- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
nyurga82
tag
válasz #09634560 #33600 üzenetére
Én műszaki boltban dolgoztam. Volt egy Samsung plazmánk 480.000-ért, dvdre volt kötve és a nemzeti sport demo lemeze ment rajta, amit újra kellett indítani, persze egyszer nem lett időben elindítva és pár óra múlva észre vettük, hogy a nagy nemzeti sport felirat beleégett (csak fehér képernyőnél lehetett észrevenni). Jött a területi képviselő azt mondta kizárt a beleégés, mert van benne beégés elleni védelem, megmutattuk és nem hitt a szemének. Volt benne egy funkció amit azt mondta kapcsoljuk be és 10 perc múlva eltűnik. Kb 1 napig járattuk amikor halványulni kezdett, de nem tűnt el. Ezek után én biztos nem vennék plazmát, ami úgy nyomja a meleget mint az állat. Jó otthon nem nézünk demot, de mi a helyzet pl az RTL logóval? Bocsi, hogy beleszóltam de csak a saját tapasztalatomat írtam le. Szép napot.
MatteS: A mélyládád hátulján (33577 ) mire jók azok a szorítós csatlakozók?
-
bajnokpityu
félisten
sok jó ötlet van rajta.cimkézés,egységes átlátható design.tartalom kéne,meg jól felfuttatni,h első lehessen,gondolom ez a cél.
aláirás nekem hiányzik a cikkek végéről,és végre látok robbantott rajzokat is.szóval igy tovább,csak még sztem kéne bele anyag.fél óra alatt át lehet futni egészet,igy nem kerül be ismeretlen embernél a kedvencek közé.
olvastad,h megjött a rotel és a K500as füles?mán csak az új DAC hiányzik,esetleg új kábelek a rubikba.jón is lehet még javitani,gyárilag azért nem hulladék kábelek vannak benne,mint általában.meg volt itten egy copland.
eladó topping dac
-
Integra
titán
kéne egy kb 4 méteres tápkábel 90 fokos villadugóval. merre nézzek?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
robi-k
őstag
válasz adamssss #33605 üzenetére
Nem, a HDMI jelátvitelhez két darab, legalább Cat5e kategóriájú hálózati kábelre van szükség. WiFi-n átvenni a HDMI jelet nem lehet: a HDMI-n több mint 3GBit az átviteli sávszélesség, a WiFi csak max 300 MBit-et tud elméletileg, ami a hibajavítási algoritmus miatt a valóságban max 200-250 MBit.
A LAN kábel is 1 GBit-es, ezért kell belőle kettő darab a HDMI jelfolyam átviteléhez. -
xtremetuning
addikt
válasz nyurga82 #33607 üzenetére
Most nem ér rá, mert zenét hallgat a nappalimban....
...vagyis, hogy ZENÉT e, az majd kiderül a végső konklúziónál...
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #33610 üzenetére
milyen láncon,milyen zenét?
élménybeszámolót kérünkeladó topping dac
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #33611 üzenetére
+1
-
ricsik
őstag
válasz xtremetuning #33610 üzenetére
Szívesen lennék most nálad zenét hallgatni, mint itt a melóhelyen az már biztos. Kíváncsi leszek a konklúzióra.
-
archonas
csendes tag
Sziasztok!
Én most kezdtem nulláról felépíteni a rendszert. 30000-től néztem át a hozzászólásokat (persze az 1. nem hagytam ki), és két hét alatt jutottam a végére. Köszönöm a sok hasznos tanácsot a részetekről. Mivel zene "túlsúlyos" vagyok, rá kellett jönnöm, hogy az eredeti keret (200-300k) kevés lesz, ezért megnöveltem azt 200k-val.
Korábban volt Marantz sztereo szettem, és hű maradtam a márkához, ugyanis sikerült használtan vennem egy SR 6004-es erősítőt 140k-ért, 1 év garival. Szerintem megérte.
Melyik hangfalszettet ajánlanátok hozzá 200-300k körül, 18 nm szobába, mint említettem nagyrészt zenére (mindenféle stílus, kivéve elektronikus).Hétfőn megyek a Stream Audioba hallgatózni, jó lenne tudni, hogy mely márkákra koncentráljak.
Előre is köszi a válaszokat.
-
robi-k
őstag
válasz hackeeeee #33614 üzenetére
Papiron lehet bármi, de ne feledkezzünk meg a hibajavítási algoritmusról és az WiFi-N szabvány specifikációjáról. Amúgy az én routerem is 3 MIMO-s (TP-Link TL-WR1043ND), de attól még nem lehet WiFi-n akár 300 MBit-et is kicsalni belőle, örülök, ha felmegy 250-re.
archonas, üdv a klubban
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz robi-k #33616 üzenetére
Az is csak gyakorlatban 2 mimo-s, azt tudom... Mivel ha ténylegesen 3 mimo-s lenne, akkor 450 megabit lenne...
Egészen pontosan erről a kütyüről beszélek.
Mondjuk most így utánanézve ez is gyengébb jóval, csakmert:
TARGET UDP THROUGHPUT • 40-60 Mbps sustainable throughout a
2500 square foot (230m2) home
SIMULTANEOUS VIDEO • 4-6 MPEG-4 HDTV IPTV streams
(10 Mbps data rate)
• 6-10 MPEG-2 standard defi nitionMondjuk az érdekes az, hogy ezen átmegy a HD Stream is, és nézhető, nem szaggat... És ugye azoknál DD hangsáv jön a képpel együtt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Peak
addikt
válasz archonas #33615 üzenetére
PolkAudio RTi A7 vagy Monitor Audio RX6
jaj urak, elképesztő hogy szól a cucc... lenyűgöző... minden reggel le kell ülnöm munka előtt egy órát zenéthallgatni, mikor nincs otthon a házisárkány
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nagyon nem ide illő kérdés, de a digis topicban nem válaszolnak rá. Ezért megközelítem az erősítő oldaláról.
Szóval Digi tv:
A hunyadi kétkártyás beltérit kötötte már össze valaki házimozi erősítővel optikai kábel segítségével? Megéri venni egyet, ha éppen nincs ilyen kábelem? Valamivel jobb lesz a hang? Tudom, hogy nem sugároznak hifi minőségben, de azért valami változást csinál? Van itthon sima RCA kábelem, most azzal van összekötve; egyedül a UTV-nek van jó hangja, a többi fos!
Mondjuk a UTV sem jó, csak az a legjobb.... -
BBéci
legenda
válasz nyurga82 #33607 üzenetére
A mai ár néhány hónap múltán teljesen érdektelen lesz. Ettől függetlenül valami ár mégis kellene a termékekhez, továbbítom az észrevételt.
(#33618) Peak
Szerintem az A7 túl nagy 18 négyzetméterbe, Kimi 60 fölöttiben használja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #33626 üzenetére
Amíg az ebédem készült, meghallgattam a Valkűr ominózus részeit, de felesleges volt, mert nekem csak DVD-n, Dolby Digital hanggal van meg.
Azóta korrektúrázom.
Maradandó élmény volt, amit Nálad hallottam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
Akkor asszem ezt most kinyomtatom és kiteszem a falra ....
bajnokpityu : azt gondolom, mindenkit érdekelt.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #33630 üzenetére
Bécinek volt irányomban 2 olyan HSZe,én is pirultam. hát igen, jótól dicséretet kapni,na az a nagy dolog de szerencsére leb*szni is tud az "öreg"
kóterban volt szokás, 1-1 nagy horderejű mondatot kinyomtatni A2 A3 méretben, és az érintett asztala fölé kitenni.
igen. kör területe pi*2D és társai.
BBécié dicséreteit meg A0ba kéne
szerk: félreérthető.nem a hiba miatt,csak ez jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #33628 üzenetére
A Lexicon processzorról és végfokról, valamint a Focal Stella Utopia hangdobozpárról már volt szó, a többit inkább a tulajdonos sorolja fel, ha akarja.
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #33633 üzenetére
A francba, folyton keverem a kettőt.
A Stella eggyel nagyobb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
-
nyurga82
tag
Na már most javíts ki mert nem értem. Ha az RTi A7 olyan kiváló hangfal (nem hallottam még) akkor miért nagy egy 18nm-es szobába hiszen a minőségi hangfalak halk hangerőn is szépen szólnak. Nem?
Vagy azt mondod, hogy egy A3-as szebben szól egy ekkora szobában mint egy A7-es?
köszi -
v.attis
őstag
System fidelity HT-R405 erősítőm van és van aktív szubom, meg nagy álló hangfalaim. Az erősítőn egy szub kimenet van, a Canton AS-10-es szubon két bemenet de csak az egyikre dugom rá a szub kábelt.
Namármost, az erősítő távirányítóján van az LFE gomb. Ez egyik esetben valami borzalmas hangos, torz basszust kever a rendszerbe, a másik lemeznél meg semmit nem csinál. Alapbeállítás 0 és le lehet venni -10 -re az LFE beállítást.
Jól értelmezem-e én, hogy ez nem túl hasznos funkció abban az esetben, ami nálam is fennáll, hogy megvan az egész 5.1-es hangfalszett? Elvégre itt van bőven ami kiadja a mélyeket, összesen 3 darab 25 centis mélyhangszóró van a frontokban és a szub-ban.
Ellenben van olyan műsoros dvd-m amiben nagyon sokat segít az LFE használata. Nagyon változó, gondolom az éppen nézett-hallgatott műsortól függ.
Lehet, hogy jobb lenne békén hagyni azt a gombot? -
Gaben1
tag
Üdv !
Szeretném egy nagyobb erősítőre cserélni a meglévő PIONEER VSX609 erősítőmet mivel szerintem nem eléggé hajtja meg a 4db SONY SSXB80-v hangfalamat
4.0 ban használom szinte kizárólag zene hallgatásra ,ezen felül van egy mély láda külön erősítőn
zenében inkább trance illetve néha lágyabb rock, és kevés klasszikus zene, amit hallgatok.
max 40K ért milyen erősítőt érdemes venni? ami lehetőleg 5.1 esA másik hogy egy ismerős ajánlott nekem eladó HARMAN KARDON AVR41-es típusú erősítőt szintén 40K -ért kérdésem hogy megéri-e vagy inkább nézzek mást?
gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
Marci79
senior tag
Üdv megint!
Megvettem egy új Yamaha HTR-3063-as erősítőt.
A gondom:
A dvd lejátszót rákötöttem komponens (3 színű,piros,kék,zöld) kábellel. Coax hanggal.
A tv-n nincsen hdmi és azt is egy komponensel (sima sárga jelölésű, kompozit) kötöttem be a monitor out kimenetre az erősítőn. A kép nem megy át az erősítőn a tv-re. Tuti minden, csak a kép nem jelenik meg. Próbáltam az AV out kimenettel is, de semmi.Valami ötlet, vagy javaslat?
A dvd-n nem állítható a kimeneti jel. A tv-n pedig a bemeneti nem. Az erősítőn a kimeneti videójel sem állítható (?).
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
BBéci
legenda
válasz archonas #33638 üzenetére
Cirka egy hónapja 6005-öst használok, jól elvan a Quadralokkal, más hangdobozzal még nem próbáltam.
Legjobban akkor járnál, ha vinnéd magaddal az erősítődet, de mindenképpen Marantzzal kellene meghallgatnod a szóbajöhető dobozokat. Melyeket? Mindent, ami belefér az anyagi keretbe. Ne feledd az 1:2 szabályt!v.attis!
Fogalmam sincs, mit művel az erősítőd, amikor azt a gombot nyomogatod.[ Szerkesztve ]
-
archonas
csendes tag
Köszi. Úgy nézem 7005-ösük van, gondolom nem lövök nagyon mellé, ha azzal hallgatózom majd. Egyébként a következő szetteket néztem ki:
Q Acoustic 2050
Dali Censor 5, Lector 6
KEF IQ50, IQ70
Polk Audio RTi A5
Canton GLE (ha még megvan)Aztán lehet, hogy "beleszeretek" mondjuk a Monitor Audio RX6-ba, és újra bővíteni kell a keretet...
-
v.attis
őstag
Most, hogy jobban megnézem a gomb felirata: LFE TRIM
A használati utasítás semmi használhatót nem ad. Egyes műsoroknál olyan hatást érek el vele, mint a régebbi, vagy más tipusú készülékeken a "loudness" gomb, tehát hangosabb, erélyesebb, tisztább hangot ad. Viszont másik lemeznél meg brutális 'izét' csinál. Hozzáteszem, csak az optikai vagy koax bemenetek használatával működik, ami nálam csak egy dvd lejátszó (koaxon). Olyankor a kijelzőn el is tűnik a SW felirat és az LFE jön ki helyette és bár működik a szub láda, a kijelzőn sehogy sem lehet visszahozni az WS-t.
Annál a lemezél, aminél jól működik, ott irtó jó hangzást csinál. Olyan mintha másik erősítő lenne... -
kimi02
őstag
Pioneer VSX-LX60 erősitöről vélemény ?
Esetleg megérné a cserét ? Egy Onkyo TX-SR876-ot váltana. -
BBéci
legenda
válasz archonas #33645 üzenetére
Canton vagy RX6, de a Censort nem hallottam.
Abból, hogy lehet náluk kapni 7005-öst, nem következik, hogy a kedvedért bekötnek egyet, mivel nem erősítőt akarsz venni. Egyeztess velük!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintetek mi a különbség a Proson Reality Sub 10 és a Proson R10 között. Csakmert technikai speckókat tekintve kb. azonosak, árban az előbbi azonban majdnem csak a fele a másiknak. Mi a difi, melyik lehet jobb?
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest