- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
válasz seatleon #4851 üzenetére
Talán azért mert azpn több a manuális beállítás. De egyébként a Slashcam-ről nem úgy tűnik, mintha pont ugyanaz a szenzor lenne benne. Lehet ezt csak pár eladó terjeszti.
A HM1-et nem vetted meg?
Volt már ilyen Canon-om, úgyhogy azt ismerem, meg volt már HG20 is. A HM-1-et meg jól ismerem, mert olyat én is akartam sokáig venni. Nekem HM550 volt, az nagyon hasonló hozzá.
-
Chrystall
senior tag
válasz seatleon #4854 üzenetére
80-at megér. 90-et semmiképp, tekintve, hogy a Canon HF M506 már 109 ezertől van, de ha veszel egy Sony-t, az hozza ezt a szintet 90-körül, és a beltéri felvétel is elmegy, és akkor az új. A JVC HM1-nek 3 éve jónak számított az esti felvételi képessége, de a mostani palettán már nem egy nagy durranás, pontosabban szólva 80 E fölött már nem mérvadó tényező. A színei viszont nagyon jók, ha az az elsődleges szempont, 90-et is meg lehet adni érte, de ha nem, akkor ne. Próbáltam multkor ilyen Sony PJ szériás kamerát valakinél, aki vett, nem rossz, hozza a kellő szintet, akkor érdemesebb 90-100 között egy olyat venni. Afölött beltérre én mindenképp Canon-t vennék, de mindegy, más márkákkal is el lehet lenni beltérben.
[ Szerkesztve ]
-
Toomy150
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Panasonic HC-V700 / V700M / V700K / V700MK között?
Az M,K és MK valamivel "több", mint a sima 700-as? -
Palika71
őstag
Szisztok!
Van egyPanasonic HD kamerám. Már jó sok felvételt csináltam, és eseményenként "megszerkesztettem" (áttűnések, feliratok) a saját programjával. (HDWriter).A program ugye m2ts -t csinál az mts- ből, meg hozzátesz két másikat jelenetenként. Ha egy ilyen könyvtárat, ami tarlalmazza ezeket a fájlokat, beteszek egy media playerbe, akkor az szépen, összefűzve lejátsza?
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Tudom nem idevág, de ti eléggé otthon vagytok kamera ügyben :
Egyik ismerősömnek van egy kis gondja a kamerájával :
winyós....
Sony DCR-SR37
[link]Van jópár felvétel,amit nem enged lementeni róla , azt irja hogy a videofájl nem másolható !
és van amit meg simán le lehet másolni róla !Arra gondoltam, hogy valami védelem lett rá kapcsolva, de ilyet nem találtam a használatijában !
Lehet hogy a vinyója szarakodik, és a file-ok sérültek meg ?
Valami ötletetek ? -
Chrystall
senior tag
válasz maxika2004 #4864 üzenetére
Egy V700-at kell venni helyette, és meg van oldva a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz maxika2004 #4866 üzenetére
Én eddig észre sem vettem, hogy lehet őket kapni. Már boltban elérhető?
-
Chrystall
senior tag
válasz maxika2004 #4868 üzenetére
Én nem néztem azt még. De gondolom ha 2 egymást követő évben ugyanaz a típusszám marad, tehát 700-as, akkor nem lesz jelentős különbség. Ha lenne valószínüleg más típusszám lenne. Mondom én persze...
-
maxika2004
őstag
válasz Chrystall #4869 üzenetére
Hát szenzorban lett némi változás, a nagyobbakban...
1 / 4.1-type MOS Sensor x 3
1 / 2.3-type BSI MOS Sensor x 3
ez a BSI mit takar valójában ?
mert ahogy nézem fényileg-számilag maradt a régi 1.6-1400 lx
pedig azzal reklámozzák hogy ez aztán most kevés fényben mégjobb stb...[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
A linkeket elfelejtettem :
900-920 : [link]
720-700 : [link]Hát ahogy látom kicsit lözelitették a kicsiket, a nagyokhoz, lett bennük 5.1 es hang, és time lapse
és már mindegyik 20 megapixeles fotót tud na ettől félek kicsit...
és lett mindegyikben wifi.... ez igy hirtelen hidegen hagy !Viszont ha lehet hinni a táblázatnak akkor a 920 hoz már nem jár távirányitó, bár ezt nem hiszem !
Ha valami fontosat kihagytam szoljatok lécci !
-
insane666
csendes tag
Hello mindenki.
Egy kicsit off kérdés:
Hogy kell szabályosan letölteni a videot a kártyáról? Mert a kamera számlálja a fájlneveket és ha kártyaolvasóval letöltöm, aztán letörlöm, a kamera megjegyzi, és legközelebb visszajátszáskor annak a fájlnak a helyén egy nagy felkiáltójel lesz.Az első kínos élményben születésemkor volt részem: meztelen voltam és egy nő feküdt mellettem az ágyban
-
Chrystall
senior tag
válasz maxika2004 #4871 üzenetére
Az a baj, most lusta vagyok kiszámolni, de akkor lesz jó az esti felvétel, hogyha a szenzorméret / megapixel arány közelít a Canon HF M41-éhez. Majd kiszámolom, aztán kiderül. Így ahogy van, valószínüleg abban lesz jobb az esti kép, hogy mint az SD90-ben, szét lesznek bontva a színek, és este is marad valamennyi színhűség, mint az SD90-nél, és nem lesz kékesedés. De a képzajt nem ez fogja befolyásolni, főleg, ha úgy van ahogy sejtem, hogy az 1/2.33 az össz szenzorméret. Ha ez 1 DB. szenor mérete, akkor viszont a képzaj is csökkenhet, az érdekes lenne viszont. Majd kiderül...
A BSI a háttérmegvilágítást jelenti. Az is esti felvételnél előnyös. Kompenzál valamit a kis szenzorméretből.
Egyébként érdekes, hogy új év, új széria, de 720 meg 920 lett a neve. Kissé megtévesztő.
-
maxika2004
őstag
válasz Chrystall #4873 üzenetére
Köszi !
hát azért remélem hogy ez a 20 mp-re növelés, nem ugy hat mint a fényképezőgépeknél anno
mert a 720-ban maradt a szenzor 1/2.33 ....A 920 ban kevesebb lett a megapixelnövekedés, és ráadásul 3x 1/4.1 helyett 3x 1/2.3 as lett , meg BSI
akkor itt elvileg nagyobbat fejlődtek a sötétség ellen , jól gondolom..?Azért nagyon várom a számításod eredményét is ....
-
szasza74
tag
Ma megérkezett a Pana X800.
Majd csak hétvégén lesz időm tesztelgetni, de már csináltam néhány próbát és nem rossz.
Majd a Canon EOS 600D -vel szeretném összemérni. Szobában lámpafénynél eddig az X800 tűnik jobbnak. -
Tin
veterán
válasz szasza74 #4879 üzenetére
miben tűnik szobában lámpafénynél jobbnak a fix objetíves X800 a cserélhető objektíves, nagyobb szenzoros 600D-nél? főleg, milyen obival?? az autófókusza jobb, vagy a zajszintje?
ráraksz egy F1.2-es fényerejű obit a 600D-re, és ráver bármilyen kategóriájú kézikamerára...
-
szasza74
tag
Igazából még nem volt időm nagyon sokat próbálgatni, de:
- autofókusz és zoom szempontjából sokkal jobb a kamera (családi videók, gyors gyerekek)
- a zajszintje nem sokkal rosszabb az X800 -nak, mint a 600D -nek, de ezt még tesztelni kell
- élességben jobb a 600D Tamron 17-50 f/2.8 obival (sajnos nem találom a szekrény kulcsát amiben az f/1.2 obik vannak)
- lámpa fénynél a 600D -nél a világos részek kiégnek a sötétek viszont túl sötétek. Az X800 kiegyenlítettebb.Az X800 kevesebb utómunkát igényel és az asszony is tudja használni.
-
Tin
veterán
válasz szasza74 #4881 üzenetére
- a live view autófókusza a dslr-eknek nem ér semmit, még a 650D-é is csak viccnek jó. arra jó, hogy újrafókuszáld a gépet, és utólag kivágd azt a részt.
- a zajszint más kérdés, fényerősebb obival jobban alakul, a zajszűrésnél meg látszik, hogy a 600D már páréves modell
- még jobb obival még jobb lesz, a képminősége biztosan jobb a 600D-nek, csak rendes obi kell rá
- az F1.2-es szekrénykulcsot én sem találom
- a lámpafényes beégés kézi beállításokkal azért biztos kezelhetőaz utómunkával egyetértek. egy átlagfelhasználónak szánt egyszerűen kezelhető, minden helyzetben "jó" szintű videokamera sima családi felvételekre százszor jobb, mint egy igazán jól csak kézi beállításokkal és megfelelő objektívok használatával kezelhető tükörreflexes fényképező.
viszont, avatott kezekben, megfelelő hozzáértéssel, kézi fókusszal sosem fogja az X800 leverni a 600D-t. dehát mindegyik másra való...
-
seatleon
csendes tag
-
Chrystall
senior tag
válasz seatleon #4884 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy ha a garancia nem izgat, vedd meg a HM1-et, de csak úgy, ha előtte tudsz vele felvenni, és valamin megnézni, gépen vagy TV-n. Ki kell próbálni milyen a stabilizátora (van benne dinamikus is pl.), tetszik-e a színe, alapzaj sok-e. Csak úgy kézből kézbe ne vedd meg. Ha így ki tudod próbálni és tetszik, 80-ért elég jó vétel. Az biztos, hogy annyi pénzért egy kamera sem hozza azt a szintet. Ha nem tetszik, akkor majd döntessz a másik kettő között. Az én ízlésem alapján színben nagyon ott van a HM1, szerintem a Canon meg Panasonic sem gyártott még olyan színekkel, esetleg csak pár korábbi Panasonic lehetett hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz seatleon #4886 üzenetére
Hú, nem tudom már. De ne foglalkozz azokkal, olyanokat nem érdemes már venni, ilyen első szériás memóriakártyás Panasonic Full HD-ket. Elég kezdetleges masinának számítanak már. Talán az Sd1 vagy SD9 volt, amit néztem, hogy elég korrekt színei voltak, de egyéb dolgokban már biztos nem nagy durranások.
Ha nincs hibája a HM1-nek, akkor 80.000 jó ár érte. Azon a kamerán van fókuszgyűrű is, meg egy csomó manuális beállítási lehetőség, elég jó cucc.
De legalább Youtube-on nézd meg, neked tetszik-e a képe, azért. Nekem ezek nagyon tetszettek, bár a 2. videó valószínüleg gyári:
http://www.youtube.com/watch?v=Lh5EzIhfLpA
http://www.youtube.com/watch?v=UlL-MXGf4vQ
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz szasza74 #4881 üzenetére
A kiégés 600D-nél valószínüleg azért van, mert a kontraszt nincs rendesen beállítva. Nem tudom van-e ilyen beállítás 600D-n, de amit írsz az emiatt szokott lenni. Ha be lehet ilyet rajta állítani, akkor kontrasztból vegyél le, fényerőn meg növeljél. Ha nincs ilyen rajta, akkor utólag kell állítani. Így kiegyenlítettebb lesz a kép, bár ez meg a színek rovására szokott olykor menni. De lehet 600D-n nem. Soha nem próbáltam még ilyet DSLR-en, csak utómunkával a saját kamerámnál.
-
szasza74
tag
válasz szasza74 #4890 üzenetére
Tényleg jobb lett. Ha ezt hamarabb tudom...
Az X800 beltérben elmarad a 600D -től, de a 600D -t egyéni FE -vel kell használni, ezért kicsit macerás,de megéri.
Kültérben az X800 már közelít képminőségben, de a 600D képe élesebb és a színei is sokkal szebbek.
A képstabi a zoom és az AF az X800 mellett szól, a képminőség a 600D mellett.
Tehát, ha valamit nem tudok megoldani a 600D -vel csak akkor lesz bevetve az X800. -
insane666
csendes tag
Sziasztok,
Valaki ismeri a HD Writer AE 2.0 progit?
Se a kamerán (Pana HDC-SD40) nem ismeri fel az AVCHD videókat (azt írja nem támogatott formátum, így nem is tudja gépre másolni), sem a gépen lévő videókat nem látja. Mitől lehet?
Nem a kamerához kaptam a progit, netről töltöttem.Az első kínos élményben születésemkor volt részem: meztelen voltam és egy nő feküdt mellettem az ágyban
-
Chrystall
senior tag
Ha érdekel valakit:
Samsung HMX-S10, esti kép buszon, homályban:
Tévén ajánlom megnézni, mert kell rá egy kis zajkorrekció azért. Egyébként szerintem tűrhető felvétel a fénymennyiséghez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor