- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
nagyArc Igen, igen.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Humbucker
senior tag
Üdv kollégák.
Egy 100 wattos full csöves fejet mennyire lehet használni otthon szobában ?
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Eastman #28949 üzenetére
Régóta bírom az öreget
Humbucker:Szerintem ekkora erőlködőt csak attenuátorral lehet otthon, szobában használni...
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
félisten
-
brickm
őstag
Közben nálam kezd teljesen kikörvonalazódni a "fiókom" átalakítása...
Szóval ami eddig biztos és valószínűleg maradandó, hogy 1db 10"-os papirmembrános szélessávú szóró került bele, nagyon pengén szól, ha meghallom rajta a stratocaster nyaki szedőjét lemegyek a buszmegállóba, hogy ott is meghallgassam...
Bitang hangos. Egy fix 3Wattos D-osztályú lineáris végfok került bele, 9voltos elemről használom, kb 3hónapja majd minden nap... szerintem félévet, de inkább évet simán elmegy egy elemről.
Előfok egyelőre ugye így nincs benne, azt elé kell kötni, VISZONT így legalább lehet vele zenéthallgatni, ugyanis ha bezárom a hátát remekül tud szólni. Plusz metálkodásra is zártan jobb, nyitva inkább középtelt a kraktere.
Lehet tervezek bele egy ugyan ilyen kisfogyasztású sz rt ami előfokkal együtt ilyen picike, max kivezetem a köztes részt AUX in néven azt oda mehet a muzsika.
Jelenleg van benne egy 50Wattos attenuator ami kell, ugyanis ha megküldöm a szomszédok azt hiszik falunap van és koncertezik a zorall...A kerek lyukon alulemez lesz, oda megy a 6,3as jack input, illetve lesz még egy ahova az elem DC csatija megy. Csinálok egy szivargyujtós-DCjack-es cuccot, hogy a kocsi csomitartójából is lehessen zúzni rosszabb időkben kis apróért a városligetben... bár ezen még törpölök kicsit, hisz ha elemről ennyit megy, autó akkuról leigázza az embersiéget.
És igen, az élvédő még hiányzik róla, de lesz,,[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz Moleman #28962 üzenetére
És ezt ilyenkor EQ-val kompenzálják? Vagy hogyan működik, mert hajdanvolt gyermekkoromból emlékszem még a Videoton erősítő+hangfalakra kötött gitárra, de annak nem volt jó hangja
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Plazmacucci #28964 üzenetére
Hogy mekkora hülye vagyok Tényleg.
-
V.Stryker
nagyúr
GarageBand-et használ valaki?
-
-
Panzermeyer
tag
Mit tud a Tribute Gibson LP a többihez képest? Majdnem Studio szinten van az ára. Nincs egyiken se csíkos fedlap, de nem hiszem, hogy csak ez vinné le az árát.
[link]Nem találok értelmes összehasonlítást sehol.
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Panzermeyer
tag
válasz Humbucker #28953 üzenetére
Egy 4 wattos EL84 SE kiskombót használok itthon 1x12 Celestion Vintage 30 hangszórós ládával. Nem lehet megmaradni mellette félhangerő felett, ha ez jelent neked valamit.
Sokkal több múlik a hangszórón és a ládán, mint a wattokon. Ez a Celestion V30 100 dB-es, elég komoly darab. Nézz hozzá gagyi hangszórót és akkor felmehetsz akár 50w-ig is halláskárosodás nélkül.When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Moleman
addikt
válasz Panzermeyer #28967 üzenetére
Ő lesz az érintett.
Először azt hittem, kamu, mert tavaly még nem volt burkolt hangszedős verzió, de ezek szerint 2017-es modell. Ha alkuképes, jó vétel lehet.Eastman kollégának van korábbi Tribute modellje, szereti.
-
Eastman
addikt
válasz Moleman #28969 üzenetére
Szerintem nem ő az, mert a hirdetett darabon nincs a visszacsiszolt "binding" a test nincs kontúrozva. (Ha jól látom, mobilról vagyok.)
Egyébként majd össze szeretném vetni a Te Studioddal, mert haver játszott rajta és mondja, hogy a 50s Tribute annyira tribute, hogy nem is jumbo bundokkal szerelt. (?) Hanem a vékonyabb, kvázi korabeliekkel. Erre kiváncsi vagyok, megnézném valamikor karácsonyig a tiéd... Sör és jam, ha benne vagy.
De nem akarom ezzel a kollégát összekeverni. Nálam nagyon bejövős a Tribute (is).
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Moleman
addikt
válasz Eastman #28970 üzenetére
Szerintem csak a fedlap oldala van visszacsiszolva, ezért így szemből fényképezve nem feltétlenül látszik.
A bundok a Studion is elég vékonyak, kb 2/3 akkorák, mint a Telecasteren a medium jumbo. Érdekes, hogy a Gibson minden specifikációt megad, kivéve a bundokat.
A jamben benne vagyok, majd egyeztessünk!
-
98bja
senior tag
Hali.
Szeretnék P90-es pickupokat, egy jó minőségű mennyibe fájna? És nehéz kicserélni? -
consono
nagyúr
No, mostanra teljesen behalt a Microcube, lassan elkezdem én is a véget nem érő keresést az új erősítőért
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Plazmacucci #28976 üzenetére
Én nem Microt veszek, mert kell a változatosság De nem tudom még mit...
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Plazmacucci #28978 üzenetére
Nem létszükséglet az elem, meg a kicsi sem, de továbbra is szobában akarom használni. Igazából valami szép tisztát tudó kis erősítő + olcsó multi témában gondolkodom, kicsit a végén már kevés volt amit a Cube tudott. A multi az majdnem biztos, hogy egy Zoom G1xOn lesz, legfeljebb ha nagyon kell veszek elé valami tisztességes analóg dirt pedált, de az erősítő még bizonytalan. Mondjuk még abban sem gondolkodtam, mennyit vagyok hajlandó költeni...
-
félisten
-
consono
nagyúr
válasz Plazmacucci #28981 üzenetére
Nem is kell, hogy jó legyen, meg sokba sem kell, hogy kerüljön Továbbra is csak otthon fogok bohóckodni vele. Az a helyzet, hogy egy csomó mindent ki akarok próbálni zeneileg, de mivel csak szobagitáros vagyok nem akarok vagyonokat költeni rá. Meg sajnos időm is egyre kevesebb van játszani. Az esetek 70-80%-ában blues szokott kijönni a kezeim közül, de kezdek belefáradni Szeretnék nagyobb hangbeli változatosságot, pl. kipróbálni, megtanulni rendesen a volume swelleket, milyen ha egyszerre két delay pattogtatja a hangot, milyen ha a reverb után kötöm a distortiont, ilyesmik. Mostanában ezek az elszállós, ambient dolgok érdekelnek. A metált már csak hallgatom, rég nem játszom. Zenekar nincs kilátásban.
Igazából amikben gondolkodtam:- Katana Mini mert kicsi vagy alternatívaként a Roland Cube Lite amit simán hangszórónak is használhatok
- Valamelyik kisebb MG szériás Marshall (mondjuk a 15-ös, vagy a 30-as)- tudom, tranyós, de első sorban a tiszta hang érdekel most
- Fender Champion 20 a Fender soundért, amit szeretek
- valamelyik Cube GX, de szeretnék nem Roland hangot, szóval ezt leginkább azért hanyagolom
- Ami kilóg a sorból: Vox Ac4TV, de szerintem hiába a beépített attenuátor, itt kevés a tiszta headroom, le is beszéltem már magam rólaÍgy most belegondolva meg kellene állni valahol 60-70 környékén a multival meg az erőlködővel.
A Katana nagyon tetszik, de most nem beépített effekteket akarok...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
nagyArc
tag
válasz Plazmacucci #28976 üzenetére
De van:
[link]
Csodálom, hogy ennyiért még nem vitték el. (Nem az enyém!) -
félisten
-
NeoPampalini
senior tag
válasz consono #28982 üzenetére
Írok én is néhány okosságot, bár nem vagyok gitáros, de szoktam ilyesmi témában is tájékozódni.
Összefoglalva, ami neked kell, egy olyan kombó, ami:
- lehetőleg nem Roland cucc
- szép tiszta csatornával bír (a Fender ebben szerintem jó, a gitárosunknak is Fender motyója van, tán valami Frontman, nyilván nem egy kategória, de mégis szempont...)
- beépített effektek nélkül
- drive csatorna megléte nem lényeges
- teljesítmény? szintén nem írtál preferenciát, viszont, ha csak szobalakó lesz, akkor mehetünk 1W-ig is akár
- illetve gondolni kell arra, hogy a multinak tápegység is kell, ez kb. 5e pénzből megoldhatóAmiket írtál, azokat kiegészíteném ezekkel (Thomann új árakkal számoltam, használtan nyilván több opció van):
- Blackstar HT-1 (ez újonnan 60+ pénz, de a GS-en van használtan 49-ért, ennyi még belefér? 1W csöves jóság)
- Vox Pathfinder 10 Denim Limited vagy a sima Pathfinder 10 (kb. 10e Ft-tal olcsóbb)
- Blackstar LT-Echo 15
- esetleg Bugera BC15, de annak a kinézetétől kiráz a hideg, és nem a jó értelemben...sok sikert a jó cucc megtalálásához, ez nem egyszerű!
-
félisten
-
Kobe
veterán
válasz Plazmacucci #28987 üzenetére
Az bitang cucc, kar hogy idehaza egy 100w os komboval egy szitre arazzak.... Thomannon meg egesz turheto arban van
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #28989 üzenetére
Cuki kis cuccok, a JCM vagy az Orange hangút el tudnám képzelni. Viszont 180 dollár plusz vám plusz áfa plusz eljárási díj szerintem nagyon sok érte, gyakorlatilag pont annyiért vettem a Kox kombóm. Pár év múlva használtan, 20-25 ezerért jöhet (gondolom a Micro Terror ára alatt lesz).
-
Humbucker
senior tag
Debrecenben, Nyíregyházán, vagy környékén nem zenél valaki? Beszállnék ilyen kis muzsikálgatásba 😊
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #28992 üzenetére
Csak azért gondoltam arra, mert ugyanúgy kicsi, ugyanúgy előfokcsöves, cserébe jónevű. Ennek ellenére én is hamarabb venném meg a Joyot.
-
consono
nagyúr
válasz NeoPampalini #28985 üzenetére
A Bugerát leszámítva ezeket is néztem, de a csövestől, még ha csak 1W is, tartok otthonra. A Vox AC4 is ezért esett ki. Az igazi tényleg a Yamaha THR 10 (vagy 10c, esetleg az 5) lenne, amit Plazmacucci is ajánlott, de annyit igazából nem akarok erősítőre elkölteni...
-
bigrob
őstag
válasz consono #28994 üzenetére
Nézni köll a használt piacot és ami megtetszik meg kell venni.
Én most cseréltem el a delay pedálom egy vox pathfinder 10-re. Szerintem pedál nélkül borzalmas doboz hangja van, 808 kopimmal viszont nagyon jó. (cleanben nem használom)Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
consono
nagyúr
válasz bigrob #28995 üzenetére
Pont ez tántorít el a Pathfindertől Az összes videón, amit megnéztem azt éreztem, hogy ez nem az amit akarok. Pedig sokan szeretik... Én tisztában Fender párti vagyok, nem Vox, bár a Vox+Gretsch párosítás tetszeni szokott.
-
bigrob
őstag
válasz consono #28997 üzenetére
Fender cleanje tetszik, de ha én játszogatok valamit akkor azt torzítom
Ha meglátsz valamit ami tetszik menj el próbáld ki és ha tetszik el kell hozni
Én új cuccot pengetőn kívül nem vettem még, szóval ha meggondolom magam akkor ugyanannyiba kijövök és jöhet az új szerelemNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Humbucker
senior tag
Ez a fickó melyik zenekarban játszik? Vagy csak natúr gitározgat? Eszméletlen jó riffjei vannak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra