Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BaliTHC

    tag

    Sziasztok,

    Szakértők tanácsát várom a következőkben:

    Van egy magam (abszolut laikus) által összeállított házimozi/hang rendszerem a következőkből:
    Erősítő: Yamaha RX-V450
    Front hangfalpár (A): Pioneer HPM 40 (szekrény tetején)
    Front hangfalpár (B): Wharfedale Waldus 200 (TV mellett)
    Szatelit és center: Yamo ???
    Sub: nincs, nem is kell, a HPM elég (erősítőn be is van állítva, hogy a .1 hangokat is a front hangfalakra nyomja rá)

    Filmnézés közben sajnos a magas hangok nem szólnak túl szépen, ugyanis a Waldusnak ez nem erőssége, a HPM pedig túl magasan van a szekrény tetején. Ezért elhatároztam, hogy a Waldust kicserélem vmi méretben kisebb, és magas hangzásban jobb darabra. Elmentem hát a MM-be tanácsot kérni és hangfalat nézni, de nem hogy okosabb, inkább zavarodottabb lettem, ugyanis az eladó azt állította, hogy ha mindkét front hangfalpár (A és B) be van kapcsolva egyszerre 5.1-es jelforrás esetén, akkor csak az egyiken jön a 5.1 hat csatornájából a két szeparált front jel, a másikon az 5.1-ből kikevert (downmix?) teljes sztereó jel jön, és hát az bizony nagyon rossz. A manual újbóli elolvasása után sem lettem okosabb, hogy ez tényleg így van-e. Szóval a kérdéseim:

    1.) Igaza volt-e a MM-es eladónak Yamaha RX-V450 esetében? Tényleg csak az egyik front hangfalpár kimenet tudja "jól" kezelni az 5.1-es jelforrást, és egyszerre mindkettő nem?
    2.) Ha nem, akkor hol/milyen hangfalpárt érdemes választanom a Waldus helyett, hogy szép magas hangjaim legyenek, és nem foglaljon sok helyet?

    Köszönöm és BUÉK!

    In the ghetto - washing non colour fast synthetics at 60 degrees - could cost you your life! (Ali G)

Új hozzászólás Aktív témák