Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házimozi haladó szinten
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
sajtee
őstag
válasz Plazmacucci #15151 üzenetére
Jaaaaj, téged vártalak
Nekem semmi bajom. Ez kb olyan, hogy szeretnék egy Gibsont, Cort-ot pedig nem. (egyiket sem tudom használni, de...)Egyébként tényleg gyárt jó ár-érték arányú gitárokat, ez tény. Egyszerűen valamiért nem fogtak meg. De mondom, az akusztikusok tetszettek. -
Szten Márs
nagyúr
válasz sajtee #15150 üzenetére
"Bevallom, nem akartam Cort gitárt venni."
Miért?(Szerk: közben látom, erre már válaszoltál.) Nem teljesen értem Plazmacucci iróniáját sem az előző hozzászólásban... Egyébként, ahogy ő is írta (hiába a smiley a hsz-e végén), valóban igen jó ár/érték arányú gitárokat dobnak piacra, teljesen ajánlhatóak."Esetleg Fendert vagy Ibanezt..."
Fender CD60, Ibanez V-50NJP (ez utóbbi tudtommal csak szettben) kb ugyanaz, mint a Cort CD-810, csak drágábbak. Illetve a Cort talán jobb fából készíti a gitárját. Ebben az árkategóriában mindentől függetlenül nagy csodára egyetlen gyártótól sem szabad várni, full rétegelt gitárok, ki tudja milyen fákból. Ha kényelmesek, jól játszhatóak, akkor oké, de ennyi. Egyébként Ibanezből a jóóóval drágább árkategóriában sem láttam értelmes akusztikust, ahányat kipróbáltam, mind teljesen döglötten, élettelenül szólt. Mondjuk a teljes kínálatot nem próbáltam persze végig.... A Fendernek meg a neve, preztizse az akusztikus kategóriában nem létező dolog, sőt, igazából meggyőződésem, hogy inkább égetik magukat az akusztikus kínálatukkal - csak a nevükhöz mérten persze, ezt hozzá kell tenni, de ahhoz mérten eléggé. Ahogy szoktam írni, érdemes megnézni a nagy rivális, Gibson akusztikus-kínálatát, meg a Fenderét, és összehasonlítani. Van egy egészen apró különbség. Lehet elektromosban fej-fej mellett vannak, de akusztikusban az egyik ugyanúgy a nagyok között van, a másik meg a gyengébb fizetőképességű piacok futottak még kategóriáját célozza inkább meg. Nem is értem... Szóval, ha tetszik a gitár, és meggyőzött az egy dolog, akkor teljesen oké, de csak a név miatt Fendert akusztikusban ne, mert fordítva sül el...
"AD810 és a Jade 1." (...) "Gyakorlatilag csak a kivágás a különbség köztük, jól tudom?"
Nem, rosszul tudod. A Jade-1 egy kistestű gitár, teljesen más hangkarakterrel, mint az AD-810.
"a dreadnought talán kényelmetlen lesz nekem"
Valószínűleg a legkényelmetlenebb akusztikus gitárforma, de meg lehet szokni. Amúgy mégis a legnépszerűbb, énekkíséretre meg talán a legjobb is...
"Elektromos gitárok terén nem győztek meg (ízlések és pofonok.. igaz, olcsó kategóriás gitár volt)"
Ezek szerint előzőleg egy darab, gagyi kategóriás gitár alapján alkottál képet a márkáról?
"Gondolkodom a 11 húros AD-810-ben is, de az az igazság, hogy nekem 6-nál több húr már.."
Gondolom a 12 húrosra gondoltál. Egyébként elképesztő hangszer egy 12 húros gitár, de egy teljesen másik világ, mint a 6 húros. Ha 6 húrosra van szükséged, azt vegyél.... tudni fogod, ha 12 húrosra lesz.
"Részben azért kell, mert az elektromost nem igazán vihetem magammal társaságba, mert ha többen énekelnek, már-már halk"
Már erősítő nélkül, akusztikus hangzásban? Szerintem ha egy ember halkan dúdol, már akkor halk úgy.
"Ha meggyőztök, hogy jóó az az AD-810, akkor azt veszem"
Amennyire egy gitár ebben az árkategóriában jó lehet, annyira van jó. De magadat kell meggyőzni leginkább, vagy még inkább a gitárnak téged.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
fú olyan hangosak voltunk próbán, hogy amit eddig itthon 6os hangerőm hallgattam, most 10esre kell vennem
vannak spéci füldugódirket koncertekre, próbákra, van valakinek ilyen tapasztalata? mit érdemes nézni?
ja és jönnek a szétizzadós-sörözős hetek, végre
muhaha
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
válasz Szten Márs #15153 üzenetére
Semmi bajom a Cort gitárokkal, egyszerűen. Ez csak így volt, de elmúlt. Legalábbis akusztikus téren. Plazmacucci már leírta, ő nem szereti a Cort gitárokat.
Na, témára.Az általad írt CD-60-as Fendert és az Ibanezt is néztem, de nem szeretnék rétegelt fedlapú gitárt. Azt mondják, jó gitárok, de.. ilyen áron már tényleg kapok jobbat. Ti is mondtátok már.
A test mérete, igen.. A faanyagokra gondoltam, korábban már leírtad, melyik forma mire való leginkább, azt elolvastam
Igen, 12 húrosra gondoltam, elírtam, de nekem az magas lenne, viszont a hangja nagyon tetszik.
Nnnos, valamiért az AD-810 felé húz a szívem, persze még nem próbáltam.
Ugye jól tudom, hogy az nem rétegelt, hanem tömör fedlapos gitár (ahogy a Jade 1 is?)? Valamennyivel többet is hajlandó lennék egyébként rászánni, attól függően, mennyi pénzem marad.Elfogadható áron szeretnék egy viszonylag minőségi gitárt. Sajnos egyelőre nem tudom, mekkora keret lesz rá, 35.000 egész biztosan.
-
izomhod
őstag
na rendelek vagy 50 pengetőt
húrok, meg sok más dolog is akciós[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz sajtee #15155 üzenetére
"valamiért az AD-810 felé húz a szívem, persze még nem próbáltam.
Ugye jól tudom, hogy az nem rétegelt, hanem tömör fedlapos gitár (ahogy a Jade 1 is?)? "Nem, egyik sem az. A legolcsóbb tömör fedlapos gitárok a Washburn WD-5S és a Cort Earth 70. Mondjuk én olyan akusztikus gitárt igencsak kerülnék, aminél a felhasznált anyagok között szerepel a hársfa. Ez a Washburn is, hogy is mondjam... eléggé buta, fedett hanggal rendelkezik, ennél egy jobb rétegelt fedlapos gitár, legalábbis az én fülemnek, jobban szól. A Corth Earth 70 már teljesen oké.
Negyvenpárezer forintig csak low-low end gitárokról beszélhetünk, de legalább abból már van egy-két elfogadható márka.A Fendernél kicsit drágábban kezdődik a tömör fedlap. (Mondjuk Ibaneznél, meg az összes többi márkánál is.)
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
válasz Szten Márs #15159 üzenetére
Ezt a Fendert is néztem, és az Earth 70-et is.
Nem tudom, azért van úgy 20ezer Ft különbség, de mégis tömör fedlapos, komolyabb gitár.
Elsősorban mindenképp maradnék az elektromos gitárnál, zenekarba, ilyesmi, az akusztikust a saját magam- és a barátaim szórakoztatására venném. Próbáltam már rétegelt fedlapos akusztikus gitárt, többet is. Volt, ahol nagyon rosszul szólt és volt olyan (Cort!), ami nagyon szépen.
Csak nem tudom, egyáltalán érdemes-e rétegeltben gondolkodni? Annyira sokat nem szeretnék rákölteni, mert mint mondtam, maradnék a rocknál, de azért a clean csatorna nem ugyanaz..
50 még szerintem beleférne, de kell mellé tok is, új húrok, erre is kellenek új húrok, ez rögtön 10.000, amiből már majdnem meglenne a jelenlegi "álomerősítőm" (Fender 212R) vagy "álomgitárom" (Vintage V100)
Akkor azt hiszem, maradok a rétegeltnél.Szóval, ezek közül, ha árat nem nézünk, mondjuk, egy árban vannak, mit gondoltok, melyik lehet a legjobb?
Fender CD-60 (eleinte tetszett, de sokan mondják, hogy nem túl jó minőségű..)
Ibanez V-50NJP (erről sem túl sok jót olvastam..)
Cort AD-810 (viszonylag sokan mondták, hogy jó. mahagóni.)
Cort Jade 1 (erről is, szintén mahagóni)
Esetleg más gitár, mondjuk 40ezerig?
Viszont picit félek ettől az akusztikus gitár vásárlástól, mert ha egy elektromos gitárnak nem a legjobb a hangja, azt agyontorzítod, és ezzel valamennyire kompenzálhatod. De itt, ha rossz a hang, rossz minden. -
Szten Márs
nagyúr
válasz sajtee #15160 üzenetére
Csak csatlakozni tudok izomhod hozzászólásához, ha tetszik és meggyőz, akkor vedd meg, ne azt nézd, hogy a specifikációkban azt írják, hogy rétegelt. Igen, egy tömör fedlaposnak gazdagabb hangja van, ami még fejlődik is idővel, és ezt főleg akkor érezni nagyon, ha az ember nem csak akkordokat sikál, hanem bontogatni is próbál, de ha tetszik egy gitár hangja, akkor tetszik, és ennyi. El lehet lenni teljesen tökéletesen egy rétegelttel is, főleg tábortűznél, énekelgetni.
A felsorolt gitárokról már leírtam, mit gondolok, többet nem nagyon tudok. Én az AD-810-et választanám, a Jade 1 nem nagyon illik ilyen használathoz, a többi meg nem tud többet a Cortnál, de legalább drágább.
És jaja, igazad van, kell tudni gitározni, mert itt nem tudod mivel elfedni.
-
félisten
válasz Szten Márs #15165 üzenetére
Akusztikus hangszert is lehet torzítani
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15166 üzenetére
igen, egyszer mi kettétorzítottunk egy akusztikust egy szülinapi főzésen.
vagyis amikor felkeltünk, akkor láttuk, hogy két részben van a gitár, pedig nem is csavaros volt a nyaka[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15168 üzenetére
én is ráeresztettem múltkor a pocket pod-ot az eakusztikusra, sőt a gitárosunk elő se vette a stratoját, hanem az earth70-esen tolta végig a 2 órahosszát, úgy tetszett neki
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
válasz Szten Márs #15165 üzenetére
Rendben, mindenképp nézelődök boltban is és kipróbáltam a 810-est, köszönöm a segítséged
Hát, gitározni azt nem tudok, de azért egy Egyszerű dallal még elboldogulok -
izomhod
őstag
Cort Acoustic Guitar Factory Tour - See how their acoustic guitars are made
-
sajtee
őstag
-
sajtee
őstag
Akkor még egy tőlem.. na, mindegy. Az előzőt nézzétek meg, profi.
Ez meg. izomhod2012 - Ezen a napon Duff McKagan megkapja a diplomáját a Seattle-i Roosevelt High School 2012-es diplomaosztó ünnepségén. Az egykori Guns N' Roses basszusgitáros otthagyta az iskolát a tizedik osztályban. "Végre megszereztem a középiskolai bizonyítványt, méghozzá a nem annyira népszerű 48 éves szakon", mondja McKagan.
-
izomhod
őstag
a mai estéhez még annyit, hogy a Diktátor zenekar énekes-gitárosa, Derzsi vezér az én volt metal zone-ommal nyomta le a koncertet a helyi fesztivál 0. napján
-
Eastman
addikt
válasz sajtee #15175 üzenetére
Nagyon jó!
+ izom Pár éve láttam interjút egy los angeles-i magyar sráccal aki Duff személyi edzője volt. Duff is szerepelt és mondott is pár szót a riportban. Magyar stáb készítette a filmet kinti magyarokról. Ott húzódzkodott a béz-legenda a teremben, srác meg instruálta.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
izomhod
őstag
csecses csaj - purple haze
hát ez engem lepipál minden tekintetben
BWAHAHA! -
Bencsizy
csendes tag
Ritkán hallgatok komolyzenét, de ez nagyon megfogott.
[link] -
albert8
veterán
válasz Bencsizy #15186 üzenetére
Engem most ez fogott meg, lehet csak a játék miatt, de nem megy ki a fejemből
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
félisten
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15190 üzenetére
kell egy basszeros is melléjük
-
félisten
-
izomhod
őstag
válasz Plazmacucci #15192 üzenetére
mármint nem kurva!
-
félisten
-
izomhod
őstag
QOTSA klip, még sose hallottam őket, de jó kis videója van az tuti!
-
Szten Márs
nagyúr
Lesz innen valaki rajtam kívül holnap Knopfler koncerten?
-
izomhod
őstag
Filmajánló
"1991: The Year Punk Broke is released in 1993 documentary directed by Dave Markey featuring American alternative rock band Sonic Youth on tour in Europe in 1991. While Sonic Youth is the focus of the documentary, the film also gives attention to Nirvana, Dinosaur Jr., Babes in Toyland, Gumball and The Ramones. "
jó kis koncertfilm!
-
pilu01
senior tag
Üdv
Mit lehet elkérni mostanság egy sx gitárszettért [link] és egy multieffektért [link] egyben?
A felső nyereg lett kicserélve, mélyebbre, hogy tanulóknak könnyebb legyen lefogni a húrokat, illetve a húrok lettek kicserélve D´Addario-ra.
Kb 3 óra használat van benne, kora 4év.Annak idején itt csinálták a húrcserét és a beállítást.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Ally Z1 Extreme
- Új Harley-Davidson HD 1020 001 szemüvegkeret
- JBL Balboa 30 bass-reflex hangfalpár eladó + ajándék Marantz PM66-SE potméterhibás erősitő
- Logitech X530 5.1 hangfal tökéletes állapotban eladó
- Macbook pro 13 (2017 modell) makulátlan állapotban, 8 gb ram, 8 órás aksi, retina kijelzős stb
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest