- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Qbász
aktív tag
Szevasztok srácok! Olyan gonddal fordulnék hozzátok hogy: van egy jamo drm 40-es készülékem és ha átteszem TV módra elmegy a kép és csak hang van. Erre tud nekem valami tippet adni? A TV-hez Scarttal van csatlakoztatva. Ha valaki tud rá megoldást lehetőleg privátba írja meg nekem. Köszönöm!
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
cekkk
veterán
Nem akarsz véletlenül egy kis alaprajzot rajzolni, hogy mi hol van a lakásban, már mint tévé router kábel, mert akkor egyszerűbben tudnánk lehet tanácsot adni.
Mert amíg nem látom, hogy hol van kihúzva kábel, vagy hol van a router, addig nem tudok mit mondani.
Mondtad, hogy a tévék kipróbálása miatt vetted a routert, a router akkor merre van, és a nappaliban a tévékhez vezet utp kábel?
Mert akkor egy megoldás, hogy ami ott van upt kábel egy switchet rárakni, és akkor mehet róla a nas éjjel nappal, ha olyan készülék érkezik amihez kell net, akkor csak azt is rádugod a switchre, ez a lehetőség ha a nappaliba a tévé mellé akarod letenni.
De ha tudsz valami la írást, vagy rajzot csinálj ha megkérhetlek, mert úgy könnyebb lenne megoldani. -
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az onkyo 508 vagy az 509 lenne jobb választás? Mi a kettő között a lényeges különbség? Egyébként mit jelentenek az alábbiak:
4K videó felkonvertálást
Audyssey DSX / Dolby Pro Logic IIzVálaszokat köszönöm!
Üdv
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
DM-Fan
nagyúr
válasz gellei #33804 üzenetére
Az 509-ből tudtommal elég sok mindent kispóroltak/olcsóbbra cseréltek, amit az 508-ban még normális volt, pl. ahol eddig normális tranzisztor volt, ott most már olcsó IC van. Mondjuk design-t tekintve szerintem az 509-es szebb (már ha lehet ilyen mondani, mert szerintem még így is bűnrusnya - de ez ugye szubjektív), viszont drágább is. Egyébként igen nagyot esett az Onkyo erősítők ára az 1-2 hónappal ezelőtti állapothoz képest.
A 4k az az opció, amit soha az életben nem fogsz kihasználni, legalábbis amikorra ez aktuálissá válik, addigra ennek az erősítőnek már darabja sem lesz!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mike1978
tag
válasz DM-Fan #33805 üzenetére
Abszolút egyetértek...tényleg,g a 4K-nak semmi értelme jelen esetben, mire esetleg meg lesz addigra már ez egy használt piaci lecserélt modell lesz! A tranzisztor-IC végfok is igaz..a diszkrét áramköri elemeket (tranzisztorok, egyéb félvezetők, passzív áramköri elemek) lecserélték olcsó integrált áramkörre, ami általában nem tesz jót a hangnak...én egy audiophile IC-s végfokozattal rendelkező erősítőt nem ismerek! Sajnos az Onkyo úgy érzem idén kicsit mellényúlt....nagy csodát akart...olyan dolgokat fejlesztett aminek még nincs itt az ideje, és ez a hangminőség rovására mehet, főleg abban az árkategóriában ahol elég sok készülék fogy (Onkyo 309, 509,609)...
-
gellei
aktív tag
-
gellei
aktív tag
válasz xtremetuning #33808 üzenetére
Mennyi az annyi?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
DM-Fan
nagyúr
válasz gellei #33807 üzenetére
Szerintem a kettőből egyértelműen az 508, bár én az 508-at vetettem el a H/K 255-tel szemben és utóbbit vettem 2 hónapja. Akkor még ráadásul egy árban is voltak az 508-cal, de még így is a H/K-t venném, hogy olcsóbb lett az 508. Tárgyalták már többen itt a topicban és egyet is értek velük: a H/K-nak tényleg részletezőbb hangja van, több hangdobozzal is meghallgattam mindkét erősítőt, mielőtt a H/K-t megvettem.
Amúgy szerintem karácsonykor már biztos nem fogsz találni 508-at, erősen kifutó széria, ilyen áron meg pláne elkapkodják addig. Szerintem kizárt, hogy ennél olcsóbb lenne már, ennyit simán megér![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
xtremetuning
addikt
válasz gellei #33811 üzenetére
Jövő héten ápdételem sógorom rendszerét és neki egy ilyen van most.
Azt gondolom, amennyiben érdekel, hétfőn tudok konkrétumot mondani rá......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
gellei
aktív tag
válasz xtremetuning #33813 üzenetére
Ok. Várom válaszod. Estleg majd kép, állapot stb..
Köszi!„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
-
xtremetuning
addikt
-
gellei
aktív tag
válasz xtremetuning #33816 üzenetére
Akkor várom az árat.
-
gellei
aktív tag
A Harman Kardon AVR 160 nem kicsi a teljesítménye? Kevésnek tűnik a W, de nem értek igezán hozzá, most venném életem első házimoziját, nincs is igazán lehetőségem meghallgatni élőben sajnos a cuccokat, Pesttől messze lakom, Miskolcon meg nem nagyon tudom hol lehetne. Olyan 150k lenne a cuccra. Ennyiből hangfalakkal együtt mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
gellei
aktív tag
A H/K 160-on teljes értékű a Hdmi csatlakozó?
-
-
gellei
aktív tag
Esetleg ezt valaki hallotta már élőben? Milyen lehet?
Onkyo SKS-HT728„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
roby42
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezem,hogy HDMI kimeneten átmegy a DTS hang ?
Konkrétan egy SAMSUNG 773A merevlemezes asztali írót néztem,most 36ezerért jó árban lenne és akkor hdmi kimeneten össze tudnám kötni a 1911-el a dvd-t.Azért kérdem,mert a 773 leírásában azt írja ,hogy DTS kimenet nincs,viszont DTS dekoder van.Ez esetben ha hdmi-n használnám lejátsza a DTS hangot?
Ill. kérdezem érdemes ilyet venni?Van valakinek tapasztalata erről a készülékről? -
DM-Fan
nagyúr
válasz roby42 #33834 üzenetére
A készüléket konkrétan nem ismerem, de a HDMI-n természetesen átmegy a DTS hang. A DTS kimenet hiánya gyanítom arra vonatkozik, hogy nincs rajta analóg többcsatornás kimenet, a DTS dekóder megléte viszont azt takarhatja, hogy sztereóra tudja downmixelni és az ráteszi a sztereo analóg kimenetre. De ez mindegy is, HDMI-n ki kell menjen a DTS!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz roby42 #33834 üzenetére
Azért kiváncsi lennék: a leíró mit ért DTS kimeneten: ilyen kimenet hogy DTS kimenet nincs. A "sima" DTS 5.1 és a 6,1 változatai mindenfajta digitális kimeneten továbbítódik és ha van dekóder, akkor analóg kimeneteken is. Sztem is DM-Fan által leirt analóg 5.1-et,de az sem külön DTS, mert DD-t és LPCM-et is továbbít.
[ Szerkesztve ]
-
Veyron
tag
Üdv!
Panasonic VT30 plazmához szeretnék médialejátszót, ill. kiváló minőségű Blu-ray lejátszót vásárolni. Blu-ray lejátszóknál 3 kiszemelt van: Denon DBP-2012, Marantz UD7005, Oppo BDP-95.
Külföldi fórumokat olvasgatva talán a köv. sorrend állítható fel 1.Oppo 2.Marantz, 3.Denon. Azt mondják, hogy a Marantz jobb (high-end) kondenzátorokat használ mint a Denon, ezáltal jobb a hangminőség. Az Oppo lejátszó meg mind a 2nél jobb elvileg, hozzáteszem külföldi szubjektív vélemények alapján. Normális tesztet csak az Oppo lejátszóról olvastam az avforums.com-on, ahol referenciaminősítést kapott. A Denon lejátszó a legolcsóbb és 3 év garanciával adják ellenben a másik kettővel ahol 2 év a gar.Denon Marantz 1-1hdmi Oppo 2 hdmi.Én az Oppo mellett döntenék, ha lehetne kapni Mo-n de én nem találtam, Angliából az Oppo hivatalos oldaláról lehetne megrendelni és ki is szállítják Mo-ra. Az ilyen külföldről rendelünk műszaki cikket dolgoktól én félek, egyrészt garanciális ügyintézés miatt másrészt, hogy nem egy olcsó mulatság 930GBP és nem szeretnék ennyi pénzt lehúzni a wc-n….(pl a postás vagy a futár elfelejti elhozni). Teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyik legyen a befutó lejátszó,hozzá kell, hogy tegyem én abszolút nem értek ezekhez, nem vagyok jártas a témában ezért kérném a segítségeteket.
Amit szeretnék, hogy a rááldozott pénzen a lehető legjobbat kapjam képminőségben. SACD, You tube streaming meg hasonló f@szságok, 3d nem nagyon érdekel. DVD meg Blu-ray lemezekhez kell.A másik a médialejátszó kérdése (itt a fórumon többen ajánlották a Dune-t) én a Dune HD Duo-t találtam „megfelelőnek”. A felhasznált anyagok minősége háát nem tudom, így képek alapján hagy némi kívánnivalót maga után.(nem láttam élőben) A Dune Pro a maga 560e-es árával kicsit sok nekem. Vhol a kettő között kellene vmit találnom. Ebben is kérném a segítségeteket. Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
mike1978
tag
válasz Veyron #33841 üzenetére
Az oppot itthon két cégtől lehetett venni, de csak rendelésre hoztak...az egyik Debrecenben a P.S audio, a másik Pesten a StreamAudio...egy ideig fent volt a honlapjukon is, csak gondolom kevés volt az érdeklődő, és drága a termék....ha jól tudom olyan 400e körüli az ára itthon...
Az viszont tény, hogy az oppo a marantzal és a denonnal nem egy kategória! -
cekkk
veterán
válasz mike1978 #33842 üzenetére
Jó kis haszonnal dolgoznak
Ahogy nézem 899 font angliában és azért az elég kemény kis haszon rajta, na de nekik is meg kell élni valamiből. Gondolom a szervizt nem itthon intézik ők sem, hanem kiküldik.
Ha valaki beszél angolul minimálisan, már ezek a gondok is nagyon egyszerűen megoldhatók a mai világban.Veyron
A Oppo szerintem lejátssza a filmeket hálózatok keresztül és szerintem így felesleges lenne plusz még egy Dune neked, ha ugyan arra a tévére akarod kötni. -
cekkk
veterán
válasz Veyron #33844 üzenetére
Az tuti, hogy érzik
Itthon minden hifi boltos érziTalán az angol nyelvű fórumba kellene ezt megtudakolnod, mivel nekem nincs ilyen készülékem, és nem is láttam még, de szívesen elfogadnám a duném helyett
Kint kellene megkérdezned, vagy a www.avforum.hu oldalon, mintha lenne neki topickja, de legalább is láttam már eladót, ott kellene megkérdezni.
-
mike1978
tag
Meg kell kérdezni mennyi...de valószínű nem véletlen nem hozzák....és nem hiszem, hogy azért mert nagy az árrés rajta...gondolj bele, ha annyiért lehetne itthon adni mint az angoloknál, akkor mi értelme lenne drágán árulni, mikor akkor senki nem veszi meg...viszont ha meg ugyanannyiért tudod adni, akkor raklapszámra fogyna.....valami oka csak van, hogy itthon nem jön ki olcsóbban....
Minden esetre tényleg jó kütyü, csak hiányzik belőle a média lejátszók tudása...akkor én is soppinggolnék egyet... -
Veyron
tag
Ok, köszönöm.Szerintem maradok az Oppo-nál, felveszem a kapcsolatot az angolokkal.Ezzel a felirat felismeréssel,kezeléssel a VT30-nál is szívok, mert a filmek 80-90%nál nem látja a feliratot.Ezek a Blu-ray lejátszók sem ezekre vannak kihegyezve szvsz. De remélem tévedek és spóroltam..Köszi még1x
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Köszönöm a segítő szándékodat!
Mint említettem, a lakás két ellentétes végében van az íróasztalom, (rajta a router, alatta a modem) és a tévé/hifiállvány. A routerhez csakis Wifin kapcsolódnak a tévék, erősítők, lejátszók, amiket tesztelek.
Ha veszek NAS-t, az is a dolgozószobában lesz, tehát a routerhez madzaggal tudom majd csatlakoztatni. A médialejátszó továbbra is USB-vel rákötött külső merevlemezről kapja az anyagot, ezen nincs értelme változtatni. A fejlesztés, beruházás kizárólag a nonstop le és feltöltés miatt szükséges, a drága multimédiás notit (HP Pavilion) sajnálnám folyamatosan dolgoztatni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
laccy88
senior tag
sziasztok!
kérnék egy kis segítséget. tehát adott egy házimozi erősítőm, aminek ugye van erősítettlen szub kimenete. Viszont van egy kicsit régi aktív mélynyomóm, aminek a hangszóró jelre van szüksége a bemenetén. Így néz ki:Tehát nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás, hogy csatolni tudjam. Próbáltam, hogy közbeiktatok egy kis számítógép-hangszóró erősítőt a maga 1W-jával, nincs is vele gond, csupán a minőséggel. Eléggé zúg úgy. Van szerintetek erre valami perfekt megoldás?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest