- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Gamepad
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumoo
senior tag
Szia.
CPU support list: [link] Itt meg tudod nézni, hogy melyik bios kell a procihoz. A táp szerintem elég lesz, mert nekem is ilyen van és az adatlapomon lévő konfigot simán elbírja.
Vga kérdésben nem tudok segíteni, mert mostanában annyi féle kártya van, hogy szinte átláthatatlan, ha nem napi szinten foglalkozol vele. Magam egy GTX460-on vagy egy 6850-en gondolkozom, de ez majd, ha lesz rá keret, akkor fog aktuálissá válni.
Remélem tudtam segíteni vmit.Sz.
A nyúlon túl?
-
camalot
tag
GA-MA785GT-UD3H alaplapom van, szeretnék hozzá usb3-as kártyát. Melyik lenne a legjobb választás? Opc-t újra kell vésni mindenképp?
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
MA770-UD3 lapnál miként tudom megoldani, hogy a gép kikapcsolt állapotában ne kapjon villanyt az USB?
Eddig nagyon nem zavart, viszont új házba költöztettem a gépet, aminek az a sajátossága, hogy az előlapi panelon szép, kéken világító piktogramok jelzik az adott kimeneteket, csakhogy a piktogramokhoz tartozó LED-ek a front USB-ből nyerik az energiát, amik így kikapcsolt állapotban is világítanak, és sötétben nem kicsit zavarják a nyugalmamat..Everybody lies.
-
Debilon
addikt
-
MODERÁTOR
válasz Debilon #9961 üzenetére
Nos, feltettem, de..
Azt írja, használjuk a legújabb BIOS-t. Ennél a lapnál FJ-re írja, hogy support ON/OFF charger, nekem pedig már jóideje a későbbi FKB van fent, feltettem a progit, restartot kér majd utána semmi. Start menüben ott sincs, a program files, és program files(x86) mappában egyaránt megtalálni, de az egyetlen exe ami a könyvtárban van, úgy annyira nem csinál semmit..Everybody lies.
-
koco
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy MA770-UD3-nál van több féle verzió. Van-e valami lényeges különbség a verziók között (stabilitás, bug, melegedés) ?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Debilon
addikt
770 ud3-ban megy a C&Q-nak tuning mellett?
AM2-es 5000+ BE procim van, 15,5x200-a bír... 16x-nál már reetaetol a win, pont mint a ABIT KN9-S-emben volt
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
AMD 770 - GA-MA770-UD3 rev. 1.0 lapom van. Vennék bele egy phenom II x4 955 BE-t 125W-osat. Néztem a cpu sopport listet, hogy támogatja, de gondoltam megkérdezem valakinek van róla tapasztalata? Megy benne rendesen? Tuning nem lesz. Köszi!
-
veterán
Szia!
Nezz az adatlapomra kerlek, es meglatod!
MAS:
Ha telerakom a GA-MA770-UD3 rev. 1.0 lap osszes RAM slotjat Kingston KVR800D2N6/2G RAM-okkal akkor utana fel tudok helyezni egy AC Freezer 13-at?
Nem fog akadni? Normalisan fel fog menni? Nem lesz tul kozel a huto a RAM-okhoz?Surgos lenne ezt tudnom, mert ma mennek venni.
Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Neil Watts #9982 üzenetére
Na: megvan a megoldas, ezt ide berakom az utokornak, hatha mas is hasonlo cipoben fog jarni mint en.
4x2G RAM eseten tele lesz az osszes slot, es felfer a huto is elvileg, csak a RAM kozel lesz a bordahoz, de normalis hazhutes eseten elvileg nem gond.
-
veterán
Bent van a RAM, megy az egesz gep tokeletesen, csak a procihuto leszedese kozben kicsuszott a kezembol a csavarhuzo (OMG) es raesett a processzor-keret melletti foliazott reszre es azt megkarcolta. Lesz ebbol maradando problemam? Jelenleg nem erzek semmi ilyet, csak kivancsi vagyok.
Udv. core2
-
hahakocka
senior tag
Üdvözletem. Lenne egy kérdésem. Nemrég vettem észre de csak a CPUID HW Monitor progival hogy az alaplapom északi hídja 78-80 fokos (Everest nem jelezte csak a délit az max. 40-42 fokos) UD3-as Gigabyte MA770-es lapom van. A pécsi Infolex üzletben azt mondták nem gond a dolog ha lecserélem az alaplapot elveszik a garancia és csak 4 fokkal lesz kisebb az érték. (tehát kb 74 fok). Állítólag az egyik legjobb szervízük van és azt mondták ez nem gond. A gépem nem lassult le nem akad de akkor is idegesítő. Gondoltam a alaplap hűtője romlott el / lazult meg de állítólag nem pedig picit mozog ha hozzáérünk állítólag a rugós csavarok ilyenek nem baj ha mozog. Azt hittük nem tapadt oda rendesen de a szervízesek azt mondták nincs gond.
Mit mondtok erre az esetre mit tegyek?
-
-
talpas
aktív tag
Sziasztok
770T-UD3P lap, AMD X2 250 /ennek megfelelő BIOS/. Északi híd hűtőborda iszonyat "gány" felület a paszta okdalon. Januárban még képlékeny gyári paszta, most mint a beton! Szerintem "lesarkazható" a mag, vigyázzatok vele. Az a négy kis korong a billenés-tés védelemre .......hááát siralmas, 3xlow megoldás. Gép alapon, no tuning./Chieftec ház/Nálam kábeles Routeren osztva a NET. Ha bárki gépe csatlakozott az enyém nem is látott "kábelt". IP klónozás, reset, router Bios upd.stb. nem segített. Meguntam: 8 éves VIA kártya be, alaplapi letilt. Szinte 1 másodperc és csatlakozik. Kékhalál: /XP/ mikor, milyen kedve van, mindíg más kódokkal. Több óra játék alatt nem. De volt,hogy sok óra letöltésre visszanézek, vigyorog a kékh..Olvastam, Geil nem barátja ennek a lapnak vagy a proc-nak? /későn/ Memtest-en elhasal, most rendeltem más márkát.[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Danex
addikt
Hello, olyan kérdésem lenne, hogy van egy GA-MA770-US3-as alaplapom, a procit szeretném tuningolni, Amd x4 640, vhol olvastam, hogy 1.55V mehet neki, ha a hőmérsékletek is jók, de azt is olvastam, hogy 4+1phase-es lapoknál "tűz" lesz. Mennyire kell ettől tartanom? ha úgy van egy 12cm-es ventilátort rátudok irányítani annyi elég? sajnos nincs felesleges hűtőbordám amiket rátudnék aggatni :S
ui: a NB voltage-t meddig szabad vinni biztonságosan (ha egyáltalán kell)?
Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
1,55V -ot a procinak semmiképp ne adj, az nagyon sok. Max amit érdemes megnézned, az az 1,4V. Ha e fölé kellene menned feszültséggel, akkor inkább ne is kínozd azt a procit.
Mielőtt bármibe is belekezdenél, olvasd el ezt az Írást [link] A proci tuningjánál, pedig inkább használd ezt a topikot, mert ez a kérdés inkább proci függő mint alaplap. és talán többen is segítenek majd. Sőt, lehet hogy ott sok kérdésre választ is kapsz ha visszaolvasol.NB-t max 1,2V-ig érdemes emelni. Segíthet stabilizálni a procit.
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Az Athlon II X4 640-nek 1,4V a gyárilag ajánlott maximális feszültség. Link E fölé én csak rövid ideig egy bivaly hűtővel mennék ha nagyon muszáj. Én a helyedben, visszatenném 1,4V-ra, és megnézném, hogy azon a feszültségen mennyit bír. Aztán ha megvan a max, akkor elkönyvelem hogy ez is kész van. Már csak azért sem járatnám 1,5V környékén a procit, mert az az alalp nem erre az energia igényre van kialakítva.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
nem gyári hűtővel, annyi elvetemült nem vagyok , 1.425V-on van most, a tuningos topikban ugye 1.475-öt írtak, 58fok a max prime95 alatt
-
vinibali
őstag
nagyon ne húzd szét a pofáját. tény, hogy a SOI nagyon bírja a feszkókat de alapfeszen is szép tuningot lehet csinálni. nekem most egy 620-as 260*13-on megy 1.3 volttal. bőven elég és így még hűvös is marad. nem beszélve, hogy teljes terhelés mellett már ígyis 124Wattot kajál. a lap tápáramköre meg nem prefferálja ezt hosszútávon!
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
vinibali
őstag
valakinek nincs tapasztalata azt illetően, hogy a rev2.0-ás UD3 milyen maximális ref órajellel szimpatizál?
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Philips LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest