-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
malacka87
őstag
Jól jártam ma. Kaptam egy oldalfalas defektet valami kibökte. Jobb hátsó belső fele. Nincs 5000km a gumikban. Most vehetek 1 db újat...
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Alufelnit mennyiért esztergálnak mostanában? Középfuratot kellene 54.1-ről 57.1-re. Benéztem a vételt de nagyon tetszik a felni és ilyesmit nem is kapok 57.1-ben olcsón. Egyáltalán szabad ennyit kiesztergálni belőlük? Gyűrű nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
A múltkor kértem tanácsot 4 évszakos abroncsrol ami jó arba van akkor Kleber, Apollo volt az ajánlott. Viszont felmerült a Nexen is ami viszont jobb árban vannak mint az előbb említettek. Konkrétan innen: [link]
Egyébként teszteket nézve jobb mint a másik kettő, esetleg kopás tekintetében rosszabb. Ez mit jelent a használatban? Illetve régebben szidták a Nexent, most akkor ajánlott vagy sem?
A másik, hogy itt az én meretemben csak ebbe a 94H jelöléssel kapható. Ez a gumiknal mit jelent? Nagyobb sebességet bír?
-
Kornel
veterán
válasz Nordik #26511 üzenetére
Teljesen jó a Nexen, van itt olyan, aki vett, teszteken is jó.
Kopásban tesztek szerint kicsit rosszabb, mint a Michelin / Keleber, kb. 30.000-35.000 km futásra lehet számítani az Autobild szerint.Kleber-rol már elmondtam amit tudtam, melegben, 32 fok körül már rosszabbul tapad, mint akár ma 20 fokban, a Csopak utáni rossz kanyargós úton kijön a különbség, egy jó nyári gumi ilyenkor sokkal jobban ott lenne az úton, de még mindig jobb, mint a gyári Eco contact 5-ök voltak, az sehol sem tapadt.
Ha olcsó és nem mész sokat, akkor Nexen, ha sokat mész akkor Kleber, teszt alapján 1,5-szer annyit is elfut.
-
Nordik
őstag
válasz Kornel #26512 üzenetére
Pont te ajánlottad meg a Nexent ezért fordult meg a fejembe.
Igazából évi olyan 10ezret megyek az is 80% város. Ott talán még kevésbé is kopik.
Jobb lenne sokkal meg ez is mint a jelenlegi Michelin Alpin A4 7 éves telivel járni? Nem szaguldozom de azért fogja az autót ha kell. Egyébként egy sedan kettes meganera lenne, nem annyira pici autó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kornel
veterán
válasz Richard! #26521 üzenetére
És mikor dobod el a gumit, amikor a profilja még jó?
Mert valamikor el kell, ha két szettet vesz.
Nyilván a 4. év után lenne optimális, hogy ne legyen nagymértékű tapadás vesztés az új korához képest, de az 5-6-ik évet kibírhatja, ha gondosan volt tárolva, és ápolva...
Mivel hozzászoksz a folyamatos tapadás vesztéshez, ezért nehéz határvonalat meghúzni, az biztos, hogy 80% körüli mintával dobná ki mindkét szettet. -
Kornel
veterán
válasz Nordik #26523 üzenetére
Nézd meg a teszteket, vagy kérdezd meg a fórumtársat első kézből: [link]
Én a Kleber-rol és az Apollo-rol tudok első kézből nyilatkozni, viszonylag erős autón, teszek alapján legalább olyan jó a Nexen is.
richie900812 arra célzott, hogy ő nem venne négyévszakost. Ismerve egyébként Nexen-t se, csak a Continental a gumi nála (amiben van valami, az aktuális csúcs gumijaik parádésak, én is írtam már róluk extrém körülmények közötti használtról is)
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
válasz yodamester10 #26527 üzenetére
Árukereső szerint sincs különösebb gond velük. Szerintem inkább onnan rendelek mert a Nexen gumiból náluk van olyan ami nem XL-es, esetleg ha az egyiket cserélni kellene könnyebben beszerzem.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Elhagytam egy felnikupakot... [link] Ez nagyon hasonlít rá, de nem audi, hanem vw volt rajta eredetileg (a porsche csak matrica, de már így vettük). Viszont a másik oldala nem egészen ilyen... Mondjuk az enyém valami mókolt kupak lehet, mert körbe is van ragasztva, meg kicsit még kotyog is. A kérdés az, hogy egy ilyen kupak jó lehet bele? [link] Szerintem ez az a felni:
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Momo M3 205/55 R16 nyári gumit. Ehhez szeretnék majd a későbbiekben felnit.
Mekkora felniket nézzek erre a gumira? Az autó 2012-es VW Jetta 1.4TSI
Ami kérdéses:
- felni átmérő (gondolom 16-os)
- felni szélesség
- furatok száma és osztókör (ez elvileg 5/112)
- felni mélység -
yodamester10
őstag
-
-
choco01
addikt
válasz Kornel #26537 üzenetére
Hát nekem nincs vele gond, ugyan ugy tapad mint mikor megvettem meg szeretem, majd megnézem pontosan hogy állok km ügyileg..
8mm körül volt mikor megvettem ugye újonnan, azóta tutu tobb mint 20k ment bele és 2mmt kopott kb az nekem vállalható..
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
etejedu
őstag
Sziasztok!
Egy Toyota Corolla E11 2001 re szeretnék új nyári gumit! Igazából meg van már a kiválasztott:
Falken Sincera SN-832 Ecorun 175/65 R14 82T A tesztek alapján esett erre a választásom. Viszont ott kis városi autókra javasolják, de ahogy elnézem a mai kis autókat, még az én Toyotámnál is nagyobbak, gondolom ezzel nem kell foglalkoznom. Igazából a kérdésem arra irányul, hogy ismeri e valaki ezt az oldalt rendelt e tőlük és minden rendben ment e? Van olyan opciójuk is ahol konkrétan a szervizbe lehet küldeni a gumit és ott vár amíg fel nem tudják szerelni! Ez máshol is van vagy csak nekem újdonság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest