- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32367 üzenetére
Huhh, nem egyszeru, de elsokent en azt mondanam, hogy a vinyora fuvo venti sebesseget vedd le, mert az nagyjabol semmit nem csinal azon kivul, hogy egy kis extra tulnyomast biztosit a hazon belul. A felul levo elolapi ventit feltekerheted. Ha nagyon kiserletezni akarsz, akkor leveheted a hatlapi PCI takarolemezeket, hogy szabadabban ki tudd nyomni ott a levegot.
A haz tetejen levo ventik kozul en megprobalnam az elsot jaratni alacsony fordulatszamon. Nincs magasan levo elso ventid es toronyhutod sem ami hatrafele fujna a levegot, szoval nem artana a proci es az 5.25-os helyek kozott levo terbol elszivni nemi levegot.Szerk: most esett le, hogy Max > Turbo. Ilyen elnevezesek...
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32369 üzenetére
Amig ott vannak az elolapi takarolemezek, addig nem fog tul sokat hasznalni. Segitene, de nem sokat. Ebben a hazban a legtobbet szerintem egy rendes toronyhuto segitene.
Egyebkent a legoptimalisabb hutoelrendezestol se varjal tul nagy kulonbseget itt, mert az egyetlen dolog (a megfelelo szamu venti hozzaadasan kivul) ami tenyleg nagy kulonbseget eredmenyez hutesben, az az akadalymentesen keresztularamlo levego (pl az 5.25-os keret kidobasa es egy venti betetele).Tesztelesre pedig nem kell tul sokat komplikalni, Prime95 + Heaven benchmark kulon-kulon es egyutt is. Nem a pontszam erdekes, csak a homerseklet (azt azert nezd, hogy ne fussal bele egy thermal throttle szituacioba).
Az amit irtal elrendezesnek, jonak nez ki szerintem.
-
-
struszi
aktív tag
válasz Albigator #32375 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanígy jártam mint te. Nekem is megtetszett a jelenlegi házam. Szép volt praktikusnak látszott, de a szellőzése, és a szerelhetősége, valamint az anyagválasztás hagyott némi kívánni valót maga után. Utána rengeteget olvastam, és videókat nézegettem szerelésekről. Holnap érkezik az új ház és költözik a konfigom.
Megnéztem, hogy milyen a házad egyébként. A baj vele a szellőzése. (Egyébként azt írod alapból szarul vannak megcsinálva a dolgok.) Az a probléma, hogy ha kettő befújó és három kiszívó venti van akkor odabent negatív légnyomás lesz amitől porosodni fog mindened azonos fordulatszám esetén.
A megoldás az lehet, hogy ha ragaszkodsz mindenképp, hogy előre beraksz nagyobb légszállítású ventiket amik több levegőt szállítanak és a kifelé szívó ventiket leszabályozod. Így pozitv légnyomás lesz és átszellőztetik a gépházad. 8cm-es ventiben azért nem gondolkodnék mert azok általában zajosabbak.Egyébként az alaplapi kevés csatlakozóra megoldás lehet egy elosztó switch. Én is ilyet használok és akkor a lappal szépen állítgathatod a rádugott ventiket. Tápot kell csak rátenni és a lapod szabályoz egyszerre akár tizet is egy csatiról és nem ég oda semmi. Nekem 9 van rádugva amiket a videókarim ventije szabályoz jelenleg.
[ Szerkesztve ]
"Hűségem a becsületem"
-
veterán
-
veterán
válasz Albigator #32387 üzenetére
Latatlanba nem lehet megmondani melyik ventinek milyen fokozat a jo.Probalgatni kell. De a legjobb ha homerseklet figgvenyeben szabalyzod alaplaprol. A Deepcool ventijei 3 pinesek amugy ;szoval ha van a lapodon szabad aljazat akkor erdemes rakotni.
A 8cm ventik meg csak zajforrasnak jok,de levegot nem tolnak. -
veterán
válasz Albigator #32387 üzenetére
8 centist berakni fölösleges, de amit én akarok az nem:
Ki akarom venni az optikai meghajtót, (Ha majd nagyon kell amikor a gyerek bölcsödei mikulás/húsvét/évzárós képeit megkapjuk akkor majd beteszem az ezer éves tartalék laptopba) 3D nyomtatni egy jó kis tartót és berakni egy 12 centiset:
Persze ha lehet ilyet venni nem túl drágán inkább jobb lenne mert a 3D nyomtatott nem olyan stabil meg a felszíne is "csíkos"https://tinyurl.com/rasoapro
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32390 üzenetére
Csak mert erdeklodtel alternativakrol:
Eleg hasonlo konfigunk van (Ryzen 1600 [Alpenfohn Ben Nevis hutovel], GTX1060, 2X8GB RAM, 2db SSD). En egy CM MasterBox 5-ot vettem. ~Ugyanannyiba kerult mint a Kendoman (15 ezer).Itt egy kep az elrendezesrol:
A processzor es a videokartya 50 fokon marad torture teszt alatt anelkul, hogy barmilyen throttle lenne. A 120 mm-es ventik terheles alatt kb 700 RPM-ig mennek fel. Jatek alatt megmaradnak 450 es 550 kozott is.
A felso 140-essel kb 2 fokot nyerek, de egyaltalan nem hianyzik, szoval lekapcsoltam.
HDD keret alul lenne, de en kidobtam, mivel a vinyok NAS-ban vannak. A ket SSD az alaplaptalca hatoldalan van. Optikai meghajto kulso USB-s, de mar nem hasznaltam evek ota.
Egyedul annyi csalas van, hogy a 1060-asom 975mV-on fut 1949MHz-en, a Ryzen 1600 pedig max 1.2V-ot kap.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32394 üzenetére
A limitaciokban igazad van, mondjuk egy jo reszenel lehet megoldasokat talalni, de az tenyleg extra kiadas.
USB-s optikai meghajto.
En az elolapi USB-ket csak pendrive-ra hasznalom, egyebkent pedig az asztalomon van egy 4 portos USB hub ami a hatlapi USB-t hasznalja. Joval kenyelmesebb, mint a gepnel matatni.
A 2db 3.5" es 2db 2.5" hely az tenyleg limitacio.
Az sem elhanyagolhato, hogy ezen mindenhol van gyarilag porszuro (elolap, tap, felso venti).Amugy pedig az iponnal 17k a haz, csak tobb fele valtozat van belole. MCY-B5S1-KWNN-03 az erdekes, de nem mintha szamitana, mert ugysem vasarolni szeretnel.
A toronyhutot pedig nem veletlenul irtam meg feljebb, hogy valoszinuleg sokat segitene. Sokkal jobban megerne, mint beugyeskedni egy ventit az 5.25"-os keretbe.
-
Grózi
Topikgazda
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32406 üzenetére
Wow, 89 fok az nem semmi, en azert korulneznek mashol is ilyen homerseklet mellett. Hany V-on megy az a proci? Jol ra van huzva az a hutoborda? Gyengebb hazhutes mellett sem kene azert a 90 fokot nyaldosnia. Kerdes, hogy az iponnal hogyan sikerult osszerakniuk...
Az 1 fok elteres pedig nagyon hibahataron beluli, barmi okozhatja. Ha van kedved szerelgetni, akkor megprobalhatod a 5.25"-os keret hatuljara rogziteni a ventit, illetoleg kiprobalhatod az elolapi panelek nelkul is. Ettol fuggetlenul lehet, hogy bezavar, a top down coolereknel nem olyan szep egy iranyu a legmozgas mint a tower coolereknel.
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32417 üzenetére
Igen, igy gondoltam. Probald meg az elolapi takarolemezek nelkul is. Talan osszesegeben nyersz par fokot...
A venti eloszto pedig nem egy komplikalt szerkezet, szoval valoszinuleg jo lesz.
Meg mindig azt mondom, hogy egy rendes hutovel letudhatnad az egeszet. PCX-et emlitetted feljebb, ott most az Alpenfohn Ben Nevis 7400.- , a Ben Nevis Advanced 8700.-. AM4 foglalatra siman kallantyuval fel lehet fogatni, adnak hozza hovezeto pasztat is. Ha felsz tole, kereshetsz ismerost aki megcsinalja. A hazadban nem annyira rossz a szellozes, hogy tul sokat tudjal nyerni tovabbi ventik hozzaadasaval meg allitgatassal (kiveve ha alulfeszeled a procit).
-
Zwiebi
tag
válasz Albigator #32419 üzenetére
Legalabb egy teszt erejeig vedd le az elolapi takarolemezeket.
A sima Ben Nevis csak 140mm magas. Alpenfohn nagyon jo ar-ertek aranyu termekeket gyart altalaban. Mindenesetre benezhetsz a masik topicba is tanacsert. A beepitese pedig ennyibol all: https://www.youtube.com/watch?v=hCfsjVACZ7I. -
Grózi
Topikgazda
válasz Albigator #32692 üzenetére
Olcsó húsnak...Nem vagy egyedül a problémával,többen panaszkodtak az adott típusra.Vagy cseréled benne a ventit(gari ugrik),vagy eladod és veszel alapból csendeset.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Albigator #32699 üzenetére
Se szabályozni,se monitorozni nem fogod tudni azt a típust.Ekkora táp ennyiért olcsó és a saját tapasztalatom szerint Fsp tápot sose vennék.Ha jól el tudod adni,akkor kis ráfordítással sokkal jobbat is találsz használtan,garival.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Albigator #32703 üzenetére
Tápból és házból az alsó szegmenset céloztad meg és ott bizony kompromisszumot kell kötni.Egy ilyen konfignál minimum 25-25K-t ajánlanék rászánni mindkét komponensre(ház-táp) és akkor jól választva nincs csalódás.
-
abdulka1
őstag
válasz Albigator #32782 üzenetére
Szia!
A linkelt elosztó tökéletes a második ventilátor bekötéséhez, olyan nem létezik aminek mindkét aljzata 4 pines.
Ha elosztót teszel a rendszerbe, akkor a 4 pines aljzatra csatlakoztatott venti paraméterei alapján fogja kapni a delejt, az elosztó 3 pines aljzatára dugott ventilátor is. Ezért érdemes az osztóra azonosakat kötni.
Különböző ventilátorok esetén, fennáll a helytelen működés, illetve a károsodás lehetősége is.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
-
Grózi
Topikgazda
-
varmi2
nagyúr
válasz Albigator #32886 üzenetére
1. Az első linken lévő hozzászólásból idézek: Ha igaz amit az internet ir, ezt veszed hivatkozási lapként?
És az utolsó általad linkelt hsz: Nem szabad neki,mindenképp garis csere.Csak azért kérdeztem,mert volt olyan akinek vizszintes jelentkett de függőlegesen nem.Mondjuk abban az esetben is háromból egy csinálta és gariban cserélték neki. Ha elolvasod az általad linkelt hozzászólást, egyértelmű, hogy hibás venttikről van szó, hisz garanciába cserélték. Mutass, valami hivatalos tesztet, ahol erre a következtetésre jutnak.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz Albigator #32888 üzenetére
Ezt te is ki tudod próbálni, kiveszed a helyéről és ovatosan megfogva elindítod, és változtatod a pozicióját, menet közben.
A kerregő ventinek adj 1-2 csepp műszer olajat, vagy parafin olajat(gyógyszertárba kapni), ha ez nem hallgattatja el, akkor hibás.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
dqdb
nagyúr
válasz Albigator #32892 üzenetére
A felső pozícióban a ház váza és a ventilátor előtt lévő nyílások is bekavarhattak a hangba, szóval a cserélgetés az jó ötlet volt, mert simán lehet, hogy a más lapátprofil/más fordulatszám/kicsit eltérő rögzítés bőven elég lehet az olyan hangok megszüntetésében, amikért nem a ventilátor önmaga felel.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Albigator
őstag
válasz Albigator #36032 üzenetére
Üdv.
Megoldottam az egészet HUB nélkül.
A Be Quiet! Pure Wings 2 140mm PWM BL040 ventit nem szereltem még be, nem tudom hova lenne érdemes:
A 3 db 140 mm-es 3 pines ventiből az első2-öt egy csatira kötöttem (CHA_FAN3) a hátsó kifújót külön (CHA_FAN1). Ez a három a "zöld pipás" alap ház venti, hozzájuk már nem nyúlok. A kérdés a Be Quiet 140mm-es venti helye. Három kérdőjelet jelöltem be, abból az 1kérdőjeles szürke lenne szerinem a legjobb, csak ahhoz le kéne szedjem a takarólemez elejét lehet nem lenne olyan esztétikus [kép link]. De így a VGA kicsivel több levegőt kaphatna talán....
Ha "szükséges" a későbbiekben még vehetek egy ventit.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Albigator #38314 üzenetére
A jelenlegi felallas a legjobb, a front ventijeid viszont eleg gyenge statikus nyomassal rendelkeznek, ami nem a legjobb az oylan "foam" filterek ellen ami a Meshifyben is van. Ha ezt a 3 ventit lecsereled; pl az altalad kinezett P14 PST -re, maris jobb lesz a helyzet . Tovabbi par fok javulas erheto el , ha kiveszed a VGA alatti PCI slot takarolemezeket.
-
veterán
válasz Albigator #38317 üzenetére
A P14 nek nincs alternativaja , 5k+ os-s kategoraig minden ventinel jobb.
Fentre azert nem erdemes / tilos ventit rakni ,mert elszivna az elol betolt friss levegot mielott az elerne a CPU hutoig.En le szoktam fedni a felso panel racsait (ami a cpu tower elott van ) ,hogy ne szokjon ki fent a levego.
-
veterán
válasz Albigator #38319 üzenetére
Alulra akkor lenne ertelme ,ha nem lenne tapegyseg takaro lemez. Kozvetlen a padlora rakott venti tud alulrol szivni levegot. A meshify S2 ben ,ha a taptakarora rakod a ventit nincs eleg ereje ,hogy alulrol szivjon ,max azt a levegot tolja feljebb amit az elso venti 1/3 -a elol benyomott a takaro ala.
-
tasiadam
veterán
válasz Albigator #38319 üzenetére
a p14 atszipkaz mindent a meshem, csak bugni fog. Nekem 2 van a s400 silenciomba, olyan mint egy helikopter maxon, de ugy sosem porog. Amugy meg tenyleg jo venti.
ha maxon porog, akkora nyomas van a hazban, h a vga alatt kifujja a hideg levegot :D (mas b450 mortar max-on van, nem ez a giga.) [kép][ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi ARGB ventik és modding szuper akciós áron! Most extra 10% kedvezmény!
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Új és Használt Ventilátorok Hatalmas választékban!
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest