Gyári hűtővel(+Asus V70 ventivel)ennyi a hőmérséklete a procinak!!?
KÉP
VálságPC: ASRock A785GXH/128M 1.20 ■ AMD Athlon II X4 620 Quad Core @ 3.8Ghz ■ 2x2GB G.Skill 1GHZ ■ Gigabyte GTS 250 1GB GDDR3 Zalman OC ■

Gyári hűtővel(+Asus V70 ventivel)ennyi a hőmérséklete a procinak!!?
KÉP
VálságPC: ASRock A785GXH/128M 1.20 ■ AMD Athlon II X4 620 Quad Core @ 3.8Ghz ■ 2x2GB G.Skill 1GHZ ■ Gigabyte GTS 250 1GB GDDR3 Zalman OC ■

Köszönöm a fáradozásodat. Örülök, hogy nem nyúltam mellé. Elégedett vagyok ezzel a 16600 pöttyel. Érdekesség kedvéért az előző X1950 kártyával nem volt 6000 pötty sem.
Az a hőmérséklet nagyon baráti. Lehet, hogy nekem is elég lenne ventit cserélnem a procin?

[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

Az a gond, hogy a chipset miatt nem jó az nvidia ebbe a konfigba. Sajnos most is feltettem az Ati chipset drivert. Ha nem teszem fel 900-1000 ponttal kapok többet. Ez igy volt a 3dmark Vantage-nél is.
Többen mondták itt hogy nem szabad feltenni, és igazuk van. No mindegy most már.
Én egy Hyper TX3-at néztem most ki magamnak.
Milyen hűtést javasolnál rá amugy? Közben megnéztem a procira mi van irval... ADAC AD 
[ Szerkesztve ]

Egyébként itt van teszt a két kártyáról: Link

Nekem is tx3 van a procin és jól működik.
Alapon 42C de 3,5Ghz-en van.
GIGABYTE GA-MA790X-UD3P Athlon II X4 620@ 3,8Ghz CM TX3 OCZ 1066MHz 4GB Platinum KIT SAPPHIRE 4870 silent efficiency, Thermaltake TR2 RX 450W Modular

Üdv!
Alaplap ennyit ad neki alapból. Nem meleg, netezés közben kb 30 fokos. Játék után max 45. A hűtő az van amit hozzá csomagoltak.
Ha 1,35 V alá csökkentem a feszültséget, már 2700 MHZ-en is kifagy. Nem volt szerencsém a processzorral.

Mondjuk AMD Chippes alaplapba tényleg vétek nVidiát tenni. Nekem az ASRock 785-ös szarakodott a 8500 GT-vel, de ez a gondom már megoldódott, mert mindkét alkatrész el lett passzolva normális áron. ![;]](/dl/s/v1.gif)
A TX3 nekem is szóba került, mert eléggé melegedett a 620-as az UD3-ban. Sajnos a kedvenc üzleteim nem tudják beszerezni, AC Freezert meg nem árulnak, így vagy várok, vagy keresek valami más alternatívát. Mondjuk szerintem a TX3 jó választás.
Szakbarbár! Annyi biztos, hogy kissé másképpen működnek a dolgok K10-nél, mint K8-nál. A K8-asokat még elég jól lehetett húzni feszemelés nélkül. K10-nél kell neki valamennyi pluszt adni, mégha nem is sokat. Nálam az alapfesz majdnemhogy az 1,4 V-ot jelenti, mert az alatt nem nagyon hajlandó még 240-es EC-vel sem stabilan futni. 1,4 V viszont már elég akár 280 fölötti EC-hez is, tehát alig kell emelni a feszen. Igaz, hogy én mind az NB, mind az SB feszt is meg szoktam emelni 0,1 V-tal, mert ez nem csak stabilabbá teszi a gépet, de jótékonyan hat a memória sebességre is. Föleg, ha a HT is kap +0,1 V-ot. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Az Athlon II X3 425-ös procimat próbálom alul feszülni, eljutottam 1.325 V-ig és azt vettem észre, hogy miközben fut a prime az FSB rendszeresen az alap 200-ról átvált kisebbre. (lehet magasabb feszen is váltogatta az FSB-t az everest szerint de én csak most figyeltem fel rá)
Valaki tudja, hogy ez természetes vagy ez valamilyen hibára utal? Esetleg ha így hagyom akkor számíthatok teljesítmény csökkenésre? (prime95 Small FFT teszt fut a háttérben a feladatkezelő szerint a magok 100% kihasználtsága mellett)
Ez konkrétan az Everest hibája. Bug a program-ban. Nézd meg a CPU-Z-vel. Azzal jó lesz.
advertising space...

köszi
megnyugottam
akkor felrakom a CPU-Z-t is.
[ Szerkesztve ]

Hétvégén megpróbálom a procimon a jeges vízhűtést, kíváncs vagyok mit tud majd
GIGABYTE GA-MA790X-UD3P Athlon II X4 620@ 3,8Ghz CM TX3 OCZ 1066MHz 4GB Platinum KIT SAPPHIRE 4870 silent efficiency, Thermaltake TR2 RX 450W Modular

Kapcsold ki a szoftveres energiagazdálkodást. EnergySaver, EasySaver, stb...

Üdv.
Előjáróban annyit szeretnék leszögezni,hogy nem nagyon értek a dolgokhoz.
QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz (14 x 200) propus procim van.
Everest szerint a 4magból az első dolgozik a legtöbbet,0-17% között alaphelyzetben.
A másik 3, 0-4% között.De mondjuk egy film kitömöritésénél a 4edik mag dolgozik legtöbbet.Ez normális?Van valami ami esetleg ezt tudja optimalizálni?
Felraktam az Ashampoo Core Tunert,de az szerint nem szükséges optimalizálás.
Msconfigba átállitottam win7-re,hogy 4magos a procim.
A gyári hütőm 3125el pörög,cpu 31C-os a magok 24fokosak.
-Béci-
Semmit nemkell buzerálni, majd dolgozik amelyik akar. No para.
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Ok.
Köszi.
Akkor a Core Tuner is felesleges a gépemre?
-Béci-
Szerintem teljesen felesleges.
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Ok,köszi.
Mégegy kérdés.A proci ventim állandó 3200körül pörög.Ez normális?
-Béci-
Milyen alaplapod van, milyen hűtő /adatlapod kitölthetnéd/, lehet csak bioszban be kell állítani a ventiszabályozást.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

Pótoltam.
-Béci-
A privát nem erre van, a lapod topicjában kérdezz, nem ismerem az asrock bioszt.
Az élet kegyetlen .

Helló,
kérlek segítsetek!
A helyzet a következő.Feltelepítettem a gépemre a Windows 7-et(RTM 7600), és azt tapasztaltam, hogy a gép nagyon lassú, egyszerre maximum egy task-et képes kezelni, kettőnél már elkezd fagyni, stb..
Eddig is Windows 7 volt fennt, csak régebbi build, és minden tökéletes volt.
Gépem:
CPU: Athlon II X3 425 2.70Ghz
VGA: Geforce 9800Gt 1Gb
RAM: 3GB 800Mhz
HDD: 1TB Seagate SATAII
Alaplap: Asrock
Előre is köszi a választ.
Dávid

Sajnos ez a gyengéje az ASRock lapoknak. Ha kicsit meghúzod azt a procit, menni fog a ventid még 6 ezret is. Ha meg teszel be egy házhűtőt, akkor a procihűtőd megy 2 ezren és a házhűtőd 6 ezren. Persze megoldás egy jó, 5 ezer forint körüli procihűtő, amin 2 ezer körül megy csak a venti.