Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz biker #3169 üzenetére

    :) nem így van ez a membránoknál. Az alapanyagtól sokkal többet számít az, hogyan készítik el. Illetve ahogy már említettem a membrán alakja is nagyon lényeges. Így fordulhat elő, hogy a jól használt cellulóz alapú papír merevebb lesz mint a rosszl használt kevlár.

    Szoktak használni kompozit anyagokat, papír+kevlár de ahogyan használják, annak nem sok értelme van, inkább csak merketing célokra jó. Olyat viszont egyáltalán nem szoktak csinálni, hogy papírra vékony szövetet.. mégis mi értelme volna? Ha vékony, és laza szövésű, akkor nem sokat merevít az aramidszál, amiből a kevlár készül. Majdnem semmit. :) Szerintem ezt az ötletet egyelőre vessük el.

    Azt sem igazán értem, hogyan gondolod, hogy az alut csak felületként használják.. Hol láttál ilyen membránt, ami csak félig alu? Nagyon furcsa dolgokat írsz...

    Ui: ki mondta, hogy a membrán merevsége attól függ, mekkora az alapanyag sűrűsége? Te írtad, hogy a PP nehezebb mint a papír, én csak annyit közöltem, hogy ez alapvetően nem igaz, mert kisebb a sűrűsége.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák