- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
Próbált már valaki hdd partíciót ssd-re "ghostolni"? Lehet egyáltalán?
-
félisten
Hali!
Igen, lehet de minden progi gyári oldalán utána kell nézni, hogy támogatja-e az SSD-ket vagy bizonyos típusokat.
Ha valaki át akarja pakolni a rendszert SSD-re(mert általában a gyorsasága miatt ezt szokták leggyakrabban), akkor a user legelső dolga legyen, az adott progival létrehozni egy boot-os eszközt, arról bebootolni, és ellenőrizni, hogy az adott progi látja-e az SSD-t. Ezt sokan elfelejtik, aztán van a koppanás.Én, mivel ATI 2010 Home-ot vettem anno, ezért az SSD-hez kapcsolódó információkat rendszeresen olvasom, hibákról, azok megoldásával kapcsolatban heti rendszerességgel informálódom. [például]
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
_BM_
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #2402 üzenetére
Nem egészen erre gondoltam. Feltételeztem, hogy támogatja (felismeri) a ghostoló progi az ssd-t. Arra lennék kiváncsi, hogy az átmásolt mbr szektorral bootol-é az ssd vagy sem. Vagy feltételekkel?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
Hát ha nem bootolna, akkor hogy lehetne átköltöztetni rá egy rendszert?
Nincsenek feltételek, csak egy, lássa az adott progi.Olyan hibajelenségről tudok, hogy pl OS telepítésekor(SSD-re persze) kékhalál HAL.DLL hivatkozással. Ennek általában az az oka, hogy telepítés ideje alatt, nem lehet extended kötet az SSD-n... (Magyarul vagy egy partíció legyen, vagy ha több, akkor az mind elsődleges)
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
_BM_
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #2404 üzenetére
-
.mf
veterán
Erre (átghostolás célmeghajtóján más partíciókon lévő adatok megmaradnak-e vagy a partíciós tábla megsemmisülésével elvesznek) van valakinek ötlete, vagy vmilyen nyoma, hogy merre találok több infót?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Végül maradtam a hosszú, de biztos útnál, és a másik lemezre is telepítettem az os-eket klónozás helyett (végülis annyira nem is volt sok idő, egy fél délelőtt alatt fenn voltak, csak előtte gparted-del átrendezni a winyót, és helyet csinálni fél nap volt ). Clonezilla útmutatójában voltak utalások arra, hogy a cél-lemez teljes tartalma utána olvashatatlanná válik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
[CM]Crusher
senior tag
Helló mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni. Olyan valakit keresek aki Norton Ghost 15-el találkozott már és ismeri/vágja a programot. Lenne pár kérdésem
Ui.: Tudom, hogy vannak más mentő programok is, de jelenleg csak a Norton Ghost 15 játszik.
Kérdések:
- Milyen módon/beállításokkal kell egy komplett, programokkal, adatokkal teli Windows 7-et átköltöztetni a "Copy Disk" funkcióval egy másik merevlemezre. (Próbáltam már: Csak a C:-t, természetesen mbr másolás bepipálásával, és aktívvá tétel bepipálással de ilyenkor dos-os üzenetként a szokásos hibaüzenet, hogy nem tud bootolni, hiánya van) (Próbáltam már: 100mb-s rész és a C együttes másolás bejelölése, 100mb-s rész aktívvá tétele, mbr másolása. Ilyenkor már elkezd bootolni a windows, de egyből felkínálja a windows javítása menüpontot illetve a normál indítást. Ha a normálra megyek, továbblép, forog a windows logó, aztán egy idő után fekete kép és restart. Javításra kattintás, nem járható út.)
- Mentéskor/ghost-olás alkalmával a mentés beállításainál be lehet állítani, tömörítési minőséget, sebességet, ütemezést stb. Viszont van egy olyan rész az advanced résznél, hogy be lehet pipálni a VSS részt. Az lenne a kérdés, hogy mikor van jelentősége azt bepipálni és úgy menteni, illetve a nélkül menteni azaz mi a különbség.
- Próbálta már valaki Windows Server 2008 alatt, azon belül is R2-n?
Köszönök minden segítséget előre!
-
[CM]Crusher
senior tag
válasz [CM]Crusher #2408 üzenetére
"- Milyen módon/beállításokkal kell egy komplett, programokkal, adatokkal teli Windows 7-et átköltöztetni a "Copy Disk" funkcióval egy másik merevlemezre. (Próbáltam már: Csak a C:-t, természetesen mbr másolás bepipálásával, és aktívvá tétel bepipálással de ilyenkor dos-os üzenetként a szokásos hibaüzenet, hogy nem tud bootolni, hiánya van) (Próbáltam már: 100mb-s rész és a C együttes másolás bejelölése, 100mb-s rész aktívvá tétele, mbr másolása. Ilyenkor már elkezd bootolni a windows, de egyből felkínálja a windows javítása menüpontot illetve a normál indítást. Ha a normálra megyek, továbblép, forog a windows logó, aztán egy idő után fekete kép és restart. Javításra kattintás, nem járható út.)"
Közben ez megoldódott. A megoldás csak annyi volt, hogy nem szabad USB-s HDD-t használni annak a merevlemeznek, amire át szeretném költöztetni. Amint bekötöttem a gépbe fixen a HDD-t máris minden tökéletes a másolást/működést illetően.
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Ez csak olyat tud,hogy a feltelepített Windows-t lementi,ugye?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
félisten
válasz cellpeti #2410 üzenetére
Hali!
"Ez csak olyat tud..."
Mi az az ez? Amúgy mindegy, mert az ebben a topic-ban tárgyalt alkalmazásokat leggyakrabban partíciómentésre használják, azaz nem csak a Windowst mentik el, hanem a teljes partíció tartalmát mindenestül...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
válasz [CM]Crusher #2409 üzenetére
Hát laptopnál csak USB -s merevlemezt van, ez a lényege a ghostnak hogy fizikailag nem ott lévő vinyóra mentsd az adatoka hogy más helyen a másolat a beüt a gikszer, vagy a villám
( vagy a kanalam: ) egyébként recom. tömörítást ajánlatos választani,mellesleg a mentést a ghost 15 boot cdről csináltad vagy Win7 alól?
"Közben ez megoldódott. A megoldás csak annyi volt, hogy nem szabad USB-s HDD-t használni annak a merevlemeznek,"
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan Ghostszerűséget ami támogatja az ext4-et is. Nem baj, ha fizetős, mert az ingyenesek közül eddig semmi olyat nem találtam ami megfelelne. A lényeg, hogy LiveCD módban tudjon menteni/visszaállítani. Olyasmire gondolok mint a régi Ghost.
-
félisten
válasz ro_bert17 #2414 üzenetére
Hali!
Hibás/lemezhibát tartalmaz a HDD. Mielőtt újra kezdenéd, futtass egy hibaellenőrzést a HDD-n.
Szerk
Ja, hogy bad sector... A régebbi változatokban, a backup optiion-ban volt olyan lehetőség, hogy hagyja figyelmen kívül a hibákat (legalábbis a bad sectorokat).
Ignore BAD Sector néven, ha minden igaz...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2415 üzenetére
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2415 üzenetére
Közben felraktam a EASEUS Todo Backup 1.1-et, amit a w7 topicban írtál. (erről már nem tennék fel képet, hogy ez a topic ne alakuljon át ro_bert17 vs. ghost képregénnyé )
Szóval: ez sem igazán akar feléledni. Okozhatja-e, hogy másik backup szoftver is van a gépen. (na jó, ez lehet költői, mert ezt nehezen tudom elképzelni)
Viszont a működésképtelenséget kiváltó ok lehete-e, hogy dinamikussá vannak konvertálva a merevlemezek? -
félisten
válasz ro_bert17 #2417 üzenetére
Hali!
A ToDo progit részleteiben nem ismerem annyira, de mivel egyik haverom használja a termékeit(és eddig mindent meg tudott oldani velük, illetve ingyenes), ezért szoktam javasolni.
Ezek a progik is pakolnak fel olyan modult, ami a memóriában fut, eszközkezelőben megnézheted, épp ezért okozhatja a problémát, amit írtál.Fire.
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2418 üzenetére
És ezek után hogyan tovább? Nincs valami ötleted?
Nagyon szívesen vennék másoktól is hasznos tanácsot.
-
félisten
válasz ro_bert17 #2419 üzenetére
Hali!
Én az Acronis True Image 2010 Home változatát használom/vettem meg, ebben van ilyen lehetőség: [link] Persze "totálkáros" HDD-knél ez sem képes csodákra)
Fire.
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2420 üzenetére
Szia!
Gondolom a dinamikus lemezekkel ő sincs jóban?
-
félisten
válasz ro_bert17 #2421 üzenetére
Hali!
Mit értesz "Dinamikus lemez" alatt?
(Megunja a pörgést, aztán kicsavarozza magát és elmegy szabadságra?)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2422 üzenetére
Szia!
valószínűleg biztos megtenné, ha tehetné!
Amúgy erre gondolok: [link] -
Goethe09
csendes tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni, a kovetkezo a problemam: Veletlenul a C particio helyett a D particiora allitottam vissza a windows image file-t (Norton Ghost-al). A D particion volt kb 11gb szabad a 120 gb-bol es 7gb volt az image file. Most 98 gb szabad helyem van. Hogyan tudnam visszaszedni az adatokat??? Milyen programmal?
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a Paragon B&R 10-t, a rendszer partíciót akartam 2 db dvd-re írni. Az első dvd elkészülte után egy file-t kért, amit nem tudtam megadni neki. Az 1. dvd-n ott voltak az 500M-es csomagok, de köztük nem volt, ami kellett volna neki. Szerintem amit keresett, az már a 2. dvd-hez tartozik, de azt még nem írta meg. Úgyhogy így félbe maradt a dolog.
A használati utasítástól nem lettem okosabb.
Kezdhetem újra az egészet? Köszönöm a segítséget! -
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2424 üzenetére
Azt hiszem ghostolás ügyileg elvagyok átkozva...
[link] -
Tosee
őstag
válasz Goethe09 #2425 üzenetére
Hali!
Azokat vagy nagy részüket buktad szerintem... Esetleg lehet próbálkozni Get Data Back-el... de mivel nem csak törölt adatról van szó, hanem még írtál is utána a hdd-re így sok reményt ne fűzz hozzá!
Ha nélkülözhetetlen céges, vagy egyéb adatok akkor Kürt Zrt.![ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
nem tudom milyen fájl kellett volna neki, de ha a rendszer mentése nagyobb mint ami egy dvd-re ráfér, akkor több darabban készíti el! Mivel nálad a második darab írása nem sikerült, így használhatatlan... Ha másképpen nem megy, akkor a mentés során add meg neki, hogy darabolja dvd méretűre, és a kapott fájlokat egyenként írd ki valamilyen író programmal... majd készíts egy bootolható médiát is, ami tartalmazza a paragon-t, mert anélkül nem lehet visszaállítani a mentést!
-
Tosee
őstag
Azt csak azért mondtam, hogy ha másképpen nem sikerül... de egyébként írni is tudja egyből! Esetleg ha van újraírható dvd-d akkor próbálgasd azon! Figyelj oda, nem nyomtad-e el az ablakot ami ezt kérdezné vagy a folytatást ajánlaná fel a lemezcsere után!
-
Goethe09
csendes tag
válasz Goethe09 #2425 üzenetére
Sziasztok!
Azthiszem sikerult visszaszedni a file-okat. Az Easeus Data Recovery Wizard program segitsegevel 663415 file-t szedtem vissza. Ebbol meg nem tudom, hogy mennyi hasznalhato mert meg nem lattam neki a file-ok valogatasahoz, de ez mar valami...
Letezik erre alkalmas program, ami meg konnyiti a file-ok feldolgozasat? A file-ok kiterjesztesei lathatok, a nev viszont egysegesen szamozott. -
Goethe09
csendes tag
Az volt a helyzet, hogy mielott allitottam volna vissza az image file-t nem formaztam le a C particiot es gondolom a ghost erzekelte hogy azon op. rendszer van es automatikusan a D jelolte meg... vagy nem tudom. Lenyeg, hogy az usb-s egerem behalt Dos alatt es Tab-bal dolgoztam es valahol elszurtam... Masik dolog, hogy nem eloszor hasznalom a Ghost mar reg ota es sosem fordult elo hasonlo
-
gardener
senior tag
SBS 2008-on melyik Acronis megy? Csak server változatok vagy sima home is csak kevesebb a szolgáltatás?
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
válasz gardener #2437 üzenetére
A weboldaluk szerint nincs a támogatott oprendszerek között server a home változatoknál! Van külön SBS Edition, gondolom nem véletlenül (de javítson ki valaki ha tévedek)!
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Egyelőre nem találtam konkrát választ arra, hogy: ha van egy win7-em raid0-n, akkor ezt ebben a formában mivel tudnám lementeni ? (Hiren's boot 103-ról használtam mentőprogikat nem raid-be kötött rendszerek mentésére, de itt - RAID-módban - a programok sírdogálnak, hogy semmit se látnak - még saját magukat se, hogy elinduljanak. )
..ha meg nem indul el, nem is dolgozik
Tudtok megoldást?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Mivel nem találtam ilyen információt, megosztanám, hogy a Ghost 2003 boot-os cd-jével sikerült Ghost image-et készítenem raid0 kötetről (2x80GB) . Ez azért érdekes, mert pl. Hiren's boot cd 103 nem volt képes RAID mód mellett betöltődni, így a partíciót sem tudta menteni
..remélem, ez valakinek hasznos lesz.
Ha valaki máshogy menti a raid0-t ( hallottam olyat, hogy visszaállítani IDE módba a vezérlőt, és 1-1 mentést készíteni a 2 disk-ről, de ez pl. egyáltalán nem ment, mert nem látta az adatokat a disk-eken a mentőprogram..), vagy más programmal, és esetleg vissza is töltött már, és az működött is, legyen kedves, ossza meg, hogyan csinálta."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
félisten
válasz ro_bert17 #2423 üzenetére
Hali!
Ööö, én nem a Hard Disk Director-ról beszéltem, ergó nem is tudom, hogy mit kezd a Dinamikus kötetekkel, azaz most már tudom, hogy semmit...
Korábbi válaszomban nem ezt a termékcsaládot linkeltem...
(A Backup és Recovery termékcsalád is LVM és LDM dinamikus lemezeket kezel, ha ez számít...)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
t0m_
tag
Sziasztok,
egy friss win 7 x64-et mivel érdemes lementeni úgy, hogyha később gond van egyszerűen vissza lehessen állítani a ropogós rendszert?
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #2442 üzenetére
No igen. A termékcsaládot rendesen benéztem. Viszont ez az Acronis Backup Recovery 10 nagyon durvának tűnik...egyenlőre még telepíteni sem sikerült. (futó sql szerververrel van baja)
Viszont nem kicsi a kihívás. -
ro_bert17
őstag
-
félisten
Hali!
Paragon Backup & Recovery Free Edition
Egy kis segítségro_bert17
Hát igen, a szerver változatok, az tartogat meglepetéseket, de úgy kell hozzáálni ahogy írtad is, azaz kihívásnak kell tekinteni. Sajnos ebben nem szívesen segítenék, nem azért mert nem akarok, hanem ilyen munkaállomások/szerverházak/hálózati mentés és menedzsment stb esetén ott kell lenni az embernek a "helyszínen", így "virtuálisan" sok olyan dolgot nem tudnék/látnék(számos információra van szükség), amit személyesen természetesen simán...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
t0m_
tag
válasz Fire/SOUL/CD #2446 üzenetére
Köszi!
Most kb 23Gb a win7-em 1-2 alapprogrammal, azt kb mennyire húzza össze?
-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Tömören: Paragon vagy Norton Ghost? Ha az egyik, miért nem a másik?
Kicsit bővebben: egy átlag júzer számára van-e érzékelhető különbség a két program között?
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
tetrix
tag
Üdv!
help!
Northon Ghost 14-nél hogyan kell egy pendriveot boot eszközként megcsinálni; mit kell rá másolni, hogy a mentett backupot elindítsa? esetleg mire kell figyelni? egy win 7(64bit-es) rendszert kellene másik lemezre visszamásolnom mert a rendszer vinyóm halálozni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Óra topik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest