- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz hawrlantb #3376 üzenetére
Mint láthatod a 500 ropi gyorsan elfogy ha újban gondolkozol, és már az elején hatalmas megalkuvásokat kell kötnöd, arról nem is beszélve arról, hogy már így is túllógsz, és még nincs is meg minden. Használtban jobbat olcsóbban meg lehet szerezni, persze kockázatosabban. De mondjuk egy Mitsu HC3800, Samu A600 100-120 környékén megszerezhető, egy NR906-876 szintén 110-130 vagy egy RX-v3800, hozzá egy mission 702-704-70C2 készletben volt 150. Ehhez még egy mélynyomó 60-70 (psw110 vagy 125, ES250, ES150), és még marad vászonra is valamennyi. Kábelekről még nem beszéltem, de kb egy alapot ki lehet hozni, és messze nem olyan puruttya mint az újakból ugyanennyiért. Mondom ezt úgy, hogy régen én is újakat vettem, de ma már nem sok dolognak vagyok az első tulaja.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz liszi70 #4541 üzenetére
Házimozi belépőszintenben nem fog magához nyúlni a delikvens a kábel árának láttán?
adamcsik (4540)
Ha budapesti vagy, és a cél a kipróbálás, akkor tudok egy másik 7,5m-et biztosítani. Megnézed teszteled, stb. Működik akkor jó, ha nem akkor nem."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
Csak félve jegyezném meg, hogy a megjelölt, hallgatni kívánt zenei stílus nem biztos, hogy kifejezetten a nagyon kihegyezett sztereót kívánja meg. Azonkívül ha sztereót épít, akkor talán a 1:2-es erősítő hangfal arány sincsen annyira kőbe vésve. Ráadásul a beépített DAC, DLNA, Wifi miazmás megléte sem biztos, hogy nagyon ezt a vonalat erősítené, jó eséllyel külön vehetné meg őket. Az eredetileg megjelölt LX75 meg már nem is a belépő szintet jelentené. A meghallgatás szerintem is fontos, de talán ne hozzunk be még egy változót a már amúgy is sok ismeretlenes egyenletbe. De nem támadásként mondom, csak néha a részletekben, amelyeket átfutunk sok fontos infó maradhat rejtve.
(#7389) Tigerteam
Szerintem sem annyira rosszak, nekem is az van, és volt is már nálam pár egyéb gyártótól, haverom jóvoltából is volt alkalmam meghallgatni párat.(Éppen ő most négy kisebb, zárt ládával cserélte le négyszeres áron). Inkább az ízlésbeni különbségek lehetnek meghatározók. Vannak, akikben egy-egy név hallatán zsigeri gyűlölet tör föl, és ennek hangot is adnak. Ha ezt a fórumot olvasod, itt JBL-t, Onkyo-t nem veszel, mert ipari hulladéknak vannak a legtöbbször beállítva. Pedig a különbségek sokszor nüansznyiak, ráadásul a hangsúlyok egyénenként változhatnak. Ezt valaki tudomásul veszi, mások kevésbé.
Nem is emlékeztem, hogy volt az ES250P 50+ÁFA. Bevallom az 50 még használtan is olcsónak tűnik a nagyobbért, pláne újan. 60-70 körül szokott lenni használtan, de lehet, hogy tévedek.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
És már megint... Komolyan, hagyjuk! Ezentúl figyelek rá, hogy ne használjam ott, ahol nem értik ezt. Bár ez lenne a legnagyobb probléma, de attól tartok nem ez a helyzet.
-
kabar
senior tag
Nem. Nem ahelyett írtam. Ahogyan múltkor sem. (Erre utalt, az "és már megint" reagálás) Az egészséges erotikában van ".. gusztus huszadika, kotmányunk ünnepe, új-kenyér, miazmás..." Nem szó szerinti idézet, és ne javítsd ki, tudom, hogy nincsen gusztus meg kotmány sem, nem kell a wikipédia idézése sem. Bocsánat (megint) azoktól, akik szó szerint értelmeztek mindent, haverokkal rendszeresen használjuk, mert mi szerettük ezt a filmet (is) meg a szóhasználatát. Sértődni sem sértődtem meg, de botorság is lenne részemről. Persze vannak, akik nem kezdik el a szakmai hozzászólásban elemezgetni a "fényévekkel jobb", meg "százszor szebben" kifejezéseket. De örülök, hogy ezzel foglalkozol, nem azzal, hogy sztereó rendszert ajánlanak tucc-tucc zenére, miközben a srác mindenféle új képességeket is akar, arról nem is beszélve, hogy LX75-el a belépőkategóriába irányítják, meg azzal sem, hogy máskor hangsúlyozzátok, hogy újat a hazai eladóktól, és nem az internetes adóvarázslóktól vegyenek (szerviz, adó, support, stb), valamint, hogy egy dolláros árat hasonlítsanak a magyar ÁFÁ-s árhoz. De tudod mit?! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy sokszor használom ezt a szót, sajnos olyan közegben is, akik nem "beavatottak".
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
Az a szóhasználat pont maga az irónia. Ha tetszett a film, és értetted, akkor azt is tudod, hogy az nem csacskaság, meg minden szempontból helytelen, hanem egy karikatúra az akkori helyzetről. Azért használjuk a baráti társaságban, mert a helyi vezetőink a mai napig hasonlóan szövik a számukra ismeretlen szavak tömkelegét végeláthatatlan, előre megírt körmondatokba. A topicot menetét értettem, Ragadozóval egyetértettem, de azt, hogy egy hozzászólás után átirányítjuk a belépő kategóriába, mivel bevallottan nincsen tapasztalata, majd ajánlunk neki egyből sztereót, (mert ez az automatizmus, ha azt halljuk, hogy zene lesz jórészt) figyelmen kívül hagyva a többi kritériumot, nem tartottam/om szerencsésnek. Miképpen az egyes márkák következetes fikázását, valamint az árak, kategóriák keverését sem.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Nemir Ombe #7420 üzenetére
Imádom ezt az "és nem csak az "elfogult" (nekem is ilyen van) válaszokra" elfogulatlan mondatodat. Különös tekintettel a századik külföldi Canton linked után. Nem kötözködésként, csak úgy viccesnek tűnik. Mindamellett rettenetesen nehéz elfogulatlannak lenni. Abban is egyetértünk, hogy hallgassa meg, lehetőleg olyan körülmények között, ami legjobban hasonlít a végső helyéhez, és úgy döntsön. Hallottam én már gyengén szólni Elacot, majd egy másik helyiségben ugyanaz a hangfal szárnyalt. A hangfalak áráról és hangjáról (bár az esetek jelentős részében igaz) már jóval árnyaltabb véleményen vagyok.
-
kabar
senior tag
válasz Nemir Ombe #7436 üzenetére
Nyertél! Én oda már nem megyek le!
-
kabar
senior tag
válasz mokuska02 #10360 üzenetére
Mesélj! Milyen tapasztalataid vannak a Yamahákkal? Nálam volt már vagy 10 (kicsitől nagyig), meg most is van éppen kettő minden probléma nélkül. Sőt! Egy elég extrém helyzetet is túlélt egy a környezetemben. Meg van még egy 20 éves is, DAC nélküli, tökéletes állapotban. A motoros potmétere hangtalanul teszi a mai napig a dolgát...De érdekel minden információ.
-
kabar
senior tag
válasz mokuska02 #10375 üzenetére
Értem. Nem akartam, hogy rád rontsanak, csak meglepett, amit mondtál, de elfogadom. Ilyen fiatal Yamahám nem volt még. A legfrissebb modell, amihez szerencsém volt, a RX-A3030 volt. De saját tulajdonban csak régebbiek leledzenek.
-
kabar
senior tag
válasz gurabli #10408 üzenetére
Ha a márkánál akarsz maradni, akkor az AVX-en volt fent DA2400-as 50-60 környékén, megeszi reggelire a belépő Piot. Pioneerből meg van fent 920-as azt hiszem. De persze használtak, csak meghallgatás után. Yamiból is szokott fent lenni 5-6-os széria picivel az 50 felett. Az RX-V X67-es széria után már biztosan van stby passtr. is. Denon is 16XX -18XXennyiért már szűken szokott lenni.
De a hangfalaidhoz (ha nem akarsz fejleszteni) akkor tényleg elegek a kisebbek is. Én a magam részéről utálom a HDMI-CEC-et. Nemúgy a logitech harmonyt. Egyszer kipróbálnád, el is felejtenéd a CEC-et.[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Janaboy #47397 üzenetére
Nem tudom ugyan, hogy ez mennyire jó vétel, de nem tűnik hülyeségnek ha az Onkyo vonalon maradnál.
Az eredeti árához képest ez olyan félár környéke lehet. Bár a kifutó ára biztosan alacsonyabb volt. De hallgass meg másokat is persze."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs