Hirdetés

2012. február 7., kedd

(#5651) csongi válasza gbal65 (#5647) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Az tudod állítani hogy a beállított hőmérséklet eléréséig milyen fokozaton mennyen a venti. 1-9. De ettől nem lesz nagyobb fordulata a ventinek 72 fokon. Az a fordulat amit megadod lehet fars is. Ilyen kicsi fordulatra nem lehet állítani 72 fokon a gyári ventit. Ha jól emlékszem 50 fok a maximum hőmérséklet, afelett maxon tekeri a hűtőt. Ez a bios!
Az oc tunerrel is ezt tudod állítani, legalábbis úgy emlékszem. Mivel a bios értékeket állítod át egy win-es felületről.

Mr.AMD : Az Oc tunerrel (ha használod )adjál a ventinek nagyobb fordulatot és jobban elhűtheti azt a procit.

[ Szerkesztve ]

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#5652) csongi válasza anyucika (#5650) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel alacsony felbontásban játszol, ezért számítani fog az órajel emelés, grafikai beállításoknál használj szűrőket hogy többet dolgozzon a vga. Ha alulfeszelve használod akkor ott is 1,12V-on kell mennie. De ilyen fesz mellett ne számíts 3,2Ghz-re. Olcsóbb hűtőkből Frezzer 13 jó választás.

(#5653) anyucika válasza csongi (#5652) üzenetére

anyucika
(lelkes újonc)

feszt mindenféleképpen vissza szeretném tenni , azt mondták ettől függ a ventilátor RPM-je? nyáron állítólag kevés lesz.

(#5654) drlovi válasza anyucika (#5650) üzenetére

drlovi
(tag)

játékok alatt nézd meg hogy mennyire hajtja a proci a vga-t. én att vel szoktam monitorzni a cpu gpu terhelést,és ennek függvéhyében lövöm be az orajelet. pl van egy 5830 amit egy b50 hajt 3 gigaherzen alulfeszelve 1440x900 ban, és vga limit van szinte mindenhol.

SGSII SAMU-UE40D6500

(#5655) anyucika válasza drlovi (#5654) üzenetére

anyucika
(lelkes újonc)

egyenlőre videókártya vásárlás még a jövőjé , tápra a pénzem csak ma jött össze , remélem egy 110wos kártyának meg a procinak elég lesz egy 430as hipro

(#5656) csongi válasza anyucika (#5655) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Bőven elég lesz.

(#5657) Mr.AMD válasza csongi (#5651) üzenetére

Mr.AMD
(újonc)

Na most vagy az EVEREST mutat baromságot ,vagy az OC Tuner ,vagy én kentem fel szarul a hűtőpasztát a processzorra.
A BIOS-t alapból úgy állítottam be ,hogy a házban lévő ,és a processzoron lévő venti is csutkán menjen ,vagyis nem Level 9 ,meg Level 10 ,hanem FULL ON, mivel van egy ilyen beállítás is ...

EVEREST ugye ezt írja
CPU : 1361 RPM
Burkolat : 2679 RPM
Tápegység : 2722 RPM
CPU : 36 C
1. CPU / 1.mag : 28 C
1. CPU / 2.mag : 28 C
1. CPU / 3.mag : 28 C
1. CPU / 4.mag : 28 C

OC TUNER meg ezt írja
CPU FAN : 2690 RPM
Chassis FAN : 1356 RPM
Power FAN : 2825 RPM
CPU TEMP : 36 C
NB TEMP : 35 C

Szóval a lényeg ,hogy csutkán megy az összes venti ... a processzoron lévő ,a 2db 8 centis ,és a 12 centis is.

ASROCK 760GMGS3,AMD Athlon II X3 455@AMD Phenom II X4 B55,ASUS HD4890 1GB Voltage Tweak,Kingmax 4 GB 1333Mhz DDR3(2x2GB),Chieftec iArena 500W,Microsoft Windows 7 x64

(#5658) Mr.AMD

Mr.AMD
(újonc)

Tudnátok írni ti is egy - két adatot légyszives...nálatok mit mutatnak a hőmérők ?

ASROCK 760GMGS3,AMD Athlon II X3 455@AMD Phenom II X4 B55,ASUS HD4890 1GB Voltage Tweak,Kingmax 4 GB 1333Mhz DDR3(2x2GB),Chieftec iArena 500W,Microsoft Windows 7 x64

(#5659) csongi válasza Mr.AMD (#5658) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Játék után 39-45fok. De nincs Pehomosítva.

(#5660) Mr.AMD válasza csongi (#5659) üzenetére

Mr.AMD
(újonc)

Hát akkor valahol ugyanott vagy mint én ,szóval minden rendben. Egyébként köszönöm a segítséget ,és a válaszokat !

(#5661) pityke88

pityke88
(kvázi-tag)

Sziasztok!
X3 455 ha van valakinek, eddig milyen órajelet ért el?
üdv :R

(#5662) flusze

flusze
(újonc)

Hello mindenkinek!

Szeretném ha menne a gépemen a Cool'n'Quiet, de sehonnan sem tudom letölteni. Az alaplaphoz tartozó driver lemezen rajta van, de az sajnos tőlem 800 km-re van.
Alaplap: Gigabyte GA-880GM-D2H
Proc:X3 455 (B55)
Netezésre van inkább csak használva, de minek menjen mind a 4 mag folyamatosan 3200.
Szóval sem a giga honlapján a drivereknél sem az AMD oldalán nem lelem, az ASUS-ét meg nem engedi felrakni!

Köszönöm előre is! :C

(#5663) schlecker válasza pityke88 (#5661) üzenetére

schlecker
(kvázi-tag)

Nekem 425 van alapfeszen most így megy,de lehet hogy több is van benne.Az enyémnek ugye 2700MHz az alap órajele.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#5664) Hanok válasza flusze (#5662) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Nem kell letölteni semmit, Bios-ba enable, majd Winbe energiagazdálkodásban bellítod hogy a CPU min. teljesítménye 10 legyen és kész.

(#5665) flusze válasza Hanok (#5664) üzenetére

flusze
(újonc)

Köszi, de sajnos Xp-n még nincsen ilyen opció, vagy lehet csak én nem tudok róla? BIOS enable!
Volt eddig is csak nem a lemezéről raktam fel a drivereket sajnos!

(#5666) Steelmanus válasza flusze (#5665) üzenetére

Steelmanus
(őstag)

Sziasztok!

XP alatt is van Cool'n'Quiet, ha telepites elott a BIOS-ben engedelyezve volt, csak at kell allitani Otthoni ... -rol Minimalis energia hasznalatra. Most fejbol nem tudom pontosan, de jobb klatty az Asztalon es az Energia felhasznalas vagy ehhez hasonlot keress.

(#5667) Hanok válasza flusze (#5665) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Van valami oka hogy ilyen régi oprendszert használsz?

(#5668) flusze válasza Steelmanus (#5666) üzenetére

flusze
(újonc)

Hello!
Engedélyezve volt mert előtte is rajta volt, de XP-hez kell az a kis driver, ja és minimális energia gazdálkodás van!

(#5669) flusze válasza Hanok (#5667) üzenetére

flusze
(újonc)

Megszokásból, meg ezen amiket használok mennek simán, Vista Vin7-en nem tudom mennének e!

(#5670) Hanok válasza flusze (#5669) üzenetére

Hanok
(senior tag)

"amiket használok mennek simán" ezek szerint mégse megy minden..Ne csak hw-ben fejlőd mert így elég sok mindent nem tudsz majd előbb-utóbb kihasználni. Tudom hogy nem könnyű váltani de ha ki tudod használni a 64-bitet, meg az újabb Direcx-et akkor már csak emiatt a két dolog miatt is érdemes megpróbálni.

(#5671) Steelmanus válasza flusze (#5668) üzenetére

Steelmanus
(őstag)

Erre az oldalra gondolsz? Regen meg az XP-es koromban innen szedtem le a Cool'n'Quiet drivert, es a AMD Dual-Core Optimizer Version 1.1.4-et is.

[ Szerkesztve ]

(#5672) flusze válasza Hanok (#5670) üzenetére

flusze
(újonc)

Barátnőmnek a gépén volt 64 bites win7 ultimate de nekem semmit nem tudott mutatni ami miatt érdemes lenne váltanom. Egyedül a DX 10.1 ami érdekelne hátha szebb lenne a STALKER! :)
Lehet előbb utóbb váltok, de a problémám még mindig fenn áll!
Ja és használhatnám az összes memóriát ami a gépben van! :W

(#5673) flusze válasza Steelmanus (#5671) üzenetére

flusze
(újonc)

Hello!
Igen arra az oldalra gondoltam, de csak felb...sztam rajta az agyam mer egy semmit érő sz..r! :((

(#5674) csongi válasza flusze (#5673) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Dual core optimizer
CPU Driver
Javaslatom az következő. Elsőnek legyen telepítve az alaplap drivere, aztán ha ez meg van telepítsd a cpu drivert, majd a dual core optimizert.(lehet hogy ezt későbbiekben le lehet szedni). Biosban a C&Q Legyen Auton. Winbe az energia gazdálkodásánál állítsd minimális energai gazdálkodásra. Amennyiben itt találsz más energia gazdálkodást, gondolok itt a Giga lap driverével települőkre, azt próbáld meg eltávolítani. Így mennie kell gazdálkodásnak.
Ha nem menne akor kapcsold biosba a c&q-t enabledre. CPUZ-vel ellenőrizd a helyes működést. Ha még mindig nem megy akkro a dualcore optimizert távolítsd el.

(#5675) flusze válasza csongi (#5674) üzenetére

flusze
(újonc)

Hello!
Köszönöm csongi!
Elég volt a CPU Drivert feltenni, most már végre 800-on meg alapjáraton! :C

(#5676) ghost22

ghost22
(újonc)

Hali szerintetek elég egy athlon x3 450 3,75ghz-en egy 6850hez 1680ban játszom, vagy ink kezdjek el spórolni x4re ? :F

(#5677) csongi válasza ghost22 (#5676) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Játék függő a dolog, de szerintem 1680hoz elég.

(#5678) nihill válasza ghost22 (#5676) üzenetére

nihill
(tag)

Nekem x3 415e 2,5GHz + 6790 van, ez FullHD-ban még épp határeset.
Ez alapján neked 3,75GHz elég kell legyen szerintem a 6850 alá.

(#5679) ghost22

ghost22
(újonc)

Köszönöm akkor marad egy ideig még ez a proci aztán késöbb ha lemegy az x6 ára akkor be újítok egyre :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.