- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #6145 üzenetére
Elsőre olvasásra nem is rossz.
Remélem, az a faragott top elég vastag ahhoz, hogy beleszóljon a hangba.
Régebben sok gond volt a Samick-ekkel, de ma már viszonylag elfogatható a minőségük.
Itt van pld Jónás Tamás, aki az istenért nem rakná le Samick gitárját, pedig végigpróbált már egy párat.
Szerintem egy próbát megér. -
Printszkrín
senior tag
-
Atticus85
tag
Azért biztos tudnál mondani róla valamit,hiszen ismered a telecastereket,acsak gondolom most annyira nem érdekel téged.Dunchan Design nem egy ismeretlen hangszedő,láttam már egy jó pár gitárba,mindegy majd kipróbálom úgyis,aztán meglátjuk.Kifogom majd a telecastert próbálni,pont ott tudok majd V100-ast is próbálni,kíváncsi leszek az eltérésekre,már ha lesznek
[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
Annyira nem gáz, itt egy videó róla
Egyébként az elképzelhető összes pick-up kombinációval csinálják.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #6156 üzenetére
Nem tudok semmit mondani erről a Squier-ről.
Eseteleg P90 fanoknak érdekes lehet.
A Duncan Desing-t gyárt boldog-boldogtalan, jobbat-rosszabbat.
Ez nem egy márka, hanem elvileg a Seymour Duncan xy pickupjaihoz hasonlít a a karaktere.A Fender Telecaster az más tészta, ez nem az.Ezt nem ismerem, igazából nem is érdekel.
-
Womb
senior tag
válasz Printszkrín #6157 üzenetére
Persze, hogy nem gáz, de ez nem a linkelt Squier.
Olcsó Squiert nem is hallottam jót. Persze, hogy is hallhattam volna, 4-5 darab hasábból összeragasztott maradékfa az egész konstrukció.
Mindegy végül is ez is jobb, mint az én Jolanám anno. -
Szten Márs
nagyúr
válasz Atticus85 #6145 üzenetére
Ilyen Samick Les Paul már volt a kezembe, nem volt jó. Egyáltalán nem győzött meg, szerintem felejtős. A telecaster, meg amit kinéztél, egy agathis testű csoda. Az olyan fából készült gitárokat én élből kerülném, de lehet velem van baj... mindenesetre kizárólag a low-low end gitároknál szokás használni, tesco gazdaságos faanyag. (A P90 csak egy plusz... szerintem sem valók telére, de végülis még humbuckeres telék is vannak szép számmal, de ezek nekem egyszerűen nem illenek a tele feelingjéhez. A telecasterek igen jellegzetes ízű gitárok, kb. az egész gitárvilágban a les paul és telecaster a kettő, aminek a legjellegzetesebb ez íze az én fülemnek. És egyszerűen ez számomra nem egyeztethető P90-ekkel, meg humbuckerekkel. Ismét velem lehet baj, ez van )
Printszkrín: Biztos vagy benne? A test anyaga netszerte mindenhol "pine", ami fenyő ugyan, de nem épp "spruce". Vannak fenyőfajok, amik érzetre, sűrűségre, tömegre hasonlóak lehetnek a kőrishez, szerintem itt erről volt szó. Ja igen, többek között a gyártó saját honlapja szerint is fenyő a test anyaga
[ Szerkesztve ]
-
Atticus85
tag
Na találtam használtan egy Cort KX1Q gitárt,igaz Pesten van,de azt írta nekem,hogy lehozza,az nem probléma.Küldött képeket is szívesen átküldeném valakinek,hátha lát rajta valamit amit én nem.Valaki megnézné nekem?Ha igen adjon egy mail címet,és küldöm is.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
-
Printszkrín
senior tag
válasz Szten Márs #6162 üzenetére
Basszus!
És tényleg, igazad van! Engem megtévesztett, mert a kezemben volt, és
látszatra nagyon hasonlított a fa a kőrisre.
Komolyan, nem tudom mi lehet ez a fa, de majd utána nézek.
Egy biztos, hogy nem a mi fogalmaink szerinti fenyő.Szerk: fehér fenyő (Pinus strobus)
[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
válasz Printszkrín #6173 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Atticus85
tag
Na bejártam ma a hangszerboltokat végre ismét.Bementem egy boltba ott tulajdonképpen csak az általam kinézett Orange kombó volt,gitárok egyáltalán nem voltak olyanok amikre én gondoltam,olcsó bolt volt.Egy másik boltba ahol a múltkor próbáltam a Schechter omen 6 extreme-et meg a V100-ast,ott már tudtam próbálgatni.Szóltam,hogy ezt a kombót szeretném kipróbálni,ha van most.Kihozta a kombót,és kipróbáltam ezt az Ibanezt elsőnek,mert kíváncsi voltam miben különböznek a gitárok.
Nem szólt rosszul,direkt mahagóni típusú gitárt kértem az eladótól,és levette nekem ezt.
Szép gitár is volt.Ezután csak már a kíváncsiság,mindenki itt jó hírekkel szolgál a V100-asról,és szerettem volna mégegyszer egy ilyen kombón kipróbálni,nem 3-400 ezres marshallokon.Játszottam rajta vagy fél órát,ide-oda tekergettem mindent,pick up váltók,stb.
Nem estem hanyat tőle ismét,én nem hallom benne azt a hangot amire határozottan rábólíntanék,hogy ez más mint a többi,nekem szimpla humbuckeres gitárnak tűnt hangzásra,ugyanúgy mint a múltkor.Kiszerettem volna próbálni még a Cort KX1Q-t is,de az nem volt raktáron,meg ottis le kell előlegezni,kértem egy M600-as Cort-ot,azse volt,csakúgy mint az M520,Ibanez Rga32mol,és ezse volt sajnos
Aztán kezembe vettem mégegyszer a Schechter omen 6 extreme-et,elég ütős vagány hangja volt,most az a gitár 94.000 forint ott.Nagyon tetszett a hangja,és egyből arra gondoltam,hogy akkor a KX1Q milyen brutálisan szólhat majd,mert sokkal jobb anyagokból készült ahogy írtátok nekem.
Még megakartam nézni egy másik boltot,de nem volt nyitva,majd megpróbálok benézni valamelyik nap.Hát így azt kell mondjam,nekem nem jött be ez a Les Paul hang,semmit nem érzékeltem belőle,hogy olyan vagány különc hangja lenne,most se,meg a 300 ezres erősítőn se a múltkor a Vintage V100-ason.A híresztelések alapján sokkal jobbat vártam volna tőle,lehet csak a formája miatt aratott olyan nagyot( ).Ez az Ibanez ART120 bejött vitte a prímet,jó gitár volt,csak sajnos jóval több gitárt szerettem volna kipróbálni,mindegy még vannak használt ajánlataim,van még egy használt Cort KX1Q elég jó árba van,kipróbáljuk aztis majd.[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz Atticus85 #6176 üzenetére
A V100-astól nem fogod megkapni az lp hangot, csak hasonlót.
Az is lehet, hogy kifogtál egy döglött gitárt (nem ritkán fordul elő olcsó hangszereknél, a Vintage- meg különösen érvényes ez)
Az Ibanez talán jobb néhány fokkal (mondtam, jobb anyagokkal dolgoznak, és ahogy olvasom juhar tető is került a mahagónira), árban is több néhány tízessel.
Próbálgass, csak próbálgass, így kapsz igazán képet a felhozatalról. A tanácsokat mindig fenntartással kezeld, a füled viszont nem hazudik, inkább rá támaszkodj! -
Szten Márs
nagyúr
válasz Printszkrín #6173 üzenetére
"Engem megtévesztett, mert a kezemben volt, és látszatra nagyon hasonlított a fa a kőrisre."
Valószínűleg pont ez a gyártó célja ezzel a fafajtával De sajnos ettől még nem lesz belőle hangszerfa.
Amúgy a Pinus nemzetségbe tartozó fafajok a mi fogalmaink szerint is fenyők, mi általában "kéttűs fenyők" gyűjtőnéven emlegetjük őket. Itthon pl a feketefenyő és az eredei fenyő tartozik a Pinus nemzetségbe.Atticus85:
Na, erről van szó, csak így tovább[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
válasz Atticus85 #6180 üzenetére
...azt az Ibanez Sz520-ast nagyon kipróbálnám kíváncsiságból...
Ezt sajnos csak ott fogod tudni kipróbálni ahol linkeltem.
Sajnos pár éve nem gyártják már.Egyébként meg hajrá, csak így tovább!
Most már kezd képed lenni arról, amiről eddig csak beszélgettünk.
Sajnos ez a baj a magyar hanszerboltokkal, hogy egy 100k-s gitárt nem mernek
bevállalni raktárra, mert nem fekete, és így biztos, hogy a kedves vevő nem azt a
színt fogja választani amit esetleg tartanának.
Telefonáld körbe a boltokat, hátha van valahol egy kósza KX 1Q!Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
válasz Szten Márs #6182 üzenetére
Amúgy a Pinus nemzetségbe tartozó fafajok a mi fogalmaink szerint is fenyők, mi általában "kéttűs fenyők" gyűjtőnéven emlegetjük őket. Itthon pl a feketefenyő és az eredei fenyő tartozik a Pinus nemzetségbe.
Értem én, de ez akkor sem az a fenyő amit a bútorboltokban lát az ember
ágykeretnek, komódnak elkészítve! A tömörsége teljesen más lehet, mert a
gitár meglepően jól szólt!Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Atticus85
tag
válasz Printszkrín #6184 üzenetére
Amiket olvasgatok a mahagóniról,meg a testenátmenő húrozás,és a ragasztott nyak fontosságáról,nagyon úgy néz ki,hogy nekem találták ki ezt a Cort KX1Q-t,már van is egy ajánlatom,kaptam képeket is,ha gondolod átküldöm,ha pm-be adsz egy e-mail címet,vagy annak aki kíváncsi rá.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Printszkrín #6184 üzenetére
Általában lucfenyőt látunk a bútorboltban, de erdei fenyő is van szép számmal, szintén gyakori bútorfa. Sőt fekete fenyő is előfordul a bútoriparban, bár azt kevésbé szeretik használni, általában igencsak tele van göccsel az ezekből készült faanyag, ami jelent némi gondot ugye, plusz a gyantatartalmuk jelentősen magasabb a luchoz képest. Bár a gyantatartalom terén a Pinus nemzetség úgy általában igen jól áll. Az építőipar inkább szereti őket hasznosítani.
(Apám ezzel foglalkozott igen hosszú évekig, mondhatni fatelepen nőttem fel, egy másik szempontból meg nekem is van némi közöm hozzájuk )Mindenesetre hangszert még ezen a modellen kívül nem láttam belőle sehol.
-
Printszkrín
senior tag
válasz Szten Márs #6189 üzenetére
(Apám ezzel foglalkozott igen hosszú évekig, mondhatni fatelepen nőttem fel, egy másik szempontból meg nekem is van némi közöm hozzájuk
Már épp akartam kérdezni, hogy mi vagy te? Kertész mérnök?Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Printszkrín #6190 üzenetére
Biológus Bár nem növénytanos, de azért illik ismerni valamilyen szinten őket így is.
-
Eastman
addikt
válasz Szten Márs #6189 üzenetére
...már csak egy hangszerész sulit kellene elvégezned.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Printszkrín
senior tag
válasz Szten Márs #6191 üzenetére
Rendben, így már értem.
El kell ismerjem, beszoptam rendesen kőrisnek, bár nem ezzel foglalkoztam
mikor kb 2 éve a kezemben volt.
Ráadásul a Butterscotch Blonde lakkozású volt, amin látszik a fa rendesen.
Mindegy, gondoltam ez valami fura kőris, nem érdekes.
Akkoriban 70k volt egy ilyen gitár, vagy a tulaja jutott hozzá ennyiért, de rendben volt.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Eastman #6192 üzenetére
Igazából még érdekelne is, abszolút, de nem hiszem, hogy lesz belőle valaha is valami...
Printszkrín:
Simán beszopható Mondom, tuti nem véletlenül van ez a faanyag kiválasztva. De ha jól szólt, akkor mindegy is igazából, az a lényeg. (A Taylor Guitars-nál csináltak mindenféle hulladék deszkából gitárt, polgárpukkasztásnak, meg azt megmutatni, hogy nem csak a faanyag számít. A fenének nem találom most a honlapjukon ezt, de ha véletlen rábukkanok, majd linkelem. ) -
Eastman
addikt
Bence otthon a gitárjával és a zeneszerkesztő programokkal üti el az idejét. [link]
-
Atticus85
tag
Milyen meseszép,csodálatos lenyűgöző egy gitár ez,nem győzök betelni a szépségével,kár hogy keveset tud
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Atticus85 #6196 üzenetére
A gitározás többről szól, mint hangszedőkről, meg erősítőkről, meg fafajtákról, meg ragasztott, vagy csavarozott nyakról. A legfontosabb dolog, jóval fontosabb a fentieknél az, hogy szeresd a gitárodat. Hogy legyen vele egy kapcsolatod, ne olyan, mint egy rideg használati tárggyal, hanem jóval belsőségesebb. Hogy örömmel vedd kézbe, hogy már az is inspiráljon a zenélésre, ha ránézel. Ezt vedd figyelembe a vásárlásnál.
AZ M520 aligha rossz gitár, még akkor sem, ha vannak nála többet tudók, és ha ez a gitár inspirálna, akkor hajrá[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa