Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Sianis #1037 üzenetére

    1. Valószínűleg nem jó valami a gépen. Egy kicsit át kell írni itt-ott.
    2. Attól, hogy fenn van, még nem biztos, hogy működik is. :) Pl. mplayernek kell az SDL lib. Fenn van ugyan, de ahhoz DirectFB kell, és már frissítetted, ergo az SDL is szétment. Ha reemergeled, természetesen már az új DirectFB-t találja meg, azzal fordul le, szép lesz és csillogó.
    Ez nem függőségi hiba. A revdep-rebuild parancs átnézi a gépedet, és az esetleges csomagfrissítés miatti hasonló szétmenéseket megkeresi, majd reemergeli a szükséges programokat.
    Ajánlott a -p kapcsolóval futtatni, ekkor csak kiírja, mit akar feltenni. De sokszor az automatikája nem megy, érdemesebb a /root/.revdep* file-okat kukkolni, az order végűben ott van, miket milyen sorrendben akar feltenni. Ezeket (pontos verzió nélkül!) emergéld újra.
    Az auto azért nem ajánlott, mert pl. az openoffice-t is mindig kiírja, pedig annak nem kell semmi külső program. De a futás közben betöltendő könyvtárai valahol a /opt/openoffice/xxx mélyén vannak eldugva, amit alapban a rendszer nem vizsgál át, ezért minden binárisát hibásnak fogja látni.

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák