Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    Van egy furcsa HDD jelenség, amit sehogy nem tudok megoldani:

    Adott egy Acer Aspire 5742G típusú notebook, amiben van egy SSD és a gyári HDD pedig az ODD helyére került egy átalakítóval. A problémám annyi, hogy a noti a HDD-t állandóan leállítja, ha ott nincs adatforgalom, gondolom az energia menedzsment csinálja, hogy ne pörgesse feleslegesen.
    Na most ez azért gond, mert nagyon gyorsan leállítja, így ha bármilyen adatot el akarok róla érni, mindig pár másodperc mire felpörgeti és ez legfőképp zenehallgatásnál nagyon rossz, mert a zene emiatt megáll néhány másodpercre. Olyan, mintha ODDként kezelné, pedig rendesen látja a WD vinyót.

    Kérdés: meg lehet valahogy oldani szoftveres úton, hogy a gép NE állítsa le soha az ODD helyén lévő HDD-t, vagyis felül lehet bírálni valahogy az energiamenedzsmentet?

    Amit eddig csináltam: az energiaprofilban beállítottam, hogy soha ne kapcsolja ki a vinyót, de ez sajnos nem segít. A probléma Win7-en és Win10-en is ugyanúgy fennáll. Egyáltalán nem lenne gond, hogy folyamatosan járna a vinyó, mert egyrészt nem hangos, másrészt a gép válaszideje sokkal jobb lenne. Ezen felül ez a sok ki-be kapcsolgatás többet árt neki, mintha folyamatosan járna.

    Van valakinek ötlete? Köszi előre is!

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák