Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • markussandor

    senior tag

    válasz Tarokk79 #15166 üzenetére

    Szia, elkötelezett Linuxos felhasználó vagyok, amire lehet FW-t tenni, az nálam mind Linux alapú :-) Én is sokat küzdöttem, hogy megoldjam Linux alapon a rögzítést, részben sikerült is, de olyan hatalmas volt a CPU igénye, hogy normálisan 1 kamerát sem tudott kiszolgálni a HP Micro Serverem :-( Ezért vettem egy NVR-t. Cél feladatra cél HW. Benne van a pakliban, hogy nem megfelelően konfiguráltam a programot, de amennyi időt beleöltem, a töredéke fedezte az NVR árát, ha helyette inkább maszekolok. Mellesleg, ha megvan a program, és esetleg működik is, akkor már nem olyan nagy kaland dockerben futtatni. Bár, ha még nem csináltál ilyet, akkor valóban sok munkaóra lesz, inkább vegyél egy NVR-t, amit amúgy ráköthetsz a NAS-odra is, nem kötelező bele saját HDD! (A Hikvision tud NFS-re, SMB-re menteni, más gyártókról nem tudok nyilatkozni, a Hiseeu NVR-nél ezt a képességet nem vizsgáltam, mert HDD-t tettem bele a havernak)

    Valamint én is hatalmas Xiaomi rajongó vagyok, de security feladatra (kamera), semmi pénzért nem választanék Xiaomi terméket. Olyan kamera kell neked, ami csak kifejezett kérésedre beszél haza a felhőjébe, egyébként meg kizárólag a saját rögzítőd fér hozzá.
    Hidd el, biztonságosabb, szárazabb érzés :-)

    Amikor belevágtam a kamerás rendszer építésébe, felhívtam két ezzel foglalkozó vállalkozó barátomat, és megkérdeztem, hogy mit ajánlanának, mindkettő a Hikvisiont és a Dahua-t javasolta, természetesen IP alapon. Így vettem 3 db Hikvision kamerát és egy NVR-t magamnak, majd miután kiismertem a rendszert, bátran belevágtam a kínai beszerzésnek, így lett egy Hiseeu kamerám is. Az is hozta az elvártakat, csak nagyon más a kezelő felülete.
    Aztán a haveromnak is és anyámnak is Hikvision kamerákat vettem/telepítettem. Akinek pedig nem futja erre, annak Hiseeu-t szoktam javasolni.

Új hozzászólás Aktív témák