Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenk
aktív tag
Ezt érdemes megnézni: [link]
-
fagy53
nagyúr
válasz barnam_ #1399 üzenetére
Nem a 35-ös lábat kell a testre kötni, hanem a 30-ast. Ez a TTSENSE, azaz a hőérzékelő bemenete az IC-nek, ide csatlakozik az a feszültségosztó melynek az alsó tagja egy hőérzékelő, amit ha rövidrezárunk /lekötjük a testre/ törli az OVP-t.
Ez az ADP3207 leírásában benne van.
A 35-ös az egy VID láb, a feszállításnál lehet szerepe, de ezt még nem néztem meg.[ Szerkesztve ]
-
kroky3
tag
válasz barnam_ #1399 üzenetére
Nem tudom miért a 35-ös lábat emlegetik(a 3207-es doksi szerint az a vid5) Én a 30-nál olvastam ilyesmit. De kapcsolatban a termistoros valamivel amiről már írtam. Át kell még jobban bogarászni a leírásokat rajzot és biztos lehet okoskodni valamit.
Ez tulajdonképpen egy 3fázisú 7 bit-es CPU fesszabályzó.Azért is más egy kicsit a szokásosnál.(más kariknál is használtak már ilyet)Vannak spec vidkarihoz kifejlesztettek is.Valószinűleg ki lehet kapcsolni a védelmet ,de én jobb szeretem azt is szabályozva megoldani. Kevésbé érhet meglepetés.(elszáll a kari) Lehetséges,hogy úgy a sima FB szabályzással is megoldható.(nem biztos)Átjöttek az atisok nv modot tárgyalni. Csak nem váltás lesz?
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
Vakító sebesség és vakító ár. Én még is azt mondom, ne vegyetek 64 shaderes VGA-t...
-
kroky3
tag
Ennyire azért nem vagyok biztos benne.(Csak valószínünek tartom,hogy lehetséges)Persze az FB állítás csak akkor megy ha az OVP is ki van lőve,vagy inkább szabályozva.Érhetnek még meglepetések.Ahogy nézegetem itt az FB sem a szokásos leosztással megy.Lehet ,hogy kell(vagy érdemesebb)forrasztani.
Az a legjobb,hogy lehet nem is ilyen karim lesz, hanem a galaxy csoda ha kapható lesz.Az meg szokás szerint teljesen más felépítésű.(más a fesszab is)De nem baj érdekel a téma szeretek vele foglalkozni. Legalább segítünk másoknak.Rumkola:És meg tudod indokolni miért?
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
Ma vettem bátyámnak Inno-t, persze elötte betesztelem mielött oda adom neki és totál meg vagyok elégedve a ref. hűtővel: elég jól hűt és én nem sorolnám a hangos hűtök közé.
-
VR6-Fan
veterán
talán vissza kéne venni a hütést...
úgyan az a hütő van rajtuk mint pl az EVGA-n BFG-n....alaptuninghoz 60-70% bőven elég a gyári aki már feszt modosít annak érdemes lecserélni, vagy aki tényleg nagyon csend mániás.
inno tulajok dobnátok a nyákról pár képet ill hogy hol vetéttek?(priviben is akár)
[ Szerkesztve ]
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
DNS_65
senior tag
válasz rumkola #1409 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy vegyetek.
Egyébként én is szkeptikus voltam a 96 gt irányában mindaddig, amig ki nem
próbáltam egy gigabyte 96-ost, hihetetlenül ment egy csomó gamma...igencsak
meglepett. Egyedül az 1 slotos hűtője nem teccett.
Most akkor vagy a 9600 lett qrva jó, vagy a 8800 gt lett qrva szar -
már tekintve a felépítést (64 vs. 112 steam...)
Leginkább régebbi játékokat néztem, újak közül a krájziszt, tehát azt nem tudom
megmondani, hogy egy év mulva milyen lesz a 9600, lehet h kipukkad, de
most nagyon jó vételnek tűnik[ Szerkesztve ]
-
mindfreak
őstag
A 10%-os különbséget pedig kárpótólja a kevesebb ár, a kisebb üzemi hőmérséklet és a fogyasztás.
-
Yutani
nagyúr
Tegnap megvettem az Inno3D 9600GT-t, első benyomások, eredmények:
A kártya referencia kivitelű, a ninjás matricás verzió. Inno3D 9600GT
3DMark06 eredmény (VGA alapon):
X2 2300 MHz: 7700 pont
X2 3000 MHz: 9500 pont
Ez 2-300 ponttal több, mint amennyit egy alapon járó 3850 256MB hozott ugyanebben a konfigban.Crysis eredmények (GPU bench):
X2 2300 MHz mediumban: 40 FPS
X2 3000 MHz mediumban: 55 FPS (ennyit számít a CPU)
X2 3000 MHz highban: 40 FPS
Persze ez a GPU bench nem mérvadó, ugyanis a "Reckoning" pálya induló in-game engine cinematic bevezetése mediumban 25-30 FPS körül megy, high beállítással meg 20-25. Nagyon kicsi az eltérés, és köszönőviszonyban sincs a GPU bench eredményeivel.Tuning: első blikkre 765/1820/2200 MHz sebességet bírja. Rivatuner 2.08-cal húztam, hibaellenőrzés Atitool-lal (még nem kezeli le a kártyát, csak az Artifact tester ment). Éppen csak annyit néztem meg, hol kezd szemetelni a kocka képe, és visszább vettem a frekvanciákat.
A tuningteszt közben olyan 65-67 fokra ment fel a GPU, de nem vált zavaróan hangossá a hűtés, illetve nem tűnt fel.Maga a hűtő a boot alatt 100%-on pörög, de amint betölt a driver (még a fekete bootscreen alatt), azonnal elhalkul, és gyakorlatilag nem hallom ki a gépből külön. Azt hiszem, nincs szükség a cserére, pedig én hűtőcsere-párti vagyok.
#tarcsad
-
P00By
nagyúr
-
-
Hurkaleves
őstag
válasz mindfreak #1430 üzenetére
Hát pl 1600x1200ban Very Highon ( +4xFSAA ) még egy 3870X2- is kevésnek bizonyult hozzá...
g@bo: háát.. ez kicsit merész kijelentés volt, h stratégiához nem kell akkora kraft.. vegyük pl figyelembe a World In Conflictot, sztem az sem menne olyan beállítások mellett szépen, amit irtam pár sorral fentebb ( De pl. a Tiberium Wars is igen csak fing@tós let.. )
-
Zájec
veterán
azért azt ne feled emliteni hogy az általad emlitett"memória túlcsordulás jelenséget" 1600x1200 és Maximális beállitásoknál csinálja...
ezt nem lehet általánositani.. de ilyen beállitásoknál a többi kártyának se elegendö a teljesitménye.. szóval igyse-ugyse használható .. hiába csak ....
egyébként van személyes tapasztalatod evvel kapcsolatban
vagy csak láttál egy tesztet amit aranyirásnak nézel? -
mindfreak
őstag
Na, ugy néz ki, hogy egy ilyet fogok venni: BFG 9600GT OC 512Mb. A referenciához képest +25 MHz, az nem sok, de olvastam róla tesztet és elvileg nagyon jól lehet tungingolni.
-
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy elég jó referencia hűtő van a 9600GT-n,de amúgy a VF700-Cu hűtő jó hozzá? A Zalman oldalán csak a 7-es sorozatig írnak róla, azóta semmi.
Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
volvoguy
addikt
üdv. erről mi a véleményetek: [link]
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
nagyúr
ha jobban megnéznéd láthanád hogy ua-az az órajel, csak a 8800GT esetében be van kapcsolva az EIST, nálam meg nem 9-es hanem 8x szorzón megy, de mint pl az orhos is, a proci alap legnagyobb szorzóját veszi alapul.
De leírták már előtted is.
memória meg nem sok vizet zavar 3d markban.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Zájec
veterán
én a VGA GPU és memoria órajelére mondtam.. nem a CPU-ra...
amiket leirtál a cpu-val a szórzókkal kapcsolatban avval tiszába vagyok én is,,,
igy tudom mint te.. hanem nekem a VGA nem egyforma órajelparaméterei
bántották a szememet az összehasonlitás szempontjából..a cpu pontszámnál csak 100pont a külömbség ha jól néztem amit linkeltél...
az nem annyira nagy külömbség ... ezen nem veszünk össze..[ Szerkesztve ]
-
bszotak
tag
Szerintetek melyik jobb ill. halkabb a hűtése?
Galaxy 9600GT 512MB OC Xtreme Tune
Gainward BLISS GeForce 9600GT 512MB
Inno3D 9600GT 512MB DDR3
MSI N9600GT-T2D512-OC -
P00By
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
válasz Hurkaleves #1442 üzenetére
miért helyes? az, azzal a valamivel. de mi az av?
Azonban mivel ezek a szavak megjelentek a hétköznapi beszédben, leginkább az ún. pesti nyelvjárásban, pár éve a magyar helyesírási szabályba is belevették[,] és elfogadottá tették, hogy úm. visszafelé hasonulhatnak. Azóta létezik az avval és evvel szó hivatalosan is.”
ehh... szép szót alkottak.
[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
üdv. tulajdonképpen melyik szegmensben várható nvidia részéről árcsökkenés? 2 napja még az MSI 9600GT OC 44070 forint volt, most már 43ezer valamennyi. a galaxy 9600 GT Extreme változata most 41ezer körül van. ez az árcsökkenés az ati árcsökkenése miatt indult el a napokban? vagy ez lenne a reális ár a 9600os száirához viszonyitva? várható további csökkenés, illetve a 8800GT árai is fognak csökkenni? Utóbbi szerintem nem..hiszen a 8800GT-knek most nem igazán akad párjuk..legalábbis igy gondolom. de azért gondoltam rákérdezek. tud valaki vmit ezekről?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
már több topikban feltettem a kérdést,de gondoltam itt lenne igazából a helye?
Ki milyen procival hajtja a 9600gt-jét? S939 tokozásban egy 4200+ kihajtja rendesen?
Egyik kollega szerint s939 nincs olyan proci ami elég lenne hozzá. Rem vki megcáfolja,mert alaplapcserében nem gondolkodom
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Nem az S939-el van a baj, ha egy X2 3GHz-en menne az elég lenne bármelyik játékhoz, bár a VGA nem lenne teljesen kihajtva, maradna benne tartalék amit csak magasabb CPU órajelen lehetne kihasználni. C2D-vel a 3-3.2GHz-es tartomány szerintem elég.
A rendes kihajtáshoz neked X2 kell és olyan tipus amit 3GHz-ig fel lehet húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest