- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
válasz Doky586 #37875 üzenetére
Szia Doky586!
A Yumi-s javaslatodért van egy csillagos ötösöd, mert sikerült bootolhatóvá tenni a merevlemezt, bár még nem jutottam el a folyamat végére.
Betölt a Hiren-es egyszerű xp, és utána tudok ott manipulálni. USB-pendrive-ról már nekifutottam az XP telepítésének, de cselesen: az egy szál merevlemezt 2 partícióra osztottam, és a II. partícióra tenném fel az xp-t, hogy az ideiglenes fájlok másolása után gyorsan kikapjam a HDD-t, és a II. partíciót tegyem elsődlegessé, vagyis a telepítés arról folytatódna. Sajnos, elakadok, mert az xp telepítő nem talál ilyen-olyan fájlokat, pedig a korábban elsődleges partícióra másolt cuccait kézileg átvittem a másikra. Ami még érdekes: ha kiveszem a merevlemezt, és újra indítom a gépet (ugyanis ő adja a tápellátást még mindig a másik PC-re USB-ként csatlakoztatott HDD-nek), akkor a BIOS után bejön egy képernyő, mely szerint ”Windows could not start because the following file is missing or corrupt: >Windoes root>\system32\hal.dll. Please reinstall a copy of the above file.”, de van amikor az NDTDLR-t hiányolja. (A neten ezekről kisregények vannak.) Ezek szerint a telepítő bemásol valamit (bootladert?) a CMOS-ba.
Szóval, a két partíció, illetve a csereberéjük nem működik a Windows XP telepítővel.
Volt amúgy egy olyan win hetesem, amely egyetlen exe fájlból állt. Pendriveről úgy telepítette magát, mint a fergeteg. Valószínűleg most jó lenne, de már nincs meg. Fogalmam nincs honnan volt (még az aktiválási idő lejárta előtt töröltem), de az is elképzelhető, hogy valamelyik iso2usb program csinál iso-ból exe-t.Legyen minden jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest