Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Benőke

    őstag

    válasz gg72 #3926 üzenetére

    Kérdés, hogy mennyit szánsz rá, és mennyire akarod kihasználni.
    Saját sokkal rugalmasabb, egy drágább QNAP vagy Syno, azért szintén rugalmas és nagyon jó az SW is alatta. + Van egy halom működő telefonos app is.
    Ugye nem csak HW amit veszel hanem SW és annak támogatását is fizeted, kvázi szolgáltatást veszel.

    Média szerver alatt mit értünk ugye. Mert ha transzkódoltatni is akarsz akkor csak is inteles cucc jöhet szóba. Az Armos masinák nem bírják még. Bár ezekben az intel alatt is J1900 meg J3150/3160 esetleg 3050/3060 van. Szintén nem erőgépek. J3455 -el még nem jöttek ki, pedig jó lenne. J1800/1900 után lenne némi fejlődés is. Ha média dolgokra is használod akkor a 3060 és 3160 a jobb megoldás mert támogatja a modern kódolásokat amit a j1900 még nem.
    Akadnak j3700/3710 -el is de nem sok és már drágák. Pentium, meg i3 már csillagászati összegbe fáj, sokkal olcsóbb ha építed. Ha sima plex és transzkód nuku akkor azzal egy bézik is meg tud birkózni ha nem terhelik nagyon más júzerek közben. Tapasztalatoknak utána tudsz olvasni.

    Torrentre kérdés hogy mennyire sokat akarsz futtatni, ha keveset akkor egy gyengébb is elég ha többet akkor erősebb. A gyengébb alatt egy Belépő Zyxel is elég lehet.

    File megosztásra mindegyik elég jó, a felhasználók száma lehet érdekes.
    4 lemezes már húzós árban ott már ügyesen kompromisszumokkal nem keveset tudsz spórolni...
    Kivéve ha egy belépő kell. Zyxel ugye megvan 60k ból + lemezek. Ennyiből építeni is nehéz.

    NAS Topic -ban többet tudnak mondani, vagy az egyes gyártók esetleg típusoknak fenntartott topicban tudnak tapasztalatokat mondani. Ha nem sietsz érdemes utána járni. Ha szeretsz barkácsolni akkor viszont inkább építs egyet :)

    Bézik 2 lemezes 30k+ tól
    Bézik 4 lemezes 60k+ tól.
    Inteles 2 lemezesek 90k + tól.

    Sokaknak az a véleménye egyébként hogy egy bézik NAS + egy ArmLogic lejátszó és kész... Ennél olcsóbban nem jön ki...

Új hozzászólás Aktív témák