Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz sti10p #5641 üzenetére

    Valószínűleg az SFX-L az magasfényű lakkozást kapott. Amit én linkeltem, az ugye selyemfényű. Mondjuk én a selyemfényűt abszolút szubjektíven jobban szeretem. Objektíven meg azt lehet mondani, hogy bizonyos kategóriáig a minél kevesebb lakkréteg a nyerőbb, szabadabban engedi rezegni a fát, szóval ebből a szempontból is a selyemfényű nyert. (Olyan hatalmas jelentősége egyébként nincs.)

    Az SFX-L NAT-ot ettől teljesen függetlenül nem ajánlom. Ahol a fedlapnál az van írva, hogy "fenyő", az rétegelt fát jelent... ami nem rétegelt azt kiemelik, lsd a másiknál: "tömör fenyő". És ugyanazon gyártó ugyanolyan szériájánál biztos lehetsz benne, hogy a tömör tetős lesz a jobb, meg amúgy is, hosszú távra szerintem alap, hogy tömör tetős akusztikust vegyünk.

    Netes rendelés? Akár... az biztos, hogy korrektek lesznek, legalábbis a mezzofortéról nekem is csak jó tapasztalatom van, és csak jókat olvasok mindenfelé. Ugyanakkor maximálisan azt tanácsolom, hogy ha lehet, akkor menj el hozzájuk (bár nem tudom merre laksz, de egy napot talán érdemes rászánni felutazni, ha nem a világ végén Budapesthez képest :) ). Sőt a legjobb az lenne, ha végigjárnál minél több hangszerboltot Pesten (ha gondolod adok egy listát, melyikeket érdemes végigjárni). Ha nincs is egy-egy kiszemelt gitár a boltokban (amire nagy az esély), legalább abból a szériából valamilyen lesz, ami ugyanúgy néz ki, mint a kiszemelt, csak más anyagokból, így ha mást nem, a formákat meg tudod nézni, hogy melyik tetszik, melyik kényelmes. A C profilos nyakú dreadnaught Earth sorozat és a cutawayes, akármilyen testformájú V nyakprofilú SFX között azért lesz különbség kapásból kényelemre, fogásra is, és hogy melyik jobb neked, azt kizárólag élőben tudnád eldönteni, neten keresztül nem. Ha meg megtetszik egy gitár, vagy lesz a kiszemeltből, kapásból meg is tudod venni és nem kell futárra bízni.

Új hozzászólás Aktív témák