Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • öKrös01

    csendes tag

    Sziasztok! Nem tudom ilyen történt-e már mással de velem most fordul elő ilyen először.

    Tehát, vettem egy új laptopot névszerint Acer Helios 500. Emellett van egy Asus G751JY-om is. Mindkettőben található egy ssd és 1 hdd (m2).

    Mivel rengeteg adatom van az asus-os laptopom HDD-jén és gyors másolást szerettem volna végrehajtani, tegnap kiszereltem az Acerből a hdd-t majd USB-s racken keresztül rákötöttem az ASUS-ra mint 1 külső meghajtót. Elkezdtem a másolást természetesen órákig tartott (350gb).

    No, de mikor visszatettem az Acerbe, igen nagy akadásokat és lassulásokat tapasztaltam, a windows többször megállt fél percekre, ha a HDD-n mászkáltam. A másolt adatok 1 programnak a fájljai amin dolgozom és csak az került rá, a HDD teljesen üres volt, úgy jött benne az Acerben.

    Leszedtem a Steamet a programot amiben dolgozok meg az Origint. Mindegyik megakadt nagyon nagyon lassan tudtak betölteni ami szokatlan. Ha az SSD-n futtattam őket akkor semmi para nem volt. Se a Steam, se az origin, se az Utorrent nem tud maximális sebességgel tölteni. (1000 megás netről van szó) Megáll olyan 7-8 megánál, van hogy lefagy percekig majd ledobja pár kilobyte-ra, olyan is van, hogy megáll maga a letöltés is.

    Egyértelmű. hogy a HDD a hunyó, megcseréltem az Asusban található HDD-vel és míg a régi HDD tökéletesen akadás mentesen fut az Acerben addig a vatta új HDD az Asusban is ugyan azokat a tüneteket produkálja, talán enyhébb formában, de a letöltések megakadnak percekig nem történik semmi. Formáztam, töröltem stb, de ugyan az a helyzet.

    Mi lehet a gond? A kiszerelésnél történhetett valami? Hogy lehet javítani? Semmi problémát nem jelez a rendszer és máskor is végeztem már hasonló műveletet. :F

Új hozzászólás Aktív témák