Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz |AP| #12234 üzenetére

    Akkor félreérthetően fogalmaztam. Nagyon is elfogadnám ez a kis X70-est, street fotóra imádnám! :))

    A külsejét viszont egyszerűen csak rondának tartom. Kicsit olyan, mint a Pana GX8. Arra a vázra ránézve sokan egyből rávágták, hogy Fujis. És bár persze vannak arra hajazó vonásai, de pár apró húzás miatt mégis nagyon esetlen és béna az összkép annál a Panánál.
    Na, most ugyanezt érzem itt is. Az a forma és kialakítás ami működött az X100-nál, az ugyanitt erőltetett és suta végeredményt ad.

    Összedobtam a vakusaru alapján egy nagyságrendileg méretarányos ábrát.

    Ha a szubjektív szépségen tovább lépünk még akkor is ott van az ergonómia. Az X100 pont azért szerethető, mert pont csak annyira kicsi, hogy még a hagyományos kezelőszervekkel is jó azt használni. Ettől függetlenül szerintem nagyon is van értelme ez alá menni méretben, de itt már a nagyobb gépeknél méltán szeretett dolgokat lehet már kevésbé erőltetném. Rossz ránézni pl, hogy az X70 pici obijára mennyire összenyomorították a rekesz és élességállító gyűrűt. :)

    Ha már ennyire miniatürizálunk, akkor azt modernebb és letisztultabb formában képzeltem el. A beépített fix objektívet is ebben a méretben már simán kis kompaktoknál szokásos behúzhatóra csináltam volna, kihasználva az ezzel járó előnyöket.

    No de hát ez van, nem teljesülhet minden kívánságunk, a minimál dizájnos APS-C szenzoros mini Fuji kompakt úgy látszik marad továbbra is az én személyes álmom. :)

Új hozzászólás Aktív témák