Aktív témák
-
ceTTel
tag
én ott vettem 1 gigabyte ot heatpipe-os volt 36k. annyit mindenképp megért.és teljesitménybe se rosszabb más márkáknál ahogy tapasztaltam
Asd?
-
maRkking
csendes tag
Sziasztok!
Abszolút újonc vagyok ebben a topicban és véleményeteket,tanácsotokat szeretném kérni. Gépfrissítés közben vagyok és már jó ideje válogatok a kártyák között. Az már letisztázódott, hogy 6600GT lesz a nyerő, de nem vagyok otthon annyira a témában, hogy biztosra döntsek. Javarészt CAD progikhoz, tervezéshez, rendereléshez és persze photoshophoz használom a gépet, és eddig egész jól megvoltam a jelenlegi GeForce3 Ti200,128MB-s kártyámmal (tom, most már őskövületnek számít , de a progik egyre többet követelnek...szóval eljött a váltás ideje. Meg aztán munka mellett kell néha játszani is egyet-egyet, és a 800*600-as felbontás annyira már nem nyerő
Amit kinéztem:
Gainward nVidia GeForce 6600GT 256MB TV ,illetve
Gainward nVidia GeForce 6600GT 128MB TV GoldenS
valahol a topic elején olvastam, hogy a 256 mega nem annyira jó ehhez a kártyához...szerintetek melyiket érdemesebb megvennem? Árban nagyjából ugyanannyi mindkettő. A konfig, amibe kerülne: 3GHz (64bit) P4 proci, 2GB 667MHz-es mem, ASUS P5LD2 alaplap PCI-E16 foglalattal, 400W-os vmi márkás táp+ház + samsung913N monitor. Ja, és erről is olvastam vmit, hogy a 6600GT kari nem nagyon szereti a samsung magicTune szoftverét, erről tudtok vmit?
Előre is kössz mindent!
-maRk--maRk-
-
ceTTel
tag
a ti4200-asoknál is ugy volt annak idején hogy a 64 megásak jobban teljesitettek mint a 128 megások
Asd?
-
SimS
senior tag
válasz maRkking #1304 üzenetére
Ha jól értem Te nem gyorsaságra mész, hanem hosszútávra...
Vagyis neked fontos hogy ,,sok,, memória legyen a VGAnak hiszen ha modellezel akkor kell mibe pakolni a textúrákat . Tehát inkább a 256mbos, ha tervezésről beszélünk. Játékoknál más a helyzet ott a sebesség is fontos, viszont teljesíteni tud a 256mbos is.... amúgy sajna kifutóban vannak a 6600gt-k mivel jön az ,,utód,, a 7600 és annak alfajai
Sztem monitor problémád az nem lesz, ehhez a géphez meg passzol egy hasonló erősségű kártya.Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
kavicssli
addikt
Valaki probalta már az új Forceware drivereket?
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz kavicssli #1310 üzenetére
A kis zselés kis srácból átmentél drakulába? Már meg sem ismertelek.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
SimS
senior tag
válasz kavicssli #1310 üzenetére
Bazz, hirtelen aszittem valaki ugyanilyen néven regelt
Nade komolyan: sztem neked inkább kell az újabb forceware mert neked SLI-d van és annak a bugjait hivatottak az újabb driverek javítni.... és persze optimalizálni az SLI teljesítményét...
[Szerkesztve]Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
thunder6230
tag
Hi! Vettem egy Msi k8t neo 2-es alaplapot és volt egy 6600gt-m és amióta megvan folyamatosan bejön a kékhalál vagyis a windows hibát talált és újraindul. Lehet ennek köze az alaplaphoz? oylan értelemben h kompatibilítási gondok és ütközések a kártyával
Ma reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz thunder6230 #1314 üzenetére
Szia!
Hát mivel nem ez kimondottan a totyik témája ezért biztos megköveznek, bár már itt mindenről beszéltünk már.
Mikor kicserélted a lapodat erre az Msi k8t Neo2-es lapra akkor újraraktad a Winfost? Mert ha ez nem történt meg akkor ajánlom hogy rakj fel egy új rendszert.CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy ASUS 6600GT-m és a Tv kimeneten egy 72-es Pana tv...
ha nézek vmi filmet, és sok a világos rész a filmben akkor olyan, mintha elvesztené a jelet, villódzik a kép, és a Tv-n megjelenik az AV1-jel (tényleg mintha elvesztené a jelet).
Látott már vki ilyet, vagy mit lehet ezzel tenni????
Előre is köszi
Nimfas -
Flashget
félisten
válasz zizzenet #1270 üzenetére
már leírtak tanácsként mindent..
nekem ez a tapasztalatom vele:
1. a sok cd és vivo miatt drága. akinek van tunere kimondottan drága
2. gagyi gyári hűtés..AOEIII 90 foknál lefagyott..127 fok maglassulási küszöbbnél
3. kalkulálj az árhoz egy zalman vf700cu vagy alcu-t is, különben sok bosszúság fog érni bizonyos játékok alatt..Realme GT Master Edition
-
kavicssli
addikt
Köszi beszerzem. Csak azért cseréltem a zselés csávót mert barátnőm mondta hogy ez inkább hasonlit rám!
Amugy Leslie jó a smile!
Visszatérve mennyivel gyorsabb a driver!3dmark05 06.Nem mérted?"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
maRkking
csendes tag
Igen, jól látod a helyzetet! Nekem egy-két pont nem annyira lényeg a 3Dmark-ban (bár anno a Ti200-asból kihajtottam a sz*rt is a GTA Vice City meg az nfs-ek kedvéért ), viszont áltban rengeteg object és sok textúra van egy-egy tervben, amik zabálják a memót és belassítják renderelést. Ténlyeg az a kérdés, hogy ez a +128 mega a videokártyán érezhető lesz-e, vagyfontosabb a gyorsaság (RAM lesz a gépben bőven,abból is gazdálkodhat kedvére)
Köszi a tanácsot!-maRk-
-
vincent4000
tag
Hello! Az miért van hogy a club 3d 6600gt-m nem akar 600/1000 fölé menni? Ez a vége? Csak azért kérdezem mert ez olyan furcsa 600/1000, ezek túl kerek számok hogy pont eddig bírja,
a 601-et meg az 1001-et se viszi. Ez nem valami korlátozás miatt van? Coolbits 2-vel próbáltam a 78.01-es driverrel.
Másik kérés meg hogy a hsi-n nincs hűtés csak egy ram borda, nem lesz baja a karesznak a tuningtól? -
Bobbacsi
veterán
válasz vincent4000 #1323 üzenetére
A HSI-n az a hütés
Miért nem megy feljebb teszt után nem engedi ? -
maRkking
csendes tag
ja, igen... még ezt a hűtés dolgot is meg akartam kérdezni... kell erre a gainward kártyára vmi profibb hűtést rakni (ha igen, milyent) vagy, ''jó'' az, amit adnak vele?
-maRk-
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz maRkking #1326 üzenetére
Olvasd el az aláírásom. Szerinted? Amúgy egy darabig elég a gyári is.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Bobbacsi
veterán
válasz vincent4000 #1325 üzenetére
Ha hagyományos hütésü a kártyád akkor nem kell rá másik borda a HSI hídra ( persze ha tudsz jobbat,akkor tedd rá ami Zalman VF 700 Cu mellé elfér ) Ha nem megy tovább a teszt miatt akkor tedd fel a Riva Tunert és kapcsold ki a Teszt funkciót ( oldalamon a leírás ,és letöltés hozzá )
[Szerkesztve] -
vincent4000
tag
Rivatunerrel meg ezt írja:
The driver failed to pass internal test with the clock frequencies you are abaut to set. Please decrease clock frequencies and try again.
Hagyományos hűtésű? Ezt hogy érted? Egy vf700alcu van rajta, ha erre gondoltál.
[Szerkesztve] -
Bobbacsi
veterán
válasz vincent4000 #1329 üzenetére
Nem tudtam hogy milyen hütés van rajta A Club 3D-böl 2 fajta hütésü is van a hagyományos ,és az ''egybebordás '' ( vagyis egy bordával hütik a GPU-t és a HSI hidat is ) De ha már van rajta Zalmi ,akkor oké !
-
Bobbacsi
veterán
válasz vincent4000 #1331 üzenetére
Akkor nagyon sürgösen vedd vissza a tuningot ,és vegyél rá egy ZM VHS-1 bordát a HSI hídra (szintén láthatod oldalamon)
[Szerkesztve] -
SimS
senior tag
válasz kavicssli #1319 üzenetére
Hella, bocs h ennyire megváratlak meg minden de vittek ,,A SZIGET,,-re.... qva jó film...
szal új driver -> teljesítmény optimalizásál az új teknicsre (SLI); nekem kb +30-40 pont 05ben és kb a negyede 06ban... szánalmas, főleg azért is mer nem SLIm van, aminek jóttesz az új driver, asszemYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
SimS
senior tag
válasz maRkking #1322 üzenetére
Na akkor neked is írok valamit.... szóval ha szted szükséged lesz a sok memóra a VGAn is, akkor 2őt tehetsz, megveszed a 6600gt-t 256mb-al, lecseréled a hűtést (amikor szükséges) és vígan vagy 3évig amikor lejár a gari.... vagy veszel egy olyan kártyát pl 6800 valamelyik verziója ami már ,,születésétől fogva,, teljesen kihasználja a 256megát
elnézést mindenkitől ha hülységet írtam, javítsatok ki.... ha mertekYour journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
zizzenet
csendes tag
válasz Flashget #1317 üzenetére
Őszintén szólva nagyon úgy tűnik, mindegyik márkával kapcsolatban van valami komoly fanyalognivaló. Az MSI-ről először olvasok igazán rosszat, méghozzá a te beszámolód, amire most válaszolok. Más fórumokban alapvetően semmilyen vagy pozitív vélemények voltak, és volt valaki, akinek gyári hűtéssel 3D-ben 60-65 fokig melegszik csak a kártyája.
Nem tudom. Persze, egy tesztben nagyon jókat írnak róla, egyedül annyi negatívumot, hogy húzva (!) a 3DMark05 elszáll.
A Leadetkről és még néhány márkáról meg korábban botrányok voltak, hogy rossz minőségűek és lefagyasztják a gépet.
Most akkor melyiket?
Ennyire gáz az MSI, tényleg? -
Foxi
senior tag
válasz zizzenet #1337 üzenetére
Nem gázabb az MSI mint a többi 6600GT de nem mindenkinek éri meg a rakat CD, a Lite már jobb ebből a szempontból meg ugye árba is. De a Gigabyte a legjobb, meg a Leadtek persze De a véleményezésnél azért vedd figyelembe, hogy mit hányan mondanak, mert akadnak rossz kártyák minden gyártónál sajna
-
SimS
senior tag
Tudod, ha előbb jöttem volna a 6600gt topikba és olvastam volna most nem Innom lenne.... mert nekem kellett volna a VIVO... de a boltos faszi meg szarakodik mindd garanciával, mind kártyacserével szal inkább hagyom a pics@'ba
szerencsémre kafa a lapom és nem szaraxik az inno sem
hidd el nem rossz az MSI
mod: javítás
[Szerkesztve]Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
Flashget
félisten
TV2-n..kertilocsoló vagy 50 milla,
Realme GT Master Edition
-
Rover623
félisten
A 3DMark05-nél tök mindegy hogy lefutnak-e a CPU tesztek vagy sem...nem számítanak bele a pontképzésbe...
Ugyanannyit fogsz kapni ha kihagyod őket, mintha lefuttatnád...
De minek ide warezkodni meg serialt szerezni...ha lefutott a 3 VGA teszt, várd meg amíg elkezdi az első CPU tesztet és bökj egy ''ESC''-et...egyszerű, nem...?
A 3DMark06-nál viszont mind a 6 tesztet le kell futtatnotok, mert különben egyáltalán nem kaptok pontot...primus inter pares
-
SimS
senior tag
válasz Rover623 #1341 üzenetére
ööö, javítok, nálam alapon +170 pontot kaptam 05ben prociteszt nélkül... ez alapján amit írsz, ennek a HSZnek az X-Akták közt a helye
mod: sajna erről nem csináltam képet, így is sztem az idegeiden vagyok már a ,,szerencsétlenkedéssel,, a képekkel, a linkekkel, meg a tesztekkel
-
Foxi
senior tag
válasz zizzenet #1344 üzenetére
Ha ez szimpatikus vedd meg. Mert hiába veszel majd egy akármilyet az unszolásunkra azt nem fogod szeretni úgy VIVO-s van Gigabyteból is, csak az hőcsöves, szal kerülendő ha nem akarsz rá hűtőt venni. De azért a hűtőcsere mindenhova ajánlott mégha alapon el is döcögnek a karik gyári coolerrel.
-
Flashget
félisten
engem a tesztek különösebben nem érdekelnek mert azt úgy lehet kihozni ahogy a megrendelő akarja tetszik érteni?
viszont amikor ténylegesen lefagyott az MSI (SEX-ben vett)kártya az én gépemben miközben a gigabyte karim gyári hűtéssel sem produkálta ezt hozhatsz bármilyen tesztett..a gyári hűtése egy nagy rakás sz@r ...majd mások is jelezték, hogy detto lefagyott..mondtam nekik biost flasheljék meg és nézzék meg hány fokos a kártya..hát biza 90 fokig ment..ekkor roló le.
Megoldás: hűtés csere zalmanra, primcoolerre ami tetszik és akkor ez is egy jó kártya lesz.
a 256MB meg minden 6600GT vagy non GT-re igaz..sőt nekem fx5700 128MB volt elötte és ott is volt 256MB csak rontott a dolgokon.
de miért ajánljuk a Leadtek, Gigabyte, Gainward kártyákat 6600GT AGP verzióban?
Mert ezeket elkerülte a HSI gond..az összes többit mind érintette csak egyedül az inno volt az amit nem lehetett megoldani csak másik tipusra cseréléssel.Realme GT Master Edition
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Flashget #1340 üzenetére
Kertilocsoló powwwwa!
-
kavicssli
addikt
Köszi! Majd valamikor felrakom! Ez pontosan melyik driver?
Köszi a válaszod! Hátha javítok a 6800 örökranglistán 1-2 helyezést!"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Foxi
senior tag
válasz LeslieG Jr. #1348 üzenetére
Jobb mint a Zalmi. Csak vannak káros mellékhatásai...
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest