-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #29350 üzenetére
Meg lesz futva az a kor a telekkel mint a masik kolleganal az erositokkel.
Kis kedvcsinalo katanahoz kozben: [link]
Egesz fain kis satrianis hangzas
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz sugarforce #29349 üzenetére
Tegnap ugyanígy jártam ezzel. (Félelmetesen jó hangja van.)
-
brickm
őstag
válasz Tommyka21 #29356 üzenetére
2 módszer van: fogsz egy JAck -jack kábelt, a hangkártya kimenetet belövöd az ASIO-ban low latency-re aztán a Return körre rátolod. Legegyszerűbb.
vagy:
USB-n át loopback-en visszatolod a cuccot a katanának.
DAW-ban pl így: [link]
Asioban in\out ban low latency-n legyen a katana.
A felvétel gombot belövöd a felvett anyagot meg loopbackben a zöld kis ikonnal monitor módba teszed így a beállított ki\bemeneti ezsközre visszatolja,.
Persze ehhez az kell, hogy asioban és a dawban is konfigolva legyen az eszköz.,pl nekem igy egy csatorna menne a fejhalgatóra monitorba egy meg a digitechre, cska nincs bedugva épp.
[link] -
félisten
Minek is vettetek katanát?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
nikkel111
csendes tag
válasz Plazmacucci #29362 üzenetére
Cucci
a katanának magában is gyönyörű szép hangja van ... ! De pont most 7végén poroltam le a guitarrig-t és az amplitube-t kiváncsiságból hogy szól együtt ...
Hát gyönyörüen szinesíti !!!! Eszméletlen hangzásokat lehet kihozni vele ... -
Tommyka21
tag
válasz Plazmacucci #29362 üzenetére
Az a baj, hogy még nem is próbáltál ki egy Katanát sem aztán itt ekézed ...
Hiteles vagy tényleg ...A Katana qrva jó cucc, csak mivel működik audio interface-ként így kipróbálná az ember.
-
félisten
-
Tommyka21
tag
válasz Plazmacucci #29366 üzenetére
Helyesírás
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Tommyka21 #29365 üzenetére
Az a vicces, hogy nekem a Blackstar, ha rádugom USB-n a gépre minden Windowsos hangot alapból kiad Majd kipróbálom a riggel is, ebben úgy is szélessávú szóró van...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
fecaga21
senior tag
Katanát már én is próbáltam. A 100 wattosat. Az pozitívum benne hogy a teljesítményt le lehet kapcsolgatni 100 wattról, de nem tudom mit esznek ezen a mű hangzásokon. Kicsit modern, hogy Pc re is rálehet kötni, de alapból egy jó torzítás vagy egy szép tiszta nincs rajta csak a sok csili vili olyan effekt amit egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán használ az ember. Hangzásra semmit nem változott a Roland Cube-hoz képest.
-
félisten
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #29376 üzenetére
Wait wait wait.... O nem az a user aki vegigjarta a bluesos hangzas miatt a Dean dimebagtol az iron labelen at az aktiv daralos emg vel szerelt darabokig gyakorlatilag mindent?
Csak hogy kegyetlenebb legyek
Amugy a katanaval nincs semmi gond, olyan mint egy svajci bicska a fix vadaszkesek kozott... Nem jon rosszul az, ha epp szarban vagy az erdoben
Sok mindent tud, kb 85%os minosegben, a tobbi meg tud 1-2 dolgot 100%osan. Arra viszont jo, hogy aki komolyabban belekostol, tudja hogy nagyobb helyre mi kell majd neki, vagy eppen kompakt valtozatossagra vagyik otthon.Ami labdaba rughat mellette, valtozatossagban, az szerintem egy Pod HD500 vagy 500X...de azok hasznaltan is 90-110 korul mennek (osszehasonlitaskepp, en 40ert vettem a katanat, 3* annyit kellett volna fizetnem egy Pod ert es meg pluszba gondoskodnom valami hangkeltorol melle.... Dontse el mindenki, mennyire eri meg ennek fenyeben)
Amugy aki egy 50w os kombot ki tud hasznalni otthon, az szoljon mar, kene tole par tanacs... Vagy penzugyi, hogy hogy a csaba lett olyan sikeres hogy 500mes korzetben nem lakik senki, vagy merre erdemes koltozni ahol ilyen turelmes nepek laknak
-
Alexios
veterán
Mondjuk azért a Katana 50W-ja lehet lakásba akár hangos is tud lenni, de azért mégis csak digitális 50w, és nem "valódi" Az evh 5150-em 15w-ja olyan hogy 4w-ra lekapcsolva sem tudtam a minimálisnál feljebb tekerni a hangerőt mert már kezdtek remegni a falak
Pod-al összehasonlítani szerintem nincs értelme, katanához akkor már inkább egy mittudomén Zoom g3n hasonlít, a hd500x más szint.
Amúgy Yamaha THR10 otthoni gyakorlásra, hangerőben, hangminőségben is tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Tommyka21
tag
válasz fecaga21 #29374 üzenetére
Nem tudom miféle műhangzásra gondolsz.
A tisztája nagyon szép, a többi csatorna is teljesen rendben van.
A beépített reverb, delay jó minőségű és a drive-okkal a bluestól a crunch-on át a classic rockig és a durva metálig minden kitekerhető belőle...
A Roland Cube-nál modernebb, fejlettebb cucc, de ezt már sokszor megbeszéltük itt a kollegákkal, főleg aki használja is a Katanát nem csak savazza .
Ha neked a Cube jobb akkor a füleddel baj van.De ha neked full csöves cuccod van 2 méteres pedálboarddal akkor bocs, nem szóltam ... Akkor értem már miért vagy ilyen vájtfülű .
-
Kobe
veterán
válasz Alexios #29378 üzenetére
Az a baj, hogy akarmivel hasonlitanad ossze, nem tudod, mert minden mas arkategoriaban fekszik, igy mindenhol vegig kell jarnod, hogy mik a kulonbsegek, es azok megerik-arban is, kezelesmodban is, mindenhol fel kell ezt a ket kerdest tenned
En pl fel merem vallalni, balfek, nagyon alap tanulo gitaros vagyok, legtobbszor csak skalazok es kromatikazok es a katanat is arra hasznalom leginkabb, hogy visszahalljam a hibakat es ugy javitani tudjak a kezmunkan
Ennelfogva tudom, hogy kb 4-5 evig nekem meg a katana is sok lesz tudasban, nem fogom kihasznalni, vagy elerni a korlatait, mert az a kezemben lesz, nem a motyoban, pedaltaposni mint steve vai meg plane nem fogok....
Ellenben mar most nagggyon ruhellem bonyolitani a dolgokat, alapvetoen el tudja venni a kedvem az ha 20-30percig kell keresni a szandot, amin mo djuk gyakorlok 10-15 percet..
.
Na erre mar latom hogy kesobb is kurvajo lesz a katana, gyujtogetem szepen a preseteket, importalom a tone studioba es ha arra tamad kedvem, duplakatt es megvagyok, gyun a metallica meg a satriani hangzas.... Jo jo, nem ugyanaz, en is alairom, de cserebe csak 40et koltottem, nem 400at nagy cuccra, vagy 120at komoly multira amivel meg steptsncolhatnek kozben, es nem kell ilyen olyan racken atvezetgetni sem a dolgokat meg a franc se tudja meg mit, hogy 2% kozelebb jussak a szandhoz...
Jok a modellezos cuccok, a tobbi is, csak nagyon kevesen gondoltak arra, hogy szoftveres kenyelmi megoldasokkal megtamogassak. En elnezem a ha gzasbeli hatranyokat, ha cserebe csak kettot kell kattintanom. De ez en vagyok[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
fecaga21
senior tag
válasz Tommyka21 #29380 üzenetére
Nem azt mondom hogy jobb a Roland Cube, hanem ugyanaz. Én próbáltam már játszani pl a One-t, Master of Puppets-et, Under the Bridge-t, Hey Joe-t stb. Nagyon kaka volt akármerre tekertem. Míg pl haveromnak a régi Marshall Valvestate kombón játszva is sokkal szebben szól, és nagyon hasonlóan.Műhangzás alatt meg azt értem, hogy elkezdek rajta játszani és a torzított hangok olyan furcsák hogy nem tudom egyszerűen mihez hasonlítani, nagyon nem az én világom. Sztem még a Spider iv-esek, vagy a régi Bandit 112 is odaveri ezt a Katanát, de ettől függetlenül azt aláírom hogy tényleg modern, de attól még mégiscsak gitározni kellene rajta.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Alexios
veterán
Félre ne érts, szerintem a maga kategóriájában jelenleg a legjobb választás a Katana(legalábbis az 50w még az áremelés előtt ) , csak a helyén kell kezelni, és (nem rád vonatkozik) nem megsértődni, mikor valaki azt mondja, hogy neki nem tetszik a hangja, mert ha nem csak relatív nézzük hogy van rosszabb is, akkor nem biztos, hogy kiemelkedő.
Másrészt azért a lábkapcsolónak igen nagy előnyei vannak egy idő után, főleg egy rendes looperrel elég jó dolgokat lehet alkotni.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Alexios #29385 üzenetére
Nem volt belole semmi sertodes en nezegettem, nagyon nehezen talaltam olyan tipust amivel tenyleg erdemben lehetne hasonlitani, mert vagy tud valamit, amit a tobbi nem, vagy forditva
Amugy tenyleg erdekelne, ki milyen iranyba menne, ami szerinte otthonra kompaktabb, vagy legalabbis tobbet vagy ugyanannyit jobban tudna, mint a katana.
Mondjuk 70K ertekig bezarolag, hasznalt es uj cucc is lehet, kombo vagy egyeb (csoves fejeket es 4*12es ladakat hagyjuk, meretben maradjunk a szoba-compliant mezonyben
Szoval max 70bol ki mit rakna ossze otthonra? -
bigrob
őstag
válasz Plazmacucci #29384 üzenetére
Olyanra vadászok mostanság
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Moleman
addikt
Ha már tudod milyen hangot keresel, akkor vannak pici előfokcsöves fejek, mint a már emlegetett Joyo Bantamp széria, az egy V30-as 1×12" ládával otthonra is tökéletes, vagy akár bemikrofonozva fellépni is.
Vagy ha fullcső kombó irány, akkor valami Blackstar, aki szereti a hangját (sok fórumon halálba fikázzák).A Katanát én zseniális cuccnak tartom otthonra, én a nagy, nagy lábkapcsolós verzióra vágytam, nagyon sokat lehetne spórolni vele effekten. Ha nem lenne 4 kombóm, már vettem volna, mikor megjelent. A véleményem annyiból sebezhető, hogy még csak videókat láttam róla, élőben sose próbáltam.
(#29383) fecaga21
Nekem is van Valvestate-em, olcsó nemsajnálósnak tartom, arra jó, de nagyon nem vagyok lenyűgözve a hangjától. A full tranyós Trace Elliot pl sokkal jobban szól, a saját torzítója is.De ha őszinte akarok lenni, szobába tökéletes a 10+ éves kis Frontman 25-öm is, gyönyörű tisztái vanak. Azért kezdtem el mást keresni, mert a hangkártya kimenetére dugva nem volt elég a hangszóró sávszélessége, Amplitube és társai folyamatosan megreccsentették, kis hangerő mellett is.
(#29387) adam014
Igen, igen, az is![ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #29390 üzenetére
8080.
A tiszta tranyós csatornája Fender modellezőpedállal tovább tisztítva jól használható, további pedálalapnak is jó volt. A többi beállításában nem találtam meg a számításom.
[ Szerkesztve ]
-
fecaga21
senior tag
Pl az új Marshall az pont ilyen árban mozog. A Code 25 wattos kombója. Nagyon szépen szól. 100 preset, plusz ezt is rálehet kötni Pcre, de nagyon jóféle hangzások vannak benne, többféle bluesos, több metál preset. Én gondolkozok a vételén, szerintem a mostani szobai kombók egyik legjobbja, ha valakit összehoz a sors vele egy hangszerboltban akkor hajtsa meg a kicsikét, nem fog csalódni.
Ez jutott eszembe, vagy használtan egy Peavy Bandit 112 ebben az árban. -
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #29393 üzenetére
Tudom. Köszi a tippet, majd kipróbálom így is (most épp egy halom autókárpit alatt van szegény).
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz fecaga21 #29392 üzenetére
Valószínűleg akkor tényleg az egyéni preferenciákról van szó, mert pont a Marshall Code sorozatot ekézik mindenhol, hogy mennyire vacakul szól... Persze ugyan ott meg a Katanát éltetik, de valahogy a Katanáról több a jó review mint a Code-ról. Engem mondjuk nem érint a dolog, egyik sincs
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
nap
addikt
Én is egy Marshall
JCM2000-enCode 25-ön gondolkodok otthonra. De ahhoz még drága, hogy csak úgy legyen otthon egy.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #29395 üzenetére
Azt hiszem ebben is az van. Pénzt költeni biztos nem fogok rá, tényleg csak azért tartom, hogy legyen mit vinni akármilyen gondtalan mókára, sört rálöttyinteni.
Bár egy koncert erejéig kölcsönadtam egy haveromnak, azt is végig bírta becsülettel, pedig kb 9 óráig kitekerte a végfokot, amit elméletileg nem nagyon bír. -
-
fecaga21
senior tag
válasz consono #29396 üzenetére
Vacakul szól?? Akkor ajánlom próbáld ki. Olyan szépen, és ugyanúgy szól rajta pl a Hey Joe, mintha Hendrixet hallgatnád a youtuben, vagy a Them Crooked Vultures. Humbuckeres gitárokkal nagyon tutin szól. Jó nyilván a necet is megfizeti az ember, de a hangzás kárpótol. Nem beszélve arról sem hogy bluetooth is van benne, bár ez nem a legnagyobb extra, de azért pl nem rossz dolog lehet nyáron pl kint sütni egyet és benyomod a bluetooth-t közben meg dübörög youtuberól a zene. Én sztem beruházok egyre, de aki teheti próbálja ki, higyjen a saját fülének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Házimozi belépő szinten
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kamu telefonok
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest