- eGPU tapasztalatok
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
Taki_
tag
Eladó Canon fényképező. Referencia képek a flicker-es oldalam képei között
http://Flickr.com/T4KI
-
helkis
veterán
válasz Jazzos #27149 üzenetére
Boldog Zolikat!
nem biztatásképp írtam, inkább csak vázoltam a "szomorú" lehetőségek egyikét, van aki tudja és megteheti +megteszi, illetve nem teszi, mert mégiscsak van lelkiismerete. ez utóbbiból egyre kevesebb van szvsz.. és ez a szomorú..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
MODERÁTOR
Zoltánok! Boldogot!
Fene ebbe a szélbe, hogy 5 percenként 2 percre elmegy a villany
Everybody lies.
-
Füleske
addikt
válasz cortez25 #27158 üzenetére
Most idézzem az egészet ?
Azt írod többek között hogy nem lehet gáz a hitellel. Aztán meg Te is elismered hogy amit eddig visszafizettél az semmivé vált , kezdheted elölről.
Aztán írod hogy forintban sokkal drágább a hitel , miközben ugye felment a devizahiteled és ebben a helyzetben ki tudja meddig gyengül a forint.
Ráadásul Te lakásfelújításra vettél csak fel gondolom nem 5-10 milliót , míg lakásvásárláshoz kb. ennyi kéne.Arról már nem is szólok hogy ha jövőre bedől az állam akkor szarér-hugyér felvásárolják a hiteleket Te meg nyögheted kb. életed végéig devizában vagy viszik a lakást , nagyon megéri.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Füleske #27150 üzenetére
még egyszer leírom, hogy a tőzsdén nincs semmire garancia. Ha valaki garantált hozamot akar, az beteszi a pénzét a bankba, vagy kötvénybe. A tőzsdén CSAK valószínűségekben lehet gondolkodni. A legnagyobb valószínűsége meg annak van, amit írtam, de ez szigorúan csak az én véleményem. Elképzelhető, hogy soha nem lesz euró, és csődbe megy az állam, és széthullik a válságtól minden, kitör a harmadik világhűoró és itt az apokalipszis, de akkor feldughatod maganak az összes pénzed, mert annyit fog érni, mint anno a pengő, örülsz ha kapsz érte egy kiló kenyeret. Viszont ha nem így lesz, akkor igenis érdemes OTP-t venni, mert most van jó áron, és nagyon kicsi az esélye, hogy az egyik legtőkerősebb piaci szereplő csütörtököt mond. De itt megint a dominó elv érvényesül ebben az esetbe, mert ha a MOL meg az OTP becsődöl, akkor az az egész tőzsdét magával rántja. Gyakorlatilag most is ez történt, esett az OTP és az összes többi is vele együtt. Nyersanyagon meg nem tudom mit értesz, ha a pénzre gondolsz az lesz, ugyanis az OTP 80%ban külföldi tulajdonban van, kintről pumpálják bele a lóvét ha szükség lesz rá.
-
Jazzos
őstag
válasz VinoRosso #27162 üzenetére
A lelki dolgokkal nem számolsz. Az csak akkor tűnik fel az embernek, amikor tényleg pénze van benne. Tudod hányan gondolkoznak azok közül, akik 3500-nél vettek "a tutiból", hogy kiszórják, és akkor csak a felét bukják? Persze, lehet, hogy előbb-utóbb lesz megint ennyi az OTP. De egyelőre negatív trend van. Ki tudja, lehet még évekig. Érdemes inkább akkor bevásárolni, amikor valami miatt megszakad ez a negatív trend. Nem szabad arra játszani, hogy sokat esett. Mint mondottam, a tőzsdén mindennek van fele. Mi alapján gondolod, hogy 3 hónap múlva nem lesz ez még lejjebb?
-
VinoRosso
veterán
válasz Jazzos #27163 üzenetére
1200nál nem nagyon fog lejebb menni, nagyon max 1000ig de akkor már nagyon nagy szarban leszünk. Szvsz 1200 lesz a mélypont jövő héten, utána elindul felfele, de biztos hogy még nyár elejéig ingadozni fog. Az meg 80-90% hogy 3-4 év múlva már min 4000-5000 lesz, vagy még több. De fogadjunk egy sörben hogy 2014ben lesz euró, és az OTP árfolyam 7000<= lesz!
-
VinoRosso
veterán
válasz Jazzos #27165 üzenetére
hiszel a nagy lóf@szt hiszel Mitől fordul meg a trend? Attól hogyrengeteg külföldi tőke van benne, amit nem fognak csak úgy veszni hagyni. Miért pont annyi? Ezt nem tudom megmondani, hogy miért nem megy le mondjuk pontosan 900ig, de az elemzők 1200at jósoltak, én 1000 azért mondtam, hogy egy kicsit alábecsüljem. Jelenleg 1300 körül mozog, és itt elég stabilnak tűnik. Az viszont elég valószínűtlen, hogy 1000 alá menjen sokkal, az már túl nagy esés lenne, amire nem nagyon van példa, már statisztikai alapon is elég kis valószínűség társul hozzá. Akkor mehet le mondjuk 500ig ha valami iszonyatos tőzsdei krach üt be, de amint mondtam az már államcsőddel párosul, és akkor meg tökmind1 mibe teszed a lóvét, nem fogsz érte kapni semmit.
nem helkis, 7000 kuvaiti dénár, mégis mia repedt here szerinted? Hát persze h HUF
[ Szerkesztve ]
-
cortez25
senior tag
válasz Füleske #27160 üzenetére
Első körben a mai napig, egy csomó hitelt adnak a bankok, csak épp a feltételek változtak.
Nem tudom,hogy milyen tájékozott vagy hitel téren, de ha ma bemész mondjuk venni egy új Suzuki-t akkor le kell tenned x százalékot, ha forint alapon veszed akkor 5 évig , mig CHF alapon 3 évig kell fizetned kb ugyanazt az összeget. Ez a jelen.
Mit gondolsz miért vett fel mindenki devizában hitelt? Pont ezért.....és ebben semmi ellentmondás nincs.
Devizakockázat az van, rendesen. Forintnál meg nem változik a havi hitel összege,kiszámíthatóbb, de havonta minimum 2-szer annyi.
Az állam azért nem dől be olyan könnyen,és én maradtam a realitások talján, és nem viszik a házam
Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
Füleske
addikt
válasz VinoRosso #27162 üzenetére
Nyersanyag : kőszén , kőolaj , földgáz , urán , stb. Ezek nélkül nem lesz növekedés.
Pénz nem gond , ha a pénzen múlna a válság akkor még beállítanának pár nyomdagépet és meg van oldva. Jelzem részben ezt is csinálják ( USA , Németo. , stb. : autógyáraknak , bankoknak , tőzsdének , stb.) , de ez nem valós növekedés , ideig-óráig lehet ezzel játszani , másrészt a pénz értéke egyre kevesebb lesz (infláció) minél többet gyártanak belőle.Valós növekedés akkor van , ha termelik és eladják az xy terméket (egyre többet és többet).
Mivel hiánygazdaságban élünk , ha esetleg a termelt pénz miatt beindul a hitelezés és lesz kereslet pl. autóra , lakásra , fogyasztásra , még több áramra stb. (jelzem ha netán Kína és India is jobban beszállna a fogyasztásba akkor hatványozottan igaz ez) , akkor az energiahordozóknak felmegy az ára mert kevés lesz belőle. Ergo kevesebben vesznek megint autót , lakást , kevesebbet költenek fogyasztásra , áramra stb. , kevesebb munkahely kell , leépítések - újabb válság. Ezért aztán pont a bank és a nyersanyag szektor bizonytalan a leginkább , ezt már ez a válság is mutatja.
Érdemes ezt az oldalt olvasgatni : [link] -
Füleske
addikt
válasz cortez25 #27168 üzenetére
A bankok nem azért adnak hitelt most is , mert az neked milyen jó lesz , hanem azért mert ők gyakorlatilag csak papíron adják azt oda a kamat viszont az övék. Ezért érdekük hogy minél több hitelt helyezzenek ki , ez egy ponton túl csak egyre nagyobb kockázattal lehetséges , nagyobb lufit kell fújni. Aztán nincs tovább és bedől az egész , az egyre több nem fizető miatt.
Azért vették fel devizában , mert akkor kevesebb volt a havi törlesztés mellé írva.
Könnyen belátható , hogy a mai magyar államot az imf hitel tartja még szinten , vicces hogy a nemzeti össztermék 75-80 % - a elmegy adósság és kamattörlesztésre. Mit remélsz jövő évre , amikor az imf hitelt is el kéne kezdeni törleszteni , közben lesz 2 választási kampány is (pénzköltés). Már nagyon eladni sincs mit , az országházon is jelzálog van.
-
tekeyagd
aktív tag
Zoltánoknak boldogat!
-
knifemaster
aktív tag
válasz Füleske #27172 üzenetére
Még ott a korona.
Jó dolog ez a részleges fedezeti hitel,amit a bankok adnak.Kibocsájt 10 forintnyi hitelt de csak 1 ft-ra van tényleges fedezete.Gyakorlatilag olyan pénzt ad kölcsön ami nem is létezik.
Viszont a kamat annál kézzelfoghatób.
Amerikában ebből kifolyólag nyert meg egy tag pert a bank ellen,mert el akarta venni a házát.Ui: ÉS mi lesz a Tamásokkal,huzzátok meg a faxot ?
Mert ugye az meg tegnap volt,mégis kusult mindenki[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a sakk,csak itt több a paraszt..
-
Dorien
veterán
válasz knifemaster #27174 üzenetére
"Ui: ÉS mi lesz a Tamásokkal,huzzátok meg a faxot ?"
Isten éltessen, érjen bokáig!
Zoltánoknak dettó!Wherever you go - go with all your heart.
-
VinoRosso
veterán
válasz Füleske #27169 üzenetére
Valóban fogyóban a készletek, de nem kell bedőlni az efféle riogatásnak. Beszéltem az emberrel, egy kicsit megszállott, nem kell komolyan venni. Kb 20 évre elég fossszilis tüzelőanyag biztosan van még, addig meg még fedezhetnek fel újat, illetve fejlődni fognak az alternatív energiaforrások. De addigra szerintem a klímaváltozás sokkal nagyobb probléma lesz, mint az energia éhség. Ez a szeles tavaszkezdet se normális, elég jó az emlékezetem, és vagy 3-4 éve kezdődött el ez, azelőtt nem volt semmi ilyesmi.
(#27170) helkis : nekem az az érzésem, hogy már csak azért megy az értetlenkedés, hogy juszt se legyen igazam, és már nem lehet másba kapaszkodni, csak abba a rohadt 7000es árfolyamba. Most te tényleg annyira hülyének nézel engem, hogy el tudnám képzelni a 7000 eurós árfolyamot egy magyar tőzsdén. Mert én tartalak annyira intelligensnek téged, hogy megértsd a szövekörnyezetből hogy amikor bevezetik az eurót, akkor lesz 7000 HUF az árfolyam.Nyilván miután már euró van, akkor euróban számolják, igaz ez amúgy úgy szokott menni, hogy bevezetéskor még egy két hétig kettős árazást/fizetés használnak, vagyis amikor majd lesz euró nálunk is, akkor egy két hétig lehet fizetni forintban és euróban is.
-
okiDoki
aktív tag
Faßt foglalkoztok ilyenekkel?
Amíg alacsony kellett, alacsony volt.
Most magas kell, most magas.
Csak nem nekünk...Éljenek a Zoltánok!
0,0
-
Flow
senior tag
Egyesek már túl intelligensek, hogy értsék a poént.
OTP részvények: "elég stabilnak tűnik"... Jah.
" viszont elég valószínűtlen, hogy 1000 alá menjen sokkal, az már túl nagy esés lenne" Persze, 7000+ -ról 1200 esik az oké, de 1000 alá már nem eshet, az túl nagy esés...Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Balinov
titán
joreggeltet kihanyok!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Jazzos
őstag
Boldogságos Tamást néked!
-
helkis
veterán
válasz VinoRosso #27176 üzenetére
take it easy man!!
nagyon felpörgetted magad valamin valszeg , mert mindegyik hsz.em végén ott volt a smile, ennek ellenére komolyan válaszoltál rá.. (mondjuk ez is vicces volt..)
a nagy megoldóképlet hiányában, kell egy kicsit lazízani szvsz, mert a végén tényleg az lesz hogy veszek/veszel egy magnumot, vagy egy usb-s piros gombot..p.s.: nem nézlek hülyének. nem fogalmaztál egyértelműen, de értettem mire gondolsz, csak pont a szövegkörnyezetből ki lehetett hozni ezt a másik verziót is.. a száraz közgáz-elméletektől már kicsit kezdtem befáradni milyen szakra is jársz? nem ám besérülsz egy ilyen ártatlan poénon? illetve elnézést kérek tőled, ha valamiben mégis megsértettelek!!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
azt inkább nem, de azért Boldogulj meg Tamás azonnal! (nemám rosszul értelmezed! )
-
VinoRosso
veterán
válasz helkis #27182 üzenetére
no hát én ilyen vagyok, szinte mindent komolyan veszek, vérkomolyan, akomolytalanságot meg nem szeretem, így nincs érteleme vitázni semmiről. Poénkodni bárki tud, de értelems érveket felhozni kevesen. Ezért nem jönnek le úgy ezek a poénok nekem mint neked. De fogadjon már velem valaki egy sörben, mert mindekinek akkor a feje itt, hogy kitakarja a napot.
-
VinoRosso
veterán
Hát ha nekem nem hiszel kérdezz meg egy piaci elemzőt, vagy brókert, vagy akárkit aki ért hozzá, hogy mekkora esélyét látja annak, hogy 1000 alá esik. Ebben is fogadhatunk(csak hogy legyen valami tétje, úgy talán kevsébé lesz poénos), szerintem 10/9 azt mondja, hogy ez teljes képtelenség. De az is lehet h 10/10. Egyébként meg haltamas poénok ezek, mindenki könnyesre sírta tőle a szemét. Nem is értem, miért nem lépsz fel vele a kabaréban, vagy inkább a cirkuszban. No de nehogy mellre szívd, poén akart lenni
-
VinoRosso
veterán
válasz Jazzos #27185 üzenetére
Valóban kicsit felhúztam az agyam, de szerintem jogosan. Amikor az ember megpróbál konstruktív vitát folytatni, és a végén mikor már elfogynak az érvek, és már csak a szurka piszka meg az értelmetlen szardobálás megy, akkor elgondolkodik az ember, hgoy jó helyre került e valójában?
-
Flow
senior tag
válasz VinoRosso #27186 üzenetére
Mi ez a "fogadjunk, hogy..." óvoda? Itt nem hitről van kérdés. Te jelentetted ki: "még egyszer leírom, hogy a tőzsdén nincs semmire garancia." Most meg személyes sértésnek veszed, ha valaki megkérdőjelezi nyilvánvalóan hibás állítást. Ráadásul tőzsdei dolgokra fogadnál olyan pár hónap után, ahol nyilvánvalóvá vált mindenki számára: semmi sem biztos. A Forma1-es kis csetepaté után megfogadtam, hogy nem fogok leállni Veled "vitatkozni", mert nincs értelme.
Azért egyet még megjegyeznék: ide nem azért járnak az emberek (legfőként), hogy "vér komolyak" legyenek. Haveri társaság, röpködnek a poénok, mert így könnyebb. Természetesen nem azt jelenti, hogy nem lehet komoly diskurzusokat folytatni, Te is láthattad már, hogy volt ilyenre példa jópárszor. Egyesek viszont nem akarnak mindig itt is feszülni. Nekik hagyd meg a választás lehetőségét.
ui: dehogy szívom mellre, hiszen Te sosem viccelsz. Ilyen komoly kérdésekbe meg főleg... hallatlan... nem vártam volna a smilyet. Pont Tőled...
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
VinoRosso
veterán
nem óvoda. Az óvoda, az, hogy valaki érveket, hoz fel, más meg benyökögi a demagóg hülyeségeit. Nyilván ha lenne valami tétje, mondjuk rámenne egy tizesed, akkor már kevsébé lennél poénos fiú. Na persze a forma-1es balhé. A múlt héten olbvastam a sportban, hgoy Ross Brown vette meg a Hondát, full veszteséges büdzsével, meg arról írtak, hogy Buttonnak aki az egyik pilóta lesz, 20 millió eurós adóssága van amiatt, hogy tudjon versenyezni. Majd szólj, ha 1000 HUF alá csökken az OTP árfolyam, és megkövetlek, de amig olyan hírek jönnek, hogy növekedésnek indult, addig ne írj olyanokat, hogy "nyilvánvalóan hibás állítás". Nem csak velem vitatkozol, hanem szinte az söszes elmemzővel, nem magamtól szoptam ezeket a dolgokat, hanem olvasok olyanoktól, akikről úgy gondolom, hogy értenek hozzá valamelyest.
-
Flow
senior tag
válasz VinoRosso #27190 üzenetére
Utolsó hsz-em. Leírod, hogy nincs semmire garancia, utána tényként kezelsz jóslatokat. Saját magadnak mondasz ellent.
Közlöd, hogy 1200 helyett 1000 forint az túl nagy esés lenne. Csak összehasonlításként: 82% az nem vészes, de 85 már igen...
Kijelented, hogy stabilak az OTP részvények. Ennél nagyobb bakit nehezen lőhettél volna, miután elhangzott, hogy 7000 után 1200 is volt egy részvény, majd 1600 fölé ment hirtelen.
Ha az demagógság, hogy felhívom a figyelmet a nyilvánvaló tévedésedre, akkor igen, demagóg vagyok.
Tehát ezek nyilvánvalóan hibás állítások.
Ilyen mondatok után: 10ből 9 elemző... (nagyon pontos, megbízható "adatok") még Te veted a szememre, hogy nem érvelek. Ha figyelmesen olvastad volna a postjaimat, most nem kéne ezt megint leírnom. Világosan és egyszerűen elmondtam, miben tévedsz. Mikor ezt megláttad, egyből "szardobálás" jött, próbálod elkenni a dolgokat, nem pedig érvekkel válaszolsz. Várom azt, amivel alátámasztod, hogy stabil az OTP (bocsánat, ezt nem tudod alátámasztani, hiszen nem így van), hogy bizonyíték van arra, hogy az OTP nem megy 1000Ft alá...
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Dryman
őstag
Na végre, ez kell ide, tisztánlátás elvtársak....
Mint a rátóti legényanyába...kövezzük meg, kövezzük meg....
Ja és ha a béka kell a képlet igazolásához, nincs más merjük ki a tavat hogy megfogjuk a békát....Már csak az a kérdés hogy megéri e most beleugranom egy kis garzon megvásárlásába, ja és hogy legyen min vitatkozzatok kérem kifejteni hogy forint alapú vagy deviza alapú kölcsönbe verjem magam...
Segítségeteket és ésszerű érveléseteket a szerkesztőségbe várom!
Én nem vagyok jó gazdasági szakember, nagyon nem, így örömmel veszek minden építő jellegű pozitív és negatív hsz-t egyaránt....[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
Demagógia az pl ha részleteket ragadnak ki a teljes szövegből úgy, hogy az más értelmet nyerjen: Pl.:
Kijelented, hogy stabilak az OTP részvények. Ennél nagyobb bakit nehezen lőhettél volna, miután elhangzott, hogy 7000 után 1200 is volt egy részvény, majd 1600 fölé ment hirtelen.
Az eredeti szöveg:
"Jelenleg1300 körül mozog, és itt elég stabilnak tűnik"
Az is demagógia, ha valótlant állít, és sokszor próbálja ismételgetni, hátha ez rögzül az emberek fejében, nem az, ami eredetileg elhangzott. Pl.:
Leírod, hogy nincs semmire garancia, utána tényként kezelsz jóslatokat.
Melyik hszben írtam azt, hogy tényként kezelem a tőzsdei adatokat?
Segítek, végig valószínűségekről beszéltem.Az viszont elég valószínűtlen, hogy 1000 alá menjen sokkal, az már túl nagy esés lenne, amire nem nagyon van példa, már statisztikai alapon is elég kis valószínűség társul hozzá
Az meg 80-90% hogy 3-4 év múlva már min 4000-5000 lesz, vagy még több.
A tőzsdén CSAK valószínűségekben lehet gondolkodni.A legnagyobb valószínűsége meg annak van, amit írtam, de ez szigorúan csak az én véleményem.
kérdezz meg egy piaci elemzőt, vagy brókert, vagy akárkit aki ért hozzá, hogy mekkora esélyét látja annak, hogy 1000 alá esik.
Valószínűség, esély, statisztika. Ezket a szavakat használtam, a tény szót kerek 0 alkalommal írtam le. Ráadásul ezt többször is kihangsúlyoztam. Ezután nem értem, hogy honnét szűrted le, hogy tényekről beszélek. De hadd idézzelek:
Ha figyelmesen olvastad volna a postjaimat, most nem kéne ezt megint leírnom
Várom azt, amivel alátámasztod, hogy stabil az OTP
olvasd el még 1x ezt:
"Jelenleg1300 körül mozog, és itt elég stabilnak tűnik"
Utána meg írd le légyszives, hogy mit jelent számodra a jelenleg, és az itt szó. Számomra az elmúlt hetet jelenti, az itt pedig az 1300 körüli árfolyamot. Tehát nem a 7000, és nem a tavaly szeptembert, mivel akkor volt utoljára 7000 körüli az árfolyam.
Szerintem ebből minden világosan látszik annak, aki érteni akar, aki meg nem annak úgyis hiába írok, úgyhogy én befejeztem a tovbábbi irogatást ebben a témába, túl drága az időm ahhoz, hogy értelmetlen dolgokat csináljak.
A továbbiakban ajánlom olvasgatásra ezt és ezt. -
VinoRosso
veterán
válasz Dryman #27192 üzenetére
ne vegyél fel hitelt! Ne lakásra, semmire! Se autó se kiskutyagumi semmi!
(#27188) Jazzos : Ha így volt akkor elnézést kérek, nem állt szándékomban megsérteni téged. Azért írtam hogy lóf@szt hiszel, mert nem hitted amit mondok, pedig azt írtad, hogy elhiszed. Nem akart sértő lenni, azért is volt a mögötte. Vagy nem tudom, hogy melyiket gondoltad sértőnek, semmi olyat nem írtál, ezen kívül, amivel gondom lett volna.
-
Jazzos
őstag
válasz VinoRosso #27194 üzenetére
Semmi gond, nem is arra gondoltam, hanem a napot eltakaró nagy arcra. Mert ugye a mindenkiben én is benne vagyok...
A hitelfelvételben egyetértünk, bár erről is lehetne vitatkozni. Mert ha nagyon kell a lakás, akkor mese nincs. Bár el is áshatja magát az ember egy rossz döntéssel egy életre. Szóval ez nem ilyen egyszerű. Viszont 20 év múlva utólag meg tudom mondani, hogy érdemes lett volna, avagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Jazzos #27195 üzenetére
Olvasd el még 1x:
akkor a feje itt, hogy kitakarja a napot
Az arc nem fej. A fenti dolgot arra szokták mondani, ha mindenki nagyon okos= nagy a feje = osztja az észt. Igen a mindekiben benne vagy Te is meg én is...
A nővéremnek és bátyámnak is hiába mondtam, hogy ne vegyen fel devizahitelt 240-es eurónál. Az egyik euróban a másik frankban vette fel. Ha hallgattak volna rám, most nem lenne gondjuk affelől, hogy miből fizetik a törelsztőt( mert hogy nem tudják ). De ők úgy gondolták, hogy okosabbak, ez lett a vége. Természetesen ott is én vagyok a hülye, mert ezt nem lehetett megoldani máshogy szerintük, holott megvolt mindegyiknek a lehetősége, hogy más utat válasszon.
-
helkis
veterán
válasz VinoRosso #27194 üzenetére
érdekes, hogy most tudod értelmezni -nek a jelentését..
peace!Dry, ha tudsz gyűjteni hozzá egy kicsit, és tudsz várni míg valaki bebukja a pl yen alapú hitelét, akkor igenolcsón tudsz venni lakást..
-
Dryman
őstag
válasz Jazzos #27195 üzenetére
Én arra gondolok, hogy mégsem panelt veszek, hanem egy kicsi néhány éves vagy kedvező árú új építésű garzont, melynek a törlesztése a mostani albérleti díjjal vetekszik, mondjuk egyenlő.....
Az alaptőkém önrészként rendelkezésre áll, és még mindig jobb egy ingatlanba betolni a forintjaimat, minthogy teszemazt állambácsi végső elkeseredésében zárolja azt.Erre várnék esetleges ötleteket, meg esetleg jóslati tevékenységeket gyakorló forumlakótól azt a megfeleltetést, hogy forint vagy deviza érné meg hosszútávon.....
Mondom mégegyszer hosszútávon....
Füleske dobj már erről valami véleményt, lécci.....Helkis!
Osztom a gondolataidat, csak az a kérdés hogy várni meddig lehet okosba...a pénzem a bankba forint alapú betétként van lekötve, és ha kell bármikor hozzáférhető módon még a teljes kamatot sem bukom el!
Ja és gyűjteni pont azért nem tudok mert ez egy albérlet, azaz csak szórom a pénzt a semmire..pontosabban fizetem más hitelét burkoltan....[ Szerkesztve ]
-
Dryman
őstag
Az biztos hogy a Ráfázó-bank előre kifizetett kamatú betétjeinek durva apróbetűs részei vannak....hát ember legyen a talpán aki itt eligazodik!
Aktív témák
Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest