- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
185/65R15
Olcsó kategóriába mi az ajánlott?
-
Firestormhun
senior tag
Sziasztok!
Régebbi autónkra 2014 tavaszán rakattam fel új Goodyear EfficientGrip Performance gumikat. Tavaly novemberben sajnos sikerült defektet kapni bal hátsó gumival. A 2 szezon alatt 95%-os városi használat mellett mehetett a gumikba maximum olyan 16-17 ezer km körül. Elég lehet csak a defektes gumit lecserélni, vagy kell hozzá vennem párt is azonos tengelyre ha új gumit akarok felrakatni?
...
-
t1
addikt
válasz Firestormhun #12358 üzenetére
Nem lehet javítani ?
-
Firestormhun
senior tag
Nem sajnos, a padka nyiszlikbe vágta a gyenge oldalfalát. Az eset után a közeli gumisnál ideiglenesen egy jó állapotú használt Goodyear Efficentgrip került fel, de specifikációk alapján óriási a tapadás különbség Efficentgrip és Efficentgrip Performance között és ez azonos tengelyen elvileg nem túl szerencsés dolog.
Ugyanakkor azonos tengelyen a gumik kopottsága között is van valami tűréshatár, csak azt nem tudom hogy mennyi ez az érték....
-
borbas666
aktív tag
Hali. Vredestein sportrac 5 jó választás? Hankook helyett valószínű hogy ez lesz.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Barum Polaris 3 télit váltotta hétfőn a Hankook K125 Ventus Prime 3 (mindkettő 195/55R15).
Még csak pár tucat kilométert mentem az új gumival (szokásos útvonalakon), és eddig egy dolog tűnt fel: sokkal hangosabb lett az autó az új gumival. Megkérdeztem a feleségemet, szerinte is hangosabb a Hankook.
Így aztán számomra eddig csalódás - talán jobb lett volna a lutri helyett a kicsit olcsóbb Barum nyárit választani, nem tudom. Az adatlapjuk szerint mindkét gumi 71dB, mégis határozottan érezhető a hangjukban a különbség."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Patrick
addikt
Üdv!
Anzio felnikről tudtok valamit? Nem találok semmi infót róla, azt hiszem, talán német?
Ez a típus tetszett meg 15"-re:[link]
Van egy sok küllős is HRS Hijoin, de szerintem esetlenül néz ki 15-ös méretben.„Aki barátot talál, kincset talál."
-
szőröscica
addikt
Érdekes azért, hogy mindenféle teszt alátámasztás nélkül kitalálta itt valaki, hogy a Ventus Prime 3 milyen fasza gumi, többen vettek is belőle, és abszolút nem valami pozitív a visszhangja eddig.
-
Kornel
veterán
En most is megvennem.
Ennyiért kb. semmit nem veszel, ami normális.
Úgy is kell majd valami, talán egy nyarat kihuz a gumi rajta majd, csak ugye dilemma, hogy akkor CC menjen ra, vagy külön teli-nyari szett.
Téli kerék is van hozzá, de jobban néz ki az alu.Autobild 2016 első....
Biztos rossz[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz szőröscica #12376 üzenetére
a legnagyobb baja az, hogy az első kb 200km-en hangos, aztán bekopik és semmi baj nincs vele. kanyarban fog, fékút jó, nem tudok rá rosszat mondani.
-
bandus
veterán
válasz szőröscica #12376 üzenetére
idd meg a reggeli kávéd kb. minden teszten teljesen jól szerepelt, szóval elképzelésem sincs mit értesz az alatt, hogy "mindenféle teszt alátámasztás nélkül".
mondjuk mióta fent van volt már több gumisnál is a kocsi és még mindig ráz, lehet szétcseszték a felnim átszerelésnél :/
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Van a családban egy twingo I (2005-ös), arra szeretnék könnyűfém felnit vásárolni. Maradnék a gyári méretnél, vagy akár a használt gyári felniknél. Az egyik problémám az, hogy nem nagyon vásároltam még felnit használtan, fogalmam sincsen, hogy mire kéne figyelni (sőt gyárin kívül más nem is nagyon), a másik pedig az, hogy a pontos méretet sem igazán tudok, a gépkönyvben összesen ennyi van: gumiabroncs mérete 155/65/R14, keréktárcsa mérete: 5,5 J 14. Ez alapján be lehet lőni, hogy pontosan milyen méretű is kell nekem? Illetve mivel elsősorban használtat keresnék, így bontókat kéne hívogatnom? Gumisok 15" alatt nem igazán állnak szóba velem.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
fityesz9
tag
Sziasztok! Új vagyok a topikban és teljesen el vagyok ájulva, hogy itt még ilyen témák is vannak, persze ez jó dolog.
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy clio II-re nyári gumi fog kerülni és akarok hozzá alufelnit.
A kocsi egy RENAULT Clio 1.2 16V Authentique, 2004-es. Elsődleges kérdésem az, hogy szerintetek 15 vagy a 14 colos felni jobb-e rá, a téli most 14"-os acélfelnin van.
Illetve a momo márkáról mi a véleményetek?
Válaszokat előre is köszi és remélem, nem írtam semmi nagy baromságot, lelkes amatőrként.Garrus, am I your dirty little secret?
-
SzlobiG
félisten
Váltóméret kérdés:
Gyári méretek: 205/60 R15.
Amit akarok: 185/65 R15.Kalkulátor szerint mehet. Szerintetek is rendben lesz?
-
SzlobiG
félisten
De jó köszi.
-
-
veterán
válasz rbalint88 #12395 üzenetére
Oksa, én egy adott autóhoz (Vectra B) gyárilag rendelhető méreteket írtam.
SzlobiG asszem' Fordozik. Szerk: látom, most a 307-re keres gumit.
Szerk2: BTW nekem a gépkönyvben 0 infó van a gumiméretről, a B oszlopon levő matrica is fura módon csak a vészpótkerék méretét írja és a guminyomást.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz focvis #12396 üzenetére
rosszul írtam, szóval ott a forgalmiba beleírják
mondjuk a télinél én is elgondolkodtam, hogy 195/65r15 lesz, de nem a pénz, hanem a kinézet miatt, hogy jobban kitöltse a kerékjáratot.
plusz nagyon agyalok, hogy télire crossclimate legyen vagy "rendes téligumi", amennyi tél előfordul errefele... bár terveztünk télen menni Erdélybe, ahol azért szokott lenni rendes tél is, de ott is eljárnak mindenféle fos gumikon.
Plusz nyáron is akkor mehetne fel a 15", ami adna némi plusz kátyútűrést az oldalfal és az XL kivitel miatt. -
M_o_g_y_i
őstag
Qru!!!
EZT esetleg be lehetne tenni az összefoglalóba?
Meg úgy általában a wheel-size.com oldalt, sokaknak hasznos lehet, ha az autójukra keresnek megfelelő méretű felnit, gumit, itt úgy látom minden infót meg lehet találni..Köszönöm!
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz rbalint88 #12398 üzenetére
Régebben pl. lassújármű kategóriában traktornál, pótkocsinál ezt is felvezették szorgalmasan, de újabban mintha leszoktak volna róla - hiába, a fél méter széles hátsó kerekek helyett bármikor kellhet felrakni egy feleolyan keskeny művelőkerék szettet Szóval ment a dolog egy darabig, de szinte minden kategóriában több méret jelent meg, tehát csak érdekességképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest