- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Jaja, ha valami még jobb ilyen téren az XF 35/1,4-nél is, akkor az az 56-os.
Érdekesen hangzik ez a Samsung-Nikon pletyka. Bár nagyon logikus húzás, de valahogy egy Nikon szintű gyártótól mégis azt vártam volna, hogy teljesen önerőből rakjon össze egy ilyen rendszert.
De ez persze csak kukacoskodás a részemről. Nem rossz az NX alap, meglátjuk mit hoz ki belőle a Nikon. -
Freddy76
addikt
válasz FEDman #11599 üzenetére
Ne is mondd . Amikor az 56-ost felteszem, gondolatban elnézést kérek tőle, hogy csak én jutottam neki, és nem tud érvényesülni... Anno próbára vettem, olyan áron jutottam hozzá, hogy bukó nélkül ki tudtam volna szállni (és még most is ki tudnék), de nincs szívem eladni.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
HÁZIGAZDA
ha egyáltalán igaz a hír, csak a második részének van érdemi alapja, értelme. a "nikon önerőből rakjon össze egyet" résznek - with all due respect, de - nincs, egyrészt megtették, másrészt bámikor megtehetnék, nem igazán kell a nikonnak egy samsung ahhoz, hogy optikát, bajonettet, vázat stb. csináljanak.
viszont szenzorok terén eddig is szeretett több lábon állni, aptina, toshiba, sony, saját tervezések stb. amúgy sem tudjuk, hogy mit vesznek pontosan, ha vesznek, de abszolút logikus volna a samsung szenzoros részlegével valamilyen formában szorosabbra fűzni a kapcsolatot.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Menyus72
csendes tag
Memóriakártyából ki milyet használ? Nem vagyok elégedett a raw-k írási sebességével! A gyár által megadott specifikációt tudom, gyakorlati tapasztalatok érdekelnének! Köszönöm! 😀
-
Menyus72
csendes tag
válasz DonRazzino #11612 üzenetére
Madgie : nem baj, el tudjuk postázni itthon.
Don : ha komoly a szándék csináljuk, csak gyorsan,mert aztán jön a karácsonyi káosz a postázásokban, csomagküldésekben?
Ki milyet szeretne? Én egy Madgie által linkeltet, csak 64-esben!
Folytassük pü-ben? -
GOD_GOD
tag
Szerintetek lesz még idén dupla visszatérítés XT10-re, mint az artwork-nél volt fekete pénteken?
https://goo.gl/Ytmk3k
-
DonRazzino
senior tag
válasz Menyus72 #11613 üzenetére
Ha már benne vagy, nézd meg melyik a legjobb 64-es és rendelhetjük. Többit beszéljük p.ü.-ben!
X-T10 kártya összehasonlító
-
törölt tag
Némileg védeném a Canon obi teljesítményét:
- jóval nagyobb az átfogása, mint a Fujié
- a szoftveres élességet felhúztad a Fujinál, a Canonnál viszont nem
- eleve jobb a Fuji jpg-je, mint a CanonéA Fuji 16-50 mm-ese egy tisztességes darab, örülnék én is egy ilyennek a Sonyn. Az a 16-20mm-es tartományban gyenge a képszéleken, utána pedig elég korán veszít a fényerejéből.
Érdekes egyébként, hogy az EXIF szerint standard módban fotóztál, de a képek alapján számomra úgy tűnik, mintha Velvia lett volna. Hozzáteszem: nincs Fujim, nem áll rá annyira a szemem...
Egy jó 64 gigás kártya megvásárlásába én is szívesen beszállnék...
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz #31733248 #11618 üzenetére
Némileg védeném a Canon obi teljesítményét:
- jóval nagyobb az átfogása, mint a Fujié
- a szoftveres élességet felhúztad a Fujinál, a Canonnál viszont nem
- eleve jobb a Fuji jpg-je, mint a CanonéCsak kiegészítésnek annyit, hogy mint írtam is, minden érték nullán volt, ha megnézed az exif-et ott van, hogy a sharpness normal. Igen, valóban nagyobb az átfogása, és ezt hiányolom a Fuji obiból mert nagyon megszoktam azt a 85mm-es véget.
-
MC Pite
veterán
Hát itt a 3+1 alapzoom közül lehet választani, szerencsére korrekten vannak árazva tudásuk függvényében.
Mondjuk a korábbi fényerős alapzoomjaimhoz képest ( 28-75 ill 17-50) a 18-55 méretben és képminőségben és stabiban olyan erős, hogy bármikor szívesen lemondok a +30mm átfogásról (ha éppen praktikus is a 85mm néha, bár szeparálni nem igazán tud jobban 85mm 5,6on mint a fuji f/4-en, matekon kívül élőben tessék nézni ezek képeit, aki belekötne; látószögre meg ekkora cropot még elbír a fuji).Amúgy praktikusabb lett volna azonos expóra állítani a gépeket mikor összemérted, ez így -szerintem- nem volt túl hasznos (meg én persze nyitva tesztelnék, mert mi a gyíknak rekeszelni a fényerőtlen obikat még, meg ott több lehet a különbség).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Clemi
veterán
válasz MC Pite #11620 üzenetére
Amúgy praktikusabb lett volna azonos expóra állítani a gépeket mikor összemérted, ez így -szerintem- nem volt túl hasznos
Hogy mi a gyíkért f6,3-on képeltem fogalmam nincs, de ez az érték mindkét gépen ugyanaz volt. Az ISO pedig ahogy írtam a Canonnál 100 az alap a Fuji-n meg a 200 és ha így állítottam be, akkor adott ugyanazon a blendén kb ugyanazt a záridőt. Csak egy képnél tér el a záridő, de ott nem tudom miért a különbség.
-
Clemi
veterán
Kérdés: Melyik TTL vakut ajánljátok a géphez, amit el tud villantani a váz beépített vakuja? A gyári Fujifilm EF-42 mennyire jó, mert az ára igencsak jónak tűnik.
-
Gondwana
addikt
Ketten is használjátok ezt a nicket, vagy csak a mészégetők dolgoznak? (Azt hittem, ezt egyszer már átdumáltuk részletesebben)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
törölt tag
Most néztem a 2071-es képet, ott az élességre azt írja, hogy kemény... Ha nem pixelvadász módban, hanem a kép egészét nézem és elvonatkoztatok attól, hogy a Canon képe kissé alexpós (én is szeretem némileg alexpózni a sajátjaimat), akkor a Canon képe egészében jobban tetszik, természetesebbek a zöldjei. A Fujié olyan, mintha a sajátommal Vivid módban, de csökkentett kontraszttal fotóznék.
-
Clemi
veterán
válasz #31733248 #11624 üzenetére
Most néztem a 2071-es képet, ott az élességre azt írja, hogy kemény... Mi az ami ezt írja?
Egyébként igazad van, a Canon színei valóban természetesebbnek hatnak, a Fuji zöldjei pedig kicsit eltérnek a valóságostól.
De a döntés már megszületett... hirdetem a Canon cuccot.
-
törölt tag
Simán Windowsban megnéztem a tulajdonságokat, ott írja, hogy az Élesség: Kemény, a Fehéregyensúly: Automatikus és így tovább...
(#11626) madgie
Ez az A6000-en is hasonlóan működik, 13 képmódot kínál a váz és 7-7 fokozatban lehet állítani a szaturációt, az élességet és a kontrasztot. Itt egy saját szemléltetés a képmódokkal (nem vázból kieső jpg-k, hanem a gyári szerkesztő programmal készültek). Szerintem nagyon jók, de nincs akkora hype körülöttük, mint amit megérdemelnének.
-
madgie
titán
válasz #31733248 #11628 üzenetére
Tudom, hogy tudod, de sokan nem, a tesztekben sem. Volt egy üdítő kivétel nemrég, érdekességképp a magyar Fuji X Club posztolta (én írtam alá).
-
konyi79
addikt
-
madgie
titán
válasz konyi79 #11630 üzenetére
Sajnos ez majdnem minden gépnél így van, standard-mindennulla, oszt csók. Emlékszem vagy hat éve a Canon 40D-nél már lehetett olyat, hogy a gyári programjukban saját színprofilokat hozz létre... de valami kegyetlen módon meg lehetett cibálni a csatornákat. Kíváncsi vagyok, hány user próbálta ki egyáltalán (jó, persze rawból csak a gyári programjuk tudott vele mit kezdeni)
-
jmakk
őstag
Ha már ennyire sunyilunk itt, valaki mondja már meg nekem, hogy a bulb módban mi a tökért kell a bitmélységet visszavenni 14-ről 12 bitre. (A7rII)
-
törölt tag
válasz madgie #11629 üzenetére
(#11629) madgie
Köszönöm a linket. Egyébként tényleg érdekes, hogy a legtöbb tesztben mennyire nem jönnek le egy-egy gép fontos tulajdonságai.
(#11630) konyi79
Én is nagyon szeretem, de sajnos egyik raw feldolgozó sem tartalmazza, csak a gyári. Pedig tájképeknél gyönyörűen telíti a színeket, ízlésesen növeli a kontrasztot, csodás, tényleg...
-
jmakk
őstag
válasz madgie #11634 üzenetére
Jaja, ezeknél is: Silent Shooting, Long Exposure with NR, Bulb, Continuous Shooting.
Vannak azért érdekes tapasztalatok: "In my opinion, the bit reduction is way more noticeable than the RAW compression." Szóval bizonyos helyzetekben, ez olyan cseberből-vederbe szitunak tűnik nekem.[ Szerkesztve ]
-
foto gén
csendes tag
Én hosszas vizsgálódás után ezt vettem: http://www.davidpartington.com/m43/2014/11/12/nissin-i40-flash-review/
A beépített vaku elvillantja, de csak manuálban. Már munkába is állt, szerintem jól teljesített - elégedett vagyok vele. A fórumokat olvasva, az EF-42-t páran dicsérték, többen szidták.www.laszloerhardt.com
-
Menyus72
csendes tag
Ne csak beszéljünk róla...
https://photos.google.com/album/AF1QipMK5jvaB2oOusq8apzP8Zjadj_XMBzOjZH-gSZs/photo/AF1QipNOvetnu9g3bUvzPOn0fusG9gP4ELaVf0lJGwnX
https://photos.google.com/album/AF1QipMK5jvaB2oOusq8apzP8Zjadj_XMBzOjZH-gSZs/photo/AF1QipOu1f_62piRCimpI6gNgBeQZJ0WP-bKnWOqAU-L
-
Menyus72
csendes tag
válasz Menyus72 #11640 üzenetére
Csak, hogy érthető legyen a dolog : kipróbáltam egy-két szűrőt, igazából az a lényeg!
Nem egy tervezett fotózás volt, spontán előkaptam a gépet.
A cél a szűrőzéssel a kipróbáláson kívűl a zavaró tényezők minél hatékonyabb semlegesítése volt, mint pl az emberek, az a rondakivilágított lejtő a háttérben, és a többi.
Erre ez a kettő egész jól bevált.
Ha lenne időm meg energiám, és időm, egyszer hajnalban kellene odamenni amikor nincs ember, keresni egy rendes szöget-távot (vagy gyutávot, de abból egyelőre még nincs nálam nagy választék), és úgy is megcsinálni. -
Clemi
veterán
foto gén (#11637) Köszi az infót!
Kérdés: Ez mindenkinek ilyen, hogy akku kivételnél a gép elfelejti a vezeték nélküli kapcsolatot, így ha megint WiFi-n akarom átküldeni a PC-re a képeket, akkor újra kell konfigurálni és regisztrálni a kapcsolatot? Nekem legalábbis ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok, bocsi a nyüzsiért
Van egy videó arról, hogy a 18-55-ös objektív tubusa függőleges állásban ki-be csúszik. Ez valóban ilyen másnak is? Mert ami most van 15-85-ös obim a DSLR-hez, az ugyanezt csinálja és halálra idegesített amíg használtam.
-
Clemi
veterán
Oksa, köszi mindenkinek Nyújt vajon a 18-55 annyival többet, hogy megvegyem kb 90e-ért a kitobit meg eladjam 50-ért? Ezt azoktól kérdezem, akik leváltották a kitobit ezzel az obival.
Más, talán nem ideillő, de Fuji kérdés. Azzal szembesülök, hogy a LR-al beolvasva egy könyvtárt, ott ahol RAF és JPEG fájl is van csak a RAF fájlt listázza a Library-ban. Ez megint valami olyan, ami Fuji által gyártott képek miatt van? A Bridge és amúgy minden más program látja mindkét fájlt. Nem most kezdtem el használni a LR-t de ez most nekem új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest