- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hardline
senior tag
[link] erre valaki?
185/65 R15 Téli
Napi kb 25km ingázás főleg városon kívüli 90-es tempó, tehát nem kopik el, hanem kikeményedett/elöregedett az előző is. Ezért valami tartósat keresnék.
Barum, Nexen, Hankook, Firestone, nekem nem mondanak sokat a márkák. Melyiket érdemes vennem? 60-70 ezer a keret a 4 darabra. Mi a legjobb, ami beleférhet? -
rbalint88
addikt
Nekem az alfan telinek apollo 4s volt es bar abtesztek szerint az kimondottan rossz volt vizen a mezony nagyjahoz kepest, eloben megis sok korabbi gumimhoz kepest jobb teljesitmenyt nyujtott. Meg a vredestein quatrac 5 egy jo kompromisszum, az az apollom premium verzioja gyakorlatilag es az is kiegyensulyozott tudasu.
Amiert en nem vennek cc-t: itteni par rossz teli tapasztalatok+ nalam nem opcio az, hogy par napig nem autozom. Ha nalatok opcio az, hogy ha beut a tel rendesen, akkor nem autoztok, hajra. Nem a vilag vegen lakom, de mivel az FKF-et minden evben meglepi az a 3 nap tel, ezert itt a budai oldalon sajnos muszaj legalabb kozepesen fos teli tulajdonsagokkal rendelkeznie a guminak...
szoval osszefoglalva: en mindket autora bekockaztatnam a nexent, aztan ha nyaron vallalhatatlan, akkor eladnam es vennek jovore vredesteint vagy goodyeart vagy contit.
szerintem aki nem allatkodik az autoval nyaron (vagy nem
zavarja a gumivisitas), annak boven eleg a nexen is. -
Hachiko95
aktív tag
válasz Kornel #35749 üzenetére
Ez rendben van, de a számokban hol nyilvánul meg?
Kezelhetőségben 3km/h-val van előrébb az első, ami simán mérési hibahatáron belül van, ráadásul keskenyebb a Conti.
Interestingly, even the narrower winter tyre could hold its own amongst the wider all season tyres, once again proving the brilliance of the Continental WinterContact TS860.Az egyedüli előnye a száraz fékezésnél a michelin cc+-nak van, de nem a téli Conti felett, hanem az összes négyévszakos felett is. A keskenyebb referencia nyári még, attól is 3.7 méterrel jobb.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz hardline #35753 üzenetére
Barum Polaris 5
Hankook W452 valakinek ez kemény lett, nekem egyelőre elég puha 1 szezon után és elégedett voltam vele múlt télen, meglátjuk most .
KLEBER Krisalp HP3 és a tesója a BFGoodrich G-Force Winter 2 ebből csak XL verziót látok, én pont most rendeltem 205/55 R16 méretben a BFG.-t.
Conti, GoodYear, Dunlop, ami jó már 75K körül lenne.
ADAC-nak volt 2019-es tesztje a keresett méretben, esetleg ez segíthet [link] . -
őstag
válasz rbalint88 #35754 üzenetére
Most már nekünk is mindkettőn nexen van, feleségem jazzén nyugis női használattal nem volt gond a nyáron (azon 1 éves). Az scrossra most került, még csak 400-500 kilométer van benne, de eddig nem volt vele bajom. Zsír új gumival kanyarodva kilőttem a lurdy mélygarázsból mert olyan volt a helyzet arra nyikorgott egy kicsit, de ugye újonnan még rajta az a bizonyos réteg (meg megtapostam a gázt az 1.4t-vel, lehet hogy a CC+ is nyikkant volna). De ha lesz negatív tapasztalat azt is megírom, én a CC+-omat is "megköpködtem" a második telén...
[ Szerkesztve ]
-
-
MrSealRD
veterán
válasz grizlisandor #35752 üzenetére
Nálam is ez volt. Reggel jött 4 mail. Majd később még 4. Aztán igazából már nem tudtam mikor meg hogy... De már majdnem beletörődtem a holnapba...
Nem tudom még mikor kerül fel... de mindenképp írok róla, ha már van egy kis tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Kornel #35758 üzenetére
Kérdés mi a referencia gumi, a Conti TS860 biztos nem, mert abból az R17-es a legnagyobb.
Azért vicces, hogy az összes négyévszakos teszt összesítésbe a Conti TS860 az első, ahol indult.
Ebbe vegyes téli és négyévszakos gumik vannak, csak a Michelin volt jobb szárazon: [link]
A saját AllSeasonContact rosszabb szárazon is.
Bár nem szeretem, ha nincsenek konkrét mért adatok, úgy nem lehet átlátni rendesen.Egy olyan tesztet megnéznék, hogy konkrétan 4 évszakos felhasználásban mit tudna a TS860.
Koptatnák egy kicsit nyáron, azután télen mit produkál és ugyanezt a többi négyévszakossal.
Száraz, vizes tesztet talán egyszerre csinálják, de a havasat tuti külön és gondolom oda már új gumikat raknak fel.[ Szerkesztve ]
-
jozsef8
aktív tag
Sziasztok!
Peugeot 407-re szeretnék téli szettet venni.
16-20 ezres ársávban.
Jelenleg a barum polaris 5 mellett álllok. Esetleg tudnátok ár érték arányba jobbat, vagy nem sokat tévedtem? 205 60 R16 kellene.
Legjobb nyilván a continental ts860 lenne de 10 ezerrel drágább darabja.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Nem tiszta [link]
Ez a gumi van simán 10 éves[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz K Norbi #35764 üzenetére
Minden fontos infó látható, kivéve a gyártási idő. Az én Michelin szettem is elment 10 évesen még szinte újnak, annyira nem kopott semmit a felület. De karcolni lehetett vele a betont, olyan kemény volt már
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Kornel
veterán
válasz Hachiko95 #35762 üzenetére
Nyáron elvérezne.
Ahogy az általad linkelt teszt is említette.
Én használtam egy tavasszal Continental TS850-et, eléggé nyúlós volt, nyúlósabb, mint az eddigi négyévszakosaim (Apollo, Kleber).
Persze télen az jobb volt, de többször leírtam, hogy a dedikált téli Falken HS449 pedig rosszabb volt havon és jégen, mint az Apollo vagy a Kleber négyévszakosa. -
metalbambi
tag
Sziasztok!
Egy 2013as kombi Focus boldog gazdája vagyok
Egy olyan off kérdésem lenne, hogy téligumi vásárlás előtt, sajnos megcsappant kerettel nézem a kínálatot, de nem tudom, hogy oclsó újat, vagy használt jobb minőségűt vegyek?!
Sajnos teljesen laikus vagyok a témában (első autó)Nyomásérzékelős felnire mind1 milyen gumit veszek? Vagy van abból is valami extra amit néznem kell a méreten kívül?
Kb 60at tudnék rá szánni, jelenleg 205/55 R16os van a kocsimon.
Felnim van, csak gumi kell.- valakinek tipp, jó tanács?
- esetleg konkrét javaslat?Előre is köszönök minden segítőkész, építő jellegű kommentet
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
Doki16
addikt
válasz metalbambi #35770 üzenetére
Az én véleményem az, hogy inkább spórolj még egy kicsi és legalább egy 70-80 körül vegyél valami értelmes télit. Mondjuk egy Kleber Krisalp HP3. Ez bőven jó lesz már neked. Nem kell már sokat hozzátenned
Vagy ha mindenképpen 60 a max keret akkor egy Barum Polaris 5.Nincs semmi extra követelmény a szenzoros kerekekhez. Jah és mindenképpen újat. Hanyagold a használtat.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Kornel #35766 üzenetére
Persze én sem használnám, mint egy négyévszakosat, viszont téli száraz körülmények között elég jó a TS860.
Simán lehet, hogy egy rosszabbul sikerült téli nincs olyan, mint egy télies négyévszakos, ha meg a nyárias szintjét se éri el, akkor baj van.Minimum egy Barum Polaris 5, az jó is.
Használtból max. 1-2 éves, amin legalább van 7.5 mm profil és jelentősen olcsóbb, mint az új.
Nehéz találni, mert 4-6 mm-es (amin már össze van kopva a minta) 6 éves gumikat is szeretnek új áron adni. -
molnarpeter
nagyúr
Szenzor témát nézd meg, lehet ABS alapján jelez és nincs szenzor, asszem széria elején így volt.
Ebben a méretben csak új szvsz, használt nettó veszteséges ahhoz képest egységnyi költségben.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Inkább egy márkás(abb) 1-2 éves gumit, mint valami nonamet.
Persze a legjobb az új márkás de az ebben a méretben az 80 felett kezdődik.
-
gabor9991
őstag
válasz alázógyík #35775 üzenetére
Gumis topikban megy nagyon a barum.
Akinek érzése szerint nem kell téli nyári külön garnitúra annak a nexen négyévszakos lesz ajánlva (1-2 éve a cc és a cc+ volt a mindent vivő joker de azóta több tapasztalt alapján kiderült, hogy lehet mégse annyira jó)
Ezen kívül akinek kimondottan téli kell annak ts860 alatta kleber hp3 vagy barum polaris 5 lesz ajánlva. -
Hachiko95
aktív tag
válasz alázógyík #35775 üzenetére
Olyan árban, mint a barum mi jobb?
Barum Polaris 5
Hankook W452
Kleber HP3, BFG Winter 2 (most pont ezt rendeltem)
ezek után pedig a nagyok Conti TS860, Michelin Alpin 6Így vannak a lépcsők.
Szerk.: Még érkezik 2db Semperit Master-Grip 2 is, mert 2db szinte új 1 évessel érkezett a kocsi. Teszteken ez annyira nem volt jó, ha csak az összesítést nézed. Igazából pedig csak szárazon volt gyengébb, mint a többi téli. Egyelőre elméletbe ez rosszabb, mint a Polaris 5 és drágább, de kiderül.
(#35777) gabor9991
Pontosan, simán lehetne egy összefoglalót írni, mert meg vannak az ajánlottak.[ Szerkesztve ]
-
Hachiko95
aktív tag
válasz davenport #35779 üzenetére
205/55 R16-nál 6-7K volt a Barum és a BFG között, az még belefért, így az utóbbi lett. Ha valaki nagyon árérzékeny, vagy megvan a keret, akkor Barum.
Meg ugye a Kleber és a BFGoodrich nincs R15-ös méret alatt, úgyhogy az kiesik.
Ott marad a Hankook W452, ami valakinek megkeményedett és a Barum.Az érdekes, mert az Auto Bild tesztben konkrétan az első a Kleber mind féktávon, mind kezelhetőségben havas úton. [link]
Neked milyen méretben van?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Hachiko95 #35781 üzenetére
kanyarodáskor éreztem gyengébbnek az oldal tartását, nem a fékezésnél
205/55 r16
mondjuk a ts 850-et i30/i20-on használtam, a ts 830-at kia ceed-en és a klebert tipon[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
senior tag
válasz Hachiko95 #35781 üzenetére
Nekem is ez a méret van, ahol vettem, a HP3 olcsóbb volt, mint a Barum. A BFG vajon mennyivel lehet feljebb pozicionálva a HP3-nál? Ugyanúgy másodvonal Michelin, és ahogy nézem a mintázat is nagyjából azonos, persze a teljes szerkezetbe nem látok bele, vajon jobb lehet a keveréke?
15-ben meg ha van az adott méretben, a Dunlop Winter Response 2 sem rossz választás.
Viszont ha jól olvastam a kérdező 205/55R16-ot keresett a Fordra, ott jobban szóródnak az árak.[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #35752 üzenetére
Ebéd előtt befutott postás a 4 db gumival, minden rendben 3119 DOT, Made in Romania.
Délután nyomok pár képet.Küldeményazonosító alapján a nyomkövetés sose ment.
-
csajap
újonc
Sziasztok! A következő a gyári felniméretem:
Gyári: 6.5Jx16 ET47 (5x108) középfurat: 67,1 vagy 65, ez utóbbit nem tudom pontosan.
2 felni közül gondolkozom valamelyikben:
Osztókör: 5X108
Méret: 6.5X16
Agyméret: 70.1
ET szám: 50Osztókör: 5X108
Méret: 7X16
Agyméret: 70.1
ET szám: 48Az egyiknél a felni szélessége nagyobb 0,5"-lal, 6,5 helyett 7", az ET szám pedig 47 helyett 48. Ez a 2 eltérés gondot okoz? (A középfurat különbség tudom, hogy nem gond, mert központosító gyűrűvel megoldható.)
Vagy válasszam inkább a másikat, ahol a középfuraton kívül ccsak az ET szám tér el, 47 helyett 50? Ez könnyebb is elméletileg néhány száz grammal, de kevésbé szép
Köszönöm!. -
Hachiko95
aktív tag
válasz davenport #35784 üzenetére
Akkor nem volt kérdés. Szerintem ugyanaz a kettő, csak más van az oldalára írva.
Ezért furcsák nekem ezek a tesztek, az Auto Bild-be benne volt mindkettő: [link]
Ha megnézed a száraz és vízes eredményeket, a BFG mindig a Kleber felett van minimálisan, számokban elhanyagolható, száraz fékezésnél van egy nagyobb különbség 80 cm.
Viszont havas teszteken a Kleber van előrébb, szintén elhanyagolható különbséggel.Nekem erős gyanúm, hogy volt egy kis hőmérséklet változás, míg a másik gumiig jutottak, 20cm fékút és pár tized Km/h különbség simán adódhat körülmény változástól.
Egyedül a száraz fékezés az igazi különbség, de arra nem tudok magyarázatot.
Így becsapós csak az összesítést nézni, Kleber 15., BFG 7. -
Cyrin
addikt
Megjött a Conti860-as 3319 DOT.
-
addikt
válasz grizlisandor #35785 üzenetére
Küldd vissza, hogy mordorból friss szar sem kell
-
1stVikman
senior tag
válasz 1stVikman #35719 üzenetére
Bár még esik, de képek itt:
Kleber krisalp HP3, 205/55/16
Profilmélység ~8 mm közepén, szélein 7,3 és 7,4 mm.
Reméljük hozza az elvártakat.
Köszönöm mindenkinek az ajánlást.
Tapasztalat amint lesz, megosztom.Más. Ha már tapasztalat:
Nyári gumik Hankook ventus prime 3, 225/45/17 méretben voltak fent, első szezonja volt, teljesen meg vagyok elégedve vele. Elég csendes, bár ez útfüggő. Valahol búgott, valahol szinte néma volt.
Tapadás számomra elég volt nagy tempónál is.
Egyszer éreztem kb. 10 cm-nyi oldalirányú megcsúszást, de mind a 4 kerékkel, éppen nedves aszfalton, kezdődő esőben, nagyobb sebességű éles kanyar bevétele során.
Sem elektronika, sem én nem avatkoztam közbe, szinte azonnal be is tapadt utána.
Szóval így egy szezon és ~12K Km után én továbbra is elégedett vagyok, ajánlott ebben az ársávban. -
kisza25
félisten
és akkor mi van, egy hétvégét kibír, amúgy is utána meg időpont nem lesz, ha így folytatja a klíma változás, akkor nemsokára 4 évszakos lesz az ideális télre
1stVikman: kíváncsi vagyok a tapasztalatodra, én tavaly hóban nem éreztem az igazinak, idén lesz hó majd jobban kipróbálom, mert tavaly az autó is nagyon új volt, de már összeszoktunk az elmúlt 12ekm alatt[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Sikerült a gumi típust fixre eldönteni, a 4 évszakos Nexen lesz. Már csak két kérdésem lenne, egyik, hogy van olyan, aminél a nevében benne van hogy WH17 és van olyan, aminek nincs. Mi a különbség a kettő közt?
Illetve annyi még, hogy most black friday körül szoktak lenni gumikra akciók? Mert itt a 155/70 R13 méretben olyan 11 körül találtam, úgy jönne ki legolcsóbban, ha itt a Debreceni Szilágyi guminál venném át személyesen. Esetleg róluk van tapasztalat valakinek, érdemes innen venni vagy a webshopokból nézzek inkább?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
7Sony7
addikt
válasz hentes555 #35797 üzenetére
Üdv. A Szilágyi gumi-tól vettem én is. Őket találtam legolcsóbbnak. Mondjuk erre még rájön a szerelési díj, de egyébként rendben volt. (Illetve amennyire meg tudom ítélni. Persze nyomatékkulcsot nem láttam, de legalább ellenőrizte keresztkulccsal.)
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest