-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #22583 üzenetére
Ilyesmi áron használtak vannak tök jók fb csoportban, ha az is játszik. Pl FR620, Fénix, stb. Igazából kezdőnek mobil helyett még az M400 is bőven jó. Legalábbis egyik ismerős nemrég vett, és neki bejön.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz kk831228 #22729 üzenetére
gyanus h nem rajtam fogja a garmin tesztelni az uj technologiait,maradok a kozepes best-buy vonalnal,annal is a mar szinte elozo generaciosnal,ha majd kell valtani orat szinten ez lesz a szempont meg akkor is ha valami oknal fogva komolyabb lepes lenne felfele (multisport v. valami extra tudasu high level garmin)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jegenye77
addikt
válasz kk831228 #22775 üzenetére
PC után lett egy ps4 mondom majd azzal ritkábban játszok. Ahan. Ugyan úgy ott ültem előtte ( Fifa, COD )
Egy hónapja nincs meg de nagyon nem bánom. Amit játékkal töltöttem időnek csak a felét mozgásra használom már sokkal előrébb leszek.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #22782 üzenetére
Ja, hasonló a gond, úgy látszik, strukturális hiba. A késő méréssel amúgy együtt tudnék élni, a fals belemérések jobban zavarnak. Bár az utóbbi időben igazán nagy hülyeséget nem csinált (mint a korábbi beállunk 170 fölé, és mindenki bekaphatja dolog).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
borix
őstag
válasz kk831228 #23064 üzenetére
Sima séta közben is magas páratartalomnál izzad az ember ez minden nap előfordul?
Minden nap előfordul,hogy felbassza valaki az agyát?Nem de ha igen az az edzés már nem lesz az igazi.Vannak akik bizonyos időzónában pl nyáron nem megy ki a szigetre mert idegesíti,hogy kerülgetni kell az embereket.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz kk831228 #23083 üzenetére
Gondolom nem annyi volt de nem is tudom mérni.
Csodálkoztam, hogy ennyit is bírok.
40 évesen úgy, hogy előtte soha nem sportoltam rendszeresen semmit.
Most érzem, hogy ez nagy hiba volt.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
-
Vertigo18
addikt
válasz kk831228 #23255 üzenetére
Lehet benne valami, csak a nagy kérdés, hogy másnap vajon lábra tudnék-e állni?
A másik, hogy ugye most még alapozó időszak van, nem nagyon akarok kimozdulni abból a 140-145ös komfortzónából a pulzus szempontjából!
Meg ne feledjük, hogy miért is kezdtem futni. Már szinte minden mást csinálok, csak éppen a célra nem gyúrok!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
borix
őstag
válasz kk831228 #23254 üzenetére
Jelenleg nem sürget a cipővétel elvagyok őszig de ha egy jó vétel adódna azt kihasználnám.
Nézegetem a külföldi cipőteszteket és az a gond,hogy az új típusokat amik nekem megfelelőek elbaszták a gyártók mindnek van valami nyűgje legtöbbjük kicsik az orrésznél vagy hamar szétesnek. -
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #23702 üzenetére
Hát nem jönne ki, de tulképp ugyanazt az utat próbálnád végigjárni, amit a Garmin már egyszer megtett. Valszeg évekig tartana, és az eredmény valami prototípus lenne, amivel utána nem kezdenél semmit. Nincs értelme kitanulni az óragyártást, csak úgy, ha utána tömeggyártásba viszed, és saját céget alapítasz a dolognak. Én szívesen rászánom a félszázat, csak hogy ne kelljen elektronikával foglalkoznom. Lusta vagyok, és csak felszínesen érdekel a dolog, mélységeiben már annyira nem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Alg
veterán
válasz kk831228 #23652 üzenetére
Megvolt az első futás - hétvégén kicsit lebetegedtem így két edzés kimaradt. Icipicit lehet kicsi lett (pedig a 29,5cm elvileg pont a jó talphossz nekem), szerintem a vastag talpbetét miatt van (saroknál elvesz fél centit), ki fogom venni és jó lesz.
Hát nem ezt a cipőt fogom befogni városnézősre, mert a kis zsámolyok miatt elég fura sétálni benne Futni viszont tök jó, nagyon könnyű és szellős, a széles lábfejem is pont jól fogja. Amit észrevettem, hogy eddig az első talppárna külső szélére érkeztem, ott is kopott a cipő, ebben viszont pont középre. Szóval tetszik, kár hogy a tempóm nem az igazi még a futóstílushoz, igazán 5 perces környékén élvezem a legjobban, ez a rehabos 6 perces kicsit csoszogósnak tűnik mindig.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #23797 üzenetére
Ha végre beállt az edzésem idén, akkor megléphetem azt is. Egyelőre megint kimaradt egy hét, mert 24/7 kódoltam most éppen. Persze tudom ez nem mentség. A tegnapi nagyon szarul ment, fájt is közben a talpam valamiért, meg ma sem az igazi. Holnap megyek még egyszer ugyanígy 15-öt. Ezt az egy hetet még megpróbálom bepótolni a hónap során, hátha sikerül. Olyan 120-at terveztem, úgyhogy annyira nem vészes, plusz 2 ilyen edzés, aztán annyi.
Amúgy melyik típusú vizsgálatra gondoltál? [link] Azért 50-et biztosan nem szánok egy mérésre...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
MODERÁTOR
-
parandroid
félisten
válasz kk831228 #23855 üzenetére
Igen, valószínűleg a bőrtípustól, illetve az erek milyenségétől is függ, hogy mennyire tud pontos lenni. Nyilván azért nem mindegy, hogy valaki sápadt bőrű szőke kiskirálylány, vagy egy szőrös karú rinocérosz...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
LanyUs
senior tag
válasz kk831228 #23965 üzenetére
Igen, köszönöm, hogy említetted a dolgot. Tegnap a közelben levő parkerdőben edzettem, ahol kb. 10-12m szintkülönbség van. Önmagában nem sok, de domb fel 160hrm le 130 hrm körözéshez tökéletes a tapadós, leveles talaj. Javul a tartás is és próbálom erőteljesebben aktivizálni a farizmokat is, mert velük könnyedén felérsz a tetőre. Amúgy erre tud valaki fejlesztő gyakorlatot ( farizmok és core használata)? 160-nál a tetőkön zavart általában az öv, amikor nagyobbakat szusszantam volna 10 éve tolom az övvel ( a rendszeresség jellemez csak 5-6 éve ) 2006-ban még megállta a helyét és azóta sem kellett cserélnem, mert jól működik ( aptonia decathlon termék ). Tehát strapabíró is, de meguntam a használatát + a mobilos mérések ideje lejárt...
Intervallum edzéseknél azért nem "félek" tőle, mert a 80% felett már érezni a különbséget óra nélkül is 80%-90%-100% között, ezért ott nyugodtan késhet.
Az óra szorossága még foglalkoztat, mert a jelenlegit a totál passzentos alatt szoktam csatolni, mert nem szeretem ha a csuklómon feszít a szíj. Bicepsz feletti kar elszorítás nem kell, mert tudat alatt feszíti az ember a vállát ( rombolja a futótechnikát ), tehát maradt a decathlonos futó hatizsák [link], ami egy áldás a kézben tartott 3 dl kulacshoz képest és az ezer tartó is előny vagy rövidebbre a lidl váll futópánt ( háromszögben a mellkas-váll akasztós).
[ Szerkesztve ]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #24012 üzenetére
Ahogy nézem Suunto-nak is van olyanja, ami jó lenne futáshoz. [link] Nagyjából mindenki titánt meg zafírt használ már ezen a szinten úgy tűnik. A Fenix 3-nak is van rezes változata titánnal meg zafírral.. Általában 250k körül vannak ezek az órák. Egy darabig még biztosan nem lesz ilyen, egyelőre elvagyok az Ambittal. Kíváncsi vagyok futásdinamikát beleviszi e majd később a Suunto is az óráiba.
Ahogy nézem a Tag Heuer dupla annyi, mint ezek nagyjából ugyanolyan anyagokkal hasonló kinézettel. Annál már erősen a márkát fizeted meg. Mondjuk ezeknél is. :-) A Moto 360 is jól néz ki, meg olcsó. Nem mélyedtem bele nagyon, hogy mit tud.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #24018 üzenetére
Ha már ennyit költök rá, akkor jó lenne, ha öltönyhöz is fel lehetne venni. Viszont ehhez szerintem már másik életszínvonal kellhet, hogy az ember ne féltse a negyed millás óráját edzés közben. Ahogy magam ismerem, ha meg is venném, edzéshez maradnék valami olcsóbbnál, nehogy megsérüljön.
Ti amúgy felcserélve használjátok az off topic beállítást?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
deicide
veterán
válasz kk831228 #24365 üzenetére
Nem vittem pántot, hogy ne idegesítsen fel, de saccra 165-ös átlag lehetett. 21-ig kényelmesen "utaztam" a későbbi győztes mellett/mögött, aztán ugorhatott meg, amikor már jócskán kellett energia és akarat a lépésekbe.
peterkeT: Az szép, tényleg sokat alapoztál és ez meg is látszik, grat!!
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
beltram
tag
válasz kk831228 #24516 üzenetére
Persze, minden nap egy pack, van benne 6 féle bogyó kb.
Nem olcsó, de ebből egy fél "kúra" is kevesebbe kerül (és hatásosabb), mint hónapokig szedni a semmit sem érő cuccokat. Megelőzésre talán túlzás, de akinek rozogák az ízületei és az alap dolgok nem válnak be, egy próbát megér. A párom már legalább 3 dokinál volt és csak a vizsgálatokra kifizetett 10x annyit, mint egy doboz ára, ráadásul az orvosok semmi konkrétat nem tudtak mondani.pace be with you
-
zaskar
senior tag
válasz kk831228 #24586 üzenetére
Itthon csak próbálni kell, megvenni meg külföldről...
Nekem egyik kedvenc modellem a Challenger ATR. Tavaly november végén UK-ból szállítással együtt 18500 Ft-ért jött, és a teljes méretsor kapható volt. Ezzel egyidőben a hazai forgalmazó 41990 Ft-ért adta úgy, hogy csak néhány méret volt belőle. Tehát az itthoni árért 2 db-ot kaptam külföldről, és még maradt is pénzem...[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #25021 üzenetére
Akkor van, ha túl sokat tolod, és nem bírja a vádlid vagy nem nyújtod/masszírozod le rendesen, vagy totál rossz a cipő a lábadra. Nekem az Asics-eket pl egyáltalán nem bírja a sarkam. Árnikával, nadálytővel lehet kenegetni, esetleg jegelni, ilyesmik. Végső esetben azt hiszem adnak szteroid injekciót, de én odáig soha nem jutottam, mert nagyjából azért érzem, hogy mikor kell pihentetni.
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
válasz kk831228 #25209 üzenetére
Akkor én is iderakom az utolsót... Nekem csak olyan kocogás-szerű volt. Mondjuk nekem a közepe volt elég nehéz a szint miatt. De csak kocogtam. Viszont amiatt irigyellek, hogy ilyen hőmérséklet volt nálatok, mentem volna ma futni, de fél 5 körül már vihar volt esővel.
Én azt vettem észre, hogy nekem pont az a legjobb, ahogy neked volt, tehát kajálás után olyan 3 órával futni. Ha kaja után másfél órán belül futok, akkor néha feljön egy kis büfi.
Viszont az érdekel, hogy amennyiben szükség van rá, akkor ki miben visz futásra innivalót? Most természetesen nem ultrák érdekelnek, hanem ilyen húsz km-es távok. Mert még soha eszembe se jutott, de jön a nyár, gondoltam, kb. 2 deci víz elfér bárhol nálam, node miben? Mert a szám néha ki fog száradni, az tuti.
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest