam. Én úgy gondoltam, hogy amikor a GUI-t említjük, akkor az a beállítás ami a kezelőfelületen van, amikor csak a menüben lépegetünk stb. A videó kimenet meg az ha elindítunk egy filmet, akkor azzal a beállítással megy a jel a HDMI-n ki.
-
SunMount3r
Topikgazda
A GUI beállítása is kimenetre hat (nem is értem, szerinted akkor mire másra hathatna ), ugyan úgy. A kimeneti frekvencia állítódik át minden esetben, az amit majd a TV "bemeneti frekvenciaként" fog fogadni és gyak. arra a képfrissítési értékre vált át. Szóval elég hozzá annyi, hogy technikailag mind két esetben ugyanaz történik.
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #8218 üzenetére
Nyilván arra hat, de engem az zavar - most is - hogy akkor miért kell külön emlegetni a GUI beállítást, illetve a videó kimenet beállítást...
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #8220 üzenetére
Minden bizonnyal jól érzed..........
-
SunMount3r
Topikgazda
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #8222 üzenetére
Be van kapcsolva. Csak olvasom itt a sok kavarást, gondoltam megnézem mi van nekem rosszul beállítva. De szerintem ki lett hozva a maximum a rendszeremből.
-
SunMount3r
Topikgazda
Szó volt itt nemrég arról a problémáról, hogy néha a felbontás magától levált 1080i-re UHD-ról. A megfigyelések szerint ez akkor (is) előfordul, ha miközben be van kapcsolva a lejátszó, a TV-n másik bemenetre váltunk (pl. Set-Top Box, TV adás, vagy USB). Szóval ez is lehet az egyik oka a dolognak.
-
szaszapi
őstag
válasz SunMount3r #8224 üzenetére
Full hd kijelzőnél levált 720p 60Hz-re is ritkán. ha nem megfelelő sorrendben van bekapcsolva a lejátszó illetve az erősítőre csatlakoztatott eszközök váltása néha ezt az eredményt produkálja. Nem jöttem még én se rá mi okozhatja pontosan!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz szaszapi #8225 üzenetére
Valószínűleg akkor valami olyasmi lehet a gond, hogy "néha" a HDMI-s EDID infó alapján váltja át a felbontást is, hiába van fixre beállítva a rendszerben. Vagy legalábbis ehhez lehet valami köze. Bekapcsoláskor elvileg ez még érthető, mert ugye ráköthetjük akár egy 720p-s TV-re is, így 1080p-s beállítással lehet nem adna képet a TV és 1080p vs. UHD esetén is ez lenne a helyzet. De ahogy csinálja az akkor sem teljesen logikus. Illetve nyilván amikor forrást váltunk a TV-n, akkor teljesen felesleges, hogy az EDID infót használja, illetve valamit rosszul detektál, vagy olyat amit nem kellene (pl., hogy milyen volt az elősző bemeneti felbontás) és az alapján váltja a frekit. Mind 1, úgyis csak találgatni tudunk...
De én a FHD TV-men még nem tapasztaltam soha, hogy 720p-re váltott volna, pedig gyakran kapcsolom be előbb a lejátszót.
-
őstag
válasz #80977664 #8156 üzenetére
A hanewin-t próbáltam, látszik a megosztás de nem tud bele lépni, pedig a leírások alapján állítottam be mindent, egy egyszerűbb nfs szerver (winnfsd) működött de azzal ugyanúgy akadnak a 4k filmek mint samba megosztással, gondoltam majd a hanewin mert az komolyabb, de akármit csináltam csak new server error-ozott a lejátszó mikor a megosztásba próbáltam lépni. Megoszthatnád a hanewin beállításaidat ha gondolod, hátha sikerül nekem is működésre bírnom.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz SunMount3r #8158 üzenetére
Ugyanezen videó alapján végeztem a hanewin beállításait, de nem tudtam belépni a megosztásba, new server error-t írt. Pedig jó lenne ha működne.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz attilav2 #8228 üzenetére
Én nem használok NFS-t, de ez alapján a videó alapján sokaknak működött. Lehet Win10-ben valami máshogy van azóta, vagy valamit engedélyezni kell. Ez a tűzfaladra is vonatkozik, ott is nézd meg, hogy pl. az NFS protokoll, vagy a portok amiket használ engedve vannak e.
Tehát az NFS -elvileg- korábban már működött? A Media Center-ből próbálod simán, vagy a KODI-ból Wrapper-el?
Amúgy itt egy másik leírás, de mondjuk Windows-hoz ezzel nem vagy sokkal beljebb, mert azt nem részletezik.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SunMount3r #8229 üzenetére
A winnfsd működött(ez egy másik szerver) de nem voltam vele elégedett ezért kipróbáltam a hanewin-t, amit több leírás alapján próbáltam beállítani de a q30-on new server error lett a vége, pedig a megosztott mappa látszik, csak bele nem tudok lépni, mert new server error-t kapok. Media centerből próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SunMount3r #8229 üzenetére
Szerinted a samba patch-t érdemes felrakni q30-ra? Megoldhatja a 4k videók hálózati akdásának problémáját ?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz attilav2 #8231 üzenetére
Azt nem tudom, hogy Q30-ra jó e, ill., hogy mit eredményezne rajta, mert eredetileg a Pro lejátszókhoz készült. De ugye a rendszer nem sokban különbözik, így lehet azon is működne, de biztosat nem tudok. És az is elég lutri, hogy hoz e valami eredményt, elég vegyesek a tapasztalatok a Pro lejátszókon is vele, volt akinek hatott és volt akinek nem.
Továbbra sem írtad, hogy a direkt az MC-ből használod e, vagy a KODI alól?
Ill. hanyas FW van most fent?
Minden videó akad, a FHD is, vagy csak az UHD-k? UHD esetén számolni kell vele, hogy a Q30-nak csak 100-as LAN csatija van és néha ezt a nagyobb bitrátás UHD videók meghaladhatják, ezért is akadhat pl. Ez esetben ki lehet próbálni a Wi-Fi-t is, bár azért túl sok reménnyel nem kecsegtet.
Szerk.: Amúgy az NFS-ről inkább a Hálózatos Topic-ban, esetleg a Win10-es Topic-ban érdeklődj.
Azt az NFS megosztást amúgy másik gépről, PC-ről, esetleg telóról rendesen el tudod érni? Mert ha nem, akkor tuti azon a gépen kell még valamit állítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz attilav2 #8230 üzenetére
Szinte biztos, hogy a tűzfal beállítással van gond ha látja az NFS megosztást de nem tudja mountolni. Nekem SMB-vel volt hasonló, de nem is látta és mountolni sem engedte a Bitdefender tűzfal miatt. Állítottam rajta és most már megy.
A Q30-on a 65-70.000 Kbps feletti videók akadni fognak bármit is használsz (SMB vagy NFS) mert 10/100-es hálókártyája van ami kevés ezen viedókhoz. Keress alacsonyabb bitrátás verziót a filmből...
-
Swenk
aktív tag
Már megint a "BITEK".
Q5 Pro beállítás: 2160P 30 Hz, 24 pipa.
Colorspace beállításokra belépve YCbCr 422 mutat..
Ugyanitt YCbCr 10 Bit kijelölésre üzeni: csak 2160 P 60Hz esetén támogatott.
A többi 10 Bit üzenete: nem támogatott.Beállít 2160 P 60 Hz.
Ismét belépve a colorspace beállításokra, ezt látom: YCbCr420 8bit ????
Az többi 10 Bit-nél üzenet jön: not supported!!!!A Tv támogatja a 10 Bitet HEVC SUPPORT (BROADCAST): Yes (Up to 3840x2160/60p 10bit)
Akkor most mi van? Himedia 10Bit, Tv 10Bit és mégsem az.
Nagyon köszönöm, ha tudnátok megoldást rá.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
Ráadásul az INFo Tool sem működik nálam:
Laptop wifi 5G-n, Himedia LAN-on ugyanazon a routeren.
Beírva az Ip címet, ezt látom:operable program or batch file.
'adb' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
'adb' is not recognized as an internal or external command,Ezt töltöttem le: HiSilicon_OUTPUTINFO Simple.rar
Pár hete még működött. Mi a baj?
-
SunMount3r
Topikgazda
Akkor a 30Hz / 444 / 10bit-et engednie kellene. Ellenőrizd: HDMI auto adaptation és HDCP 2.2 legyen kikapcsolva a Box-on. Azt is, hogy megfelelő (BD, média lejátszók számára fenntartott) HDMI portba dugtad e a Box-ot. Illetve a TV-n a HDMI forrás és címke beállításokat (Blu-Ray, Mozi, Film, Cinema, ilyesmik...)
A kábeleid tuti tudják a HDMI 2.0a-nak megfelelő sávszélességet?
Illetve ha van AVR is a láncban, akkor annak a beállításait is, néha azok is tudnak ilyen galibát okozni. Előbb próbáld meg direktbe dugni a Box-ot a TV-re és úgy megnézni.
Az info tool-nak jónak kell lennie, kicsomagoltad az egész tartalmát egy könyvtárba? (Az adb-k is kellenek). De amúgy próbálhatod ezzel is.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
válasz SunMount3r #8236 üzenetére
Nem csomagoltam ki, mert egy ......vagyok. Köszönöm. A többit nézem.
Van AVR is, nézem direktbe. A kábel jó, működött ez még pár napja. Kösz
-
Swenk
aktív tag
válasz SunMount3r #8236 üzenetére
Köszönöm. A tv hdmi bemenet jelformátum beállítása volt a megoldás. Jogos is, mert új firmware-t kapott
Nagyon sokat segítettél. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
Arra keresem a választ,hogy az egyszer már un installált applikáció-t (YouTube) a Himedia újraindítása után miért tudom használni ?
köszönöm -
SunMount3r
Topikgazda
válasz hjtz4t3wrseg #8239 üzenetére
Azok az app-ok, amik a FW-el együtt települtek, azokat "alapnak" tekinti a rendszer, ezért újra indításkor újra fogja installálni őket. Ha zavar, akkor a MyAps-ban vedd ki mellőle a pipát és akkor nem fogja kirakni a kezdő képernyőre.
[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
válasz sebgutkopf #6222 üzenetére
Tegnap én is néztem volna egy filmet felirattal, de nálam se jelentek meg normálisan az ékezetes karakterek. Verzió, amit használok: 2.0.6
Valószínűleg noob kérdés, de lejátszás közben hogy tudom állítani a felírat kódolását? Vagy ezt csak a gyári táviránytóval lehet?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Tottu
senior tag
válasz sebgutkopf #8242 üzenetére
Köszi, tegnap sikerült beállítani.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
magicbox
senior tag
Soha nem lesz jó, mindig állítgatnod kell. Mivel vagy ANSI vagy UTF a felirat. Célszerű mindegyiket átkódolni egyforma karakter kódolásra notepad++-al. Akkor nem kell állítgatnod. Én mindent UTF-8-ra teszek pld.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
powerup2
addikt
Egy kis segítséget kérnék hátha valakinek van tapasztalata hdmi splitterrel szóval adott egy himedia q5 pro és ahhoz lenne egy hdmi splitter és onnan az egyik hdmi menne a tv fele a másik az erősítő irányába ahová csak a hang menne . Járható ez működik így ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz SunMount3r #8247 üzenetére
Meg nincs ezert kene segitseg mert igy kene megoldanom a hangot esetleg tudsz valami ilyen eszkozt ami tuti jo ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz SunMount3r #8249 üzenetére
Köszi elolvasom Amúgy anthem mrx 710 erősitő van kinézve és az 4k hdr képet nem viszi át és ezért kéne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Peugeot, Citroën topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Lineage OS használat közben
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest