- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
vagy akinek vmi okból windows-t kell telepítenie, vagy DOS-ban van dolga. etc.
amúgy ha 10%-ot húzok a kártyán, akkor már igencsak hallani a hangját - pedig a tápom sem éppen egy halk darab...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
adam84
csendes tag
Hello all az mitől lehet hogy a vgam kikapcsol magátol terhelés alatt (játék) ?, melegedéstől biztos nem mert raktam oda két ventit mellé+vf 700 cu van rajta. a gép működik tovább csak nincs kép, lehet hogy szar hozzá az alaplapom?(msi k9n neo v3).Zizegő hangot ad mint mikor valaki nagyfeszültségű kábel közelébe van hasonló hang.A legujabb driver van fenn, haver azt mondja a halálán van a kártya pedig most vettem egy honapja (evga 9600GT SC).. Ha valaki tudja mi lehet v mi a megoldás segitsen köszönöm.
-
Cadal
őstag
Milyen tápod van, az előző kariddal, nem volt ilyen probléma? Az elején amikor megvetted működött rendesen? Tuningolod a géped?? bocs ha sok a kérdés, de ezek befolyásoló tényezők lehetnek szerintem.
Szerk: Volt egy srác, akinek szintén kikapcsolgatott a monitora, és ha jól emlékszem neki kábel problémája volt, azért megnézhetnéd azt is.
HIP-HIP Kvázi-tag lettem
(100 szakmai...vajon sok hülyeséget írhattam???)[ Szerkesztve ]
-
-
Cuco
tag
Teszteltem az Asus 9600GT passzívom, hát mit mondjak k...ra melegszik.
Nekem úgy tűnt (remélem tévedek), több hőt termel, mint a proci és táp együtt.
Szerintetek egy 300rpm-es 12-es venti alulról-telibe elég lesz neki? -
Cuco
tag
Jól néz ki...
Asus rajongóként nálam nem volt sok dilemma, a Giga borda elrendezése
és nagyobb órajele/hőtermelése miatt pláne nem volt szimpatikus. Ennek
a bordakialakítása olyan, hogy ha telibe fújom kb. a fele- harmada kimegy
a házból a többi meg hátra (mivel hosszában vannak a bordák) amit a házam
perforált oldala- teteje és ház- proci közös venti már -remélem- elintéz.
De ez még csak inkább elmélet, hisz csak most rakom össze a gépet,
és mivel az új vinyó szerdán jön, igazi terhelést csak hétvégén- jövőhéten kap,
majd később beszámolok a konkrét tapasztalatokról.300rpm= a 800-as Noctua 5V-on kb. ennyit tud, esetleg 350-et. És ha kevés
jöhet a ULNA [link] az 500rpm-jével, ami remélem elég lesz már neki.Újra kérdezem, talán most:
Milyen progit javasolnátok a kártyám enyhe visszafojtásához? (fesz lenne a lényeg)
[ Szerkesztve ]
-
Zso Ro
senior tag
Azert sosem jo a tulhuzas egyik hardvernek sem.Igaz az elettartama joval nagyobb alapbol,(ami csokken a huzas miatt) mint amennyi ideig hasznalnad.
En a procimat huztam anno nem kicsit,es az alaplapom banta.
Semmi plussz fesz nem volt,egyszeruen csak felforrt korulotte minden.A proci meg csak dolgozott a viz alatt.
300pont 3D-ben szamomra semmit sem jelent. -
nagyúr
-
[CS]Blade2
addikt
[link]
-Saját video a GRID-ről..
Az irányitást néztem meg, mert azt irta mindenki, nem lehet körbemenni.. tényleg nem a legjobb, de azért el lehet vezetni egy 3K gamepad-al
9600GT-vel készült 1280x1024 High-Ultra felbontásban 4XMSAA 16XAF -el -
fsb1000
nagyúr
Ez minden melegedő házban probléma lehet.
Még mindig vannak K75 és P75-ös üzemelő gépeim. 10 éve mennek minden hétköznap 8-10 órát.....
A p4 alaplapok alig birnak 2-3 évet ilyen terhelés mellett. (olcsó+gyenge alkatrészek nagy hőterhelésnek kitéve)Ha lehet hinni a Gigabyte reklámjának, akkor már minőségi és hőtűrő alkatrészeket használ egy ideje, különös tekintettel az új fajta kondikra.
Alaplapokba és VGA-ra is.
Többek között ezért is a Giga 9600GT passzív hűtőst választanám. (de még nagyon magas az ára.....)A nem passzívon is lehet feszt állítgatni? Tudja valaki esetleg?
Ha mégis megérkezne az S1 hűtő akkor talán olcsóbban kijönnék a standard lappal, bár az gyárilag nem OC-s[ Szerkesztve ]
-
Zso Ro
senior tag
Valoban sokat jelent 20% plussz,ezt nem vitatom.Nekem most a XFX 9600GT XXX Alpha Edition-nel nincs okom panaszra,Crysisen kivul mindent ultra-highon tolok 1280*1024ben.A Crysis ennel klasszisokkal jobb kartyakat is megfingat,szal nekem nem mervado.
ProdyG(#6578): Nekem sem tuz forro a videokartyam,es a gyari venti is nagyon halk.
Huztam en is a FX5900XT-met amig csak birtam.Forceberg(#6580):
"Hát ez az... Egy rosszul megtervezett/megépített vízhűtés ennyit ér. Egy gépben nem csak a CPU+GPU termel meleget..."Ez nem eppen egy rosszul megtervezett vizhutes,a proci 2,8Ghz Prescott magos ami 3,73Ghz-en ketyegett.Mellette hutottem serenyen az alaplapot,eszaki hidat is.A kerdes az,hogy a tap qrta szet a lapot vagy forditva.(Tap FSP Bluestorm 500W szal inkabb a lap a bunos)
-
Cuco
tag
Nem divat, sokkal inkább ésszerűség.
Megnézném magamnak azt a fellhasználót, akinek folyamatosan maximális
a VALÓS gépigénye. Nekem még gyerekkoromban is csak kb. fele volt játék,
a többi "munka" és szöszmötölés. Szerencsés esetben az idő múltával pedig
tovább romlanak(?) az arányok.Én meg azokat nem fogom soha megérteni, akik pár +Mhz-ért porszívóhangerejű
gépet raknak össze, pláne ha ezt a plussz erőt néhány tesztprogramon kívül már
semmivel sem tudja érzékelni és utána ez a "porszívó" egész éjjel letölt az ágyuk
mellett néhány évig...De nem akorom őket bántani, különbözőek vagyunk és ettől szép a világ...
[ Szerkesztve ]
-
Zso Ro
senior tag
Az alapelvvel egyetertek,a kivitelezesnel azert vannak eszkozok az altalad emlitett proszivo hang nemitasara.
Neha azert a nehany Mhz nemcsak nehany,es mint egyik hozzaszolasban olvashatod fentebb,neha 20%-os gyorsulas is kicsikarhato.Attol fuggetlenul en mar nem huzok semmit,csak a csikot hamarosan el a munkahelyemrol. -
Cuco
tag
válasz fsb1000 #6582 üzenetére
Nagyon igazad van!
Pl.: az én P3-am (erről netezek) hibátlanul megy szinte állandóan kb. 8
éve, ráadásul szélsőséges hőmérsékletek mellett (pl. vinyók 50 fokon).
Tudom hogy kínzás, de most már kivárom, meddig bírja így.Kíváncsi vagyok, mikorra jut eszükbe a GPU-t is ellátni egy SpeedStep-féle
megoldással? Megfelelő bordákkal alapon (net, munka) mehetne passzívban,
játéknál pedig igény szerint ventivel. Szerintem lenne rá igény. -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Van egy dilemmám:
ASUS 8800GT 512MB GDDR3-as karit vegyek 39,5K-ért vagy
ASUS 9600GT 512MB GDDR3-ast 34,5K-ért?
Árban 14%-van a két kari között, teljesítményben kb 10%.
Szerintetek?
-
Tamoo
MODERÁTOR
ház elejében van 2db 800rpm-es ami befelé fúj (egyik most kikapcsolva, mert hőfokban nem számít semmit...lehet ki is szedem majd az megy a kártyára, marad amelyik a vinyót is hűti) (kép1, kép2) + hátul van egy 1200rpm-es, ami értelemszerűen kifelé... oldallapon még nem tudom, hogy lesz mert próbálgatás után az is feleslegesnek tűnik, ott 8cm-es van... Az összes venti noctua, és mind ulna-val hasznalva, teljesen hangtalanok. Hőfokokat nem írok, majd ha teljesen kész lesz a gép.
-
Cadal
őstag
válasz fsb1000 #6597 üzenetére
Igen, ez a progi Gigabyte fejlesztés, csak ezekkel működik. A karit illetően, elfogult vagyok, úgyhogy nem ajánlok inkább semmit. Bár nekem az a tapasztalatom, hogy egy jó gyors proci többet hoz fps-ben, mint egy szétfeszelt kihegyezett GPU. Az innót is megtudod húzni, más progikkal és úgy az sem teljesít rosszul (bár hozzáteszem gyorsan, hogy alapon sem, mielőtt az innó tulajok megölnek )!
-
nygma
addikt
Akkor nem jól tudtam...
Galaxynak vannak még Xtreme Tuner-es 9600 GT-i...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője