Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz Studi #66854 üzenetére

    Igazából sok extra adathoz juttat és még többhöz ha valóban beleásod magad az adatok értelmezésének meg tovább elemzésének témakörébe. Gyakorlatilag hétről-hétre jönnek érdekességek, új személeletek és kb. végtelen mennyiségű összefüggést lehet találni, hogy mi miért van, mi mire van hatással a futásodban és mit kéne fejleszteni. (Érdemes utána nézni a Palladino Power Project -nek ha érdekel a téma és szeretsz angolul olvasni.)

    Viszont futóként, azt kell mondjam, ha csak nem van durván ráfeszülve a résztávok pontosságára vagy terepfutóként nem akarod a sok szintes útvonalon watt alapján beosztani az energiád (mert arra nagyon jó), akkor én nem adnám ki érte a jelenlegi ~100K-s árat (én 65K-ért vettem a stryd.com -ról).

    A mostani órák, főleg a multi-band GNSS-ek baromi pontosak, ha a teljes távot nézzük. Nyilván pályázni, résztávozni (ott is főleg a 0-200 m közöttiek) jobb a Stryd, de ha egy teljes 10K-s távot nézünk, akkor már nem igazán van köztük különbség. Pontosság terén Stryd ellen pedig szóljon az, hogy hiába kalibrálod, utána cipőnként lehet +/- 0.5% eltérés, ami nyilván csak pár másodperc tempót jelent, de akkor már kb. ott van mint a muti-band GNSS-el.

    És akkor ott az ár, mert 100K, az ugye 100K.... amiből simán vehetsz egy HRM-PRO-t meg egy jó bluetooth fülest az órád mellé. Ráadásul Strydos csoportokban egyre több az összehasonlítás HRM-Pro vs. Styrd teljesítmény mérés terén és nyilván más algoritmust használ a Stryd meg mást a Garmin, de a grafikonok csaknem tökéletesen illenek egymásra, attól eltekintve, hogy a Garmin magasabb számokat produkál. Viszont ha GARMIN-nak méred be a critical power értéked, akkor ahhoz képest számítódnak a zónák, tehát tök mindegy hogy a Styrdba 300W a CP-d a Garminba meg 360W.

    Én most úgy vagyok vele, hogy használom a Strydot, mert az instant tempó részét imádom, de ha egyszer megdöglik (már több mint 3 éves), akkor valószínű elengedem a platform kezét. A versenyeket, felmérőket, PB-ket úgyis mind tempóra és időre futják, így nekem, aki gyakorlatilag csak síkon fut, nem sokat tud hozzáadni a Styrd a bulihoz.

    Szóval szitén geekkent, az mondom, hogy egy érdekes eszköz és nem bántam meg, hogy annó megvettem, de ha van egy HRM PRO-d, akkor inkább vennék valami más hasznos kiegészítőt. :K

    ui.: Én mostanában pl. nagyon jól szórakozok az Elite HRV nevű applikációval. Van neki fizetős változata is, de az ingyenes is tök jó. A lényege, hogy reggel amikor felébredsz, felrakod a mellkaspántot és nyom egy 2 perc 30 másodperces HRV mérést, amiből megmutatja, hogy aznap mennyire állsz kész az edzésre 1-10-es skálán és hogy el van-e tolódva a HRV-d szimatikus vagy paraszimpatikus irányba, ami alapján inkább pihenni kéne. Aztán nyilván ha ezt minden reggel nyomod szép kis trendet lehet belőle nézni, ráadásul sokkal pontosabb mint a GARMIN féle csuklón mért HRV. :K

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák